english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
ontruimings Ontbijtje?
DUMP - 11.04.2005 00:10

Aanstaande donderdag 14 april zal om 09:30 's ochtend zal de deurwaarde langs komen om ontruiming van het kraakpand aan de Vredenburg 29 in Utrecht te vorderen. Als eerder aangekondigd zullen de bewoners geen gehoor geven aan deze vordering, omdat zij nogaltijd zeker zijn dat er ontruimd zou worden voor leegstand.

pooster
pooster

Aanstaande donderdag 14 april zal om 09:30 's ochtend zal de deurwaarde langs komen om ontruiming van het kraakpand aan de Vredenburg 29 in Utrecht te vorderen. Als eerder aangekondigd zullen de bewoners geen gehoor geven aan deze vordering, omdat zij nogaltijd zeker zijn dat er ontruimd zou worden voor leegstand. Vanaf negen uur is er een ontruimings ontbijtje voor de deur, iedereen is van harte uitgenodigd.

Vanwege potentiele openbare orde problemen is de politie er alles bij aangelege de ontruiming zo snel mogelijk uit te voeren. Het pand is zodanig gebericadeerd dat voor de ontruiming een speciale politie eenheid, de BraTra, nodig zal zijn. Het belooft dus een leuk spectakel te worden. Kom vooral niet te laat! vanaf negen uur ontbijt met koffie en thee. Voor mensen van buiten de stad of een ieder die wil helpen brootjes smeren, kan er woensdag slaapplek geregeld worden. Neem wel een matje en slaapzak mee. We moeten vroeg op dus niet te veel bier en voor 10 uur binnen. Roetebeschrijving: Utrecht CS lingsaf 200 meter, tegenover muziekcentrum Vredenburg.

- E-Mail: dump@planet.nl
 

Lees meer over: Agenda wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Vredenburg brand(t) schoon 
dump - 11.04.2005 00:30

Het was een roerig weekje voor krakend Utrecht. In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 april hebben bewoners en sympathisanten van het kraakpand aan de Vredenburg 29 te Utrecht hun visitekaartje afgegeven. Met brandende baricades en verfbommetjes is een tipje van de sluier opgelicht, wat bedoelt wordt met: “Wij vertrekken niet voor leegstand.” Op donderdag 7 april is 's avonds door vrijwilligers en sympathisanten met een symbolische begrafenis afscheid genomen van de Weggeefwinkel en de Vismarkt. In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april is op last van de burgermeester de Vismarkt vroegtijdig ontruimd.

Op zaterdag 2 april rond 23:00 uur 's avonds heeft een groep sympathisanten van het kraakpand aan de Vredenburg 29 in Utecht een brandende baricade opgeworpen op de busbaan voor de deur. Bewoners van de DUMP, zoals de kraakgroep zich noemt, ondersteunden de actie buiten met een lekker muziekje en wat verfbommetjes. Na enkele minuten verscheen de politie. Alle agenten in Utrecht, werden naar het Vredenburg gestuurd. De eersten die ter plaatse actie ondernamen waren de hondenmeppers (hondenbrigade). Zij begaven zich als dolle stieren binnen de baricaden. Blij dat ze eindelijk mochten doen waar ze voor opgeleid zijn, hapten en mepten ze er stevig op los. Ook enkele AE-ers (arrestatie eenheid) mengden zich in de strijd en toonden hun voorliefde voor vechtsport uitvoerig in de steegjes van wijk C.

Deze gebeurtenis, een kwartiertje vreugdevuur, en het vermoeden dat de panden Vredenburg en Vismarkt misschien niet vrijwillig zullen worden verlaten, brengen de burgemeester tot een nieuwe risico-analyse ten aanzien van een demonstratie op donderdagavond. Slechts 24 uur voor aanvang wordt besloten een beperking op te leggen ten aanzien van de route. Tijdens de demonstratie, op donderdag de 7de worden door de politie alle beloften gebroken met nogal overdreven en provocerend politieoptreden. Een groepje van 60 demonstranten, die met een symbolische begrafenis afscheid willen nemen van de Weggeefwinkel en de Vismarkt, wordt door een veelvoud aan politie begeleid.

De volgende avond wordt de Vismarkt op last van de burgemeester vroegtijdig ontruimd. Omdat een aanschrijving genegeerd wordt vreest de burgemeester voor verstoring van de openbare orde en veiligheid. In de Vismarkt was op het moment van de ontruiming de 8ste dag van het traditionele verjaardagsfeestje; "12 jaar gekraakt, 12 dagen feest", aan de gang. Deze befaamde feesten worden jaarlijks gehouden rond 6 april en duren ieder jaar een dag langer. Feitelijk is de situatie nu brandveiliger dan tijdens de voorgaande 11 verjaardagsfeestjes, dankzij een intensieve verbouwing vorig jaar. En wat was het verschil tussen de eerste 7 dagen en de 8ste?

Beide gebeurtenissen zijn typerend voor de manier waarop in Utrecht met krakers wordt omgegaan. Waar afspraken gemaakt worden, zoals bij de demo afgelopen donderdag, worden deze door gemeente en politie geschonden, waardoor demonstranten in gevaar worden gebracht. Er is door krakers altijd medewerking verleend aan inspecties en situaties zijn, in zelfbeheer, verbeterd. Inspectierapporten worden echter misbruikt om panden te ontruimen. Als de gemeente werkelijk zo'n warm hart heeft voor de veiligheid van krakers, waarom wordt er dan niet nagedacht over een manier panden daadwerkelijk veiliger te maken? Een kwalijk gevolg is dat de objectivitiet van inspecteurs hierdoor ter discussie komt. Mogelijk wordt in de toekomst geen medewerking meer verleend aan inspecties waardoor de feitelijke situatie gevaarlijker wordt.

Als een kritische stem genegeerd en onderdrukt wordt, moet deze stem kracht bijgezet worden. Door verhardend optreden van de politie en repressief beleid van de gemeente is het nodig gevonden het wapen van de fysieke strijd op straat toe te passen. Op zaterdag 2 april is een tipje van de sluier opgelicht. Op donderdag 14 april om 09:30 komt de deurwaarder langs om ontruiming van de DUMP aan het Vredenburg 29 te Utrecht te vorderen. Sympathisanten zijn die ochtend hartelijk welkom voor een ontruimings ontbijtje.

E-Mail: dump@planet.nl
Pooster 
dump - 11.04.2005 00:33




voor wie de pooster wil printen en versprijden, hier een printklare zwartwit variant.

E-Mail: dump@planet.nl
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.