Reageer op:

de halve wereld staat in brand

Beste Beno,

Nogmaals, de toestand in syrie is niet recht te lullen, maar er is wel meer mis..
Als jij je in wilt zetten voor syrie, go, dat het je stoort dat mensen niet verder kijken dan hun bed (al dan niet op vakantie) is begrijpelijk. Maar ik blijf erbij, er is meer aan de hand.

Niet alleen in syrie wordt er gemoord, onderdrukt en verjaagd, moet men zich daar niet om bekommeren omdat syrie geografisch gezien dicht bij een vakantie bestemming ligt?
Ik hoop dat je antwoord hierop iets in de trant is van 'natuurlijk niet, onrecht blijft onrecht' en dat is nou wat ik bedoel.

Jij voelt je kennelijk geroepen en er goed bij in de pen te klimmen voor syrie, doe je ding. Zo zijn er ook mensen die in de pen klimmen voor palestina om wat te noemen. Als een ieder z'n steentje bijdraagt kan je wellicht meer opbouwen of afbreken dan 'men te verplichten' zich in te zetten voor iets.

Er zijn verschillende wegen naar rome.
zo is wat er in syrie gaande is geen probleem op zich (ja, wel een probleem, ook in z'n eentje maar staat niet alleen). Met alleen de situatie in syrie oplossen ben je er niet. Maar stel dat dat lukt, en morgen is de rust en vrede er weer weergekeerd, is de wereld dan zoals je 'm graag zou zien?

In mijn geval niet, hij zou een stukje mooier zijn maar verre van 'ideaal', (ja, ik heb de lat hoog liggen).
En persoonlijk ben ik dan ook wat blij met mensen die me op andere misstanden wijzen en er naar handelen.

Ik denk dat 'een betere wereld' iets is waar je je voor kan inzetten op vlakken die je aangaan en interesseren, ongeacht welk idee je aanhangt. Ik denk ook dat alle beetjes samen helpen en soms krijgt een van die beetjes een momentum om ook echt door te breken. Zo'n momentum kan je proberen te forceren maar het laat zich niet afdwingen.

Ik weiger me enkel en alleen druk te maken om syrie, dat zou namelijk ook betekenen dat m'n oude buurvrouw die klaagt over het korten op van alles waardoor ze amper voer heeft, een reactie zou kunnen krijgen van: "zeur niet, want in syrie...."
Hoe groot de misstanden van de wereld ook zijn, staar je niet zo blind dat je het kleinere leed niet ziet.

Als ik af en toe mn buurvrouw help met het een of ander dan stopt dat niemand in syrie, maar ik zie wel weer iemand extra lachen en dat is heel wat waard.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech