Reageer op:

Hoewel het onmogelijk voor

Hoewel het onmogelijk voor mij is te weten wat er precies allemaal is gebeurd, zet de inhoud vet dit verhaal zelf al vraagtekens bij de positie van het bestuur. Nergens wordt duidelijk gemaakt waarom de inhoudelijke eis van Van Onderop (alle macht aan de kampeerders) zo problematisch is. Alleen wordt gezegd dat niet alle kampeerders dat vinden, en zolang dat zo is dat het bestuur dan fuck you tegen hen zegt. Dat is lekker makkelijk, als je als bestuur zelf ook kampeerders bent. Een kleine minderheid kan zo de wil van een grote meerderheid blokkeren. Nou is het nou eenmaal zo dat in besluiyen over gemeenschappelijke zaken, als er geen consensus bereikt kan worden, wanneer de meerderheid niet kan besluiten de facto een minderheid regeert. En dan gaat die minderheid klagen over onder druk gezet worden, rot op zeg.

En ja natuurlijk, een betaalstaking is een machtsmiddel. Dat is elke staking. En ja natuurlijk, is de groep van onderop uit op macht in de zin dat dat woord hier wordt gebruikt. Namelijk de macht om hun leef (dan wel kampeer-) omgeving vorm te geven. Wat anders is dan de macht om die invloed op je leven te blokkeren (wat het bestuur nu doet), en geheel anders dan de macht om mensen jouw wil op te leggen/te onderdrukken (waar het bestuur de van onderop groep van beschuldigt). De eis die het bestuur blijkbaar stelt aan het vergaderen met deze groep is bovendien dat zij eerst hun betaalstaking eindigen. Dat is als een baas die pas wil onderhandelen als de werkers weer aan de slag gaan. Dat is een eis waarmee je de positie van je tegenstander onderuit schoffelt, waardoor je vervolgens zelf sterker staat in de onderhandeling. Het is alleen maar juist dat de van onderop groep daar totale schijt aan heeft. Dan maar zonder het bestuur en hun vriendjes.

Ten slotte is het argument rondom de stichting als homogene groep van gelijkgezinden misselijk makend. Ja, als iedereen met macht hetzelfde vindt, is dat echt super handig. Vandaar dat de PVV geen leden heeft en de FvD wordt gerund hoe die wordt gerund. Het is namelijk handig voor een kleine minderheid die zijn macht wil behouden, en vergaderingen zullen erg soepel gaan dan inderdaad. Maar het gaat anarchisten er toch om dat wij zelf ons eigen leven in handen nemen? Individueel waar dat kan of gewenst is, gezamenlijk waar dat moet of gewenst is, en met alle mogelijke gradaties daartussen. En nee, dan gaan niet altijd alle neuzen dezelfde kant op staat. Wen er maar aan. Een organisatie die daar niet mee kan omgaan is ten dode opgeschreven, of zou dat moeten zijn.

Om maar wat te noemen, waarschijnlijk vallen hier nog veel meer gaten in te schieten. Maar ik hoop wel op een reactie van die van onderop groep, of mensen die daar deel van uit maken.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech