english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
update krakers v.bossestr. [amsterdam]
kraakgroep staatsliedenbuurt - 10.12.2004 16:50

de staats blijft kraken.

Dinsdagmorgen 7 december was het moment dat ons huis, van Bossestraat 14hs, ontruimt had moeten zijn.
Ongeveer 25 krakers en sympatisanten stonden voor de deur om de poltie en de deurwaarder op te vangen en duidelijk te maken dat wij niet vrijwilig zouden vertrekken. Niemand kwam opdagen.
De volgende ochtend probeerden buurtregizeur J.Schutte (bekend om zijn vriendelijke mening over onze medelanders van oost europese afkomst) samen met de vervanger van Dick Eenhuizen en nog een diender onze gebaricadeerde deur in te trappen.
Met als enig resultaat een paar pijnlijke tenen.
Een paar minuten ariveerden vertegenwoordigers van de kraakgroep en die werden verteld wat de politie van plan was met de gekraakte percelen gelegen aan de van Bossestraat 14hs, 70hs en van Hogendorpstraat 195 1-2-3.
Over 14hs waren ze duidelijk, de politie gaat ontruimen, lukt het niet vandaag dan wel morgen.
In de middag werd duidelijk dat er 14 bussen ME klaarstonden voor de voetbal wedstrijd van die avond. Even later kregen we een telefoontje dat een deel van deze ME macht onderweg was om ons te ontruimen.
De krakers alarm sneeuwbal werd in werking gesteld en al snel druppelden de eerste krakers de straat in.
Terwijl wij ons binnen in baricadeerden, kregen we verse informatie van buiten. Iemand van het wijkcentrum kwam langs en vertelden de krakers op straat dat de ME aan het wachten was op toestemming van het stadsdeel bestuur en dat daar op dat moment een vergadering over aan de gang was.
Mischien wel een gevolg van de honderden informatie brieven die we in de buurt hadden verspreid en waarvan ook een paar exemplaren van waren gestuurd naar o.a. het wijkcentrum, het stadsdeel en de burgemeester.
Na nog een lang uur kwam het verlossende bericht dat het stadsdeel de ME ontruiming had tegegehouden tot dat ze hebben onderzocht of de renovatie van ons perceel onderdeel is van het grote renovatie project van het hele blok dat is stilgelegd i.v.m. de financieele problemen van Intermezzo.
Het stadsdeel heeft geen zin in een confrontatie tussen de ME en krakers om een pand dat toch alleen maar gaat worden uitgeloopt om vervolgens leeg te blijven staan.
Op dit moment zijn we in afwachting van het wijkcentrum over de uitkomst van het onderzoek van het stadsdeel en onze toekomst in het pand.
Het begint er op te lijken dat de buurtregisseurs van buro Houtmankade bakzijl hebben moeten halen in hun plannen om een ME circus uit te laten rukken om een kleine beganengrond etage in de staatsliedenbuurt te laten ontruimen, alleen maar om hun flinkheid te kunnen tonen tegenover hun onwelgevallige groepen binnen de buurt. "Kijk ons eens, wij zijn net zo stoer als ome Dick".
Wij willen speciaal een ieder van jullie bedanken die reageerden op het alarm telefoontje en uren buiten op straat hebben gestaan in de bittere kou en iedereen die ons op welke manier dan ook heeft gesteund.
Dit was niet mogelijk geweest zonder jullie, bedankt.

met strijdbare groetjes,
de krakers van de van Bossestraat 14hs.

ps. Nog steeds bedreigd met onmidelijke ontruiming is de van Bossestraat 70hs, een etage die ontruimt dreigt te worden op art. 429 terwijl het zeker is dat de ruimte nog lang leeg blijft staan.
De huidige bewoner zit in een rolstoel en is dus afhankelijk van een woning op de beganen grond, iets wat in amsterdam niet makelijk te vinden is.
Let dus op alarm!!
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
Vervolg verhaal van Bossestraatf (06.12.2004) 
raf. - 11.12.2004 14:38

vervolg verhaal van Bossestraat 14 hs (06.12.2004).


STOP ONTRUIMING VOOR LEEGSTAND!

Beste bewoners van de Staatsliedenbuurt,

Wij zijn de bewoners van de van Bossestraat 14 huis. Dit huis is gekraakt op 20 Juni, na vele jaren leegstand en 2 gefaalde kraakaktie's. Op dat moment was het eigendom van Estrada vastgoed en Nobillon beheer en we wisten van de bewoners boven ons dat de eigenaar zich niet echt druk maakte om het achterstallig onderhoud ent dat het voor de bewoners erg moeilijk was om urgente reparatie's gedaan te krijgen. De huurders vertelden ons dat zij van plan waren om een rechtzaak aan te spannen tegen de eigenaar, om dat hij niks ondernam aan dit in slechte staat verkerende pand.
Het pand heeft inmiddels een nieuwe eigenaar, 4 om precies te zijn. Het eerste wat deze eigenaar deed, was de krakers van de begaande vloer, voor de rechtbank slepen. Mr. van Dam, de vertegenwoordiger van de nieuwe eigenaars, zei in de rechtbank dat het direct noodzakelijk was om te beginnen met de renovatie van de beneden etage, om dat hij van plan was zelf in deze etage te gaan wonen na dat de renovatie voltrokken was en dan zijn oude woning zou gaan verkopen. Enkele dagen na de rechtzaak, in afwachting van de beslissing van de rechter, hadden wij een vreemd gesprek met een man, die onze etage kwam bekijken en beweerde dat hij de nieuwe eigenaar was. Hij kwam samen met zijn broer en was degene die zou beginnen met de renovatie van onze etage. Iemand loog hier dus; of van Dam tijdens de rechtzaak of deze man bij ons aan de deur.
Mr. van Dam zei in de rechtzaak dat de renovatie het gehele pand betrof en dat hij aanvraag had gedaan voor bouwvergunningen. Deze vergunningen zijn echter nog niet aan hem verleend. Op de vraag van de rechter over de andere bewoners van het pand, antwoorde hij dat dit "anti-krakers" waren en dat deze het pand zouden verlaten als dit gevraagd werd, simpel om dat het zo was afgesproken. Onze boven buren waren nogal verbaasd nadat wij dit aan hun vertelden. Zij vertelden ons dat het enigste wat zij wisten wat het nieuwe rekeningnummer was om de huur te kunnen storten. En de brieven die werden verstuurd t.a.v. de urgente reparatie's, kregen zij de zelfde reactie als bij de vorige eigenaar: geen!. Sommige van de bewoners hebben de krakers om hulp gevraagd bij de noodzakelijke reparatie's, aangezien de eigenaar er niets aan doet. Over de renovatie is niks bekend bij de buren, de toekomst van hun huizen zijn ook onduidelijk. we weten dat wij op hun steun kunnen rekenen.
De uitslag van de rechtzaak kwam op donderdag 18 November. Buurtregisseur Nelly Alberti kwam het ons persoonlijk vertellen, dat ze wist dat wij hadden verloren en dat wij onmiddelijk moesten vertrekken, maar gaf ons tot maandagmorgen om dat te doen. Zij het vonnis dan nog niet ontvangen, maar dat zou met een uur op haar buro liggen en zou daar mee de volgende middag langs komen. diezelfde dag vond de advocaat uit dat het vonnis was dat na 8 dagen vanaf het afleveren van het vonnis door de griffier bij de krakers, het pand verlaten moest worden. Na contact via de advocaat met de buurtregisseur, zei zij dat de eigenaar haar verkeerd had op de hoogte gesteld van het vonnis.
Toen het vonnis uiteindelijk duidelijk was voor iedereen, deed Mr van Dam ons een aanbod, wat inhield dat hij geen deurwaarder zou sturen als vrijwillig het pand zouden verlaten tot aan 30 November. Als kraker zijnde, kunnen wij dit voorstel niet accepteren, het is te verdacht dat het pand leeg blijft staan en dat het verder uitgesloopt gaat worden tot het moment dat de eigenaar er serieuze plannen mee heeft. Op maandag 29 November kwam de deurwaarder langs, dat gaf ons 8 dagen om te vertrekken, dat is dinsdag 7 December.
Op vrijdag 3 December kregen wij een telefoontje van ons advokaten kantoor dat Nelly Alberti een ongeluk had gehad en dat voorlopig niet beschikbaar was. De zaken worden voorlopig waar genomen door buurtregisseur Schutte uit de Spaarndammerbuurt. Hij is contact getreden met ons advocatenburo en zegt volgens zijn weten dat de krakers vrijwillig het pand zouden verlaten en omdat zij dit niet hebben gedaan, hij de voorbereidingen aan het treffen is voor een ontruiming me M.E. support en dit telt ook voor nog wat andere panden. Dit staat te gebeuren op maandag 6 December. Onze advocaat heeft Mr. Schutte laten weten dat wij niet akkoord zijn gegaan met het voorstel van de eigenaar en deze beslissing is ook gefaxt aan de advocaat van Mr. van Dam en aan de buurtregisseur Nelly Alberti, al meer dan een week geleden. Onze advocaat heeft de heer Schutte ook laten weten dat officieele datum voor de ontriuming met deurwaarder dinsdag zal zijn en niet maandag.
Wij denken dat een onruiming met M.E. geld kost en dat buurtbewoners er niet blij mee zijn. Wij zeggen dat een ontruiming met M.E. niet noodzakelijk is. We weten dat het pand hard aan renovatie toe is. Wij hebben last van lekkage van de buren boven ons en dat renovatie niet mogelijk is met alleen maar de beneden etage. Wij willen dan ook de renovatie werkzaamheden niet in de weg staan, we zijn er gewoon zeker van dat eigenaar niet gaat beginnen met nog huurders in het pand. Wij zijn bereidwillig het pand te verlaten, op de zelfde dag dat de laatste huurder zijn/haar nieuwe woning betreed. De buren steunen ons daar in en wij steunen onze buren in hun beslissing.
De Van Bossestraat is een dooie straat, de meeste van de panden zijn onderhevig aan renovatie werkzaamheden. sommige van deze panden wachten op wat hun eigenaars er mee van plan zijn. In de tussentijd wachten de ex-huurders in veel duurdere nieuwe wonigen of tijdelijke woningen. Voor die gene die direct bij ons in de buurt wonen, willen wij alvast onze excuses aanbieden voor de problemen die deze ontruiming in de buurt kan geven. Wij proberen dit te voorkomen, maar wij zouden hierin niet succesvol kunnen zijn. U kan ons helpen door uw reactie te sturen naar het stadsdeel Westerpark, of De burgemeester van Amsterdam

Portefeuiller Westerstaatsman Dirk de Jager:
e-mail:  D.dejager@westerpark.nl

Burgemesteer Amsterdam: e-mail:  J.cohen@amsterdam.nl
tlf: 020 552 20 00
fax:020 552 31 00
postbus 202
1000 AE Amsterdam

Stadsdeel Westerpark:
tlf. 581 03 11


Kom ons steunen op dinsdag 7 December, vanaf vroeg in de ochtend voor de van Bossestraat 14 huis!!!.

The Krakers.

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.