english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
VS wist van tsunami Azie
Farshad Bashir - 30.12.2004 19:05

Het is belachelijk vast te stellen dat de NOAA (National Oceanic and Athmospheric Administration), een Amerikaanse dienst, die bewuste 26ste december de tsunami al van uren op voorhand had voorspeld en dat de Amerikaanse overheid onmiddellijk de Amerikaanse basis op het Diego Garcia-eiland alarmeerde. Maar geen enkele serieuze inspanning deed om de bedreigde landen te waarschuwen. Het gaat hier om criminele nalatigheid van de Amerikaanse autoriteiten, een beschuldiging die veel Amerikaanse progressieve organisaties bevestigen.
Lees verder op  http://www.farshadbashir.nl/viewtopic.php?p=1033#1033

Website: http://www.farshadbashir.nl/
 

Lees meer over: LINKS wereldcrisis

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Bush (en Zalm) krenterig met hulp 
~ - 30.12.2004 20:29

-Amount the U.S. initially in aid to Indian Ocean tsunami victims --
$10 million
Amount U.S. offered in tsunami aid after being chastised by UN
official -- $35 million
--

U.S., Stingy? It's All Relative.

By Dave Lindorff
Counterpunch
 http://www.counterpunch.org/lindorff12292004.html
Decemer 29, 2004.

Cost of one F-22 Raptor tactical fighter jet -- $225 million

Cost of the ongoing U.S. war in Iraq -- $228 million/day

Amount spent by Kerry and Bush campaigns -- $400 million

U.S. aid to Yushenko camp in recent Ukrainian conflict -- $30+
million

Estimated cost of Bush's Second Inauguration and Ball -- $ 40+
million

Amount of U.S. tax cuts under Bush -- $1 trillion

Cost of the U.S. Iraq War in 2004 -- $147 billion

U.S. reconstruction aid budgeted for Iraq (though never spent!) --
$18 billion

Amount the U.S. initially in aid to Indian Ocean tsunami victims --
$10 million

Amount U.S. offered in tsunami aid after being chastised by UN
official -- $35 million


--------------------------------------------
* Dave Lindorff is the author of Killing Time: an Investigation into
the Death Row Case of Mumia Abu-Jamal. His new book of CounterPunch
columns titled "This Can't be Happening!" to be published this fall
by Common Courage Press.
Voorspelbaar 
Karel - 30.12.2004 22:37

Ik had het al voorspeld : Je kunt wachten op een bericht waar de VS de schuld krijgen. Welkom in het gedachte-universum van de gemiddelde IM poster.
voor karel 
linkjes - 30.12.2004 23:37

Washington was aware that a deadly Tidal Wave was building up in the Indian Ocean
 http://globalresearch.ca/articles/CHO412C.html

 http://www.iacenter.org/tsunami.htm


karel 
keizer - 31.12.2004 00:24

karel, je kunt natuurlijk je vragen stellen bij de verantwoordelijkheid die je dan als instituut hebt ten opzichte van de getroffen gebieden als je het weet. Of dit nu de V.S is of een willekeurig ander land doet er niet toe.
Feit is dat er geen waarschuwing is uit gegaan. Dat wil niet automatisch zeggen dat er kwade opzet in het spel is, maar je kunt wel zeggen dat er sprake is van ernstige nalatigheid (op z'n minst)
Amerika negeert broeikaseffect 
Ramnok - 31.12.2004 00:24

Voor degenen die zich nu al kwaad maken omdat de schuld van deze ramp weer op Bush zou worden geschoven: Amerika heeft er wel terdege mee te maken omdat Bush op onverantwoorde wijze het Kyoto-protocol tegen broeikaseffecten naast zich neer heeft gelegd. De ijskappen van de Noordpool slinken in rap tempo, satellietbeelden over de laatste tien jaar tonen dit op dramatische wijze aan.
Als het oceaanwater op deze planeet hierdoor een centimeter stijgt kan deze ene centimeter bij een tsunami al een verschil uitmaken van tientallen meters verwoestende uitwerking vanaf de vloedlijn op deltaís en laaggelegen gebieden. De Malediven en gedeelten van Bangla Desh steken meestal maar gemiddeld dertig centimeter boven zeenivau uit.
De toekomst zal bij het negeren van het broeikaseffect, door wie of wat dan ook, meer van deze ecologische rampspoed in petto hebben.
popiejopie - 31.12.2004 06:20

Ramnok,

Maar als Bush wel had getekend, was het toch ook gebeurd?

Mvg

J.
. - 31.12.2004 06:39

Uw Overheid: Een Dodelijk Gevaar.
 http://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=1643

De lethargische, inefficiente en dodelijke overheid versus de snelle tsunami.
Zowel de Wall Street Journal als de International Herald Tribune besteden vandaag aandacht aan het feit dat in alle landen waar overheids- of semi-overheidsorganen kennis verwierven over de kans op een tsunami, de snel vereiste overdracht van deze kennis bleef steken in een in dit geval letterlijk dodende en dus DODELIJKE bureaucratie.
Een greep uit de doos van deze MOORDENDE BUREAUCRATIE:

01.Zondag 10.07 a.m. Nagano, Japan.
Masashi Kobayashi verneemt een geluid uit de computer dat indiceert dat ergens een zware aardbeving plaatsvindt die een tsunami zou kunnen veroorzaken. Vastgesteld wordt dat Japan geen gevaar loopt. Geen enkel ander land wordt op de hoogte gesteld.

02.Zondagochtend, Sumatra.
De seismograaf van het nationale observatorium voor aardbevingen (gelegen op 690 kilometer van het epicentrum) vestigt de aandacht van dienstdoende ambtenaar Baya Pranata op het feit dat een aardbeving plaatsvindt met een sterkte van meer dan 8,0 op de Richterschaal. De ambtenaar tracht meer dan een uur lang contact te krijgen met een andere ambtenaar. Later op de ochtend zendt het Nationale Aardbevingscentrum van Indonesie enkele e-mails naar andere landen zonder contact te zoeken per telefoon.

03.De seismologie-ambtenaar in Canberra, Australie, kreeg zondagochtend eveneens bericht over de aardbeving. Hij haastte zich naar zijn kantoor, stelde vast dat de aardbeving een tsunami ten gevolge zou kunnen hebben en zond een waarschuwing naar het nationale waarschuwingssysteem en enkele overzeese ambassades van Australie. Geen enkele buitenlandse mogendheid werd op de hoogte gesteld, omdat daarmee het diplomatiek protocol zou worden geschonden.

04.De computers van de Nucleaire Testban organisatie in Wenen indiceerden zondagochtend eveneens dat er iets mis was.
Maar het gebouw was onbemand, want iedereen was met vacantie tot vier januari.

05.De overheid in Bangkok, Thailand,kwam er zondagochtend een uur voor de tsunami achter dat de aardbeving plaatsgevonden had, maar besloten werd, geen levensreddende waarschuwing te doen uitgaan.

Kortom, zondagochtend was er op de gehele wereld geen enkele ambtenaar die in actie kwam om de mogelijke gevolgen van een dreigend gevaar te mitigeren.
De gebeurtenissen op zondagochtend zijn een schoolvoorbeeld van de onwenselijkheid dat OVERHEDEN zich bezighouden met de signalering van levensbedreigende gebeurtenissen.

Hugo

Website: http://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=1643
 
negeren of opzet - verklaring uit VS 
Paul - 31.12.2004 11:18

55,000 Dead: The Role of U.S. Criminal Negligence on a Global Scale
Casualties of a policy of war, negligence, and corporate greed

Statement from the International Action Center

December 28, 2004--While earthquakes and tsunamis are natural disasters, the decision to spend billions of dollars on wars of conquest while ignoring simple measures that can save human lives is not.

At least 55,000 people were killed by the tsunami that devastated coastlines from Indonesia to Somalia. Almost a third of the dead are children. Thousands are still missing and millions are homeless in 11 countries. Hundreds of thousands have lost everything, and millions face a bleak future because of polluted drinking water, a lack of sanitation and no health services, according to UN undersecretary Jan Egeland, who is in charge of emergency relief coordination.

Egeland said, "We cannot fathom the cost of these poor societies and the nameless fishermen and fishing villages and so on that have just been wiped out. Hundreds of thousands of livelihoods have gone."

No money for early warning system

Much of this death and destruction could have been prevented with a simple and inexpensive system of buoys. Officials in Thailand and Indonesia have said that an immediate public warning could have saved lives, but that they could not know of the danger because there is no international system in place to track tsunamis in the Indian Ocean.

Such a system is not difficult or expensive to install. In fact, the detector buoys that monitor tsunamis have been available for decades and the U.S. has had a monitoring system in place for more than half a century. More than 50 seismometers are scattered across the Northwest to detect and measure earthquakes that might spawn tsunamis. In the middle of the Pacific are six buoys equipped with sensors called "tsunameters" that measure small changes in water pressure and programmed to automatically alert the country's two tsunami-warning centers in Hawaii and Alaska.

Dr. Eddie Bernard, director of the NOAA Pacific Marine Environmental Laboratory in Seattle, says just a few buoys could do the job. Scientists wanted to place two more tsunami meters in the Indian Ocean, including one near Indonesia, but the plan had not been funded, said Bernard. The tsunameters each cost only $250,000.

A mere half million dollars could have provided an early warning system that could have saved thousands of lives. This should be compared to the $1,500,000,000 the U.S. spends every day to fund the Pentagon war machine. This means that for what the U.S. is spending for less than one second of bombing and destruction it could construct a system that could have prevented thousands of needless deaths. Lack of funding for an inexpensive, low-tech early warning system is simply criminal negligence.

Indian Minister of State for Science and Technology Kapil Sibal said, ďIf the country had such an alert system in place, we could have warned the coastal areas of the imminent danger and avoided the loss of life.Ē But there is no room in the Bush budget for such life-saving measures; the U.S. government's priorities are corporate profit and endless war.

At a meeting of the UN Intergovernmental Oceanographic Commission in June, experts concluded that the "Indian Ocean has a significant threat from both local and distant tsunamis" and should have a warning network. But no action was agreed upon. Geologist Brian Atwater of the U.S. Geological Survey said, "Sumatra has an ample history of great earthquakes, which makes the lack of a tsunami warning system in the Indian Ocean all the more tragic. Everyone knew Sumatra was a loaded gun."

U.S. government failed to warn region

Although the local governments had no real warning, the U.S. government did, and it failed to pass along the information. Within minutes of the massive 9.0 magnitude earthquake off the coast of Indonesia, U.S. scientists working with National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) suspected that a deadly wave was spreading through the Indian Ocean. They did not call anyone in the governments in the area. Jeff LaDouce, an official in the National Oceanic and Atmospheric Administration, said that they e-mailed Indonesian officials, but said that he wasnít aware what happened after they sent the e-mails.

In this day of instant communications, controlled in a large part by the U.S., it is possible to communicate within minutes to every part of the globe. It is beyond belief that the officials at the NOAA could not find any method to directly and immediately contact civilian authorities in the area. Their decision not to do so may have cost thousands of lives.

Even a few minutes warning would have given the inhabitants a chance to seek higher ground. The NOAA had several hours notice before the first waves hit shore. Tim Walsh, geologic-hazards program manager for the Washington State Department of Natural Resources, said, "Fifty feet of elevation would be enough to escape the worst of the waves. In most places, 25 feet would be sufficient. If you go uphill or inland, the effect of the tsunami will be diminished." But the inhabitants of the area weren't given the warning - as a result, television and radio alerts were not issued in Thailand until nearly an hour after the waves had hit and thousands were already dead.

The failure to make any real effort to warn the people of the region, knowing that tens of thousands of lives were at stake, is part of a pattern of imperial contempt and racism that has become the cornerstone of U.S. policies worldwide.

The NOAA immediately warned the U.S. Naval Station at Diego Garcia, which suffered very little damage from the tsunami. It is telling that the NOAA was able to get the warning to the US Navy base in the area, but wouldn't pick up the phone and call the civil authorities in the region to warn them. They made sure that a US military base was notified and did almost nothing to issue a warning to the civilian inhabitants who were in the direct path of the wave--a warning that might have saved thousands of lives. This is criminal negligence.

Disease may kill tens of thousands more

The 55,000 deaths directly resulting from the tsunami are just the beginning of the tragedy. Disease could claim as many victims as have been killed in the weekend's earthquake-sparked tsunami, according to the World Health Organization (WHO). Medical experts warn that malaria, cholera and dengue fever are expected to pose serious health threats to survivors in the area, where waves spoiled drinking-water supplies, polluted streets and homes with raw sewage, swept away medical clinics, ruined food stocks and left acres of stagnant ponds where malaria-carrying mosquitoes can breed.

"The biggest threat to survivors is from the spread of infection through contamination of drinking water and putrefying bodies left by the receding waters," said Jamie McGoldrick, a senior U.N. health official.

"Within a few days, we fear, there is going to be outbreaks of disease," Indonesian Vice President Jusuf Kalla said. "Cholera is going to be a problem. This is going to be the most important thing in a few days."

The response of the U.S. government to this emergency is to offer a paltry $15 million "aid package." To put this in perspective, this is one tenth of one percent of what Washington has spent thus far on the war against the people of Iraq.

Money for human needs, not for war

The U.S. and British governments owe billions of dollars in reparations to the countries of this region and to all other formerly colonized countries. The poverty and lack of infrastructure that contribute to and exacerbate the scope of this disaster are the direct result of colonial rule and neo-colonial policies. Although economic and political policies cannot control the weather, they can determine how a nation is impacted by natural disasters.

We must hold the U.S. government accountable for their role in tens, perhaps hundreds, of thousands of deaths. We must demand that it stop spending $1.5 billion each day for war and occupation and instead provide health care for the victims of this tragedy, build an early warning system, and rebuild the homes and infrastructure destroyed by the tsunami.

Sara Flounders
Dustin Langley
for the International Action Center
www.iac.orgsorry URL 
Paul - 31.12.2004 11:33

URL moet zijn:
 http://www.iacenter.org/

Leugenaars! 
Frank - 31.12.2004 17:22

Stop met liegen, vuile rooie wormen! Ze hadden wel degelijk proberen die landen te waarschuwen, dat weten jullie goed genoeg! Waarom moeten jullie altijd proberen Amerika erbij te sleuren en van allerlei onzin te beschuldigen? Amerika heeft inderdaad veel op zijn geweten maar deze keer valt ze niks te verwijten.
Waarschijnlijk zal dit bericht binnen de kortste keren gecensureerd worden aangezien vrijheid van meningsuiting voor linkse ratten een onbekend begrip is, maar dat verandert niets aan het feit dat jullie onderontwikkelde, minderwaardige strontkevers zijn. Jullie zullen ons nooit het zwijgen opleggen! NOOIT!
spreekt voor zich 
jan lul - 31.12.2004 17:45

 http://www.junkscience.com
Aardbeving en  
Flip - 31.12.2004 19:04

Een aanvuller hierboven geeft de VS de schuld van de tsunami omdat zij het Kyoto protocol mbt broeikasgassen niet heeft getekend.

Echter werd deze tsunami door een zeebeving veroorzaakt.

Misschien kan de aanvuller uitleggen hoe broeikasgassen een zeebeving kunnen veroorzaken. Dit lijkt mij met m'n leken wetenschappelijke kennis hoogst onwaarschijnlijk.

Het is inderdaad hetzelfde liedje, Amerika heeft aan alles schuld, zelfs aan natuurverschijnselen.

Als Amerika niet zou bestaan dan zouden er zeker geen problemen zijn. Er zouden geen ziekten zijn, niemand zou ooit dood gaan en we zouden voor eeuwig in vrede met elkander leven.

Nare lui die Amerikanen, dat ze ons dit niet gunnen. Waarom gaan ze niet gewoon dood?

Een zelfde mentaliteit bestond ook in de jaren '30. Toen kregen de joden de schuld van alles (ook van ziekten) en veel mensen dachten dat wanneer alle joden maar dood gingen al hun problemen opgelost zouden zijn.

Typisch dat juist linkse mensen op deze kwalijke manier denken.

Toch een paar denkende mensen 
Frank - 01.01.2005 03:04

Eindelijk een paar mensen die nog hersencellen in hun hoofd hebben in plaats van slogans uit het communistenhandboek.
Nou ?? 
hans - 01.01.2005 09:30

Ik ben ook een rooie maar om de VS de schuld te geven van de zeebeving gaat me te ver. De VS maken zich schuldig aan vele zaken maar dit kan ik me toch niet voorstellen. Overigens hebben de VS het hulpbedrag van
$. 35 M verhoogd naar $. 350 M. Is natuurlijk ook politiek want het meest getroffen land, IndonesiŽ, is toevallig een moslimland en de VS kunnen wel wat vrienden gebruiken in die hoek.
Maar goed, de centen zijn welkom.


Stelletje amateurs 
TMM - 01.01.2005 11:15
Sommige mensen kunnen niet tegen de waarheid. Amerika is de dader! Doe je ogen toch open.
Grootte Tsunami 
Danny - 01.01.2005 12:15

Bij mijn weten wordt de grootte van de Tsunami bepaald door de grootte van de verschuiving en niet de hoeveelheid water die zich erboven bevindt

Beweren dat 1 cm meer tot tientallen meters hgere golven zou leiden is vreemd want dan moet je de hele afstand van aardoppervlakte tot wateroppervlakte aan die zelfde formule moeten onderwerpen en dat levert wel heel rare getallen op niet waar?
Diepste punt meer dan 7000 meter, dat maal op z'n minst 1000 ( 10m ivm 1cm)

Voor wat betreft het niet doorgeven van de informatie aan andere landen, waarom die hebben toch ook een seismologisch instituut, deze beving was van zo'n grootte dat je er van uitgaat dat hij overal geregistreerd wordt

Dus laten we stoppen meteen een schuldige aan te wijzen
Pyremont - 01.01.2005 12:48

"Sommige mensen kunnen niet tegen de waarheid. Amerika is de dader! Doe je ogen toch open."

:-)) Sorrie hoor, maar dat kan ik echt niet serieus nemen!

Amuseer me en leg eens uit hoe jij denkt dat amerika de tsunami heeft veroorzaakt?

Kun je me daarnaast ook uitleggen wie je onder amerika verstaat? Bedoel je President Bush? Of bedoel je het hele amerikaanse volk? Lijkt me een verschil nietwaar? Anders blijft het een beetje vaag in de ruimte lullen..
Onverdraagzaamheid van Frank en Flip 
Ramnok - 01.01.2005 13:52

Ten overvloede: Ik weet het, Indymedia is geen discussieplastform maar ik wil toch graag even op Frank en Flip. Waarom ? Vanwege het ondermaatse taalregister waarvan zij zich bedienen uit woede over mijn netjes geformuleerde mening over broeikaseffecten.
Ik vind dan ook dat mijn weerwoord geplaatst mag worden omdat hun agressieve stukken niet zijn verwijderd.
Allereerst vind ik dit rechtse frustratiereageren typisch een verschijnsel van deze tijd: met grove woorden en misplaatste vergelijkingen, zoals Flip, een mening over Amerika verfrommelen en zelfs criminaliseren.
Ten tweede: Ik blijf erbij dat het niet ondertekenen van het verdrag van Kyoto door Bush in de toekomst desastreuze gevolgen zal hebben voor laaggelegen gebieden! Of moet ik soms voor Bush apllaudiseren dat hij zoín slecht voorbeeld geeft? Kritiek is gepast dunkt me!
Ten derde: Amerika is het land dat de meeste ondergrondse atoomproeven heeft genomen, het atol Bikini is voor eeuwen verwoest. Zouden deze uitbarstingen van atoomgeweld bevorderlijk zijn geweest voor de stabiliteit van de aardkorst? Dacht van niet, die schokgolven kunnen nog wel decennialang nawerken als tectonisch dominoeffect totdat die ene cruciale aardschol uit zijn balans van eeuwen valt.
Deze kritiek geldt natuurlijk ook voor Frankrijk, Rusland en China maar dat is voor een element als Flip vast minder interessant omdat hij blijkens zijn schrijven kritiek op Amerika meteen al op een belŠchelijke wijze koppelt al een zionistische slachtofferrol. Vreemd dat Amerikaans beleid steeds meer in een adem genoemd wordt met de IsraŽlische zaak, Wilders doet er ook al aan mee.
Dus Flip en Frank, of jullie het leuk vinden of niet, meningen moeten correct geuit kunnen worden, dat vinden jullie toch zelf ook nietwaar?
Doe dat dan ook!!!
Wees blij dat je nog niet verwijderd bent, dat siert Indymedia

Ach, ach, ach... 
God - 01.01.2005 14:05

Wat een zwijnen zijn die Amerikanen toch! Amerikanen is synoniem voor Nazi's... Wat zeg ik? Amerikanen zijn monsters! Vleesgeworden duivels! Wat zeg ik? De Amerikanen hebben de zeebeving geinitieerd en vervolgens voor de vloedgolven gezorgd... Ach, ach, ach...
zie ook 
linking - 01.01.2005 15:02

zie ook:
 http://www.indymedia.nl/nl/2004/12/24072.shtml
Tsunami Zuid-AziŽ: SHO opent giro 555
linking - 28.12.2004 00:51
Serious 
Farshad Bashir - 01.01.2005 15:59

Mensen kom op! Lees het bovenstaande eens goed door voordat je van alles roept. Ik zeg niet dat de Amerikanen de tsunami veroorzaakt hebben! Ze hadden wel even de telefoon kunnen pakken en ook de landen in AziŽ kunnen waarschuwen, nu hebben ze alleen hun eigen militairen gewaarschuwd.

Discussies is welkom op:  http://www.farshadbashir.nl/viewtopic.php?t=132

Website: http://www.farshadbashir.nl/
 
Maar dat zeg ik ook, Farshad! 
God - 01.01.2005 18:13

Naturlijk bellen die zwijnen alleen hun eigen mensen! Wat zeg ik: Hun eigen mensen? Hun eigen demonische ingezetenen... Amerika is de antichrist! En Bush voorop! Ach, ach, ach... Wat zullen we eens gaan roepen? Euh, dood aan de Amerikaanse veroorzakers van de zeebeving? Corrigeer mij maar, hoor, als ik het fout heb... Die Amerikanen zijn zo fout, joh!
Farshad... 
God - 01.01.2005 18:22

...een telefoontje van de de Amerikanen en het had 150.000 mensenlevens gered... (!) Ach, ach, ach: In welk een wereld leef ik toch?
FF serieus... 
God - 01.01.2005 18:42

... wat heeft deze tectonische klap nou eigenlijk met Amerikanen te maken? Zeg eens wat je werkelijk wilt zeggen, joh...
ID tonen 
jan lul - 01.01.2005 19:40

Leuke discussie site, Farshad. Alleen jammer dit ik mij eerst moet registreren alvorens mee te kunnen mogen doen aan "vraag het aan Mona"
Kom op, Farshad! 
God - 01.01.2005 19:46

Antwoord je zelf of zal ik voor je antwoorden?

"... wat heeft deze tectonische klap nou eigenlijk met Amerikanen te maken? Zeg eens wat je werkelijk wilt zeggen, joh..."

Gezegd 
Farshad Bashir - 01.01.2005 23:18

Alles wat ik wilde zeggen heb ik al gezegd.
aard(zee)bevingen 
jan lul - 02.01.2005 16:30

Aard(zee)bevingen wereldwijd worden binnen een half uur bekend gemaakt op internet.
15.36 kracht 3.3 Alaska
13.12 kracht 5.3 Sumatra
08.48 kracht 2.7 Alaska
04.55 kracht 3.7 Alaska
03.21 kracht 3.1 Hawai
00.59 kracht 2.6 Alaska

Nederlandse tijd d.d. 02-01-2005

Het is zelfs mogenlijk via e-mail, mobiele telefoon of pager een waarschuwing te ontvangen bij aardbevingen boven kracht 6, GRATIS en voor IEDEREEN.

Bronnen? lijkt mij niet zo moeilijk.

N.B.
Een tsunami KAN worden veroorzaakt door een zeebeving boven kracht 7.5, de meeste waarschuwingen zijn gelukkig "niet van toepassing".
solitaire golf 
jan lul - 02.01.2005 18:08

Een solitaire golf (tsunami) verplaats zich in diep water met een snelheid van ruim 900 km/uur.
Het episch centrum van de zeebeving bevond zich 250 km ZZO van Banda Aceh, Sumatra.

citaat Farshad:

"de tsunami al van uren op voorhand had voorspeld"

Blijft moeilijk, feiten en ideologie van elkaar te scheiden.

jan 
Farshad - 02.01.2005 19:07

Het episch centrum van de zeebeving bevond zich +/- 4000 km van Afrika, +/- 2000 km van Sri Lanka en India...
Farshad 
Danny - 03.01.2005 07:08

Mischien moet je even het plaatje op onderstaande URL bekijken

 http://blogger.xs4all.nl/atfence/articles/18666.aspx

Lijkt mij toch echt geen 2000 KM van sumatra te liggen
Lees dan goed 
Farshad - 03.01.2005 12:57

Het episch centrum van de zeebeving bevond zich +/- 4000 km van Afrika, +/- 2000 km van Sri Lanka en India...
sumatranen 
berend - 03.01.2005 15:48

Maar als die aardbeving eerst bij die Sumatranen was, hadden die zelf, of hun vrienden verderop in IndonesiŽ ook wel even naar Sri Lanka mogen bellen. Om iemand anders dan de Amerikanen maar eens de schuld te geven.
NOAA 
jan jul - 03.01.2005 17:42

Pers bericht NOAA:

 http://www.noaanews.noaa.gov/stories2004/s2358.htm

Website m.b.t. recente aarbevingen:

 http://eatrhquake.usgs.gov/recenteqsww/Quakes/quakes_all.html

Mocht Farshad bronnen hebben welke een tsunami kunnen voorspellen dan houd ik mij aanbevolen.
900 kilometer per uur 
Vaagteken - 03.01.2005 18:00

900 kilometer per uur... Is dat niet een beetje erg hard? Da's bijna de snelheid van het geluid, lijkt me wat overdreven. Ook omdat ik op de beelden die ik zag een eenorme golf zag die niet veel harder leek te gaan dan 50 kilometer per uur.. De VS de schuld geven slaat nergens op. Als hier de duinen het begeven vind ik het jammer maar helaas. Dat het dan fout gaat, weet je als je onder de zeespiegel woont. Je hotel dirtect aan de kust zetten is net zo slim als gaan wonen in een uiterwaarde. Het is niet voor niets dat de oudere steden en dorpen meer landinwaarts liggen. Ik zeg niet "eigen schuld dikke bult", daarvoor is er teveel verdriet in dat gebied.
URL moet zijn 
jan lul - 03.01.2005 18:03

 http://earthquake.usgs.gov/recenteqsww/Quakes/quakes_all.html
@vaagteken 
jan lul - 03.01.2005 18:19

Het is ook erg diep he, aan de kust.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.