english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Eindoplossing in Qala-i-Janghi
tuimelaar - 30.11.2001 22:17



Eindoplossing in Qala-i-Janghi

Journalisten en vertegenwoordigers van het Internationale Rode Kruis brachten Woensdag verslag uit van de gruwelijke scenes die ze aantroffen bij het betreden van het gevangenkamp nabij Mazar-i-Sharif, waar meer dan 800 buitenlandse Taliban gevangen werden afgeslacht tijdens een drie dagen durend beleg, georkestreerd door Amerikaanse Speciale eenheden en CIA agenten, van het fort.

Een Associated Press fotograaf die de plaats bezocht zag de lijken van 50 gevangen, die schijnbaar met de handen met zwarte sjaals vastgebonden achter de rug, waren geëxecuteerd. Soldaten van de Alliantie waren druk in de weer met messen en scharen om de sjaals te verwijderen.

Steeds meer bewijzen komen aan het licht dat de zogenaamde opstand werd uitgelokt door Amerikaanse eenheden en hun marionetten van de Noordelijke Alliantie als een voorwendsel voor de slachting van de buitenlandse Taliban gevangenen. Volgens een verslag in de Londense Times van Woensdag, brak de algemene opstand onder de Taliban gevangenen pas Zondag ´s morgens uit nadat minstens vijf ongewapende gevangenen na een konfrontatie werden doodgeschoten door CIA agenten die de Taliban krijgsgevangenen aan het ondervragen waren.

De Times meldde dat de "opstand ook ontstaan zou kunnen zijn door pogingen om de Taliban gevangen vast te binden. Velen onder hen geloofden blijkbaar dat ze op het punt stonden om afgemaakt te worden. Zo´n 250 gevangen waren reeds vastgebonden door hun bewakers, volgens een bericht, voordat de rest rebelleerde."
In het artikel werd ook het vreemde feit aangehaald dat ten minste twee van de voertuigen waarin de Taliban krijgsgevangenen werden aangevoerd niet werden doorzocht, wat zou kunnen betekenen dat de Noordelijke Alliantie en haar Amerikaanse bondgenoten met opzet wapens in het gebouw lieten komen om zo een "opstand" te vergemakkelijken, die ze dan met overweldigende vuurkracht zouden kunnen neerslaan.

De krant gaf het volgende relaas van het incident dat aanleiding gaf tot de opstand. Een getuige vertelde de Times: "Het vechten brak uit tijdens de ondervraging van de gevangenen door twee mannen van de CIA. Deze wilden weten waar ze vandaan kwamen en of misschien lid waren van al-Qaeda."

Beide CIA agenten waren gekleed in Afghaanse gewaden, hadden grijze baarden en spraken Farsi. Eén van hen stond bekend als Michael, de andere als David, meldde de Times.

Het relaas van de ooggetuige ging als volgt verder: "Michael vroeg één Talib waarom hij naar Afghanistan was gekomen. Deze antwoordde: ´We zijn hier om je te vermoorden,´ en sprong richting Michael, die hem en nog drie anderen doodde met zijn pistool vooraleer hij zelf op de grond werd gesleurd."

De ooggetuige van de Times zei dat de tweede CIA agent, "David", ook "minstens één gevangene doodde," en vervolgens het gebouw waar de gevangenen werden ondervraagd uitrende naar het hoofdgebouw, waar hij via satelliettelefoon de Amerikaanse ambassade in Uzbekistan om helikopters en troepen vroeg om de gevangenis te bestormen.

Amerikaanse en Britse speciale eenheden, gelegerd nabij een militair vliegveld net buiten het fort, arriveerden als eersten en begonnen met de aanval. Kamera beelden van de Duitse televisie toonde soldaten die over de muren heen vuurden op de menigte gevangen binnenin. Anderen drongen het fort binnen, schijnbaar in een poging om de agenten te redden of hun lichamen te bergen.
Taliban gevangen die probeerden te ontsnappen werden vlug ter dood gebracht door Amerikaanse, Britse of Alliantie troepen. Er waren nieuwsberichten van Taliban lijken opgestapeld in een doorgang, allen gedood met een enkele kogel door het hoofd.

De Amerikaanse bombardementen begonnen op Zondag en namen Maandag in hevigheid toe. Bij het vallen van de avond op 26 November was het aantal nog in leven zijnde gevangenen teruggevallen tot misschien nog 100, van de oorspronkelijke 800. De bombardementen gingen de hele nacht door waardoor het aantal overlevenden nog verder slonk.

De Londense Times gaf de volgende beschrijving van het strijdtoneel: "Bij de nachtelijke aanvallen bleven vele lichamen half-begraven in de grond achter. Ledematen en rompen rezen uit de verstoorde aarde op als boomstammen na een bosbrand."

Op Dinsdag morgen, 27 November, arriveerden vrachtwagens met 200 soldaten van de Alliantie en een luchtafweerkanon aan het fort, terwijl Amerikaanse vliegtuigen rondcirkelden. De troepen van de Alliantie gingen van kamer tot kamer. Iedereen die nog in leven was, de gewonden incluis, werd afgemaakt, en er werd geschoten met kogels en raketten op de lijken
Het vechten eindigde op Dinsdag namiddag nadat Britse en Amerikaanse speciale eenheden de olie, die in een schuilplaats waarin zich nog drie Taliban gevangen bevonden was gegoten, in brand staken. Een tank van de Noordelijke Alliantoe reed toen over de lichamen van verscheidene Pakistaanse en Arabische Taliban vrijwilligers en vuurde vervolgens drie granaten af op een afstand van 15 meter waardoor het gebouw werd vernietigd en de laatste overlevenden werden gedood.

Ondanks toenemende bewijzen van het tegendeel, ontkende de krijgsheer Dostum aantijgingen als zouden zijn troepen zich schuldig maken aan mishandelingen van de buitenlandse krijgsgevangen. Naar Dostum loopt echter reeds een onderzoek omtrent de gebeurtenissen begin deze maand in Mazar-i Sharif, waar het Rode Kruis 600 lijken ontdekte. Er zijn tevens berichten opgedoken over slachtpartijen onder de lokale en buitenlandse Taliban soldaten in Kunduz deze week, door zijn troepen. De Associated Press berichtte, "De gezichten van gevangen Taliban instampend en gewonden doodschietend, hielden de troepen van de oppositie lelijk huis in Kunduz op Maandag."
Dostum zou nog 6000 andere Taliban gevangen vasthouden in de nabijgelegen stad Sheberghan.

Er bestaat weining twijfel dat gelijkaardige slachtpartijen momenteel plaatsgrijpen in het zuiden van Afghanistan, waar Amerikaanse mariniers zijn begonnen aan een zoek en vernietig missie in Kandahar, het laatste Taliban bolwerk. Volgens een Reuters bericht zei Gul Agha, een commandant van de ethnische Pashtun strijdkrachten in het zuiden van Afghanistan, Woensdag dat 160 Taliban gevangenen die weigerden zich over te geven voor de ogen van Amerikaans militair personeel werden geëxecuteerd met machine geweren.
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
Onzin verhaaltjes 
Robrecht van Bethune - 01.12.2001 22:21

Een complot-theorie meer of minder schijnt zeer normaal te zijn bij het ultra-linkse indymedia. Slaap zacht jongens, vannacht kom er weer een UFO langs voor een rectaal onderzoekje

Website: http://www.nieuwenationalepartij.org
 
Re: onzin; Gleiwitz 31 augustus 1939 
janko - 02.12.2001 04:04

NNP´er en toch nog lacherig doen over komplotten? Lees er de Voelkischer Beobachter eens op na jongeman. Die staat vol met komplotten. De Nazi´s, die konden er wat van. De mooiste is eigenlijk die die door de Nazi´s zelf op touw is gezet om een voorwendsel te scheppen Polen binnen te kunnen vallen. De Duitse radiozender Gleiwitz (nu Gliwice), indertijd 20 km van de Duits-Poolse grens op Duits grondgebied, werd 31 augustus 1939 door als Poolse soldaten verkleedde CIA agenten ... eh, sorry, SS agenten, overvallen. Er werd een ondeugende oproep door de ether verspreid: "Lang leve Polen" (in het Pools), waarop de daders weer verdwenen. Op de grond lieten ze een bloederig lijk achter. Een gevangene die ze uit een koncentratiekamp uit de buurt hadden mee mogen nemen. Deze en meerdere gefingeerde overvallen van Poolse soldaten op Duits grondgebied werden door Hitler de volgende dag gebruikt om met het vingertje naar Bin Laden te kunnen wijzen: ... von jetzt an wird Bombe mit Bombe vergolten! ... Dit komplot is goed beschreven. Een ECHT komplot Robrecht. Komplotten bestaan.

Lees maar na. Ik neem aan dat je Duits kan: Voelkischer Beobachter van 1 september 1993, Nr. 244 blz. 2.

Holocaust Referenz: Der Ueberfall auf den Sender Gleiwitz. Heydrichs "Meisterstueck".  http://www.h-ref.de/dk/krieg/polen/gleiwitz/gleiwitz.shtml

Nazi conspiracy and Aggression. Crimes of the Gestapo and SD against the peace.  http://www.nizkor.org/hweb/imt/nca/nca-02/nca-02-15-criminality-06-05.html

Nuernberg Proces. 1945. Alfred Helmut Naujocks.  http://www.nizkor.org/hweb/imt/tgmwc/tgmwc-03/tgmwc-03-24-08.html


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.