Reageer op:

http://www.iisg.nl/staatsarch

http://www.iisg.nl/staatsarchief/publicaties/voettussendedeur/hoofdstuk0...

" Het aantal kraken waarbij nog met de nodige ophef aan de buurt wordt verkondigd dat en waarom er gekraakt wordt, neemt dan ook zienderogen af. Het is steeds meer in het belang van de overgebleven krakers zo weinig mogelijk ruchtbaarheid te geven aan de kraak. In die zin is de beweging weer terug bij af. Ook in de jaren zestig zochten de toenmalige clandestiene bewoners vooral vergeten en vervallen woningen op, in de hoop er zo lang mogelijk met rust te worden gelaten. "

Is er gekozen voor veel ophef door de We Are Here organisatie ? De ophef is er . Om jongeren huisvesting of vrijplaats gaat het niet meer . Maar om een plek om 24 uur te kunnen verblijven overdag niet op straat en vooral om een status te krijgen die mogelijkheid bied een leven op te bouwen in Nederland. Dat komt zo'n beetje naar voren uit interviews met We Are Here deelnemers. Ik vraag me af wie We Are Here steunt. Welke generatie ex krakers ? Daar bij van de We Are Here deelnemers is er niet een wit. In tegenstelling tot eerdere kraak generaties die altijd voor bijna 100 % wit waren zichtbaar wit. Die anti rascisme kaart lijkt nu getrokken terwijl het daar in wezen niet om gaat. Zo als je in het boek van Eric Duivenvoorden kan lezen.
Ik vraag me af wat de huidige krakers van We Are Here er mee opschieten dat AFA zich er mee bemoeit.
Ik denk dat de steun van uit witte ex krakers er al mee bezig is een volgend pand te regelen voor We Are Here. Een aantal van die We Are Here zal genoeg hebben van al die aandacht en elders het illegale circuit in gaan vermoed ik. Hoe veel animo er is van uit nieuwe " illegalen " om als beroeps krakers door het leven te gaan in We Are Here ? Die 24 uursopvang in Amsterdam zal er op den duur ook wel komen vermoed ik zeker nu Groen Links zo veel stemmen heeft gewonnen. Een deel van die We Are Here groep zal dan door gaan met kraken vermoedelijk ? Hoe wel het gaat ze om een verblijfsvergunning kraken en huisvesting op zich interesseert ze niet of nauwelijks. Maatschappeljke verandering interesseert ze niet als hun doel een verblijfsvergunning is bereikt staakt het verzet. En de vermoedelijke witte ex krakers die ze steunen wat is hun agenda ? Daar bij gaan de gedachten al snel uit naar No Borders . Die staan bekend heb ik de indruk bij veiligheids diensten als gelijk aan terroristen. Dat kan nog wat mee vallen ik heb niet de indruk als buitenstaander dat die een radicale maatschappeljke omwenteling nastreven door een politieke revolutie. Stop deportations o.k. maar kom dan met een duidelijk alternatief voor het huidige sociaal economische bestel.
dat heeft No Borders niet en is daar mee ook alleen maar reformischtisch en anti revolutionair.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech