english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Oproep tot Actie: Reageer op Nota Chaos
BS - 06.05.2004 16:28

De Nota Ruimte van minister Dekker verdient verzet. Het kabinet heeft besloten om géén inspraak door belanghebbenden en hun organisaties op de nota toe te staan.

Een Kamermeerderheid wil wél een mogelijkheid bieden om te reageren. De Kamercommissie VROM plaatste in de eerste week van mei 2004 een bericht in de Staatscourant met een oproep daartoe.

SP-Kamerlid Krista van Velzen roept op om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Van Velzen: “Het is van groot belang dat zoveel mogelijk belanghebbenden laten weten wat zij van de Nota Ruimte vinden. Ik ben bang dat maar weinig mensen de Staatscourant lezen, daarom heb ik al zoveel mogelijk organisaties aangeschreven en doe ik een oproep aan iedereen die zich zorgen maakt over de inrichting van Nederland.”

Tot maandag 24 mei 2004 kunt u uw reactie sturen aan de Commissie Vrom, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag of via e-mail:  cie.vrom@tweedekamer.nl.

Website: http://www.sp.nl
 

Lees meer over: natuur, dier en mens wonen/kraken

aanvullingen
goede informatie ajb! 
gloria - 06.05.2004 19:30

Een goede, eerlijke en volledige informatie is een van de pijlers voor een gezonde demokratie. Dat weten we allemaal. Ik stel daarom voor aan de SP en het kamerlid Krista van Velzen om die hele nota 'Ruimte' goed en duidelijk samen te vatten en/of in zijn geheel hier op Indymedia NL te plaatsen zodat op die manier véél meer mensen kunnen reageren op die Nota 'Ruimte'. Deze merkwaardige regering heeft de neiging om autoritair op te treden en allerlei plannen te maken Er is tot nu toe maar erg weinig tegengas gegeven over van allerlei onderwerpen. Dus als we nu op tijd het een en ander kunnen lezen over 'Ruimte' dan is het ook mogelijk om inhoudelijk van meer lagen vd bevolking tegengas te geven. Wanneer Krista van de SP nu ook wat praat met haar kollega's van GroenLinks, D'66, PvdA en wat dies meer zij, dan worden de reakties nog wat breder. En dan de hamvragen voor Krista: Als de huidige regering zoiets voorstelt en het een en ander daarmee op ruimtelijke ordening wil veranderen of 'verbeteren', is het dan ook niet zo dat de gemeentes het laatste woord hebben of heeft die regering dat? Maw. wie heeft de vrijheid om dit soort dingen voor te stellen en/of bij Wet te regelen zonder daarbij de diverse gemeentes te polsen en in te schakelen? Hoe 'sterk' is en mag 'Den Haag' zijn als het gaat om ruimtelijke ordening voor héél Nederland? En dan denk ik aan de vroegere gemmentelijke bestemmingsplannen. Bedankt Krista.
en de waddenvereniging 
grote pier - 06.05.2004 19:53

En de Wadden, bijna het enige grote en bedreigde gebied in ons kikkerlandje? Bedreigt ja want hoewel de waddenvereniging sinds 1965 bestaat is dit unieke gebied voor plantengroei en vogels, de zeehonden en zeehondjes, etc. toch maar weer onder bedreiging, met name door het boren naar gas nu en zodadelijk ook door dit Ruimte-plan uit het verre 's Gravenhage? Ik gebruik met opzet de naam "'s Gravenhage" omdat Den Haag veel te modern klinkt in deze tijd. Doe er wat aan Waddenzussen en Waddenbroers! Het Waddengebied wordt ook in deze nieuwe telg en Nota van deze "vooruitstrevende" regering genoemd! We hebben nog zo weinig natuurschoon en natuurgebieden over dus waarom blijven ze daar in Den Haag niet gewoon met hun poten van af? Dit ook al omdat we zo dadelijk veel minder en minder naar het buitenland op vakantie kunnen gaan. En dan zullen we toch goede orde op zaken moeten stellen om te behouden wat we hebben en niet om gaten te laten boren op de bodem van de Waddenzee, al het weinige wat we hebben aan Natuur goed onderhouden en ... uit te breiden!
Veel sukses!
verder dan je neus lang is 
EJ - 06.05.2004 20:16

Beste Gloria,

Het is een kleine moeite zelf even verder te kijken dan je neus lang is. De Nota Ruimte staat, inclusief samenvatting, op  http://www2.vrom.nl/notaruimte
Zwanenzang voor de ruimtelijke ordening 
martin - 06.05.2004 22:39


Kabinet gooit alle remmen los:

Het Rijk geeft met de Nota Ruimte de regie op de ruimtelijke ordening volledig uit handen. En dat op een moment dat de strijd om de ruimte harder gevoerd wordt dan ooit. Het kabinet Balkenende verlaat de geroemde Nederlandse traditie van plannen en ordenen.

De gevolgen zijn helaas voorspelbaar: het groene en open gebied zal in hoog tempo verder worden volgebouwd ; mensen met hogere inkomens en bedrijven zullen uit de stad wegtrekken; de ontwikkeling van de steden komt tot stilstand.

GroenLinks pleit voor actiever beleid, gericht op mooiere en groenere steden en dorpen met voor iedereen toegankelijke groene gebieden eromheen.

Voor het gehele bericht:
 http://www.groenlinks.nl/2ekamer/nieuws/Nieuwsbericht.2004-04-27.5954




Website: http://www.groenlinks.nl
 
beste E.J. 
Gloria - 07.05.2004 00:16

1. Beste EJ - wat je hebt gesuggereerd heb ik gedaan, maar de samenvatting is niet zo mooi en duidelijk en het hele rapport van die Dekkers, jeetje nog slechter. Ik ben ook maar een gewoon mens, weet je!
2. Dan blijven mijn vragen openstaan voor het SP 2e Kamerlid ...
3. Wat ik dan lees hier vlak boven lijkt me wel leuk als die GroenLinksers het maar blijven aankaarten en wat meer voor iedereen naar buiten brengen. Ik denk dat dat héél belangrijk is wanneer alle bewoners van dit landje op de hoogte zijn van een gezond alternatief, zoals dat van GroenLinks. Zijn er politieke partijen en andere organisaties dan kunnen zij dit ook bekend maken en op die manier een goed GroenPlatform maken die met een werkelijk alternatief een Milieuvriendelijke en Groenvriendelijke Politiek zouden kunnen voeren die jááren mee zou kunnen.
Zo'n GroenPlatform, breed gesteund en niet alleen door politieke partijen dus, maar ook door de Waddenvereniging van Grote Pier en andere organisaties van Milieubeheer met alle Provincies en grote gemeentes (van oppervlak), zoals Ede, Apeldoorn, het Peelgebied, het Gooi-en Eemland, de Drunense Duinen, enz., enz. zouden véél en véél meer kunnen doen dan alleen maar die politieke partijen, of heb ik het helemaal mis? Zoiets gaat toch niet 'van Boven' maar gaat toch 'met Allemaal'?
beste gloria 
poul - 07.05.2004 01:26

Beste Gloria,
Natuurlijk heb je best wel gelijk, maar met deze geweldige "milieubewuste" regering is dat niet realisties en dus niet haalbaar. Een van de weinige dingen die je inderdaad kunt doen is de klaagpaal gebruiken en meteen ook een gezond alternatief bieden. Dat GroenLinks het alleenrecht op zo'n GroenAlternatief heeft is misschien wel leuk en aardig, maar er leven veel meer ideejen over milieu, over Groen, over waar industrie, de havengebieden, de parken, de woningen, het Waddengebied, het Deltagebied, enz. enz. Waar het om gaat is dat de gemeentes hun bestemmingsplannen met een streng toezich handhaven of bijstellen, dat Natuurgebieden van Bos, Hei, Polder en Zoetwater gehandhaafd blijven. Er is toch helemaal geen haast met weer een Plan voor Ruimtelijke 0rdening? Dat hele gedoe is meer geinspireerd door het herscheppen van mogelijkheden voor industrie en het kind van de rekening moet dan weer alles wat Natuur betreft zijn? Dat hele ministerie kan weer omgedoopt worden Verkeer en Waterstaat en milieuzaken kunnen beter in de eerste plaats de verantwoordelijkheid blijven van de Gemeentes! En over Waterstaat - kijk eens naar die overvolle Friese Meren in de zomer en het op een laag pitje gezette plan over de Markerwaard. En dan nog een laatste opmerking en eerst een vraagje: welke partijen waren er eigenlijk voor de EEG, de Europese Unie daarna? Laten diezelfde partijen maar eens denken in de lijn van Euroland en daarheen, buiten Nederland emigreren, over ruimtelijke ordening gesproken!
Milieubeweging & Nota Ruimte  
Martin - 07.05.2004 15:22

Als we dan toch met de Nota Ruimte bezig zijn,
kijk dan ook eens op de site van Milieudefensie,
o.a:  http://www.milieudefensie.nl/phorm/holhartformulier.html
 http://www.milieudefensie.nl/campagnes/ruimte/hartstocht/index.htm

en werp ook eens een blik op de site van Stichting Natuur & Milieu:  http://www.snm.nl
twee kanten 
bob - 07.05.2004 15:25

De problemen zijn nou juist goedkope woningen. Huren buiten de wachtlijsten (van vele jaren) om is niet te betalen in de grote steden. Dit komt doordat beleggers hun huurhuizen verkopen (omdat de koopprijzen ook achterlijk hoog zijn). De huur die ze er voor mogen vangen is te laag om rendabel te zijn dus alleen de gesubsidieerde woningbouw blijft over.

Als je huizen in het groen gaat bouwen volgens GL doctrine eindig je met koophuizen van een halve ton.
Waddenzee 
piep - 07.05.2004 15:37

Met betrekking tot de waddenzee:

Europese Commissie verbiedt boringen Waddenzee



AMSTERDAM, 07-05-2004 - De gasboringen in de Waddenzee worden verboden nog voor ze worden toegestaan. De Europese Commissie heeft besloten dat de schade aan het beschermde milieugebied gasboringen ontoelaatbaar maken. De commissie Meijer maakte vorige maand bekend dat de boringen wel toelaatbaar zijn.

De Europese milieucommissaris Margot Wallström gaat de Nederlandse regering tot de orde roepen, schrijft zij in antwoord op vragen van de GroenLinks-europarlementariër Alexander de Roo. Gasboringen zijn een overtreding van de vogel- en habitatrichtlijnen omdat ze, ook al is het tijdelijk, schade aanricht aan het natuurgebied.

De commissie Meijer maakte begin vorige maand bekend dat er op basis van de beschikbare informatie geen reden was te veronderstellen dat er onomkeerbare schade aan het Waddengebied wordt gedaan door gasboringen toe te staan. Het besluit ontlokte aan de oppositiepartijen en de milieubeweging een storm van protest. De regeringspartijen leken de conclusie te verwelkomen.

De verzakkingen in de Waddenzeebodem door gasboringen worden hersteld door de continue aanvoer van zand door de zeestromingen, zegt de commissie-Meijer. Maar volgens de Europese richtlijnen moet het natuurgebied op 'ieder moment' worden beschermd. Tijdelijke schade is dus ook niet toegestaan.




Joepie en lekker puh.



zie je wel, die EU 
grote pier - 07.05.2004 15:54

Zie je wel dat voor sommige dingen die Eurolandtoestand werkt? Ik ben geen fan (nog steeds niet) van de EU en zal dat ook wel niet worden, maar goed om dit idee van ruimtelijke ordening wat toe te spitsen op de werkelijkheid en ook op de toekomst (wat niet hetzelfde is) wil ik graag voorstellen (maar ik weet niet wie dit nou wil oppakken) om Nederland in regio's te verdelen en daarmeed de provincies op te heffen. Ik zou graag willen pleiten voor de eerste regio van alle waddeneilanden (incl.Rottum en Texel) met de waddenzee en Den Helder, Harlingen en Delfzijl en de hele Eemsmond. Tegelijkertijd stel ik voor om Den Helder en de Marine te laten gaan naar Den Briel (waar hertog Alva zijn bril verloor), naar Vlissingen en naar kamp Crailo (voor de training van de mariniers)bij Hilversum. Dit met de toestemming van de vier betrokken gemeentes natuurlijk.
En voorlopig als laatste: een algeheel verbod van wat voor soort vliegverkeer dan ook boven deze eerste zelfstandige regio in Nederland. En als laatste zou er vanuit Dokkum ieder jaar de geuzenpenning worden uitgereikt aan: ..... in te vullen door de Wadden Regio Kommissie. De eerste geuzenpenning zou direkt toegekend kunnen worden aan onze onvergetelijke Dichter des Vaderlands, wie? Oh ja - dus aan Simon Vinkenoog,
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.