Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
fatsoenlijk land ? 
Jan Sluis - 16.01.2006 11:42

Wat noem jij een fatsoenlijk land ? Is het nou niet fatsoenlijk ? Het doel van de missie is naast oorlog voeren de wederopbouw. Maar je kan niet een feodaal land opbouwen naar een westers model 21 eeuw. Dat is Nederland 100 jaar geleden omtoveren naar een samenleving van nu en daar zijn de afghanen niet aan toe. Aan de ene kant werkt Nederland aan de opbouw van Afghanistan, maar aan de andere kant voert het oorlog tegen clans en stammen die het centrale gezag van de door de USA geinstalleerde regering van Kaboel niet accepteren en hun macht niet uit handen van deze vazalregering wil geven. Aan de ene kant kweken ze haat en aan de andere kant proberen ze dat weer te herstellen door steun aan de bevolking.
Dit zijn geen echte vredesoperaties. Zeker niet zolang de Amerikanen met steun van Nederlandse elitetroepen even verderop oorlogsoperaties blijven doorvoeren. Ook de Nederlandse ‘opbouwwerkers’ zullen worden aangekeken op wat de VS met onze steun allemaal uitvoert in dat land, en gezien het recente gedrag van de Amerikanen brengt dat enorme risico’s met zich mee.

Lees ook:  http://www.sp.nl/opinies/Afghanistan_Nederland_moet_nu_zijn_biezen_pakken.html


Moraal is onzin 
SNIX - 16.01.2006 11:32

Moraal is onzin, zoals altijd gaat het alleen om geopolitieke, en in het geval van D66 machtpolitieke, overwegingen. Gewone Afghanen doen er helemaal niet toe tenzij het geopolitiek uit komt.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.