english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verslag van Burgerinspectie bij Bush!
Burgerinspecteurtrice - 09.05.2005 22:49

Op zondag 8 mei vertrokken we met een zestal inspecteurs (onopvallend gevolgd door een zwarte Mercedes, bleek later) naar het hotel van George Bush om daar op zoek te gaan naar het koffertje waarmee hij op elk moment de inzet van kernwapens zou kunnen activeren. Ons was ter ore gekomen dat hij in het bezit zou zijn van een dergelijk koffertje en dat hij dat waar dan ook ter wereld met zich mee laat reizen. Omdat wij als burgers de (mogelijke) inzet van kernwapens zien als een misdaad tegen de mensheid en wij daarmee niet alleen het recht, maar ook de plicht hebben hier wat tegen te doen, hebben we besloten tot deze inspectie.

Het meest geschikte moment voor deze inspectie vonden wij het moment dat de heer Bush een ontbijtje aan het nuttigen was met onze Minister-president Balkenende, zodat we ook onze eigen premier konden confronteren met de misdaden die Bush pleegt en dreigt te plegen. Helaas werden we tijdens onze inspectie enige uren van onze vrijheid beroofd, waarin Bush ons land heeft kunnen ontvluchten. Blijkbaar zijn ze toch bang geweest dat we het koffertje daadwerkelijk zouden vinden en kunnen vernietigen.

Rond 07.15u vertrokken we vanaf een ontmoetingsplek richting Houthem. Een aantal verdachte voertuigen leken zich in onze omgeving op te houden, vermoedelijk omdat telefoons waren getapt en men zo de ontmoetingsplek heeft kunnen achterhalen. Men wist echter op dat moment nog niet wat wij van plan waren. Naar alle waarschijnlijkheid zijn wij, afgewisseld door verschillende onopvallende voertuigen, gevolgd naar Houthem. Vlak voor Houthem konden we tot onze verbazing moeiteloos een militaire controlepost passeren, om daarna een klein landweggetje op de rijden. Daar konden we ons voertuig redelijk onopvallend parkeren, om vanuit die lokatie door de weilanden richting kasteel St. Gerlach te wandelen. Opvallend waren de ‘toevallig’ passerende fietser en zwarte Mercedes, gezien de locatie en het tijdstip. Mede daardoor waren we verbaasd dat er op dat moment nog steeds geen ME of militairen op ons af waren gekomen en dat we nog steeds niet waren gecontroleerd (op ID enzo). Iets na 08.00u startte onze inspectie, tegelijk met het ontbijt tussen Bush en Balkenende. Dit ontbijt vond plaatst tussen 08.00 – 09.00u in het kasteel St. Gerlach.
Na ruim 25 minuten wandelen en over hekjes klauteren, dwars door het open veld wat voor iedereen (en zeker voor veiligheidspersoneel) zeer goed zichtbaar was, stuitten we op grote rollen prikkeldraad. Deze lagen op slechts 200 meter afstand van het kasteel. Achter dit prikkeldraad kwam zeer nerveuze ME onze richting op gerent, maar konden ons dankzij het prikkeldraad niet bereiken. Omdat wij volkomen verrast waren over het feit dat we dit prikkeldraad hebben kunnen bereiken, waren we hier ook niet op voorbereid. Anders was het ons ook nog gelukt om aan de andere zijde van het prikkeldraad te komen. Ondertussen zagen we een groep zwaar bewapende militairen aan onze kant van het prikkeldraad nog vrij rustig onze kant op komen. Onduidelijk was waar deze vandaan kwamen en waarom ze pas zo laat bij ons uitkwamen, aangezien ze ons al van verre hebben kunnen zien aankomen. Hun aanvankelijke rustige houding sloeg kompleet om nadat de ME achter het prikkeldraad naar hen begon te schreeuwen dat ze ons moesten aanhouden. Hierop werden we hardhandig tegen de grond gewerkt en onze handen op de rug geboeid. Terwijl wij hen duidelijk probeerden te maken dat wij op inspectie waren naar het atoomkoffertje van de heer Bush, werden drie inspectrices langdurig met hun gezicht in het gras geduwd. Het duurde minstens een kwartier (en waarschijnlijk langer) voordat men had besloten hoe men ons zou afvoeren, aangezien het gebied omgeven was van water en moeras. Uiteindelijk dwongen de militairen ons om twee sloten met zeer diepe bagger te doorkruisen nog steeds met onze handen op de rug geboeid. We hadden moeite om onze balans te houden, omdat we tot over onze knieën in de bagger weg zakte. Eenmaal aan de straatkant aangekomen werden we opgewacht door een nieuwe ME groep door wie we vrij grondig werden gefouilleerd, waarna we werden afgevoerd naar het hoofdburo van politie in Maastricht. De lucht in het arrestantenbusje was niet te harden door de baggerstank. Ook op het buro, waar we allemaal ons natte spul uit konden doen en een papieren overal aan kregen, begon het steeds heftiger te ruiken naar de slootjes van Gerlach.
We werden aangehouden wegens het bevinden op verboden terrein (een overtreding, geen misdrijf) en werden met vier mensen na 6 uur weer in vrijheid gesteld, zonder dagvaarding of bekeuring. Twee moesten nog enkele uren langer blijven, omdat hun identiteit nog niet bekend was.
Met de vier vrijgelaten inspecteurs zijn we vervolgens weer terug gegaan naar de tijdelijke verblijfplaats van de heer Bush, om de inspectie voort te zetten (maar eigenlijk vooral om de daar achtergelaten auto op te halen). Eenmaal daar kwamen we er snel achter dat Bush ons land inmiddels ontvlucht was. Vermoedelijk om zijn wereldvernietigende koffertje te verbergen voor kritische burgers!

Enkele foto’s van de aktie worden morgen hieronder erbij gezet. En morgenochtend is er zeer waarschijnlijk nog een kort interview met een van de inspecteurs op de radio, om 08.10u bij Chiel Beelen op 3fm!

 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
fotoverslag 
Burgerinspectie - 10.05.2005 09:02

De burgerinspectie start (op achtergrond het kasteel)
De burgerinspectie start (op achtergrond het kasteel)

zwaar bewapende militairen naar ons onderweg
zwaar bewapende militairen naar ons onderweg

toch gelukt binnen te komen (bij 2de inspectie...)
toch gelukt binnen te komen (bij 2de inspectie...)

deel 1 fotoverslag
fotoverslag deel 2 
burgerinspectie - 10.05.2005 09:18

Daar moeten we heen!
Daar moeten we heen!

aha, USA vlag, hier zitten we dus goed!
aha, USA vlag, hier zitten we dus goed!

hee, Bush is gevlucht...
hee, Bush is gevlucht...

restant fotoverslag van de burgerinspectie. Dit was de tweede inspectie waarbij we er achter kwamen dat Bush het land inmiddels was ontvlucht. Geen wonder dat we er in een keer zo dicht bij konden komen...
over dat koffertje... 
linkie - 10.05.2005 17:39

zie deze website eens:
 http://www.globalsecurity.org/wmd/systems/nuclear-football.htm

intervieuw bij Giel Beelen 
nn - 10.05.2005 17:56

 http://giel.vara.nl/audioarchief.php

Hier een intervieuw met een van de burgerinspecteurs.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.