english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Postume brief van Paco, gevangene in Badajoz
anarchist black cross - gent - 11.08.2003 17:43

Frederico Ortíz Jiménez, “Paco”, is dood. Na een leven van strijd, omdat hij zo van het leven hield, en omdat hij de strijd niet wou opgeven … . Zijn kameraden in de gevangenis zijn onmiddellijk na zijn dood een staking begonnen – kunnen we buiten hetzelfde doen: onze machteloosheid, verdriet en woede omzetten in actie?

Paco
Paco

Badajoz 18 / 7 /03

Groeten ****** en liefde voor alle kompanen!

Deze brief zal kort en bondig zijn, maar, vooral, postuum.

Zoals jullie weten, tenminste de meesten, heb ik 20 jaar gevangenis integraal uitgezeten, waarvan zowat 17 jaar in eenzame opsluiting, en sinds ’91 in het regime F.I.ES 1 R.E.

Momenteel, na een korte tussenperiode van 6 maanden in vrijheid, gehuwd, geaborteerde zoon en daarom gescheiden, zit ik al 3 jaar en 13 dagen gevangen, vanaf de eerste dag – voor mijn gezicht – in FIES regime; Málaga, Alicante, Picassentt, Huelva, Jaén en Badajoz vandaag nog steeds.

Ik ben libertair – van binnen en van buiten – vanaf de eerste momenten van verstand en zowel op straat als in de gevangenis heb ik ervoor gestreden; door een zandkorrel te zijn en verandering te bewerkstelligen in de mate van het mogelijke gezien het huidige meedogenloze optreden van het o zo fascistische en wilde kapitalisme. Door de omstandigheden (23 jaren in de uitroeiingkerkers) is mijn strijd vooral sterk geweest in de gevangenis (hoewel ook in de straat enige goede “klappen” – sabotage - werden toegebracht aan de vijand, die ik hier niet toelicht omwille van plaatsgebrek en om anderen te beschermen).
In die 20 jaar is er niet één jaar van muiterijen geweest waar ik niet direct aan deelnam in al haar aspecten; ideologisch, strategisch en via directe actie. En zoals genoegzaam bekend is, hielden we stand tegen een hele regering gedurende meer dan een decennium ondanks de keiharde repressie.

Maar wat gebeurt er vandaag? In 3 jaar tijd is men er nog net niet in geslaagd zowel Claudio, Gilbert als mezelf – letterlijk - de mond te snoeren.
Ik heb genoten van kleine overwinningen op deze honden, maar ik, Francis Ortiz Jiménez, heb direct bijgedragen aan het ontslag van Algemene Directeurs van de Centrale Administratie, Directeurs, chef bewakers en ondergeschikten van verschillende gevangenissen.

En nu: geen enkele mogelijkheid tot actie, nochtans is er hier waar ik me bevind eensgezindheid onder de gevangenen en in sommige plaatsen wordt er wel een enkele keer slag geleverd. Maar, in het algemeen en samengevat : 99 op de 100 van de gevangenen, en ik praat over de FIES (voor de andere geldt min of meer hetzelfde) zijn “in slaap” gesust door de dagelijkse pillen en daartegen helpt de dagelijkse arbeid van bewustmaking, één per één, opdat ze zouden ophouden met die vuiligheid die hen passief houdt in te nemen, niet.
Ze slapen! Ook al praten en bewegen ze. En niets helpt omdat het is zoals “Big Brother”, als ze zien dat je succes hebt word je overgeplaatst … en alles begint weer vanaf nul.

Beredeneerd, op een persoonlijke en intieme manier en zonder belang te hechten aan de tegengestelde mening (die ik bij deze niet vraag) van wie dan ook, ben ik de laatste jaren vastberaden (beslist heb ik reeds enige tijd) om op te houden te bestaan.
Ik heb verschillende keren gepoogd mezelf te doden, zonder “succes”, telkens (ik ben geheel gezond, zie er sterk en goed uit, zonder antistoffen voor wat dan ook, 43 jaar maar ik zie er jong uit) liet ik één of twee opeisingbrieven achter: vrijheid voor de zieke gevangenen, einde van de FIES en van de verspreiding. Ik beschuldigde de Centrale Administratie en heel die bende blauwe schoften van het aanzetten tot zelfmoord, en de rechters van toezicht van handelingen of verzuim (iedere zelfmoordpoging krijgt een sanctie als therapie). Men heeft geprobeerd het geldig te laten verklaren dat ik het deed omdat ik niet goed bij mijn hoofd ben, ze lieten me grondig onderzoeken door een extrapenitentiaire psycholoog in Huelva en in het hospitaal van Jaén door de psychiater en de psychologe, beiden “experten”. Deze pogingen mislukten (hier bijgevoegd het verslag, letterlijk overgeschreven van de originelen).

Hoe dan ook zal ik sterven, want zo heb ik het zelf beslist, vrij en bewust. En ik zal het doen met een grote overdosis van de pillen die ze aan de mensen geven en niet per toeval; ik weet dat ik hen niet van de wijs zal kunnen brengen hiermee, laat ons hopen van wel, maar ik zou al blij zijn als ze een beetje zouden nadenken hierover.

En, in ieder geval, ik sterf niet «alleen» omdat ik het zo graag «wil »(IK HOU VAN HET LEVEN EN VERLANG TE LEVEN) maar omdat ik zo niet langer kan leven; als een gekooid wild beest in departementen die lijken op militaire geheimen, waar voor de waakhonden, in navolging van hun chefs, zelfs de eigen wetten niet geldig zijn, wetten opgesteld door de serpenten in maatpak en stropdas die regeren in naam van dezen van vroeger; waar ze je geen waardigheid gunnen behalve als je jezelf laat gelden, eenzaam en op eigen houtje; waar je meestal geen andere “verdediging” hebt dan je woedende stem – iets waarvoor ze je overladen met papieren die aantonen hoe “wild” je wel bent (bijgevoegd 4 documenten, 4 kleine voorbeelden van de persoonlijke verdediging van je waardigheid). Ik wacht wat komt zelfverzekerd af, want waaraan het me NOOIT ontbrak is de volharding, de moed en de trouw.
Alles bij elkaar genomen, ik DOOD mezelf, voor mezelf, voor al mijn kameraden; voor de waardigheid van ieder menselijk wezen en voor een vrije wereld, van WAKKERE mannen en vrouwen en zonder gevangenissen.

IK HOU VAN JULLIE, KAMERADEN.
ONGEHOORZAAMHEID! OPSTAND! ¡ANARCHIE, VRIJHEID EN WAARDIGHEID!

PACO

**** je mag hiermee doen wat je wil : het wegsmijten, verspreiden,... ik geef je hiervoor de toestemming, met mijn vuist en met mijn letter Fco. Ortiz Jiménez DNI 27375760
EEN OMHELZING, EVEN IMMENS ALS LIBERTAIR


Solidariteit gevangenen van Badajoz
Na Paco’s zelfmoord, gingen zijn kameraden op dezelfde afdeling in de gevangenis van Badajoz onmiddellijk in wandelstaking in protest tegen deze gedwongen zelfmoord.

Zij willen deze actie voor onbepaalde tijd voortzetten en vragen om dit nieuws zoveel mogelijk te verspreiden in de gevangenissen zodat meer gevangenen de actie opvolgen. Ook van de mensen buiten vragen ze actieve solidariteit. Zij vragen ook economische steun die ze op dit moment hard nodig hebben.

Je kan naar het volgende adres schrijven om hen te informeren over u morele en economische steun:
MIGUEL TIGERAS RINCON
C.P DE BADAJOZ MOD. 7
CTRA DE OLIVENZA KM 7
300 BADAJOZ

ELKE DODE IN DE GEVANGENIS IS EEN MOORD DOOR DE STAAT!


- E-Mail: abc_gent@yahoo.com Website: http://www.geocities.com/abc_gent
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Waar gáát het over? 
??? - 12.08.2003 16:26


mijn innige medeleven... 
m. - 14.08.2003 13:13

ook ik heb moeite te verstaan waardoor Paco zo veel leed heeft meegemaakt.
wel heb ik via de 'zoekmachine'gekeken, en op de site hierboven vermeldt, maar ik ben zelf althans (ook?) een 'nieuwkomer' in deze ....de woorden ontbreken me eigenlijk.
is er misschien een link, die meer laat zien over het leven van Paco?
nogmaals mijn persoonlijke innige medeleven met allen
excuusje 
m. - 14.08.2003 15:26

het beeld is meer dan schrijnend genoeg, meer 'kennis van zaken' is nodeloze kennis...
wat weg mag van de aarde, spreekt voor zich.
Moge Paco en de zijnen ooit weerkeren...
XxX
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.