Reageer op:

ho ff

Ja ho ff..

@nn ma 09.22

Hoe vervelend het ook is dat jij last hebt van mensen in trein en tram, en hoe rot het ook is dat je je zo alleen voelt staan, pak een spiegel.
Laat jij die conductrice ook niet alleen staan? die volgens het verhaal toch op lijkt te komen voor de rust van de passagiers in de coupe?
Juist in die situaties is het van belang dat je mensen bijval verleent, en ookal kan een conducteur via de BOA een boete schrijven en draagt het een uniform, 't is voor mij meer een arbeider dan een wout, uitzonderingen daargelaten.

Kijk, die conductrice kan ook niet zoveel, als het verbaal niet gaat, zou zij dan geweld toe moeten passen? Of de hele trein stilzetten tot de spopo er is? Of zorgen dat iedereen in de rest van de trein op tijd aan komt? Er zijn meer belangen dan enkel van hen in die coupe. Wanneer zo'n coupe collectief z'n bezwaren kenbaar maakt is dat vaak erg effectief, daar niemand echt graag in groepsverband te horen krijgt dat ze, asociaal, onbeschoft, luid, hinderlijk, kinderachtig whatever zijn.

En het is waarschijnlijk juist door diezelfde angst als jij beschrijft dat velen het niet doen, riskeer je nek niet voor een ander. Messen, wapens, tuurlijk zijn er wel, zullen er ook blijven, inclusief de malloot die zonder aanleiding prikt. Maar daarvoor hoef je niets te zeggen, da's gewoon pech en dat kan ook bijvoorbeeld in de lift thuis gebeuren ofzo.

Ik spreek regelmatig mensen aan, ook als ik me aan hen stoor, gewoon rustig met een hoe en wat werkt vaak uitmuntend. En andersom kan ook, 'handje nodig?', je wil niet weten hoeveel mensen een kinderwagen bij de deur laten staan inc moeder. Ik ben niet beter of minder dan een ander, maar ik sta wel open voor mn omgeving, positief en negatief. Hoe was t ook alweer met die maatschappij, iedereen behalve jezelf..?

En als laatste, vergelijk je nou echt het geweld van mensen onderling met het staatsgeweld van wouten?

@ oom agent

Ach, ze leren niet voldoende. Ja, dat heb ik ook wel op straat gezien, incompetente strepen poetsers die enkel argumenteren met een uniform en machtsvertoon. en de motivatie verdwijnt, en het zijn er te weinig, en ze krijgen niet genoeg betaald, het zal wel, dat is NOOIT een reden om het dan maar te accepteren

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech