Reageer op:

Blokkade Yara's kunstmestopslag in Denemarken

Hier kun je discussieren over Blokkade Yara's kunstmestopslag in Denemarken.
Onze solidariteit met iedereen die actie onderneemt tegen deze gevaarlijke industrie! Wanneer we onszelf organiseren kunnen we industriële landbouw beëindigen! Hieronder het vertaalde verslag van de Deense actiegroep KlimaKollektivet.

We willen jullie op de hoogte brengen van de campagne waar KlimaKollektivet bij is betrokken: "Free the Soil" is een nieuw initiatief dat de aandacht vraagt voor de vernietiging van het milieu door de industriële landbouw. De focus ligt vooral op de wijze waarom de industriële landbouw bijdraagt aan de verandering van het klimaat. Hoewel het vaak in de schaduw staat van andere klimaatcriminelen zoals de olie- en kolenindustrie, is landbouw verantwoordelijk voor meer dan de helft van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Een groot deel hiervan is het gevolg van de industriële manier van werken en de grote landbouw-multinationals profiteren van de vernieling van onze planeet en haar klimaat.

De niet-duurzame praktijk van de industriële landbouw put de grond dusdanig uit dat het noodzakelijk wordt kunstmest te gebruiken om voedsel te verbouwen. In de landbouw vormen de productie en het gebruik van kunstmest de grootste bron van broeikasgassen. De ”Free the Soil”-campagne wil daarom de aandacht vragen voor de gevaarlijke consequenties van onze kunstmest-afhankelijkheid. De campagne zal actievoeren tegen de bedrijven die profiteren van de productie en grootschalige gebruik van kunstmest. De campagne werkt toe naar een klimaatkamp en massale actie in 2019 en het uiteindelijke doel is het stoppen van het industriële landbouwsysteem en de grootschalige agro-industrie.

Als eerste grote actie van deze campagne hebben we vandaag (26 maart 2018) om kwart over 7 op het Deense eiland Masnedø de opslagfaciliteit van kunstmestfabrikant Yara geblokkeerd. Met onze lichamen stoppen we deze onduurzame en gevaarlijke activiteit. Het is tijd dat de industriële landbouw en de bedrijven die hier van profiteren verantwoordelijk worden gehouden voor hun bijdrage aan het verergeren van de klimaatcrisis. Het Noorse bedrijf Yara is 's werelds grootste producent van kunstmest. Yara is deel eigendom van de Noorse overheid en is op diverse locaties in Denemarken actief. (toevoeging vertaler: Yara heeft ook grote fabrieken in Nederland.)

Te lang hebben de bedrijven die zich bezig houden met de industriële landbouw kunnen verstoppen in de schaduw van de andere klimaatcriminelen. Het is tijd om activiteiten in de industriële landbouw aan het licht te brengen. We roepen groepen en individuen op de rol van de industriële landbouw in de klimaatcrisis onder de aandacht te brengen. Onderneem actie tegen deze gevaarlijke industrie en zij die hier van profiteren. Als jij of je groep mee willen doen aan deze campagne neem dan contact met ons op. Laten we onszelf organiseren om de industriële landbouw een halt toe te kunnen roepen.

In solidarity,

KlimaKollektivet

Contact
Foto's op de website van Free the Soil: http://freethesoil.org/blocade-of-yaras-yaras-synthetic-fertilizer-stora...

www.facebook.com/freethesoil/
freethesoil@riseup.net
Twitter: @freethesoil
 
Brochure (in het Deens):
https://klimakollektivet.wordpress.com/det-industrielle-landbrug-og-klim...


Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech