Reageer op:

Flyer-acties bij horecaketen Çolak: blije werkers & nerveuze managers

Hier kun je discussieren over Flyer-acties bij horecaketen Çolak: blije werkers & nerveuze managers.
Met het uitdelen van flyers wilden we de werkers wijzen op hun rechten en hen ondersteunen uit te rekenen hoeveel geld ze horen te krijgen. Daarbij lieten we gelijk weten dat we er ook voor de hen zijn als ze tegen andere problemen aanlopen.

Spargo stond bovenaan ons lijstje: veel van de klachten kwamen van mensen die daar hadden gewerkt. Het personeel was dan ook erg blij ons te zien! De werkers namen de flyers enthousiast in ontvangst. Ook bij Poco Loco kregen we een warm welkom. De werkers wilden bovendien nog wat extra flyers hebben. Dan konden ze die aan hun collega’s geven die er op dat moment niet waren, of op andere locaties werkten. Daarnaast kregen rond dezelfde tijd de cafés Sarphaat, Tuinfeest en Staalmeesters ook een bezoek. Daar was wat minder personeel aanwezig en/of men was druk bezig de boel draaiende te houden, maar de flyers werden met interesse aangenomen.

Ondertussen zal het nieuws van onze acties rond zijn gegaan onder de managers. Bij Villa Nieuwmarkt was er een manager aanwezig, die meteen behoorlijk zenuwachtig werd. We legden wat flyers neer op de bar en gingen het gesprek aan met het personeel. Terwijl de werkers de flyers geïnteresseerd in ontvangst namen, ging de manager zo snel als hij kon de flyers opruimen. Hij pakte zijn telefoon er nog bij, maar had het op dat moment te druk met ons om te bellen.

Vervolgens kwam een ander groepje aan bij Bloemers, en daar kregen ze al snel een manager op hun dak. We waren niet welkom! De flyers moesten ook weg vertelde ze. De manager voegde daar nog aan toe dat ze haar overuren en vakantiegeld gewoon uitbetaald kreeg. Maar als alles in orde is, waarom mag het personeel dan niet weten hoe je kan uitrekenen waar je recht op hebt? Bij Chocolate Bar stond er zelfs al een manager op ons te wachten. Maar gelukkig waren we met z’n drieën. Terwijl de manager tegen één van ons aan het zeuren was, ging de rest langs de werkers met flyers. Helaas konden we door de manager niet vrij praten met hen, maar de werkers bevestigden wel wat we al dachten: onze acties werden meteen doorgegeven aan het hoofdkantoor.

We zijn er trots op dat een flink aantal mensen van Vloerwerk de tijd vrij maakten om de werkers bij Çolak BV te ondersteunen. En dat terwijl er nu geen concreet conflict is. De aandacht die we aan Çolak BV hebben gegeven zal daar waarschijnlijk een grote rol in hebben gespeeld. Zoals ook tijdens deze acties te zien viel, zijn ze zich erg bewust van ons. De laatste tijd lijken ze dan ook een stuk sneller het geld uitbetalen waar werkers recht op hebben. Zo kreeg een ex-werker bij de horecaketen haar geld meteen uitbetaald, toen zij een strenge mail stuurde waarin ze zei anders naar Vloerwerk te gaan. Met deze acties hebben Çolak BV weer laten zien dat er ogen op hen gericht zijn, het personeel de nodige informatie gegeven en laten zien dat we voor hen zijn.

Kijk voor meer informatie op http://www.vloerwerk.org
Wil je meedoen? Geef je op! http://www.vloerwerk.org/doe-mee-met-acties/
Je kan ons ook een mailtje sturen via info@vloerwerk.org, en we zijn ook te vinden op facebook: https://www.facebook.com/vloerwerk/


Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech