english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Hasselhof zegt het
Anonym - 21.04.2002 18:45

 http://teletekst.nos.nl/cgi-bin/tt/nos/page/t/m/104

HILVERSUM Imam Haselhoef kan begrijpen dat moslims vorige week in Amsterdam in een anti-Israel-betoging borden droegen waarop hakenkruisen stonden.Die kruisen waren niet tegen de joden in Nederland gericht maar vormden een symbool van de "lotsverbondenheid met de Palestijnen", zei hij in het tv-programma Buitenhof.

De betogers die de borden droegen, vergelijken de huidige politiek van Israel met die van Hitler,meent hij.Walgelijk gewoon dat dergelijke borden met fascisme wordt geassocieerd. Sharon is toch gewoon een goede leerling van Adolf Hitler 
aanvullingen
Iemand eigen info over de pro-Isreal demo? 
M02 - 21.04.2002 20:02

Die waarschijnlijk net afgelopen is?

Dit was er op RTL4, erg voorspelbaar allemaal weer ... :-(
(ook video via die link)

Website: http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/index.xml/view/actueel/rtlnieuws/2002/04_april/21/binnenland/demo.xml
 
geen 
henk - 21.04.2002 20:43

en haselhoff moet naar de psychiater, niet omdat hij gek is maar om zijn lotsverbondenheid met andere gekken te tonen
Daar gaan we weer.. 
Asma - 21.04.2002 22:21

Zucht....ik word er zo langzamerhand wel een beetje moe van. Iedere moslim die zijn mondje op de televisie roert wordt meteen vanuit alle kanten aangevallen. Waarom leggen we ze niet meteen een spreekverbod op, dan zijn we meteen van dat gezeik van de media af.

De woorden van Abdullah Hasselhoef worden uiteraard meteen verdraaid. Vanavond spraken ze in het programma Netwerk over deze uitspraak en het werd zo overgebracht alsof Abdullah Hasselhoef begrip voor de hakenkruisten in het algemeen zou hebben getoond. Nee nee, dat is niet wat hij heeft gezegd. Hij heeft gezegd dat hij begrip heeft voor het feit dat men het hakenkruis heeft afgebeeld om zo aan te tonen dat het beleid van Sharon overeenkomt met het beleid dat Hitler voerde. En ja, daar ben ik het volledig mee eens!!!


Ja, ik was bij die manifestatie. 
Larsen - 21.04.2002 22:25

Jawel zeg, ik ben er heengeweest. En hoe zal ik beginnen met m´n verslagje. Toen ik zo´n minuut of tien-vijftien aanwezig was zag ik vrij duidelijk dat er ook aardig veel niet joodse mensen aanwezig waren. Ongetwijfeld waren die vooral aanwezig als (gevoelsmatige) reactie op de treurige taferelen van 13 april js. Hoewl er geen fanatieke anti-arabische spandoeken te bespeuren waren vond het hele gebeuren nu zeker niet hoopvol stemmend te benoemen, verre van dat zelfs. Er waren enkele borden die erop neerkwamen dat de arabische terreur al voor de bezetting een feit was en zo waren nog wel wat van die teksten die hun gebrek aan de zo noodzakelijke nuance genoten. En dat gaf me al een akleig gevoel. Ook de krankzinnig overstelpende hoeveelheid israelische vlaggen vond ik zeer onprettig. Ik zag ook nog een jongetje, op de schouders van zijn vader zittend zwaaien met die vlag. Dat vond ik zeer misplaatst, net zo laag bij de gronds als kinderen met de misselijkmakende hollandse driekleur laten zwaaien op koninginnedag ofzo. Ik ben er echt heilig van overtuigd dat dat pa´tje hem dat zwaaien met die vlag heeft aangepraat. Voor mij valt dat onder politieke (nationalistische) kindermisbruik. Maar dat schijnt een aanvaardbare zaak te zijn, de debilisering viert echt volop hoogtij, wereldwijd. De sprekers waren op eentje na echt verschrikkelijk. Leon de Winter kwam weer opdraven met zijn zo welbekende vergoeilijkingspraatje. Ik zal maar eventjes een voorbeeld geven, hij zei het zo ongeveer als volgt aan de hand van een aantal berichten in Newsweek: "Een moslimman keert terug naar de resten van wat eens zijn huis was, met zijn vrouw() Dit alles in India, de moslims aangedaan door hindoes. Geen collatoral dammage zoals in Jenin, maar doelbewust alles vernield, de hele stad." En zo ging dat praatje wel zo´n tien minuten door. Aan de hand van het hanteren van die feiten praatte hij de daden van het Israelische leger wel weer even mooi. En dan zijn afsluitende zinnen waarin weer eens de nadruk werd gelegd op de veronderstelde achterlijkheid van de arabische en islamitische cultuur. Saai en vooral verontrustend.
De historicus Smalhout maakte het wel heel bont. Al in zijn eerste zinnen zelfs! Daar op die 13e april liepen die mensen in theedoeken door de Amsterdamse straten. Hij keurde het antisemitisme af. Maar daarentegen propageerde hij krachtig de islamofobie en het anti-arabisme. Het was een woordenval echt allen maar grievend van aard. Volgens hem was, als ik het goed heb begrepen de enige verstandige arabier Sadat, die vermoordde president van Egypte. Met enkele, edoch zeer cruciale, historische onjuisheden deed ie dat alles, een historicus verdomme nog aan toe, echt schandelijk. Tijdens zijn praatje stonden rechts van mij drie marokkaanse jongeren die, naar ik van ze hoorde, geschokt waren over de 13e april. Ik kon de gekwetstheid bij wijze van spreken van hun gezichten pellen, wat een onbeschofte klootzak is die Smalhout. Het was toch een manfestatie voor vrede? Laat ik het maar even bij dit houden. Wil ik enkel even afsluiten met het volgende verzoek. Kan iedereen meewerken aan het de Winter en Smalhout onmogelijk maken om nog langer aan pennen, potloden en tekstverwerkers enz te komen? want ook hun schrijvens weerhouden de vrede in de desbetreffende regio. Net als Sharon en Arafat. Ciao.,.,.
smallhout historicus? 
getuige - 22.04.2002 13:47

Smallhout historicus?Hoe kom je daarbij? Hij is toch anesthetist?
Klopt, nogal dom foutje ja. 
Larsen - 22.04.2002 14:58

Is inderdaad zo. Komt mogelijkerwijs doordat hij zich vaak in publiekelijke debatten over een of andere geschiedkundige of een actuele kwestie mengt. vandaar waarschijnlijk. Bij deze dus: Sorry foutje, je hebt gelijk en ik zal het onthouden. Hij is geen historicus. Vond je zijn praatje trouwens wel smakelijk? Zomaar een vraag, geen verwijt ofzo.
Re. 
Faaz - 23.04.2002 16:24

Ik ben ook aanwezig geweest op die pro-israel (zegt u maar anti-arabie) demonstratie. Je beschrijving is treffend, maar je oproep Smalhout en De Winter het uiten van hun mening te beletten, wijs ik absoluut af. Het is juist goed dat ook deze mensen hun gedachten mogen spuien. Zo krijgen we enig inzicht in de gedachtengang van degene die het redelijk vonden deze demonstratie nu te houden. Maar hun gedachten worden door een behoorlijke groep Joden in Nederland blijkbaar gedeeld getuige het enthousiaste aplaus dat beiden ten deel viel.

Ik heb het meldpunt discriminatie op de hoogte gesteld van de uitspraken van De Winter en Smalhout. Dit ondanks mijn afschuw van dit soort instellingen, maar bedoeld als tegenwicht voor de massale stroom klachten die zijn binnen gekomen na de pro-palestina demonstratie. In een eerste reactie deelde men mijn mening dat de uitspraken van deze heren gezien kunnen worden als aanzetten tot arabieren-haat. Een oficiele klacht heb ik niet ingediend, juist vanwege mijn overtuiging dat in Nederland iedereen alles moet kunnen zeggen.

E-Mail: Faaz@battl.nl
Website: http://battl.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.