english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Rode krakers
Marco - 16.11.2003 16:14

De afgelopen weken hield Rood, de jongerenorganisatie van de Socialistische Partij (SP), een “bezettingsestafette” waarbij in diverse plaatsen een aantal lege woningen en bedrijfspanden werden gekraakt. De kraakacties vonden plaats in het kader van de campagne “Rood Tegen Woningnood”.

Kraakactie in Groningen
Kraakactie in Groningen

Rood leden zelf waren ronduit euforisch en ook uit enkele, traditioneel anarchistisch georiënteerde, kraakspreekuren kwamen enthousiaste reacties die voorafgaande aan de kraakacties SP ‘ers kraakcursus hadden aangeboden (1). Toen zich vervolgens ook nog eens sociaal democratische politici, projectontwikkelaars en makelaarskantoren zich achter Rood opstelden drong de vraag zich op: Wie zijn die rode krakers en wat willen zij?

Dat de SP zich hard maakt voor het behoud van publieke voorzieningen is alom bekend. Er gaat geen dag voorbij of Marijnissen & Co zijn op TV te zien om de “uitverkoop van de beschaving” aan te kaarten, want daar komt het verkleinen van parlementaire controle en het vergoten van marktwerking over publieke voorzieningen, voor de SP op neer. Toegegeven, er zit wat in. Op onder overheidsinvloed staande publieke voorzieningen kan je als burger vaak makkelijker invloed uitoefenen dan wanneer de bedrijfsvoerder de spreekwoordelijke multinational op de Kaaimaneilanden is. Bovendien is het zo dat geprivatiseerde publieke voorzieningen zoals openbaar vervoer, huisvesting en onderwijs onder het liberaliseringsproces de afgelopen jaren alsmaar slechter zijn geworden. De campagne “Rood Tegen Woningnood” komt dan ook niet uit de lucht vallen en past in de bredere SP-campagne tegen de uitverkoop van de verzorgingsstaat. Rood protesteert overigens niet alleen tegen de woningnood, maar ook tegen de grote leegstand van kantoorgebouwen, landelijk zo’n 4 miljoen vierkante meter. Andere onderdelen van de campagne zijn een enquête, de gevolgen van woningnood in kaart moeten brengen en de verkiezing van een 'huisjesmelker van het jaar'.

Verder lezen:  http://eurodusnie.nl/2003/11/788.shtml
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
sp weg ermee 
driek - 16.11.2003 20:15

Laat dat gekraak van Rood toch eens ophouden. Die jehova's willen ons maar overtuigen van hun goede bedoelingen. Stop die Gideons bende en protesteer tegen de partijpolitiek. Indymedia is toch geen gratis adverteerblaadje voor de SP???
achossie, het is een anarchistje 
diederik - 16.11.2003 21:08

Indymedia is inderdaad geen gratis adverteerblaadje voor de SP, maar net op het moment waarop de SP de grotere massa probeert te bereiken, en kraken voor het publiek aantrekkelijk en normaal maakt (door veel publiciteit, ja) kunnen die kleine extreme groepjes het allemaal niet meer aan. en dan nog blijven beweren dat je een andere wereld wil kan niet driek, je kan dat namelijk niet met kleine autonome groepjes bereiken, maar hebt er op z´n minst bredere steun van de bevolking voor nodig. dat geouwehoer op eurodusnie van ´partijdogmatiek´ enzo moet je maar met een korreltje nemen; ook daar wordt namelijk gelobbiet (politiek overal ;)) en dan deze keer voor de anarchistische zaak. maar zijn wij niet allen tegen kapitalisme? is dan niet juist dit het moment waarop we weer moeten verenigen om het kapitalisme een slag toe te brengen?
kom, laat ons deze meningsverschillen bewaren totdat we op iedere straathoek kunnen roepen "het kapitalisme is dood!".
gaap 
marco - 16.11.2003 22:08

En altijd het zelfde belachelijke argumenten: "we zijn toch allen tegen het kapitalisme" (alsof dat betekent dat we voor het zelfde staan) en "anarchisme is iets voor kleine groepjes" (uitermate dom, lees eens een goed boek zou ik zeggen) en vooral "geen kritiek op de SP".
Ga toch eens gewoon in op de kritiek. Als het allemaal zo'n onzin is moet het vast niet moeilijk zijn het te weerleggen toch?
Aangezien discussieren op Indymedia niet de bedoeling is kun je je verhaal het beste kwijt bij die "ouwehoeren van Eurodusnie" (ook een heel goed argument!).
Zeker te weten dat je daar meer ruimte krijgt, dan andersom anarchisten op de SP site.
Goeie akties 
17.11.2003 01:07

ga door!
gezeik 
ivo - 17.11.2003 01:23

Wat is dat nou voor een onzinnig gezeik?
Kraken is in wezen een actiemiddel om simpele (en inzichtelijke) wijze te protesteren tegen woningnood en leegstand (en vooral tegen die combinatie). Daar zit dan nog van alles omheen, maar dat is bijzaak.

Tuurlijk, je overtreed wetten (of 'rechten') en je houd je niet altijd aan de spelregels van de rechtsstaat of je vind in elk geval jouw gelijk en jouw belang belangrijker dan de regels van de rechtsstaat. Daarom blijft kraken vooral aantrekkelijk voor mensen die niet zo heel veel geven om rechtsstaat en parlementair politieke regels en afspraken.

Verder zijn krakers ook geen organisatie en zeker geen georganiseerde politieke macht. Da's makkelijk want dan hoef je nooit iets te verantwoorden. Als je die stap hebt gezet hoef je helemaal nooit meer je gelijk met argumenten aan te tonen. Action speeks louder than words, waarom zou je dan überhaupt nog iets zeggen? Nog eens tapje verder en je hebt je zelf als kraakbeweging helemaal geïsoleerd en dan blijf je lekker hangen in je eigen anarcho punk of crustie subcultuurtje. De rest van de wereld is fout dus wat de rest ook vindt is niet meer relevant.

Op dat moment ben je voor de rest ook niet meer relevant, onafhankelijk van de vraag of je in wenzen gelijk hebt of niet. In die situatie hebben we jaren gezeten, lekker gelijk hebben, zonder dat het uitmaakt. Lekker veilig, maar zonde van de energie. Je bezorgd je incrowd cliënteel een gratis woning en een dagbesteding aan je subcultuurtje. En verder? Verder niks. Gelijk hebben, zonder het te krijgen.

En dan komen de SP jongeren met een combinatie van politiek engagement en woningnood. Voila, er is een actiemiddel waarmee kapitaal, leegstand en woningnood op zowel symbolische als praktische wijze bestreden kan worden, dat media-aandacht kan genereren en als vehikel voor je politieke en maatschappelijke boodschap kan dienen. Even oefenen, even inlezen en een beetje onderzoek en het middel staat je ter beschikking. Dus? Hebben de anarchistjes van eurodusnie en de crustie punx uit Amsterdam het monopolie op kraken? Is hun beweegreden nobeler dan die van de SP jongeren? Of effectiever?

Ik denk van niet. Over een paar maanden zal rood zich wel met milieu gaan bezig houden, of onderwijs. Lijkt me prima, er valt genoeg te doen. De kraakacties van Rood hebben misschien geen massa's woonruimte gecreëerd, maar statistisch gezien deden ze het niet eens zo veel slechter dan de meeste KSU's, terwijl het scheppen van daadwerkelijke woonruimte onderschikt was aan het politieke karakter van de actie. Wellicht hebben ze daarmee op de lange termijn veel meer woonruimte gecreëerd dan die paar krakers en die paar anti-krakers die nu op de korte termijn van een dak zijn voorzien.

Ik hoop het en wat mij betreft was het de moeite waard.

Amersfoort Roodloos 
link - 17.11.2003 06:05

Rood jongeren in Amersfoort zeggen vertrouwen in bestuur op.
 http://rood.amersfoort.sp.nl/
ergens anders... 
Stokebrand - 17.11.2003 09:21

In Italie bijvoorbeeld, waar kraken op zich heel moeilijk is, wordt de beweging behoorlijk gesteund door de Commie partij, één van de grotere partijen aldaar, al zijn ze nooit in de regering gekomen.
Mede als gevolg daarvan is er ook een brede steun van de bevolking en als het moet vanuit de gevestigde politiek.
Dat betekent NIET dat de kraakpanden daar Communistische bolwerken zijn.

In tijden dat je land geregeerd wordt door reactionaire idioten, is het nooit weg actieve steun te krijgen van een politieke partij.
Dat betekent niet dat je met hen in de pas moet gaan lopen en hun partijlijn moet volgen. Dat betekent ook niet dat zij gaan bepalen hoe je moet kraken.
Dat betekent dat je hun steun zou moeten krijgen als het erop aan komt.

Kraken is inderdaad ten eerste een actiemiddel, en ik vind ook dat je dat beter op persoonlijke titel zou kunnen doen.
Maar om de SP-jeugd nou meteen te veroordelen is een beetje dom.
Helemaal daar we hier niet bepaald in de een of andere revolutionaire periode zitten waar de partij-socialisten de boel willen overnemen.

Ga maar lekker krakuh!
leeg 
bor - 17.11.2003 12:30

nou sjaak, het punt is o.a. dat de sp dus die panden lekker gekraakt heeft ter meerdere eer en glorie van zichzelf, maar nu weer verlaten heeft zodat ze niet meer meteen gekraakt kunnen worden, omdat er antikraak in trekt of de eigenaar ermee aan de slag gaat. die panden zijn dus als het ware ontrokken aan de kraakbare woningvoorraad, waarmee de sp huiseigenaren een goede dienst doet, maar niet de kraakbeweging.
Kraken is van Iedereen 
Donald - 17.11.2003 18:09

Het probleem van dit discussie ligt 'm vooral in de conclusie dat kraken in essentie anarchistisch is. Over toe-eigening gesproken. Is er hierover gestemd, basisdemocratisch consensus bereikt? En door wie dan? Mensen kraken om uiteenlopende redenen, meestal omdat zij geen toegang tot ander woonruimte hebben. “De beweging” behoort dus aan niemand toe en wij moeten zeer kritisch zijn indien groepen en individuen het “eigendomsrecht” over de beweging willen vaststellen. Zou het niet beter zijn de aandacht te richten op de groepen en partijen in de samenleving die kraken onmogelijk willen maken? De actie van de SP jongeren maakt in ieder geval duidelijk dat de SP kraken niet zullen verbieden.
Hallo 
Winter - 17.11.2003 18:17

Om de woorden uit Marijnissen te herhalen die ik paar maanden geleden op tv hoorde.

''De krakers scene is een scene een andere linkse levenstijl die gelukkig aan het uitsterven is''

dus zo zie je maar weer, hij wilt stemmen hebben, hij geeft geen hol om de krakers zelf.

Net als groenlinks, ze werken nu samen met de lpf etc om een wet te maken tegen dierenactivisme!
en zijn ze tegen de sluiting van het BPRC apen vivisectie centrum? nee hoor!

partijen die zich links of rechts noemen moet je nooit vertrouwen.

Gelijk  
17.11.2003 20:20

"De krakers scene is een scene een andere linkse levenstijl"

Dat gedeelte heeft hij in elk geval gelijk in. Krakers halen doel en middelen, politiek en levensstijl nogal eens door elkaar. De meesten keren na een aantal jaren ook altijd weer terug in de schoot van de burgelijke maatschappij, krijgen een goedbetaalde baan, als ze wat ouder worden krijgen ze kinderen, worden reactionair zoals alle andere nederlanders.

Dat het gunstig is dat die scene op uitsterven staat ben ik overigens niet met hem eens. Maar ik denk wel dat het onontkombaar is vanwege haar a politieke sectarische karakter en de repressie waar ze aan bloot staat.


Winter? 
17.11.2003 22:21

"Net als groenlinks, ze werken nu samen met de lpf etc om een wet te maken tegen dierenactivisme!"

Bronvermelding s.v.p.
of zit Winter een beetje uit zijn Roode? nek te lullen?

moe? 
marco - 18.11.2003 18:34

Waar ik moe van word zijn mensen die kritiek op wat we gemakshalve "de beweging" zouden kunnen noemen, het liefst zouden verbieden. Wanneer je het niet eens bent met de inhoud en conclusies van het artikel geeft Dusnieuws je alle ruimte op haar website om te reageren. Daar kan de SP en Rood trouwens nog wat van leren.

groeten uit lije


Website: http://eurodusnie.nl
 
Reply op vraag  
Winter - 18.11.2003 22:36

''*"Net als groenlinks, ze werken nu samen met de lpf etc om een wet te maken tegen dierenactivisme!"

Bronvermelding s.v.p.
of zit Winter een beetje uit zijn Roode? nek te lullen? ''*


Jammer dat je het niet wist, want het was redelijk bekend, stond op verschillende nieuws media's etc, de SP heeft er ook samen met de cda vvd lpf en groenlinks samen gewerkt om een wet te maken tegen dierenactivisme.


anyhoe hier een artikel met bron, zoek verder voor meer info, want er is meer over de samenwerking.

Kamer: Dierenactivisten zijn terroristen

Gepubliceerd op woensdag 01 oktober 2003

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat dierenrechtenactivisten die zich schuldig maken aan bedreigingen, brandstichting of andere gewelddadige acties, beschouwd moeten worden als terroristen.

Radicale dierenactivisten zouden onder de aanstaande terrorismewetten moeten vallen, vinden in elk geval CDA, VVD en LPF, zo bleek woensdag tijdens een debat in de Kamer.
Met de nieuwe wetgeving moet het gemakkelijker worden om terroristen op te sporen en langer achter slot en grendel te zetten. Minister Donner van Justitie heeft het voorstel onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd.

Donner: activisten nog niet in terrorismewet
Volgens CDA'er Van Haersma Buma heeft Donner in het wetsvoorstel een omschrijving gegeven van terrorisme waar de dierenrechtenactivisten zo al onder vallen. Donner ontkende dat. Volgens hem moeten de acties er dan op gericht zijn de politiek in een bepaalde richting te dwingen. Dit soort actievoerders richt zich enkel tegen bepaalde ondernemingen, aldus de minister.

Als dierenactivisten er nu niet onder vallen, dan moet de terrorismewet veranderd worden, zodat dit alsnog gebeurt, vinden CDA, VVD en LPF. Minister Donner liet zich daar nog niet over uit maar stelde wel dat het probleem vooral zit bij de opsporing van dierenrechtenactivisten. Dat is moeilijk omdat de activisten in cellen opereren en vaak uit het buitenland komen. De Tweede kamer vindt dat een te gemakkelijk excuus om niet in te grijpen en eist hardere maatregelen.

Ook links voor harde aanpak
Opmerkelijk is dat ook GroenLinks en de SP zich vandaag hardop afvroegen of deze activisten zich niet schuldig maken aan terrorisme. Deze partijen zijn het doorgaans inhoudelijk wel eens met de dierenrechtenactivisten.

De laatste jaren is het aantal gevallen van dierenactivisme fors toegenomen. Waren er in 1999 nog 39 meldingen, in 2002 waren dat er 110 en dit jaar staat de teller al op 107. De door dierenactivisten aangerichte schade bedraagt vele tientallen miljoenen euro's.


bronekke:  http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=404948/sc=c31fcb

opportunisme 
g.gerrit - 19.11.2003 01:35

Even terug naar het topci, tenminste dat wat ik dacht dat dat was. Volgens mij ging het over opportunisme. Je hebt krakers die kraken omdat ze een huis willen (of iets anders in die ruimte) en dan heb je krakers die er een hobby van maken om ook anderen aan het kraken te krijgen. Ze (en dat is altijd essentieel onderdeel van de kraakbeweging geweest) leren anderen hoe je voor je eigen hachie op kunt komen en helpen ze daarbij. De vraag is of het bij de SP/rood acties ook daarom ging. of dat het vooral opportunisme was: even lekker in de kijker en dan weer hup door naar het volgende thema. Met andere woorden: probeert Rood bij haar acties zoveel mogelijk de slachtoffers middelen in handen te geven om het probleem te verhelpen, of gaat het ze er vooral om zieltjes te winnen?

Dat veel mensen argwaan hebben als de SP weer eens een nieuw thema oppikt, is wellicht niet geheel ten onrechte. Verder valt me op dat de leiding van de SP zich steeds vaker afzet tegen wat zij denkt dat radicale actievoerders zijn en doen. Een soort poging tot extreme keurigheid die waarschijnlijk stemmen of leden zou moeten trekken of zoiets. Je gaat je dan inderdaad afvragen wat Krista van Velzen daar nog doet.
Rood = kankerlijers 
KSU Groningen - 19.11.2003 01:57

Misschien in dit verband leuk om te weten:

- Rood kraakte pand wat getipt was door KSU
- Ze zeiden bewoners te hebben, wat niet zo was
- Ze wisten dat het getipte pand nog geen jaar leeg stond, maar gaven dat niet door aan KSU. Het KSU hielp hen bij de kraak omdat zij dachten dat het wel degelijk een jaar leeg stond.
- Ondanks de afspraak het pand onder geen beding vrijwillig te verlaten, verlieten zij het pand vrijwillig nadat de actieleider dit besloten had
-Na het verlaten van het pand, vonden allen het een geweldige actie. "Kwam ook goed uit, want nu konden ze ipv bezetten naar een concert toe."

ROOD helpen bij kraken is dom en zullen we nooit meer doen. De actie was gericht op naamsbekendheid, niet tegen woningnood oid.
blaat 
arb - 19.11.2003 06:13

Het was de bedoeling van rood om aandacht te krijgen voor de leegstand... dat alle anarchisten weten hoe slecht het in deze wereld is wil niet zeggen dat dat voor iedereen geld, sterker nog, de mensen hebben geen idee. en dat was dus ook het doel van de actie.
natuurlijk is het ook reclame voor de SP, maar wat verwacht je dan, dat ze als politieke partij actie gaan voeren zonder hun eigen logo.
iedereen kan zeuren wat ze willen, ik vind het ondanks alles een goede zaak.

ROOD-voorzitter Driek van Vugt: “Het is van de gekke dat deze partijen leegstand goedkeuren in tijden van woningnood. Nu de wachtlijsten voor een betaalbare huurwoning oplopen tot acht jaar in de grote steden, is leegstand absoluut onaanvaardbaar. ROOD ziet meer in een verkorting van de duur dat een huis leeg mag staan.”

prima toch?
natuurlijk betekent dit allemaal niet dat iedereen het maar met elkaar eens moet zijn, maar volgens mij heeft iedereen die klaagt gewoon de kift op de SP omdat ze niet aan het beeld van de voornamelijk anarchistische kraakbeweging.
jammer...

Zeg er trouwens bij dat ik:
-geen SPer ben
-geen anarchist ben
maar wel een kraker! en daar gaat het juist WEL om
winter is niet overtuigend 
primavera - 19.11.2003 11:18

Vreemde bewijsvoering houdt Winter erop na. In het eerste stuk staat:
"Ook links voor harde aanpak
Opmerkelijk is dat ook GroenLinks en de SP zich vandaag hardop afvroegen of deze activisten zich niet schuldig maken aan terrorisme. Deze partijen zijn het doorgaans inhoudelijk wel eens met de dierenrechtenactivisten."
Je iets hardop afvragen is NIET hetzelfde als 'samenwerken met de lpf etc. aan een wetsvoorstel tegen dierenactivisme'.

In het tweede stuk dat zij of hij citeert, van alex van veen (nou ja, citeren..., is integraal overnemen eigenlijk niet in strijd met copyright?), komt de SP niet eens voor!!

Dit lijkt me gewoon iemand die koste wat kost de SP wil belasteren. Kritiek op SP is uitstekend en hard nodig als ik voorgaande stukken zo belees, maar dan wel graag obv feiten.

Overigens heeft iemand die zich eveneens van de naam Winter bedient gisteravond een bedenkelijke reactie geplaatst op  http://www.indymedia.nl/nl/2003/11/15432.shtml . Fragment: "onze instelling zins de jaren 60 is goed, alleen er zijn groepen mensen die er misbruik van maken, kijk maar eens naar de islam en die criminele marokkanen."

Kortom, volgens mij is Winter gewoon een trol.
indymedia.nl is geen discussiesite 
sane - 19.11.2003 13:53

Beste mensen

Het is mij opgevallen dat de discussie over dit onderwerp een felle is. Tot mijn spijt moet ik mededelen dat indymedia.nl niet het medium is dat hiervoor bedoeld is. Indymedia.nl is een nieuwssite, de aanvullingen zijn dan ook bedoeld voor aanvullend nieuws, het liefst met bronvermelding. Er zijn andere plekken die wel bedoeld zijn voor discussie, zoals bij de site van Eurodusnie  http://eurodusnie.nl/2003/11/788.shtml

Dank voor het begrip,


sane
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.