english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Eerste groep human shields bijna in Irak
vlo - 14.02.2003 02:45

De groep menselijke schilden, bestaande uit bijna zeventig activisten, komt een dezer dagen in Irak aan. Na enig oponthoud in Turkije vertrok de groep donderdag uit Ankarra. Zij reist via SyriŽ naar Irak. Een nieuwe groep vertrekt na dit weekend met het vliegtuig via Jordanie en met de bus naar Baghdad.

menselijke schilden
menselijke schilden

De activisten vertrokken donderdag vanuit Ankara, de Turkse hoofdstad. Daar hebben zij onder meer de ambassadeur van Irak gesproken. ďMet jullie actie zijn jullie het levende bewijs dat menselijkheid en waardigheid nog steeds voortduurt", zei hij. Bij de groep hebben zich volgens Indymedia Istanbul ook dertig Turkse activisten gevoegd.

Eerder heeft de groep schilden ook Istanbul aangedaan. Daar was een actie van dansende vrouwen tegen de oorlog. De politie gebruikte zwaar geweld tegen de vrouwen die hun actie deden in de buurt van vluchtelingenkampen.

De karavaan had enig oponthoud omdat een bus kapot ging. Ken Nichols, die samen met enkele andere Human Shields onlangs in Nederland was, bleef daarom in ItaliŽ achter voor reparatie-doeleinden. Toen hij later Turkije in wilde gaan, werd hem dit geweigerd. Vervolgens werd hij in ItaliŽ gearresteerd, maar is inmiddels weer vrij en hij heeft zich weer bij de groep gevoegd. De bus is niet gerepareerd, maar er hebben zich wel nieuwe auto's bij de stoet gevoegd.

De rit door Turkije was een zegetocht, meldt Het Parool donderdag. "Overal grote menigten langs de weg en toeterende auto's. De Turken willen deze oorlog niet. Ze willen geen Amerikaanse bases op hun grondgebied. Hoe dichter je bij Irak komt, hoe meer mensen tegen zijn. In Engeland is vijftig procent tegen, In Griekenland en Turkije negentig procent", zegt Joe Letts, een van de schilden.

Maandag 17 februari vertrekt een nieuwe delegatie menselijke schilden met het vliegtuig naar JordaniŽ, zo meldt een persbericht van de Human Shields in Londen. De groep bestaat voornamelijk uit Europeanen, in leeftijd variŽrend tussen twintig en zevenenzestig jaar. Vanuit JordaniŽ zullen zij per bus naar Irak trekken. Honderden meer schilden hebben zich inmiddels ook opgegeven voor volgende delegaties. Een volgende vlucht schilden vertrekt op 21 februari.

"Als reactie op ons initiatief schieten er allerlei nieuwe groepen in Spanje, Slovenie, ItaliŽ, AustraliŽ en de VS als paddestoelen uit de grond", zegt Stefan Simanowitz, een woordvoerder van de groep uit London. In de Jordanese stad Amman wordt een kantoor opgezet om de groepen logistiek te ondersteunen.

"Niemand van ons vertrekt naar Irak voor de lol. Wij gaan er naartoe omdat we het niet kunnen accepteren om stil te zitten terwijl een criminele oorlog in onze naam wordt uitgevoerd", Stefan.

Zaterdag vertrekken in een andere missie 51 Belgische vredesactivisten samen met de Brusselse sportclub Fire Gym naar Bagdad. Zij zullen er samen met 1000 andere lopers uit 60 verschillende landen deelnemen aan een internationale vredesloop. meer info: Peace Race  http://www.peacerace.be

Dagboeken van Voices in the Wilderniss activisten in Baghdad.
 http://iraqpeaceteam.org/

Humanshields
 http://www.humanshields.org/

Nieuws van Indymedia Istanbul
 http://istanbul.indymedia.org/

Live shield group left Ankara after getting visas from Iraq Embassy. The group will first pass to Syria and then to Iraq on Wednesday. Among the group, U.S. citizen John Rosse called U.S. soldiers not to come to Turkey.
 http://istanbul.indymedia.org/news/2003/02/180.php

Feb 10th Turkey Report: Live shields said `Goodbye` to Istanbul after a sad farewell and set out for Iraq (see the photo). D›SK, KESK, TTB and TMMOB representatives called everybody to visit Turkeys`s Grand People`s Assembly on 18th of Feb, when the Turkish Army`s entrance to Northern Iraq will be discussed for approval.
 http://istanbul.indymedia.org/news/2003/02/172.php

9th of Feb Turkey Antiwar Report: Womenís Platform protested war preparations in Silopi, where there were tents for immigrants. They sewed peace nursling, chanted slogans and performed halays a special folkloric dance - pls look at the photo. Police attacked 500 people demonstrating against war in Istanbul. Police used guns in the attack. Some demonstrators were injured. Live shields that toured Istanbul will set out for way on Monday.
 http://istanbul.indymedia.org/news/2003/02/166.php

Nieuws van Indymedia NL
Ken Nichols OíKeefe, founding member of the TJP Human Shield Action, has been refused entry into Turkey and is now being detained in Italy. He may be forced to return to the USA.
 http://indymedia.nl/nl/2003/02/9114.shtml

Manifestatie Human Shields Amsterdam
"De oorlog heeft alleen een commercieel doel, geen humanitair", roept een Iraakse vrouw uit. Zij staat bij de manifestatie bij het VS-consulaat in Amsterdam ter gelegenheid van de 'human shields' die een tour houden door Europa en maandag een bezoek brachten aan Nederland. De menselijke schilden willen naar Irak trekken om de oorlog daar te voorkomen.
 http://indymedia.nl/nl/2003/01/8850.shtml
Foto's:  http://indymedia.nl/nl/2003/01/8839.shtml

Wereldwijde acties 15 februari
In wat enkelen noemen "de grootste wereldwijde betoging ooit", betogen zaterdag 15 februari in meer dan vijfhonderd steden miljoenen mensen tegen de oorlog in Irak. Ook in Amsterdam is er een demonstratie (13:00 uur op de Dam)
 http://indymedia.nl/nl/2003/02/9172.shtml

Website: http://www.iraqjournal.org/
 

Lees meer over: wereldcrisis

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
welke zot neemt het nou op voor sadam hussein 
realist - 14.02.2003 12:48

echt een stel dwazen
re: realist? 
'lo - 14.02.2003 13:54

Het gaat de schilden niet om saddam, maar om het lijden van de Iraakse bevolking. In hun statements hebben ze zich erg vaak van het regime verwijderd. De protesten tegen de VS, zijn toch ook niet tegen alle Amerikanen. Zo beschermen de schilden ook het beleid van het Iraakse regime niet. Zij keren zich alleen deze absurde oorlog.
veilige aankomst in Baghdad 
16.02.2003 16:37

Statement 16th February, 2003

Both the convoy and Ken O'Keefe have safely arrived in Baghdad. As yet, no permanent channel of communication has been organised and the convoy cannot be reached directly. Please watch this site for further details. All have arrived safe and sound, if not somewhat exhausted by a journey which took eight days longer than planned. Congratulations to all members of the party who have held out the difficult journey and arrived.
'Menselijke schilden' bereiken Bagdad 
22.02.2003 02:49

De Human Shield missie naar Irak verloopt minder voorspoedig dan gehoopt. Het konvooi van zo'n vijftig westerse vredesactivisten dat op 25 januari jl. vanuit Londen vertrok, heeft op hun reis dwars door Europa inmiddels al de nodige pech gehad en weerstand ondervonden.

Website: http://www.antenna.nl/ravage/0303nws4.htm
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.