Reageer op:

Kan iemand me als buitenstaander wat meer uitleg geven?

Gebaseerd op de mainstream media krijg ik het volgende beeld:
- De term illegalen is spreektaal voor uitgeprocedeerde asielzoekers die niet weg willen en of kunnen gaan en hier dus illegaal aanwezig zijn.
- Er is opvang voor uitgeprocedeerde asielzoeker maar deze is karig en vaak in nare plekken zoals oude gevangenissen en ze moeten daar mee werken aan hun eigen uitzetting maar ze krijgen (op misstanden na) wel zelf de sleutel.
- De groep "we are here" bestaat uit een mix van:
*mensen die hier nooit asiel zouden kunnen krijgen normale migranten die niet aan de immigratie eisen voldoen, net zoals wij niet zomaar Australië binnen komen.
*vluchtelingen die afgewezen zijn en waarvan het terugkeren mogelijk is omdat het er veilig is en het land ze terug accepteert maar die zelf niet terug willen en ook niet mee willen werken aan hun eigen uitzetting.
*vluchtelingen die afgewezen zijn maar die niet terug kunnen omdat het land ze niet accepteert of ze er van overtuigd zijn ( in tegenstelling tot de immigratie dienst) dat het daar echt niet veilig is voor ze en die ook een gebruik willen maken van de aanwezige opvang.

Gebaseerd op dit verhaal lijkt de oplossing vrij eenvoudig te zijn: Registreer de complete groep verbeter de opvang en veerruim de definitie van gevaarlijke landen liefst met behulp van een betrouwbare buitenlandse instantie en zet iedereen uit die uitgezet kan worden.
Dit lijkt me te eenvoudig zeker omdat de meeste protest acties daar helemaal niet over lijken te gaan. Meestal is het vrij snel duidelijk wat er aan het praatje mis is en wat er voor het gemak maar even weg gelaten wordt maar hier zie ik het niet en het lukt me niet om een eenvoudig coherent tegen geluid te vinden wat niet bestaat uit: grenzen zijn onzin. Wat mis ik nog, want ik heb sterk het idee dat zelfs als je wel in het nut van grenzen of op z'n minst de rechtstaat gelooft dit niet het hele verhaal kan zijn.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech