Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Andere kant 
Lytse Flap - 12.01.2006 14:01

Man ziet een scooter met draaiende motor staan. Wanneer deze gaat kijken, komt er een jongeman aangehold die zeer snel weg rijdt. Wanneer deze man de jongen achtervolgd, is deze verongelukt.

Oh, en deze man was een agent in burger. Maar dat kon deze jongeman uiteraard niet weten.
Mocht dit echt moord zijn, zoals de auteur beweerd, dan vind ik het wel een geniaal bedachte plot die aardig wat tjing tjing kan opleveren in Hollywood. Of zou het gewoon spijkers op laag water zoeken zijn?

Overigens ben ik heel erg benieuwd naar het ongecensureerde verhaal.
Objectieve subjectief 
ondertussen - 12.01.2006 13:31

Dit bericht is zo eigen mening dat het gewoon te links is. Het gebruik van een aantal insinuerende woorden veraadt dat de auteur zich laat leiden door zijn/haar anarchisitsche gevoelens.

Die jongen op de scooter reed weg en de agent deed zijn werk. Als de jongen niets had de verbergen waarom dan keihard wegrijden?

Als de auteur mij daar het antwoord op kan geven graag.
Tweemaal een tragisch ongeval... 
Sojo - 12.01.2006 12:42

Tweemaal een tragisch ongeval maakt nog geen 'genocide'.

Als de politie per se Marokkanen wil 'vermoorden', dan hebben ze toch een pistool? Het lijkt me buitengewoon moeilijk om iemand zo te achtervolgen dat diegene zich doodrijdt.

Uit jouw verhaal blijkt niet dat de jongen een strafbaar feit had gepleegd, een draaiende scooter laten staan is dat in ieder geval niet, dus dat is geen reden om te vluchten.

Het verstandigste in deze zaak is een officieel onderzoek afwachten, maar iets in me zegt dat de auteur van dit nieuws dat ook niet vertrouwt.
verdacht 
A. - 12.01.2006 15:18

"Een Marokkaan die op zijn scooter springt en wegrijdt is zo verdacht.......... "

Nou ik weet niet precies wat er is voorgevallen. Maar deze Marokkaan had begrijp ik een opgevoerde scooter en geen rijbewijs? Weet niet of het zo is.
Waarom vluchtte deze persoon met hoge snelheid weg? Als er niets te verbergen is?

Kortom paar vragen die beantwoord moeten worden.
Politie jacht 
SEH - 12.01.2006 13:37

Wat is er verdacht aan een scooter die gestart op straat staat? Wel redelijk vermoeden van een strafbaarfeit wou de desbetreffende agent daar uit gaan trekken?
ja hoor 
niels - 13.01.2006 00:31

Ja hoor, klinkt wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeel onwaarschijnlijk.
Volgens mij ben je gewoon heeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg boos en wil je graag heel hard schelden.
maak ons niet belachelijk 
che - 14.01.2006 00:47

We moeten uitkijken dat we ons niet belachelijk maken door zaken waar we te weinig van afweten meteen afdoen met staatsterreur.
Als je met de bewoners van de wijk spreekt blijkt de terreur maar al te vaak van de jeugd te komen.
we komen totaal ongeloofwaardig over als we dit aspect doodzwijgen.
Marokkaanse jongen ? 
TRS - 12.01.2006 15:30

"Marokkaanse jongen in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart "


We zullen toch wel bedoelen: "nederlander van marokkaanse afkomst" of niet mijne politiek correcte jongens en meisjes ?!
onzin 
jaap - 12.01.2006 18:16

politie op 'marokkanen jacht' flikker toch op met deze polariserende onzin. Dit lijkt wel holland hardcore, ieder incident wordt meteen uitgeroepen tot een planmatige holocaust van het eigen ras. Het is gewoon het zoveelste verkeersslachtoffer.
wie vlucht is schuldig ? 
Vautrin - 12.01.2006 14:21

'als men mij beschuldigt de kathedraal van notredame te hebben gestolen, gaa ik in eerste instantie vluchten en mij verstoppen', laat honore de balcaz een van de protagonisten van la comedie humaine zeggen.

'roep nooit om hulp, wan anders komt de politie' zei men nog geen honderd jaar geleden ook in de amsterdamse arbeiderwijken.

Als iemand probeert je te pakken, kan je beter wegwezen, sowieso! zeker als de politie achte je aan zit. De meer ervaring je als klant van de overheid opdoet, de zinniger lijkt deze aanpak, zeker in paranoide tijden als nu. Als gewone straatschoffies als Jason W en Samir A tot 'terroristen' opgebouwd worden opgebouwd en iedreen die duidelijk geen blanke met een goede baan en een koopwoning is bij voorbaat als verdacht word beschouwd is er geen reden de overheid te vertrouwen.

Dat geldt kennelijk in de voorsteden van parijs, tegenwoordig ook in de amsterdamse kennelijk.

Misschien kan het vertrouwen in de smeris weer enigzins hersteld als deze stoppen zich te gedragen als 'grote zuiveringsbrigade' en eindelijke de grote boeven gaan vangen in plaats van diegene die aan de onderkant vegeteren het leven onmogelijk te maken.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.