english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Vrees voor geweld in Am*dams vastgoedconflict
John van den Heuvel - 26.11.2001 17:17

De politie vreest voor ernstige gewelddadigheden tussen twee steenrijke Amsterdamse vastgoedmagnaten.


Amsterdam,vrijdag 23 november

Een zakelijk conflict tussen twee steenrijke Amsterdamse vastgoedmagnaten over de verkoop van een aantal horecapanden in de buurt van het Rembrandtplan in Amsterdam is zo geescaleerd dat de politie vreest voor ernstige gewelddadigheden.
De afgelopen dagen heeft de Criminele inlichtingendienst van de Amsterdamse politie een aantal personen die nauw bij de onroerendgoedtransactie zijn betrokken, gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen vanuit de onderwereld als de ruzie niet snel wordt opgelost.
Het conflict is ontstaan tussen de zeer vermogende topman van de Kroonenberg Groep, Lesley Bamberger, en de eveneens vermogende vastgoedhandelaar Bertus Luske. Het geschil spitst zich toe op de verkoop in juli van dit jaar van enkele horecapanden aan de Amstel en de Halvemaansteeg in Amsterdam. In een van de panden was in het verleden de discotheek Baja Beach Club gevestigd.
Dit perceel werd in juli door Montecorona Properties BV, onderdeel van de
Kroonenberg-groep voor ongeveer drie miljoen gulden verkocht aan Amstelimmo BV, een aan Bertus Luske gelieerde onderneming. Bij de verkoop werd door de
Kroonenberg-groep bedongen dat Luske een financieel geschil met de huurder, de Baja Beach Club BV, zou oplossen. Een van de financiers achter deze BV zou een Amsterdammer zijn die in het verleden voor grootschalige cocainehandel is veroordeeld.
De bedoeling was dat Luske de huurder een schadeloosstelling van enkele miljoenen zou betalen voor onder meer verbouwingen die aan het pand waren verricht. Maar volgens betrokkenen weigert Luske tot op heden over de brug te komen en zou hij het pand inmiddels hebben overgedaan aan ex-bokser Rudi Koopmans, een goede vriend en zakenrelatie van Luske. Hierdoor is Luske in conflict gekomen met zowel de Kroonenberg-groep als de personen achter de Baja Beach Club BV.
De Kroonenberg-groep heeft Luske inmiddels per brief gedreigd voor vandaag met een oplossing te komen. "Anders zal binnenkort worden overgegaan tot beslaglegging", aldus een brief d.d. 20 november jl. van financieel directeur E. Bos.

 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
AT5 live??? 
TJ - 26.11.2001 17:21

Zijn er kaartjes te koop van dit heerlijke spectakel?
Bertus necrologie van Squat.net 
Jannie Bos - 17.08.2003 18:11

Bertus Luske geliquideerd
De lokale TV-zender meldt:
Vastgoedmagnaat Luske geliquideerd

Zaterdagnacht is vastgoedmagnaat Bertus Luske voor cafe-restaurant Frankendael aan de Middenweg in de Watergraafsmeer geliquideerd. Hij werd neergeschoten terwijl hij in zijn auto wilde stappen.
De 59-jarige Luske werd al langere tijd bedreigd. De politie was daarvan op de hoogte en heeft hem gewaarschuwd. Luske is (mede-)eigenaar van cafe Frankendael.
Twee auto's reden kort na de liquidatie richting Diemen. De politie vermoedt dat in een van de auto's de daders zaten. Volgens buurtbewoners gaat het om drie daders.
einde nieuwsbericht AT5

Krakers al jaren overhoop met Luske

Bertus Luske stond bekend om zijn dubieuze kontakten en hardhandige wijze waarop hij zijn onroerend goed zaken regelde. Menig huurder werd geintimideerd en krakers hebben in het verleden met knokploegen van hem te maken gehad.

In de jaren tachtig heeft Luske de strijd met de krakers aangebonden door een pand in de Jan Luykenstraat te ontruimen. De krakers hebben toendertijd teruggeslagen en het pand teruggekraakt. Voor veel mensen was de goedgeorganiseerde wijze waarop dit gebeurde een schok.

Luske is daarna jarenlang uit het vizier van de krakers verdwenen totdat begin jaren negentig een pand aan de Haarlemmerdijk en de Amstelstraat 9-11 werd gekraakt. De leegstaande sauna aan de Amstelstraat, Luske hield zich met dergelijke bruiningscentra bezig, was officieel niet meer van hem. Hij had het pand 'uitgeleend' aan een vastgoedfonds waarbij enkele aandeelhouders door een bestuurder getild werden. Als dank kreeg hij het pand later terug voor een gereduceerde prijs. In de tijd van het uitlenen werd het gekraakt en gedroeg hij zich als de eigenaar.

L. was in die tijd bezig aktief panden aan te kopen rondom het Rembrandtplein en had al een grote slag geslagen door de panden van Diamantair Stoeltie over te nemen. Hij schreef aktief eigenaren aan om zo de volledige Amsteldriehoek in handen te krijgen. Ook Endstra had hier een etage, alwaar L. de huur ophaalde. Daarnaast was Bertus L. aktief in de pijp alwaar hij een aantal gesplitste etages had en had hij panden aan de Pijlsteeg en de Nieuwendijk. Zijn eigen kantoor aan de Weesperzijde was van Kroonenberg.

In de tweede helft van de jaren negentig kozen krakers voor een aanvallende strategie en begonnen in de Amsteldriehoek te kraken. Eerst was Amstel 182 aan de beurt  http://squat.net/nl/amstel.html kort daarop gevolgd door Wagenstraat 12  http://squat.net/nl/wagenstraat12/

Bertus Luske deed een halfslachtige pogingen om de krakers te intimideren. De krakers waren op erger voorbereid. Het SPOK  http://squat.net/spokpubliceerde in die dagen hun tweede brochure over hem. De eerste was rondom de Lucky Luyk.

Bertus L. probeerde op juridische wijze de strijd tegen de krakers aan te binden, maar ving hierin bot. Zijn plannen waren te vaag, zijn advokaten wisten niet waar hij mee bezig was, zijn potentiele huurders bleken zakenpartners van hem te zijn waarmee hij panden verhandelde.

In deze tijd publiceerde het Parool het bericht dat Bertus L. een van de kriminelen was die volgens het Rapport van Traa zich in de binnenstad manifesteerde met aankoop van panden. De gemeente Amsterdam heeft daarna zijn panden op de wallen en in de Amsteldriehoek opgekocht en bij een NV van het Oosten ondergebracht. Veel van de panden staan nu in 2003 nog of weer leeg. Opvallend is dat het pand aan de Amstelstraat nogmaals gekraakt werd in de tijd dat het Oosten het bezat, maar dat een met pistolen gewapende knokploeg het pand voor een derde maal (de eerste knokploegontruiming was in 1979) ontruimde. Het Oosten zette daarna het kraakwachtenbedrijf 'Students for Students' in.

Bertus Luske kost van de opbrengst van zijn binnenstadspanden het ADM-haventerrein wat prompt daarop gekraakt werd  http://www.contrast.org/adm


De krakers kregen te maken met een heftige knokploeg maar wisten het pand te behouden. De strijd voor behoud van het terrein loopt tot op de dag van vandaag.

Naast dit haventerrein wist hij ook de hand te leggen op het pand van de bibliotheek aan de Prinsengracht, waarmee hij dus weer terug was in de binnenstad. Na vertrek van de bibliotheek zal dit complex waarschijnlijk enorm in waarde stijgen zonder dat hij er iets voor hoeft te doen. Officieel werden veel van de aankopen van Bertus L. gefinancieerd door de FGH-bank nadat het Rabo-filiaal te Halfweg in de jaren tachtig de banden verbrak wegens de duistere reputatie van Bertus Luske.[squat!net]

Website: http://squat.net/nl/news/bertus170803.html
 
Zie ook: 
M02 - 18.08.2003 00:40

Vastgoedmagnaat Luske geliquideerd
man - 17.08.2003 13:13
 http://indymedia.nl/nl/2003/08/13309.shtml
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.