english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Open brief aan Osama bin Laden
Abdullah Haselhoef - 06.08.2004 01:50

Geachte heer Osama bin Laden,
Een aantal Nederlanders zullen vanochtend wat verbaasd opgekeken hebben toen zij in hun inbox een mail namens u kregen, een boodschap van u aan het Amerikaanse volk. Een van die Nederlanders was ik en ik wilde u graag bij deze van repliek dienen.

Aangezien u momenteel enigszins slecht bereikbaar bent, zal ik daarnaast uw boodschap, voorzien van mijn commentaar, doen toekomen aan de abonnees op mijn nieuwsbrief. U heeft immers flink wat stof doen opwaaien, ook in Nederland en het lijkt me zinnig dat mijn dierbare landgenoten op basis van uw eigen woorden, een oordeel kunnen vellen over uw visie.

Ik hoop dat u me toestaat dat ik uw brief van kanttekeningen voorzie. Ik kan namelijk helaas niet zeggen het geheel met u eens te zijn.



Afmelden Abdullah Haselhoef's Nieuwsbrief Aanmelden

nr. 31 jaargang 3 datum : 05-08-2004


--------------------------------------------------------------------------------

In naam van God de Barmhartige de Genadevolle



Een open brief aan Osama bin Laden
Salaam alaikoem wa Rahmatoellah wa Barakatoehoe,
(Moge God u werkelijke Vrede, Barmhartigheid en zijn Zegeningen geven)

Geachte heer Osama bin Laden,
Een aantal Nederlanders zullen vanochtend wat verbaasd opgekeken hebben toen zij in hun inbox een mail namens u kregen, een boodschap van u aan het Amerikaanse volk. Een van die Nederlanders was ik en ik wilde u graag bij deze van repliek dienen.

Aangezien u momenteel enigszins slecht bereikbaar bent, zal ik daarnaast uw boodschap, voorzien van mijn commentaar, doen toekomen aan de abonnees op mijn nieuwsbrief. U heeft immers flink wat stof doen opwaaien, ook in Nederland en het lijkt me zinnig dat mijn dierbare landgenoten op basis van uw eigen woorden, een oordeel kunnen vellen over uw visie.

Ik hoop dat u me toestaat dat ik uw brief van kanttekeningen voorzie. Ik kan namelijk helaas niet zeggen het geheel met u eens te zijn.

Uw boodschap van 11 pagina's behoeft een veel uitgebreidere reactie. Omwille van de leesbaarheid, voor u en de vele duizenden ontvangers van dit bericht, zal ik mij beperken tot een aantal punten waar ik graag met u van over gedachten zou willen wisselen.

Wie zijn 'Wij'?
U, Osama Bin Laden, zegt dat u een strijd voert 'namens de Islam en tegen de ongelovigen'.

U zegt dat u opkomt voor de belangen van de moslims in landen die door de 'ongelovigen' verkracht, berooft en vermoord worden.

Maar op basis van welke mandaat maakt U deze claim? Is er een Islamitische consensus? Hebben wereldwijd moslims de gelegenheid gehad om u te kiezen als hun vertegenwoordiger, of als hun voorganger (imam)?

U bent geen leider van het Palestijnse volk, noch een vertegenwoordiger van het Zuid Filippijnse of Somalische volk. U bent geen heerser van het volk in Kasjmir. Voor zover ik weet heeft geen enkele volksvertegenwoordiging de mogelijkheid gehad om u aan te wijzen als de imam van het volk in Tsjetsjenië.

Namens welk volk of welk erkend land spreekt u, handelt u en voert u oorlog? Hoe heeft u het recht verworven om namens dit volk of land te spreken?

Wie zijn 'Jullie'?
U zegt dat u een strijd voert tegen hen die de Islamitische landen bezetten en uitbuiten.
Ik kan mij voorstellen dat u, in uw huidige omstandigheden, een aantal zaken ontgaan die in dit opzicht uiterst relevant zijn. Laat mij u inlichten.

- Het is u wellicht ontgaan dat een belangrijke en groot deel van de westerse wereldbevolking tegen de oorlog in Irak was.

-Het is u misschien ook ontgaan dat velen in het westen, waaronder overlevenden van de Joodse holocaust, gruwelen van de wijze waarop Israël het Palestijnse volk behandelt.

- Het is u wellicht ontgaan dat grote aantallen niet-islamitische intellectuelen zich te weer stellen tegen wat niet anders dan een fascistische politiek genoemd kan worden van de kant van Israël en Amerika. Een politiek die enkel ten doel heeft om de belangen van multinationals veilig te stellen, een politiek die in het conflict tussen Israël en de Palestijnen telkenmale Israël de kans geeft om zich beestachtig te gedragen, in een ongekende arrogantie de oordelen van internationale organisaties zoals de VN en het internationaal Gerechtshof in Den Haag naast zich neer te leggen, kortom een politiek die op schaamteloze wijze het recht van de sterkste lijkt te prediken in het Midden-Oosten.

- Het is u ook wellicht ontgaan dat president Bush niet gekozen is met een meerderheid van stemmen maar dat hij via een frauduleuze samenwerking tussen hooggeplaatste familieleden op topfuncties, die stemmen op Al Gore (zijn tegenkandidaat) ongeldig hebben verklaard, aan het presidentschap is gekomen.

- En waarschijnlijk bent u ook niet op de hoogte dat vele miljoenen Islamitische burgers, gevlucht wegens armoede en - niet te vergeten - politieke vervolging uit zogenaamd Islamitische landen in het Westen een bestaan opgebouwd hebben. Deze moslims hebben in het westen een leefbaar bestaan kunnen opbouwen en leefden, totdat u begon met uw persoonlijke strijd, in vrede samen met hun niet-Islamitische buren.

Jullie is niet jullie en wij is niet wij maar U bent degene die een strijd voert en anderen probeert te overtuigen van het feit dat het een strijd is tussen 'jullie en wij'. U dwingt hen, samen met president Bush, te kiezen. Daarin bent u partner geworden met degene die u waarschijnlijk ziet als uw aartsvijand. Net als hem gaat u uit van het principe: wie niet voor ons is, is tegen ons. Net als hem ziet u mensen als zwart of wit en sluit u uw ogen voor de vele kleuren van mening en identiteit die er op deze aarde mogelijk zijn. Graag wil ik u een alternatief ter overweging geven.

Palestina is ook voor de Joden
U zegt dat de Palestijnen het meeste recht hebben op Palestina. Dat recht hebben zij verspeeld toen zij, zij aan zij samen streden met de Engelsen tegen het Islamitische Kalifaat van het Islamitische rijk van de Osmanen. Door dit verraad te plegen zijn zij mede schuldig geweest aan het ineenstorten van ons Kalifaat en alle ellende die met name vanaf dat moment over de gehele Islamitische wereld is gekomen.

Daarnaast geeft het Palestijnse zelfbestuur met alle corruptie, vriendjes- en familiepolitiek weinig tot geen hoop voor een verandering van de mentaliteit die ten grondslag lag aan dit verraad.

Het zogenaamde 'joden'-probleem is nooit een Islamitisch probleem geweest. In Europa werden door de eeuwen heen joden vervolgd en vermoord, eeuwendurende genocide die zijn afschuwwekkende dieptepunt vond in de gaskamers van nazi-Duitsland. Uit het collectief schuldgevoel dat Europeanen hebben over het verraad dat zij hun medelandgenoten hebben aangedaan, heeft men Israël met gesloten ogen en open beurzen gesteund. In deze schapengedragmentaliteit komt nu langzamerhand een verandering. De Europeanen ontdekken het leed dat Palestijnen en Israëliërs elkaar vica versa aandoen.

In de Islamitische landen hebben de moslims de Joden altijd gastvrij ontvangen. Laat ik als voorbeeld de Koning van Marokko noemen, die weigerde zijn joodse bevolking uit te leveren aan Hitler. Of denk aan het Ottomaanse rijk, waar vele joden heen vluchtten toen zij in Europa vervolgd werden vanwege hun geloof. In alle Islamitische landen zijn monumenten van de godsdienstvrijheid onder Islamitisch bewind te vinden, zoals eeuwenoude synagogen, tempels en kerken.

De profeet Mohammed, vrede zij met hem, gaf de moslims het voorbeeld door te trouwen met een Joodse vrouw. Het is, met andere woorden, een moslim onwaardig om anderen op grond van hun ras of geloof te discrimineren. Hoe kunt u, die claimt te strijden onder de vlag van de profeet, juist dit veronachtzamen? Leren wij niet juist van Mohammed, vrede zij met hem, Joden, Christenen en alle anderen, net als moslims het recht hebben om naar een land te gaan waar zij in veiligheid en vrede kunnen leven?

Dit betekent niet dat Joden het alleenrecht hebben op Palestina. Nee, verre van dat. Op basis van gelijkwaardigheid en terugkeer van alle vluchtelingen en ontheemden, dient er een nieuwe staat gevestigd te worden, waarin men op basis van gelijkwaardigheid politiek bedrijft en niet op basis van het verkiezen van iemand op grond van zijn of haar ras of geloof .

Met uw visie wekt u de indruk dat in Palestina geen plaats zou zijn voor Joden, terwijl juist door de Islam Palestina 1200 jaar lang een bedevaartsoord en verblijfplaats is geworden voor gelovigen, ook van Joodse en Christelijke achtergrond.

Wie is de schuldige?
U geeft aan dat alle ellende en onrecht in de Islamitische wereld zijn oorzaak vindt in het Westen. Hieraan ontleent u uw recht om onschuldige mensen te vermoorden. Maar hoe zit het met de bakshis (corruptie), de immoraliteit in onze 'Islamitische landen'? Veel van uw landgenoten gaan van Saoedi-Arabië op vakantie naar Damascus of andere plekken die makkelijk te bereiken zijn per auto of per vliegtuig om hun lusten naar 'wit-vlees' (voormalig Oostblok-prostituees) te kunnen bevredigen. Er is zoveel ellende die direct veroorzaakt wordt door corruptie, vriendjespolitiek en onkunde dat het wel erg makkelijk is om het Westen van al dit soort leed de schuld te geven.

Jazeker, het westen speelt als zakelijke ondernemers een weinig fraaie rol door in te spelen op de mentaliteit van velen in de Islamitische wereld. Jazeker, het Westen verdeelt de islamitische wereld en weet er zo over te heersen. Maar het zijn moslims die hen maar al te graag de gelegenheid daartoe geven.

Dus wie is schuldig aan de invasie van de multinationals in de Islamitische wereld?

Familie Bin Laden & familie Bush = Carlygroup
Uw familie en de familie Bush zijn belangrijke groot aandeelhouders van het grote - en door uw strijd - zeer succesvolle investeringsmaatschappij in wapens en olie. Wat vindt u ervan dat door uw strijd tegen het westen juist die mensen financieel profiteren, die uw inziens debet zijn aan deplorabele situatie waarin moslims zich in bevinden?

Kan het zijn dat, terwijl het uw intentie is om op te komen voor de moslims, om de branden te blussen die heersen in de wereld, u deze branden juist heeft doen aanwakkeren en deze branden zich hebben uitgebreid?

Kan het zijn dat door uw handelen, waaronder de aanslagen van 11 september of het goedkeuren daarvan, onder de Taliban bij wie u te gast was en die u verboden hebben om acties in het buitenland te ondernemen, duizenden van uw gastheren gedood zijn toen Afghanistan 'bevrijd' werd? Zo 'bevrijd' en 'veilig' is Afghanistan nu, dat ondanks de deelname van een internationale troepenmacht, zelfs de Artsen Zonder Grenzen daar niet meer willen werken. Dank zij u.

Kan het zijn dat door uw handelen, de aanwezigheid van westerse of Russische olie- en wapenmultinationals in de Golf nabij vele heilige Islamitische plaatsen, aan u te danken is?

De toekomst?
Zoals u weet kan men zich niet eens voor 1% beveiligen tegen sabotage en aanslagen. Wat dat betreft is uw bestaan voor veiligheidsdiensten en de wapenhandel een zegening.

Maar hoe nu verder? Nog meer aanslagen plegen, nog meer vaders en moeders van kinderen en zonen en dochters van ouders vermoorden opdat westerse regeringen zich terugtrekken uit Islamitische landen? En dan, stel dat u slaagt. Denkt u dan dat de volgende dag alles beter is geworden?

Denk aan de dag dat Mudjahideen mede dankzij u en uw samenwerking met de CIA, de Russen in Afghanistan overwonnen, een gebeurtenis waardoor uiteindelijk de VS als enige supermacht overbleef. Was er toen vrede in Afghanistan?

Denkt u werkelijk dat het beter gaat met de Islamitische landen als daar geen 'ongelovigen' daar meer zijn? Ik denk dat u dat fout, zeer fout inschat.

Als u werkelijk zou willen bijdragen aan vrede in de Islamitische landen, dan zou u kunnen beginnen bij uw familie en uw zakenrelaties. Investeer al het geld en olie dat opgepompt wordt in eigen landen en plaatselijke economieën. De economie van het Midden-Oosten met al haar olie is net zo groot als die van Spanje, een van de armere landen van de Europese Unie.

U zou met uw zakenpartners in plaats van de olie af te rekenen in dollars voorlopig kunnen overschakelen op de euro, in afwachting van een internationaal erkende valuta voor een nog op te richten Islamitische unie.

Als u zich hiervoor zou inzetten om te wedijveren in het doen van Goede Werken door het oprichten van deze Unie, dan zou u werkelijk iets veranderen aan de conditie van de Islamitische landen. U zou geen rokende puinhopen in andermans land creëren, maar een erfenis voor de kinderen in uw eigen land achterlaten.

Wat u nu doet werkt averechts en brengt de Internationale gemeenschap nog meer schade toe. In de naam van onze Heer die u en mij geschapen heeft en naar wie wij zullen terugkeren, vraag ik u het geweld te beëindigen.

De profeet Mohammed, vrede zij met hem, emigreerde en sloot een Hudna(wapenstilstand) af met zijn tegenstanders. Gedurende deze tijd kwam de Islamitische gemeenschap in Medina tot bloei en ontwikkelde zich tot een samenleving waar iedereen respect voor had.

In mijn nederige opinie van eenvoudige moslim die leeft in een van de kleinste landen op deze aarde, is het tijd om de wapens neer te leggen. Het is tijd dat de Islamitische gemeenschap zich bewust wordt dat het verval waarin zij verkeert, slechts opgelost kan worden als zij het gevecht met zichzelf aandurft. Een gevecht niet met wapens, maar met oprechte daden. Een gevecht tussen hen die slechts in wrok naar anderen kunnen kijken en zij die met hoop naar zichzelf durven kijken.

Moge God u en mij vergeven voor het onrecht en leed dat wij anderen hebben aangedaan. Moge de Heer van het Oosten en het Westen de harten van de dochters van Adam en de zonen van Eva, laten verlangen naar Vrede en Voorspoed voor allen. En kracht geven aan onze handen en voeten om uit Liefde voor Hem en voor elkaar, hiervoor te werken.

Abdullah Haselhoef,

publicist


--------------------------------------------------------------------------------

Waarom deze nieuwsbrief?

Deze nieuwsbrief is een bescheiden poging om een informatieve bijdrage te leveren aan de eenzijdige beeldvorming wat andersgelovigen, levensbeschouwelijke en moslims over elkaar hebben. Onder de 5.000 ontvangers van deze nieuwsbrief zijn veel politici, journalisten, geestelijken, beleidsmakers en jongeren. Hierbij is opgemerkt dat het aantal moslim ontvangers van de nieuwsbrief gelijk zijn aan dat van andersgelovigen. Mocht u ook het belang zien om regelmatig informatie en reacties te krijgen over de achtergronden van religieuze, politieke en actuele gebeurtenissen; stuur dan deze nieuwsbrief vooral door aan uw relaties. En vraag hen om zich aan te melden voor deze nieuwsbrief . Mijn dank hiervoor.


--------------------------------------------------------------------------------


Een boodschap van Osama bin Laden voor het Amerikaanse volk


In de naam van Allah, De Meest Genadevolle, De Meest Barmhartige

"Toestemming om te vechten is gegeven aan degenen tegen wie gevochten wordt, omdat hun onrecht is aangedaan, voorzeker Allah heeft de macht hen bij te staan. " (Quran 22:39)

"Zij die geloven, strijden voor de zaak van Allah, maar de ongelovigen strijden voor de zaak van de Taghut (Het boze). Strijdt daarom tegen de vrienden van Satan; voorzeker, Satans plan is zwak." (Quran 4:76)

Sommige Amerikaanse schrijvers hebben artikelen gepubliceerd onder de titel 'Waar vechten wij voor?' De artikelen hebben voor een aantal reacties gezorgd, sommigen waren waar en waren gebaseerd op de Islamitische Wet, en andere niet. Hier willen wij de waarheid schetsen - als uitleg en waarschuwing - hopend op Allah z'n beloning, en succes en hulp bij Hem zoekend. Terwijl wij hulp bij Allah zoeken, leggen wij ons antwoord uit aan de hand van twee vragen die wij aan de Amerikanen stellen:

Vraag 1) Waarom verzetten wij ons tegen jullie, en bestrijden wij jullie?

Vraag 2) Waar roepen wij jullie naar toe, en wat willen wij van jullie?

Wat betreft de eerste vraag: Waarom wij ons tegen jullie verzetten, en wij jullie bestrijden, is het antwoord heel simpel:

(1) Omdat jullie ons aanvielen, en jullie door blijven gaan met ons aanvallen.

a) Jullie vielen ons aan in Palestina:

I- Palestina, welke al meer dan 80 jaar onder militaire bezetting is gezonken. De Britten hebben, met jullie hulp en steun, Palestina overgedragen aan de Joden, die het voor meer dan 50 jaar hebben bezet; jaren met overvloedige onderdrukkingen, tirannie, misdaden, moord, verdrijving, vernietiging en verwoesting. De stichting en instandhouding van de staat Israël is een van de grootste misdaden, en jullie zijn de leiders van haar misdadigers. En natuurlijk is het niet nodig om de mate waarin Amerika Israël steunt uit te leggen of te bewijzen. De stichting van Israël is een misdaad die weggevaagd moet worden. Elk en ieder persoon wiens handen zijn vervuild met contributie aan deze misdaad moet de prijs betalen, en hij moet zwaar betalen.

II- Het brengt ons zowel aan het lachen als aan het huilen, dat jullie nog steeds niet vermoeid zijn met het herhalen van jullie gefabriceerde leugens dat de Joden een historisch recht hebben op Palestina, die in de Torah is beloofd. Ieder die met hen discuteert over dit vermeende feit word van antisemitisme beschuldigd. Dit is een van de meest bedrieglijke, wijd verspreide vervaardigingen in de geschiedenis. De mensen van Palestina zij pure Arabieren en Semieten. Het zijn de moslims die de erfgenamen van Mozes (vrede zijt met hem) zijn, en zij zijn de erfgenamen van de echte Torah die niet is veranderd. De moslims geloven in alle profeten, inclusief Abraham, Mozes, Jezus en Mohammed, vrede en zegeningen van Allah over hen allen. Als de volgelingen van Mozes een recht is beloofd in de Torah, dan zijn de moslims degenen die dit verdienen.

Toen de moslims Palestina veroverden en de Romeinen verdreven, werden Palestina en Jeruzalem weer Islamitisch, de religie van alle Profeten, vrede zijt met hen. Daarom, kan de roep voor een historisch recht van Palestina niet tegen de Islamitische gemeenschap gebruikt worden, welke in alle profeten van Allah (vrede en zegeningen zijt met hun) geloofd - en wij maken geen onderscheid tussen hen.

III- Het bloed dat uit Palestina vloeit moet gelijkmatig gewreekt worden. Jullie moeten weten dat de Palestijnen niet alleen huilen; hun vrouwen zijn niet in hun eentje weduwe geworden, hun kinderen zijn niet in hun eentje wees geworden.

b) Jullie aanval op Somalië; jullie steunden de Russische wreedheden tegen ons in Tsjetsjenië, De Indische onderdrukking van ons in Kasjmir; en de Joodse agressie tegen ons in Libanon.

c) Onder jullie supervisie, toestemming en opdracht vallen de regeringen van onze landen, die voor jullie agenten spelen, ons dagelijks aan;



I- Deze regeringen houden onze mensen tegen om de Islamitische Sharia in te voeren, en maken gebruik van geweld en leugens.

II- Deze regeringen bezorgen ons een beproeving van vernedering, en sluiten ons op in een grote gevangenis van angst.

III- Deze regeringen stelen onze gemeenschap's rijkdommen en verkopen deze aan jullie voor een waardeloze prijs.

IV- De regeringen hebben zich overgegeven aan de Joden, en hebben de grootste deel van Palestina aan hen overgedragen, en erkennen het bestaan hun (Joodse) staat over de uiteengereten ledematen van hun eigen mensen.

V- De verwijdering van deze regeringen is een verplichting voor ons, en een noodzakelijke stap om de Ummah (moslimgemeenschap) te bevrijden, en om de sharia de hoogste wet te maken en om Palestina terug te krijgen. En ons strijd tegen deze regeringen is niet onderscheiden van het vechten tegen jullie.

d) Jullie stelen onze rijkdommen en olie voor waardeloze prijzen vanwege jullie internationale invloed en militaire bedreigingen. Deze diefstal is inderdaad de grootste diefstal waar de mensheid ooit in de geschiedenis van de wereld getuige van is geweest.

e) Jullie machten bezetten onze landen; jullie verspreiden jullie militaire bases over deze landen; jullie maken onze landen corrupt, en jullie bezetten onze heilige plaatsen, om zo de veiligheid van de Joden te beschermen en om er zeker van te zijn dat jullie door kunnen gaan met jullie plundering van onze schatten.

f) Jullie hebben de moslims van Irak verhongerd, waar elke dag kinderen sterven. Het is een wonder dat meer dan 1.5 miljoen Irakese kinderen zijn omgekomen als resultaat van jullie sancties, en jullie geen bezorgdheid lieten merken. Maar toen 3000 van jullie mensen omkwamen, stond heel de wereld op, en is nog steeds niet gaan zitten.

g) Jullie hebben de Joden gesteund in hun idee dat Jeruzalem hun eeuwige hoofdstad is, en jullie hebben ermee ingestemd om jullie ambassade daarheen te verhuizen. Met jullie hulp en onder jullie bescherming zijn de Israëli’s de vernietiging van de Al-Aqsa moskee aan het plannen. Onder bescherming van jullie wapens ging Sharon de Al-Aqsa moskee binnen om dit te vervuilen als voorbereiding om dit af te pakken en te vernietigen.

(2) Deze tragedies en calamiteiten zijn slechts enkele voorbeelden van jullie onderdrukking en agressie tegen ons. Het is opgedragen door onze religie en intellect dat de onderdrukten het recht hebben om de agressie te beantwoorden. Verwacht niets van ons dan Djihad, volharding en wraak. Is het in enig opzicht rationeel om te verwachten dat wij, nadat Amerika ons meer dan een half eeuw lang heeft zitten aanvallen, haar in veiligheid en vrede laten leven?!!

(3) Jullie kunnen dan in discussie gaan door te zeggen dat al de hierboven genoemde zaken geen agressie tegen burgers rechtvaardigen, vanwege de misdaden die ze niet hebben begaan en overtredingen waaraan zij niet hebben deelgenomen:

a) Dit argument spreekt jullie blijvende herhaling tegen, dat Amerika het land van vrijheid is, en hier de leiders van zijn in deze wereld. Daarom is het het Amerikaanse volk dat haar leiders kiest uit eigen vrije wil; een keuze die afstamt van een overeenstemming met de politiek (van deze leiders). Daarom heeft het Amerikaanse volk ervoor gekozen, stemde in en bevestigde haar steun voor de Israëlische onderdrukking van de Palestijnen, en eveneens voor bezetting en usurpatie van hun land, en de constante moordpartijen, martelingen, bestraffingen en verdrijving van het Palestijnse volk.

b) Het Amerikaanse volk is degene die de belasting betaald waarmee de vliegtuigen die ons in Afghanistan bombarderen, en de tanks die onze huizen beschieten en vernietigen in Palestina, en de legers die ons land bezetten in de Arabische Golf, en de vloten die de blokkade van Irak verzekeren worden gefinancierd. Deze belasting dollars worden aan Israël gegeven zodat ze door kunnen gaan met ons aanvallen en ons land kunnen innemen. Dus het Amerikaanse volk is degene die de aanvallen op ons financiert, en zij zijn degenen die er op toe moeten toezien dat de besteding wordt gedaan op de manier die zij willen, doormiddel van hun gekozen kandidaten.

c) Ook het Amerikaanse leger is een onderdeel van het Amerikaanse volk. Het zijn deze zelfde mensen die onbeschaamd de Joden helpen om tegen ons te strijden.

d) Het Amerikaanse volk is wie haar mannen en vrouwen in de Amerikaanse legermacht in dienst neemt, welke ons aanvallen.

e) Dit is waarom het Amerikaanse volk niet onschuldig kan zijn aan al deze misdaden gepleegd door de Amerikanen en Joden tegen ons.

f) Allah, de Almachtige, heeft de toestemming en optie om wraak te nemen wettig gemaakt. Daarom is het zo dat als wij aangevallen worden, wij het recht hebben om terug te slaan. Wie dan ook onze dorpen en steden heeft vernietigd, wij hebben het recht om hun dorpen en steden te vernietigen. Wie dan ook onze rijkdommen heeft gestolen, wij hebben het recht om hun economie te vernietigen. En wie dan ook onze burgers heeft gedood, wij hebben het recht om hun burgers te doden.

g) De Amerikaanse regering en media willen nog steeds geen antwoord geven op de vraag: "Waarom vielen zij ons aan in New York en Washington?" Als Sharon een man van vrede is in de ogen van Bush, dan zijn wij ook mensen van vrede!!! Amerika begrijpt de taal van manieren en principes niet, daarom adresseren wij het in de taal die zij begrijpt.

Wat betreft de tweede vraag die wij willen beantwoorden: Waar roepen wij jullie naar toe, en wat willen wij van jullie?

(1) Het eerste waarnaar wij jullie naartoe roepen is de Islaam.

a) De religie van de Eenheid van God; en van de vrijheid van het geen deelgenoten toekennen aan Hem; en de verwerping hiervan (het toekennen van deelgenoten aan Hem); en complete liefde voor Hem, de Verhevene; en complete overgave aan Zijn wetten; en het verwerpen van al de meningen, verplichtingen, theorieën en religies die in tegenstrijd zijn met de religie die Hij heeft geopenbaard aan Zijn Profeet Mohammed (vrede zijt met hem). Islam is de religie van alle profeten, en maakt geen onderscheid tussen hen - vrede zijt met hen allen.Het is naar deze religie waarnaar wij jullie toe roepen, de zegel van de voorgaande religies. Het is de religie van de eenheid van God, oprechtheid, goede manieren, rechtschapenheid, barmhartigheid, eer, zuiverheid en vroomheid. Het is de religie van het laten zien van vriendelijkheid naar anderen, het vestigen van gerechtigheid tussen hun, het verzekeren van hun rechten en het opkomen voor de onderdrukten en degenen die vervolgd worden. Het is de religie van het opleggen van het goede en verbieden van het kwade met de hand, tong en hart. Het is de religie van Djihad op de weg van Allah zodat Allah z'n woord en religie superieur worden. En het is de religie van eensgezindheid en overeenstemming aangaande gehoorzaamheid aan Allah, en totale gelijkheid tussen alle mensen, ongeacht hun huidskleur, geslacht of taal.

b) Het is de religie waarvan het boek - de Koran - onveranderd en bewaard blijft, nadat de andere goddelijke boeken en boodschappen zijn veranderd. De Koran is het wonder tot aan de dag des oordeels. Allah heeft iedereen uitgedaagd om een soortgelijke boek, of zelfs maar tien verzen zoals die van de Koran voort te brengen.

(2) Het tweede waar wij jullie naar toe roepen, is het stoppen van jullie onderdrukking, leugens, zedenloosheid en losbandigheid was zich onder jullie heeft verspreid.

a) We roepen jullie op om mensen te zijn met manieren, principes, eer en zuiverheid; en om immorele daden van ontucht, homoseksualiteit, bedwelmende middelen, gokken en handel met rente te verwerpen.Wij roepen jullie hier allemaal naar toe zodat jullie bevrijd mogen worden van hetgeen waarin jullie gevangen zitten; dat jullie bevrijd mogen worden van de misleidende leugens dat jullie een grote natie zijn, die jullie leiders onder jullie verspreiden om de verachte staat die jullie hebben bereikt voor jullie te verbergen.

b) Het maakt verdrietig om jullie te vertellen dat jullie de slechtste beschaving zijn ooit in de menselijke geschiedenis.

I- Jullie zijn de natie die, in plaats van te regeren met de Shariah van Allah als grondwet en regelgeving, ervoor kiest om jullie eigen wetten uit te vinden zoals jullie willen en begeren. Jullie scheiden religie van jullie politiek, wat tegenstrijdig is aan de pure natuur welke de Absolute Autoriteit aan de Heer en jullie Schepper toekent. Jullie vluchten voor de verwarrende vraag die aan jullie word gesteld: 'Hoe is het mogelijk voor Allah de Almachtige om Zijn schepping te scheppen, en dat Hij hun macht geeft over alle schepselen en land, en dat Hij hun alle middelen voor leven schenkt, maar hun dan het meest noodzakelijke ontzegt: kennis van wetten die hun leven regelen en regeren?'

II- Jullie zijn de natie die woeker toestaat, welke verboden is door alle religies. Desondanks bouwen jullie je economie en investeringen op woeker. Als resultaat hiervan, in al haar vormen en eigenschappen, hebben de Joden controle over jullie economie overgenomen, waardoor zij de controle over jullie media hebben bemachtigd, en nu controleren zij alle aspecten van jullie leven en maken zij jullie tot hun dienaren en bereiken zij hun doelen met jullie middelen; precies waar Benjamin Franklin jullie voor heeft gewaarschuwd.

III- Jullie zijn een natie die de productie, handel en gebruik van bedwelmende middelen toestaat. Jullie staan ook drugs toe, en verbieden alleen de handel hierin, al is jullie natie de grootste consument hiervan.

IV- Jullie zijn een natie die zedenloosheid toestaat, en dat beschouwen jullie als de pilaren van persoonlijke vrijheid. Jullie zijn blijven zinken in deze kloof van niveau tot niveau totdat incest zich heeft verspreid onder jullie, op zo'n manier dat het noch door jullie besef van eer nog door jullie wetten word verworpen.Wie kan jullie President Clinton's immorele daad vergeten die hij heeft begaan in de 'Oval office'? Hierna hebben jullie hem niet eens gevraagd om rekenschap af te leggen, behalve dat er werd beweerd 'hij heeft een fout gemaakt', waarna alles voorbij ging zonder afstraffing. Is er een slechter soort gebeurtenis waardoor jullie een slechte naam zullen krijgen in de geschiedenis en die volkeren zullen blijven onthouden?

V- Jullie zijn een natie die gokken toestaat in alle vormen. Ook bedrijven doen hieraan mee, waardoor er investeringen worden gedaan en criminelen rijk worden.

VI- Jullie zijn een natie die vrouwen uitbuit als consumptie producten of reclame materiaal waarmee jullie consumenten oproepen om aankopen te doen. Jullie gebruiken vrouwen om passagiers, bezoekers en vreemdelingen te serveren zodat jullie winst groter word. Vervolgens beweren jullie dat jullie de bevrijding van vrouwen steunen.

VII- Jullie zijn een natie die de handel in seks praktiseert in alle vormen, direct en indirect. Gigantische corporaties en ondernemingen zijn hiermee opgericht, onder mom van kunst, entertainment, toerisme, vrijheid en andere misleidende namen die jullie hieraan geven.

VIII- En hierdoor, zijn jullie in de geschiedenis beschreven als een natie die ziektes verspreidt die onbekend waren voor de mensheid in het verleden. Toe maar, schep maar op bij de naties van mensen, dat jullie hun AIDS hebben gebracht als een Satanische Amerikaanse uitvinding.

IX- Jullie hebben de natuur vernietigd door jullie industriële afval en uitlaatgassen, meer dan enig natie in het verleden. Ondanks dit, weigeren jullie om de KYOTO akkoord te ondertekenen zodat jullie de winst van jullie gierige bedrijven en industrieën kunnen veiligstellen.

X- Jullie wet is de wet van de rijken, wie het voor het zeggen hebben in de politieke partijen, en wie hun verkiezings campagnes financieren. Achter hun staan de Joden die de controle hebben over jullie politiek, media en economie.

XI- Iets waar jullie de enige in zijn in de menselijke geschiedenis is dat jullie meer dan welke natie dan ook in de geschiedenis geweld hebben gebruikt om de mensheid te vernietigen; en dat was niet om principes of waarden te verdedigen, maar om snel jullie belangen en winst veilig te stellen. Jullie, wie een atoombom op Japan hebben gedropt, zelfs nadat Japan bereid was om te onderhandelen en om de oorlog te beëindigen. Hoeveel daden van onderdrukking, tirannie en onrechtvaardigheid hebben jullie uitgevoerd, o roepers naar vrijheid?

XII- Laten wij jullie belangrijke eigenschappen niet vergeten: jullie tweezijdigheid in zowel jullie gewoonten als waarden; jullie hypocrisie in jullie gewoonten en principes. Alle gewoonten, principes en waarden hebben twee schalen, een voor jullie en een voor de anderen.

(a) De vrijheid en democratie waarnaar jullie roepen is voor jullie zelf en voor de blanken alleen; wat betreft de rest van de wereld, hier leggen jullie je monsterlijke, vernietigende politiek op en regeringen die jullie 'de Amerikaanse bondgenoten' noemen. Toch willen jullie voorkomen dat zij democratie vestigen. Toen de Islamitische partij in Algerije democratie wilde uitoefenen en zij de verkiezingen wonnen, lieten jullie je agenten in het Algerijnse leger op hen los, om hen aan te vallen met tanks en geweren, om hen op te sluiten en te martelen - een nieuwe les uit het 'Amerikaanse boek van democratie'!!!

(b) Wat betreft jullie politiek in het verbieden en met geweld afpakken van massa vernietigingswapens om de wereldvrede veilig te stellen: dit geld alleen voor die landen waar jullie geen toestemming voor geven om zulke wapens te bezitten. En wat betreft de landen waar jullie toestemming voor geven, zoals Israël, deze mogen wel zulke wapens hebben en gebruiken om hun veiligheid te verdedigen. Ieder ander die jullie verdenken van het vervaardiging of bezitten van zulke wapens noemen jullie criminelen, en jullie nemen militaire acties tegen hen

(c) Jullie zijn de laatsten die de resoluties en politiek van de Internationale wetgeving zullen respecteren, toch beweren jullie dat jullie selectief ieder die dit ook doet willen straffen. Israël zet al meer dan 50 jaar resoluties en regels van de VN naast zich met onvoorwaardelijke steun van Amerika.

(d) Voor wat betreft oorlogsmisdaden die jullie censureren en rechtbanken voor misdadigers - vragen jullie zonder schaamte om immuniteit te krijgen!! Desondanks zal de geschiedenis de misdaden die jullie hebben begaan tegen de moslims en de rest van de wereld niet vergeten; degenen die jullie hebben uitgemoord in Japan, Afghanistan, Somalië, Libanon en Irak zullen altijd een schande voor jullie zijn die jullie nooit zullen kunnen ontvluchten. Het zal volstaan om jullie aan je laatste misdaden in Afghanistan te herinneren, waarin dicht bevolkte dorpen met onschuldige burgers zijn vernietigd. Bommen werden geworpen op moskeeën waardoor het dak van de moskee neerstortte op de hoofden van moslims die binnen aan het bidden waren. Jullie zijn degenen die de overeenkomst met de Mujahidien hebben verbroken toen zij Qunduz verlieten, en jullie hen in Jangi fort hebben gebombardeerd. Meer dan 1000 van jullie gevangenen hebben jullie gedood doormiddel van verstikking en dorst. Alleen Allah weet hoeveel mensen er zijn omgekomen door de martelingen in de handen van jullie agenten. Jullie vliegtuigen blijven in het Afghaanse luchtruim, zoekend naar een verre verdachte.

(e) Jullie beweren dat jullie de voorhoede van de mensenrechten zijn, en jullie ministerie van buitenlandse zaken brengt jaarrapporten uit met statistieken van die landen die mensenrechten schenden. Hoe konden al deze zaken zomaar verdwijnen toen de Mujahidien jullie aanvielen, en jullie dezelfde methode gebruikten als de gedocumenteerde regeringen die jullie vervloekten. In Amerika hebben jullie duizenden Moslims en Arabieren gevangen genomen zonder reden of gerecht, en zonder hun identiteit bekend te maken. Jullie hebben nieuwere strengere wetten gemaakt. Wat er in Guatanamo gebeurd is een historische schande voor Amerika en haar waarden, en het schreeuwt in jullie gezichten O jullie hypocrieten, "Wat is de waarde van jullie handtekening op welke overeenkomst of verdrag dan ook?"

(3) Als derde, waar wij jullie naar toe roepen is een eerlijke houding tegenover jullie zelf - en ik betwijfel dat jullie dit zullen doen - zodat jullie erachter zullen komen dat jullie een natie zonder principes of normen zijn, en dat waarden en normen voor jullie slechts zaken zijn die jullie van anderen verlangen, en niet iets waar je zelf je aan moet passen.

(4) Wij adviseren jullie om te stoppen met jullie steun aan Israël, en om een einde te maken aan jullie steun aan de Indiërs in Kasjmir, en jullie steun aan de Russen tegen de Tjetsjenen en om op te houden met jullie steun aan de Manilla regering tegen de Moslims in het zuiden van de Filippijnen.

(5) Wij adviseren jullie ook om jullie bagage te pakken en uit onze landen te vertrekken. Wij wensen voor jullie het goede, leiding en rechtschapenheid, dwing ons dus niet om jullie terug te sturen als vracht in kisten

(6) Op de zesde plaats, roepen wij jullie op om jullie steun aan de corrupte leiders in onze landen te stoppen. Bemoei jullie niet met onze politiek en educatieve methoden. Laat ons met rust, of verwacht ons in New York en Washington.

(7) Wij roepen jullie ook op om met ons handel te praktiseren en interactie met ons aan te gaan op basis van wederzijdse winsten en belangen, in plaats van eenzijdige politiek, diefstal en bezetting. En jullie moeten stoppen met jullie politiek in het steunen van de Joden want dat zal als een ramp voor jullie uitpakken.

Als jullie niet op al deze condities in gaan, wees dan voorbereid op de strijd tegen de Islamitische gemeenschap.

De gemeenschap van het Monotheïsme, die complete vertrouwen op Allah zet en niemand dan Hem vreest. De gemeenschap die door de Quran als volgt is toegesproken:

"Wilt gij een volk niet bestrijden dat zijn eden heeft gebroken en plannen smeedde om de boodschapper te verdrijven en dat het eerste was om tegen u te beginnen? Vreest gij hen? Neen, Allah is het meest waardig, dat gij Hem zoudt vrezen als gij gelovigen zijt.

Bestrijdt hen, Allah zal hen door uw handen straffen en vernederen en u tot een overwinning over hen helpen en het gemoed van een volk dat gelooft, verlichten.

En Hij zal de nijd van hun hart wegnemen. Allah wendt Zich met barmhartigheid tot wie Hij wil. Allah is Alwetend, Alwijs." (Quran 9:13-15)

De gemeenschap van eer en respect:

"maar eer behoort aan Allah, Zijn boodschapper en de gelovigen" (Quran 63:8)

"Verslapt noch treurt; gij zult zeker overwinnaar worden, als gij gelovig blijft." (Quran 3:139)

De gemeenschap van martelaarschap; de gemeenschap die meer van de dood houd dan jullie van het leven:

"En denkt niet over degenen, die terwille van Allah zijn gedood, als doden. Neen, zij zijn levend en bij hun Heer worden hun gaven geschonken.

Jubelend, over hetgeen Allah hun van Zijn overvloed heeft gegeven, zich verblijdend over degenen die achterbleven, en hen nog niet hebben ingehaald, dat er geen vrees over hen zal komen, noch dat zij zullen treuren.

Zij verheugen zich over Allah's gunst en Zijn overvloed en dat Allah de beloning der gelovigen niet verloren doet gaan." (Quran 3:169-171)

De gemeenschap van overwinning en succes die door Allah is beloofd:

"Hij is het Die Zijn boodschapper heeft gezonden met leiding en de godsdienst der Waarheid, opdat hij deze moge doen zegevieren over alle andere godsdiensten, al zijn de afgodendienaren er afkerig van." (Quran 61:9)

"Allah heeft verordend: "Voorwaar Ik en Mijn boodschappers zullen zegevieren." Voorzeker Allah is Sterk, Almachtig." (Quran 58:21)

De Islamitische gemeenschap die in staat is geweest om de voorgaande kwade rijken te vernietigen zoals dat van jullie zelf; De gemeenschap die jullie aanvallen verwerpt, en die jullie kwaad wenst te verwijderen, en het is bereid om tegen jullie te vechten. Jullie zijn wel op de hoogte dat de Islamitische gemeenschap, vanuit de kern van zijn ziel, jullie hoogmoedigheid en arrogantie veracht.

Als de Amerikanen niet naar ons advies willen luisteren, en het goede, leiding en rechtschapenheid waar wij hen naar toe roepen, weet dan dat jullie deze kruistocht zullen verliezen die Bush begon, net als de vorige kruistochten waarin jullie werden vernederd door de handen van de Mujahidien, en jullie naar jullie huizen vluchtten in stilte en schande. Als de Amerikanen geen gehoor geven, zal hun lot net als dat van de Sovjets zijn die uit Afghanistan vluchtten om hun militaire verslagenheid, politieke nederlaag, ideologische ondergang en economische recessie te verwerken.

Dit is onze boodschap voor de Amerikanen, als antwoord op die van hun. Weten zij nu waarom wij hen bestrijden en vanwege welke vorm van onwetendheid wij, met de wil van Allah, hun zullen overwinnen?




- E-Mail: nieuwslicht@zeelandnet.nl
 

Lees meer over: militarisme wereldcrisis

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
zonde van je tijd 
rush - 09.08.2004 15:53

met bin laden valt niet te onderhandelen. de wereld is een stuk beter af zonder religieuze fanatiekelingen.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.