english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Overheid criminaliseert Kurden
Redactie van het Agri Solidariteits Comité - 13.11.2004 19:41

Op vrijdag 12 november 2004 bereikte ons het bericht via de media dat de politie een paramilitair trainingskamp van de PKK had opgerold in Liempde in de buurt van Eindhoven. Tijdens de actie, die met veel misbaar en het afzetten van wegen werd uitgevoerd, werden 29 mensen opgepakt. Op een paar andere plaatsen inclusief Den Haag werden nog een paar mensen meegenomen. Dit bericht verbaasde ons, ten eerste omdat de PKK niet meer bestaat en ten tweede omdat de Kurdische vrijheidsbeweging al meer dan 5 jaar bezig is om tot een vreedzame en democratische oplossing van de Kurdische kwestie te komen. Omdat we uit ervaring weten dat we in dit soort gevallen noch de informatie van de pers, noch de beweringen van Justitie kunnen vertrouwen, hebben we zelf nagetrokken wat er precies aan de hand was op de kampeerboerderij in het Brabantse land.

Als snel bleek dat er geen sprake was van een militair trainingskamp, maar dat het om een scholingsopleiding ging voor Kurdische jongeren. Er werd les en informatie gegeven over de Kurdische geschiedenis, de cultuur en de politiek van Kongra Gel, het Volks Congres van Kurdistan. Wij zijn er absoluut van overtuigd dat er op de boerderij geen wapens zijn gevonden. De eigen beelden van Justitie gaven dat ook al aan. In het gebouw zagen we wat Kurdische posters en vlaggen, een gang met schoenen en wat boeken en schriften. De hele dag bleef de media het verhaal van het “trainingskamp” herhalen, hoewel er wel wat nuances werden aangebracht. Later beweerde Justitie dat er tijdens andere invallen kleding was gevonden die klaar stond voor verzendingen, een paar nachtkijkers en een vuurwapen. Volgens ons is het verzenden van kleding en het hebben van een nachtkijker niet verboden. Het vermeende vuurwapen is niet getoond, dus is het nog maar de vraag om wat voor voorwerp het hier gaat.

Naar onze mening is de Nederlandse overheid opnieuw bezig om de Kurden te criminaliseren. Als er geen terroristen te vinden zijn creëer je er gewoon een paar. Je haalt er de maar al te gretige media bij, en het verhaal is compleet. Blijft wel de vraag waarom deze invallen juiste nu gebeurden. Twee verklaringen liggen voor de hand. In de laatste weken heeft de Nederlandse overheid het zwaar te verduren gehad na de moord op Theo van Gogh en de verschillende brandaanslagen die volgden. De ministers Donner en Remkes stonden onder hevige druk. Met de aanvallen op de Kurdische jongeren willen ze tonen dat ze sterk zijn en iedere dreiging aankunnen. Al gaat het alleen maar om een groep Kurdische jongeren met studieboeken, en een scholingsopleiding die bij de Nederlandse autoriteiten al jaren bekend was.. Het past natuurlijk ook binnen de hetze waar ook andere bevolkingsgroepen al eerder het slachtoffer van werden.

De tweede verklaring is naar onze mening doorslaggevend. Afgelopen maandag besliste de rechtbank in Den Haag dat de Kurdische politica Nuriye Kesbir niet aan Turkije mag worden uitgeleverd. Dit was een gevoelige klap voor minister Donner, die eerder wel tot uitlevering had besloten. Kleinzielig van geest als hij is, is hij dan ook meteen in hoger beroep gegaan. Het lijkt er nu erg veel op dat er stemming gemaakt moet worden tegen de Koerden om onwillige rechters er toch van te overtuigen dat Kesbir beter kan worden uitgeleverd. Natuurlijk zal zo’n verband altijd ontkend worden, maar Donner en Justitie in het algemeen hebben de schijn in ieder geval tegen.

Wij wijzen deze criminalisering van de Kurden in Nederland in de sterkste termen af. De Nederlandse regering moet de Kurdische jongeren die in Liempde zijn opgepakt vrijlaten en zich verontschuldigen bij de Kurdische gemeenschap. Verder eisen wij opnieuw de onmiddellijke vrijlating van Nuriye Kesbir. Twee Nederlandse rechters hebben besloten dat zij niet mag worden uitgeleverd. Het hoger beroep, door Donner aangetekend, is een wanhopige poging van een minister die zich ten koste van alles wil bewijzen. Zelfs ten koste van het leven van Nuriye Kesbir en de goede relatie tussen de Kurdische gemeenschap en de Nederlandse maatschappij. De duistere krachten die hard bezig zijn om alle bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten mogen niet winnen. De provocateurs en voorstanders van chaos sturen aan op de creatie van een politiestaat waar de vrijheid wordt beknot of afgeschaft. Als deze krachten de kans krijgen om hun doelen te verwezenlijken verliezen we allemaal. Zo ver mag het nooit komen. Dan valt er een duistere nacht over Nederland.

Redactie IKN 13 november 2004
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme wereldcrisis

aanvullingen
koerden 
rosa - 13.11.2004 21:58

Begin dit jaar naar Koerdistan geweest voor Newroz en gemeenteraadsverkiezingen en gemerkt hoe de Turkse regering daar stevig de boel controleert en onderdrukt.Naar meerdere politieke partijen mijn bevindingen gestuurd maar weinig tot geen reactie gekregen.
Het is complete onzin deze actie van discriminatie,stigmatisering en stemmingmakerij.AIVD en Donner moeten zich waarmaken daar zij bij de bevolking niet hoog in aanzien staan.Bah ik word ziek van Nederland
Goemakertje 
Apo - 14.11.2004 00:01

Dit was een goedmakertje van de nederlandse regering voor Turkije vanwege de vast wel woedende reaktie van Turkije imv de weigering van een nederlandse rechter om mevrouw kesmir uit te leveren aan een fascistische martelende politiestaat zoals gedocumenteerd bij de VN, het Europesche Hof, Amnesty International etc etc etc. De normen en waarden van deze regering liggen gewoon niet hoog en Turkije is toch een "gerespecteerde NATO bondgenoot".



terreur 
w - 15.11.2004 09:50

www.meetn.nl:

"Een buurman zegt wel eens buitenlanders op de camping te hebben gezien die nu en dan over slootjes sprongen"

ZIE JE WEL!
De situatie in N-Irak 
Jaap Krater - 17.11.2004 13:39

In de afgelopen vijf jaar is er veel veranderd, de PKK is opgeheven en opgevolgd door Congra Gil. Er is een nieuw Kurdisch guerilla leger in N-Irak, ca. 10.000 guerillastrijders van wie de helft vrouw. De guerilla's streven niet meer naar een Kurdische staat, ze zien de staat als een bron van het probleem en niet als een oplossing. Ze hebben hun marxistische wortels doorgesneden en streven nu naar een democratische, ecologische en gender revolutie, niet geheel onvergelijkbaar met de Zapatistas in Chiapas.

Wel is het eenzijdig bestand met Turkije na zes jaar opgegeven omdat Turkije zelf is doorgegaan met militaire operaties en geweld tegen Kurden en, met Amerikaanse (en Nederlandse) steun doorgaat op de lijn assimileren of uitgeroeid worden.

Het is belangrijk dat de solidariteit van Nederlandse activisten met Kurden uit het verleden wordt doorgezet en dat we Congragil en de guerilla's actief steunen, om te beginnen door de situatie meer belicht te krijgen.

Een recente (oktober 04) documentaire van SBS Australie toont beelden van de guerilla's in Noord Irak en is verkrijgbaar bij Vrienden van GroenFront! (op CD) oa. bij onze kraampje op het NSF volgend weekend.

Website: http://www.groenfront.nl
 
PKK 
Germen Roding - 19.11.2004 14:01

De PKK is niet bepaald een lekkere club, maar bij wijze van uitzondering ben ik het hiermee eens.

De dreiging door Turks fascisme en door moslimextremisten is veel groter dan die door de PKK. Ook is de zaak van de PKK - een vrij Koerdistan - gerechtvaardigd. Dat geldt niet voor hun stalinisme.
feiten 
oneerlijk - 28.12.2005 20:19

nederlanders zijn niet eerlijk want kesbir werd niet geleverd aan turkije omdat ze wisten dat ze in turkije mishandeld werd plus ze was in turkije verdacht met samen werken met terorrisme

maar ondertussen stuurde Nederland wel een verdachte terorist naar Amerika omdat die man verdacht was met 11 september waarom werd hij dan wel overgemaakt naar amerika ??? wou je zeggen dat ze in amerika niet aan mishandelingen doen :S:S



en dat minder recht van kurden in turkije is heel gewoon omdat ze jaren terug allemaal onschuldige mensen hebben vermoord in turkije

 http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://serhanrasim.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/serefsiz.jpg&imgrefurl=http://serhanrasim.tripod.com/id1.html&h=509&w=750&sz=264&tbnid=gG_uIFuvfzMJ:&tbnh=95&tbnw=140&hl=nl&start=4&prev=/images%3Fq%3Dserefsiz%26svnum%3D10%26hl%3Dnl%26lr%3D




E-Mail: doganaydin1988@hotmail.com
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.