Reageer op:

Reactie op Marielle's blogbericht:

Wat me in het blogbericht van Marielle het meest op viel, was feitelijk de machteloosheid van haar; tenslotte feitelijk een onbegrip over hetgeen er werkelijk aan de hand is. Zoals ze schreef, hadden de uitgeprocedeerden op het kamp alles al. Zoals ze ook schreef, werd haar langzaam duidelijk dat de (ik copy paste:) “hulpvaardige bloggers, petitietekenaars, publicisten, journalisten en buurtbewoners, onze opvattingen over wat nodig is refereren aan onze eigen normen.” Met die normen bedoelde ze (natuurlijk) de Nederlandse normen. De normen (en behoeftes) die je hanteert als je het zo comfortabel als mogelijk voor jezelf wilt maken tijdens een verblijf op een kampement als de uitgeprocedeerdenkampementen die er nu zijn. Die normen liggen in het vlak van de humanitaire hulpverlening (tenslotte). Natuurlijk (denk ik dan) “weten we" wel, dat alleen humanitaire hulpverlening feitelijk niks bijdraagt aan hetgeen waar het werkelijk om draait. Dat blijkt ook te duidelijk uit de woorden van Marielle.

Feitelijk wist Marielle, hoewel ze het niet direct en nogal “omslachtig” omschreef, een duidelijke “taak” mee te geven. Met de zin “Hij heeft geen hulp nodig van mensen die hem zielig vinden, hij wil goede ideeën. Voor zijn toekomst. Maar ik heb geen enkel idee.” eindigde ze haar blogbericht. Daar is die taakomschrijving omschreven namelijk. De “taak” die Marielle tenslotte meegeeft, is dat er een heel grote nood is aan ideeën (bij hem -hun-, bij haar). Maar die ideeën zijn er al, die ideeën zijn de demonstratie, de “politieke eisen” zelf namelijk.

Het is daarom dan ook, dat er op de gestelde politieke eisen veel en veel meer nadruk gelegd moet gaan worden. Eigenlijk zou bij elk bericht dat naar “buiten” gaat (waarmee ik bedoel als reactie op een geplaatst artikel gaande over de kampen in de main stream media, als ingezonden brief ergens, als petitie voor het een of andere humanitaire doel naar hun toe, als...enz enz), de politieke eisen vermeld moeten worden. Doen “we” dat niet, dan zijn "wij" feitelijk de demonstratie zelf aan het ontkennen. Het valt (me, jullie ook?) namelijk veel te veel op, dat de politieke dimensie (haast) nergens aan bod komt. Het meest zijn de uitgeprocedeerden dan ook -mijns inziens- geholpen met het verspreiden van juist die politieke boodschap (al dan niet uitgebreid omschreven).

Een aanzet:

De politieke eisen die de uitgeprocedeerde asielzoekers, die nu momenteel (weeral) een tweetal kampementen hebben opgezet (in Amsterdam Osdorp -Notweg- en in Den Haag -Koekamp-), echter (nog steeds en weer) stellen, zijn legitiem: vrije toegang tot onze maatschappij. Dat betekent dat ze kunnen beschikken over alle noodzakelijke financiële, juridische, sociale, educatieve en medische voorzieningen. Dat zijn de minimumvoorwaarden.

Deze uitgeprocedeerde vluchtelingen die momenteel op de voorgenoemde kampementen verblijven, kunnen niet terug naar het land waar ze vandaan komen. Ze zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn ze rechteloos en kunnen ze het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen. Ze strijden echter niet alleen voor de mensen die in deze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Geen mens is illegaal.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech