Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
flut-spreeksteen 
jp - 04.10.2006 17:57

Ach, en die zwaargesubsidieerde flut-spreeksteen van je heeft ook eindelijk wat aandacht gekregen, iedereen tevreden, toch? Je begint je stukje trouwens met iemand aan te spreken/af te katten, tegen wie heb je het eigenlijk?


"SPREEK NEDERLANDS LUL" vs Spreeksteen. 
bART - 08.10.2006 12:18

" Een aantal punten;

Krijgt in democratie een meerderheid niet gelijk? mr. smit was met 3 man, wie met zo'n 100 dus wij winnen. Democratie in het klein en de praktijk.

En michiel is een nazi dus dat jagen doen we goed.

Tot slotten kan ik het naar het lezen van jou stukje herlaas niet laten, maar zo als onze vrienden van extreemrechts altijd zeggen "SPREEK NEDERLANDS, LUL.""

Vraag aan jou terug: heb je gelijk als je iemand onhoorbaar maakt in een debat of de democratie in het algemeen?

En ik zal je uit een droom helpen, je vertegenwoordigd (gelukkig) een minderheid. Jou meerderheid is een lokale en mobiele minderheid die zich gedraagt als een knokploeg, ook al was het dit keer door schreeuwen en fluiten en toeteren.

Dat Michiel Smit een Nazi is heb ik nu niet kunnen horen en ik heb evenmin de mogelijke verwerpelijkheid van zijn ideeen of redenaties kunnen betogen of ondervragen. Hij had om het even wat gezegd kunnen hebben, maar niemand heeft het verstaan.
Nazi-jagen is heel wat efficienter gedaan door oneindig veel grotere en bescheidener 'jagers' dan jijzelf, en heeft niets te maken met een open en vrij debat onmogelijk maken.

Als je datzelfde had gedaan op een bijeenkomst van Nieuw Rechts was dat misschien interessant geweest. Nu heb je een open bijeenkomst verpest.

Je verraad je geestelijk niveau bovendien volledig door die laatste ad hominem toevoeging (waarmee je wijst op wat typ- of spel-fouten?). Haal die balk uit je eigen oog zou ik willen zeggen (controleer je eigen fouten ook) en reageer inhoudelijk. Daar heeft iedereen wat aan.

Het volgende:

Laten we dit debat eens verder voeren op de Spreeksteen want ondanks dat ik als representant van Spreeksteen je (jullie) methoden verwerp en op persoonlijke titel (bart) je ideeen absoluut onfris vind, zal ik graag met je in debat gaan en je in tegenstelling van je eigen houding in deze, alle ruimte geven je ideeen uiteen te zetten en je methoden toe te lichten, en dat lijkt me ook niet slecht want je gedachtengangen lijken vast te zitten, je redeneringen zijn niet soepel en je dixie is bedroevend. Kom naar de gratis debat training die elke Spreeksteen-sessie weer is en leer praten en debatteren.
Daar wordt veel Nederlands gesproken al is het niet altijd even perfect of begrijpelijk, maar er wordt gelukkig veel meer gesproken dan gefloten en geschreeuwd en getoeterd. Als een meerderheid echt wint gaan je methoden en je ideeen daaromtrend, op de lange termijn ten onder, want er zijn nog altijd meer mensen die spreken en luisteren en debatteren.
Nog één tip: maak het niet zo persoonlijk, dan merk je van zelf dat je ook makkelijker praat, in het Nederlands en in andere talen.

Oprecht vriendelijke groet,

bART

E-Mail: spreeksteen@spreeksteen.nl
@ los solidarios 
xyz - 04.10.2006 18:27

Je zegt: "haatzaaierij is geen mening punt."

Maar dit is wat 'mening' betekent:
me·ning (de ~ (v.), ~en)
1 wat men van iem. of iets vindt, hoe men oordeelt => gedacht, gedachte, geluid, gevoelen, inzicht, oordeel, opinie, opvatting, standpunt, stellingname

Haatzaaierij valt dus zeker onder het begrip 'mening' en de vrijheid van meningsuiting.

Neemt niet weg dat je het op de één of andere manier moet bestrijden. Puberaal geschreeuw en geweld is zeker niet de juiste manier. Auto's slopen die toevallig een Belgische nummerplaat hebben ook niet (zie:  http://www.youtube.com/watch?v=3mwdqGhLUQY )

Laat al die stoere "antifa's" lekker oprotten, tijd voor echt antifascisme!
nazis geen kans 
los solidarios - 04.10.2006 17:55

je moet nazis geen kans geven hun vuil te spuiten.
haatzaaierij is geen mening punt.
dat geld voor faschisten zoals smit of erger kusters etc.
je zou kunnen stellen dat het niet slim is ze nu al tegen de muur te zetten al is de enige reden die ik kan bedenken de opinie verschuiving naar rechts.
zoals met na fortuyns dood.

"Geen enkele regering bestrijdt het fascisme om het te vernietigen. Wanneer de bourgeoisie ziet dat zij invloed verliest roept ze het fascisme op om haar privileges veilig te stellen."

Buenaventura Durruti-


@los solidarios 
André - 04.10.2006 18:14


los solidarios :

QUOTE" zou kunnen stellen dat het niet slim is ze nu al tegen de muur te zetten al is de enige reden die ik kan bedenken de opinie verschuiving naar rechts.
zoals met na fortuyns dood."" UNQUOTE

Je meoet werkelijk wel een vorm van zietkte in je hoofd hebben om dit zo hier te stellen.




E-Mail: andre@moscowmail.com
Weghalen 
Kraker Piet - 04.10.2006 18:39

Weghalen deze rommel!

Wie fascisten verdedigt is zelf een fascist.

En puur fascistische bijdragen worden hier geweerd volgens de regels.


ook meningsuiting 
nn - 04.10.2006 17:23





ik beschouw het lawaaimaken ook als vrijheid van meningsuiting.
dat die mening jou niet aanstaat... tsja.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.