Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Organisatie = extreem-rechts 
Willem - 16.02.2006 12:28

De demo wordt georganiseerd door de rechtsextremistische tekenaar Gregorius Nekschot die door het Meldpunt Moslimdiscriminatie (van stadsdeel De Baarsjes) is aangeklaagd wegens racisme.

Dat men gaat demonstreren op de dag van de Februaristaking laat zien dat rechtsextremisten geen schaamte kennen.

Dus AFA doe je werk en mep de fascisten van de Dam!

(zowel die met kale koppen als die er "normaal" uitzien, die laatste zijn de gevaarlijkste)

A.u.b. lees de originele oproep mensen .... 
Sagunto - 16.02.2006 11:42

Het is idd. nogal merkwaardig om de demo van doorsnee Amsterdammers vóór vrije expressie/pers/meningsuiting hier neer te zetten als een kaalkoppen-demo (omdat er een paar van deze ratten op afkomen).
De demonstratie is in lijn met de wijze woorden die Min. Ben Bot onlangs sprak in Saoudi-Arabië: "Our freedom of expression and press freedom cannot be bargained over".
Er mag op de Dam met Deense vlaggen worden gezwaaid, simpelweg om ook eens te laten zien dat ze nu eens 1x niet in vlammen opgaan tijdens een massademonstratie.

Ik hoop van harte dat iedereen z'n gezicht laat zien om bij te dragen aan een positieve sfeer.

vr.groet,
Sagunto

Hier is de link naar de originele oproep:
[url] http://nekklachten.web-log.nl/log/4920629[/url]
demonstratie 
janssen - 17.02.2006 19:03

Wie zijn er nu foutief bezig, mensen die opkomen voor de vrijheid van meningsuiting.
Of de personen die deze vrijheid schijnbaar wel/of niet belangrijk vinden.
Wie begon er met fastcisme c.q andere uidtrukkingen, niet michiel niet u maar juist zij die zelf niet naar Amsterdam gaan.
Die lekker thuis blijven, en maar hopen dat er rotzooi komt. Dat de ME moet ingrijpen.
Wij zijn geen extremisten, nog nimmer heb ik in mijn toch al lange leven gedemonstreed, maar nu men bezig is om onze vrijheid van meningsuiting in te dammen, tebeperken, dat wij eerst even moeten nadenken, voor dat wij wat zeggen of schrijven ,daar pas ik voor.
Daar hebben mijn ouders in 40-45 voor gestreden en daar wil ik voor opkomen.
Balkenende (ja was voorheen mijn partij,) heeft gezegd, vrijheid is een groot goed, maar men kan nu eenmaal niet alles zeggen wat men denkt, Van Aartsen was daar veel duidelijker in. En Eerdmans van de LPF.
Ik hoef echt niet meer voor mij zelf te demonstreren, maar doe het voor mijn kleinkideren dat die ook de zelfde rechten mogen behouden dan wij nu hebben. Daar maak ik mij zorgen om.

En maak Frotuin niet uit voor rascist, hij was een man die zij ik zeg wat ik wil, en ik doe wat ik zeg. en daar gaat om.
Niks rascime, maar gewoon vrijheid voor iedereen die in ons land woonachtig is, maar iedereen moet weten dat wij vrijheid hebben dank zij onze voorouders, dank zij de mensen die hun leven er voor geven hebben.
En die vrijheid daar gaat het om.
Iedereen ook in ons land die niet tegen die vrijheid kan, is een niet ingeburgerde Nederlander, ja ik schrijf NEDERLANDER, dat is al 72 jaar MIJN VADERLAND. En ik wil ook graag sterven in een vrij land.
Zonder vrijheid in gebondenheid.
Maar ook iedereen die hier woonachtig is, en een Nederlands pas bezit, dient die vrijheid te respecteren zowel in woord als geschrift.
Dat moet de kern zijn van zaterdag 25 februari 2006.
En wie michiel uitmaakt voor een rechtse rakker, die weet niet waar/ zij over schrijft. michiel is gewoon een man die recht voor zijn raap zegt hoe hij over bepaalde zaken denkt, en dat is nu vrijheid, die wij nooooooooit mogen prijs geven niet aan links of aan rechts,
Dus wat er ook gebeurd wij staan er voor.
Mans de moslimbasher 
Michiel Mans - 21.02.2006 13:41

Freya schreef,

"Ik ben Miciel Mans op div Marokkaanse fora tegengekomen en daar ontpopte hij zich als fanatieke moslimbasher. Als moderator op Maroc.nl heb ik het 'genoegen' gehad de meest smerige anti-islam tirades van hem te verwijderen. Het zal dan ook niemand verwonderen dat hij op al deze fora ondertussen gebanned is. Dat juist hij oproept tot deze demonstratie geeft voor mij heel duidelijk aan dat het hier gaat om een anti-islam demo, in wat voor jasje hij het ook probeert te steken."

Waarom post je die gewraakte stukken en de stukken waarop ik reageerde niet hier? Wel volledig natuurlijk. Dan kan de lezer zelf oordelen of ik werkelijk zo'n rabiate moslimbasher ben of dat ik alleen maar uiterst kritisch ben t.a.v van de islam en bepaalde uitingen van de islam en zijn aanhangers. Beschuldigen is heel makkelijk, de beschuldiging hard maken is een ander verhaal. Tot op heden heeft niemand van de 'beschuldigers' hier ook maar iets hard gemaakt.



E-Mail: michielmans@chello.nl
Website: http://nekklachten.web-log.nl
 
Stop de demo! 
Willem - 18.02.2006 02:27

Wat mij betreft wordt de gehele demo geblokkeerd en elke deelnemer met zachte dan wel harde hand gesommeerd om de Dam te verlaten.

Wie met fascisten omgaat is zelf een fascist!

Mag ik voor zijn? 
Spooky - 24.02.2006 10:32

Worstelend door  http://www.maghreb.nl/marokkaansforum/viewtopic.php?p=5722#5722
 http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=270513&page=3
 http://nekklachten.web-log.nl/log/4920629
en nu op Inymedia ben ik super gefrustreerd geworden. Overeenkomst op alle sites, je eigen mening belangrijker vinden dan het recht die mening te mogen uiten en intollerantie naar anders denkende. Hier wordt Mans gelijk in het Fortuin/leefbaren kamp geplaatst, komt een bericht van democrates dan wordt er met stapels vooroordelen naar gegeken.

Dat ik graag naar de Dam wil en met iedereen wil praten die voor reden vatbaar is is zo moeilijk geworden zonder me in een bepaald hoekje te laten duwen. Ik ben geen Fortuin stemmer, ik stem al jaren groen links. Maar mag ik samen met de leefbaren demonstreren als we een gezamelijk belang hebben.
Ik wil graag op de Dam staan VOOR een doel en niet verweten worden daardoor anti moslim/jood/christen of pro nationaal socialisme/ antifacist te zijn. Ik ben het spuugzat al dat "Als je niet voor ons bent ben je tegen ons". Het is geen oorlog hier, laten we toch wat relaxter doen. Ik ga op de Dam staan omdat ik voor de cartoons ben. Ik wil daarmee helemaal niet anti-islam zijn en wens dat ook niet in mijn schoenen geschoven te krijgen.
omgekeerde bewijslast 
Michiel Mans - 16.02.2006 16:59

Luister laffe meneer of mevrouw anoniem aka 'right wing watcher'

Je schreef,

"De initiatiefnemer mag zich dan wel eens distancieren van de manier waarop zijn oproep is overgenomen op democrates en holland hardcore, met heel andere bewoordingen dan de zijne."

Onzin, de initiatiefnemer is verantwoordelijk voor wat hijzelf schrijft en publiceert. Jij bent verantwoordelijk voor het deponeren van valse informatie op basis van niet-originele boodschappen. Je hebt je huiswerk niet gedaan en probeert nu een ander, de initiatiefnemer, de schuld te geven. Je bent een slappeling. Wees en vent en zeg dat je een fout hebt gemaakt. Fouten maakt iedereen. Dan is voor mij de kous af en zand erover.

"Doet hij dat niet, dan spoort het niet. Wie de steun van rechts extremisten verwelkomt, steunt hun gedachtengoed."

Meer desinformatie. Kom met bewijs dat op de site  http://nekklachten.web-log.nl de initiatiefnemer, de steun van rechtse extremisten verwelkomt en hun gedachtengoed steunt. Je methodiek is die van Goebbles.

"vrijheid van meningsuiting eindigt waar racisme begint. Wil de initiatiefnemer generalisatie, racisme, stigmatisering propageren?
Hij suggereert van niet. Neem een duidelijk standpunt in, Michiel Mans!"

Mijn standpunt is: je lult uit je nek en je speelt een smerig, vals spelletje. Duidelijk genoeg?

E-Mail: michielmans@chello.nl
Website: http://nekklachten.web-log.nl
 
Apekool 
Michiel Mans - 16.02.2006 13:13

Willem schreef,

"De demo wordt georganiseerd door de rechtsextremistische tekenaar Gregorius Nekschot die door het Meldpunt Moslimdiscriminatie (van stadsdeel De Baarsjes) is aangeklaagd wegens racisme."

Apekool. De demonstratie wordt niet georganiseerd. Er is alleen een oproep tot demonstratie uitgegaan. Check je feiten voor je met onzinberichten komt. Het initiatief is door mij genomen. Dat het ook bij Nekschot staat, heeft er niets mee te maken. Een aanklacht wegens racisme is niet hetzelfde als een veroordeling voor racisme. Nekschot is een harde, satirische site die o.a. juist racisme aankaart, dit echter vanuit een 'politiek incorrecte' hoek. Alleen zij die de site nooit bezoeken menen dat het alleen over moslims gaat. Het is wellicht niet ieders smaak maar beschuldigingen van 'rechts extremisme' zijn onzin.

"Dat men gaat demonstreren op de dag van de Februaristaking laat zien dat rechtsextremisten geen schaamte kennen."

Dergelijke beschuldigingen zijn goedkope propaganda. Lees de oproep en de reacties op [url] http://nekklachten.web-log.nl/log/4920629[/url]

"Dus AFA doe je werk en mep de fascisten van de Dam!"

Fascisten? De enige fascistische methodiek die ik zie, is die van de zelfbenoemde anti-fascist Willem. Valse, onvolledige en schreeuwerige berichten en het aanzetten tot geweld. Dat is fascistische methodiek.



E-Mail: michielmans@chello.nl
Website: http://nekklachten.web-log.nl
 
initiatiefnemer moet zich dan distancieren 
right wing watcher - 16.02.2006 16:38

De initiatiefnemer mag zich dan wel eens distancieren van de manier waarop zijn oproep is overgenomen op democrates en holland hardcore, met heel andere bewoordingen dan de zijne.
Doet hij dat niet, dan spoort het niet. Wie de steun van rechts extremisten verwelkomt, steunt hun gedachtengoed.

vrijheid van meningsuiting eindigt waar racisme begint. Wil de initiatiefnemer generalisatie, racisme, stigmatisering propageren?
Hij suggereert van niet. Neem een duidelijk standpunt in, Michiel Mans!

NSB'er 
Anti - 17.02.2006 19:32

Trollen, rechts-extremisten en andere haatzaaiende populistische lui: sodemieter op van deze website! Jullie hebben jullie eigen open riolen waar jullie met gelijkgestemd tuig kunnen lullen.

En Mans: kinderachtige hufter dat je daar bent! Nu moeten wij eerst onze excuses aanbieden voordat jij op Stormfront gaat vragen of ze hun rechterarm naar beneden willen houden op jouw demonstratie. Rot op, kleuter!

Jij bent geen nazi, maar wel een rechtse haatzaaier. Jij bent zo lomp geweest een rechtse tekst op te stellen zonder daarbij duidelijk te maken dat nazi's niet welkom zijn. Je hebt extreem-rechtse geesten uit de fles gelaten, die jij er met geen mogelijkheid meer in terug krijgt. En dat wil je ook helemaal niet. Je vindt het wel best als allerlei kaalkoppen meedoen. Je bent niet meer dan een NSB'er. Heulen met extreem-rechts en ander tuig.
Moslimhaat 
freya - 21.02.2006 10:07

Ik ben Miciel Mans op div Marokkaanse fora tegengekomen en daar ontpopte hij zich als fanatieke moslimbasher.

Als moderator op Maroc.nl heb ik het 'genoegen' gehad de meest smerige anti-islam tirades van hem te verwijderen. Het zal dan ook niemand verwonderen dat hij op al deze fora ondertussen gebanned is.

Dat juist hij oproept tot deze demonstratie geeft voor mij heel duidelijk aan dat het hier gaat om een anti-islam demo, in wat voor jasje hij het ook probeert te steken.

Website: http://www.bifrost.web-log.nl
 
zwijgen is toestemmen 
right wing watcher - 16.02.2006 17:18

michiel: zwijgen is toestemmen, je distancieert je niet van de steun van rechtsextremisten die je initiatief voor hun doeleinden overnemen. Het zal zo zijn dat je daar niet om hebt gevraagd, maar nu je het hier ziet, zeg je er niks over.

Verder lijkt het me niet nodig mijn kop op het hakblok voor rechtsextremisten te leggen omdat jij dat zo graag wilt. De dreiging en polarisatie in dit land komt namelijk niet alleen uit de hoek van religieuze fanaten, maar ook uit de hoek van rechtsextremisten. Maar daar zijn nogal wat mensen blind voor. 't Is ook wel zo makkelijk om één bevolkingsgroep overal de schuld van te geven. Ga jij maar lekker staan vlaggen. Ik vind nationalisme net zo walgelijk als religieus fundamentalisme.

Indien ik het initiatief nam voor een demo en zou zien dat er lui op afkomen en onder hun valse voorwendselen de boek gaan zitten claimen en overnemen, dan zou ik duidelijk maken dat ik daarvan niet was gediend.

duidelijk zo, grote bek?

De verdeeldheid van rechts 
Steady Freddy - 18.02.2006 14:24

Ik ken Michiel Mans niet, laat staan zijn politieke richting. Maar wat die ook is een demonstratie houden mag hij. Sterker nog een iedere die daar heen wil mag dat wat mij betreft. Beter om te zien wie wie is en waar hij of zij voor staat dan niet.

Maar het probleem zit hem in iets anders. Het is juist niet goed georganiseerd en hierdoor bestaat dus de kans dat er zaken anders gaan lopen dan de bedenkers van deze demonstratie willen. Je zag precies het zelfde bij de ongeorganiseerde moslimdemonstratie. Waar een tiental kut koters het voor de welwillende verpesten en er dus een kans bestaat dat dit beeld blijft hangen. In de kranten komen de foto’s van kaalkoppen met bombers, kistjes en vlaggen met gezellige runentekens erop. Wat de heer Mans en anderen zich af moeten vragen is of zij daarbij willen horen. Ik ben van mening dat zelfs extreemrechts recht heeft op demonstreren maar dit wordt een bonte verzameling van clubjes met verschillende bedoelingen en uitingen. Gelukkig maar dat men aan de rechterzijde van het politieke spectrum zo verdeeld is.

Veel plezier in iedergeval.

Desinformatie 
Michiel Mans - 16.02.2006 23:48

Niet alleen censureert Indy Media mijn weerwoorden hier. Jullie gaan ook gewoon door met het geven van valse informatie en beschrijvingen. Er is geen organisatie van de demonstratie. Het een rechtse noch linkse demonstratie. De initiatiefnemer van de oproep tot demonstratie, Michiel Mans, overweegt niet een aanklacht in te dienen tegen Indy. Ik sluit niet uit dat als jullie zo doorgaan met intimidatie en valse informatieverschaffing dat ik dat wel ga doen. Jullie zijn tuig. En bovendien laf tuig. Verschuilen achter 'nicks'.

Vrij Media Centrum Nederland. My ass.

E-Mail: michielmans@chello.nl
Website: http://nekklachten.web-log.nl
 
Kippen zonder koppen 
Michiel Mans - 17.02.2006 17:41

Ik moet me distantieren?

Ik zal me inschrijven bij Stormfront(anders kan ik daar niet posten) en melden dat we niet gediend zijn van rechts-extremistische uitlatingen met de demonstratie. Iets wat in de oorspronkelijke oproep al 'opgesloten' zit.

Ik doe dat echter pas nadat Indymedia zich hier duidelijk distantieert van de leugens en de desinformatie die door 'Willem' en diverse anderen is verspreid. Ook van deze mensen eis ik excuses. Daarna post ik bij Stormfront.

Michiel Mans


E-Mail: michielmans@chello.nl
Website: http://nekklachten.web-log.nl
 
demonstratie 
janssen - 18.02.2006 16:33

Ik begrijp nog steeds niet waarom linkse greoperingen zich druk maken.
Wij zijn geen extreme rechtse groep, nee wij zijn gewoon Nederlanders ,die inzien dat men terwille van bepaalde groeperingen onze vrijheid van meningsuiting wil indammen.
Niet meer en niet minder.
Daar komen wij tegen in opstand,
toen niet, nu niet, nooit meer! 
NN - 18.02.2006 17:23

"ZOALS ONZEO UDERS PAL STONDEN IN 40-45 ZO STAAN WIJ PAL VOOR DATGENE WAT ONZE OUDERS BEVOCHTEN HEBBEN VRIJHEID IN WOORD EN GESHCRIFT"

mn opa zou zich omdraaien in zn graf als hij dit zou horen, vrijheid van meningsuiting gelijk stellen aan de strijd tegen fascisme en nationaalsocialisme, met de zelfde clupjes de straat op die TOEN bevochten werden. (althans ik neem aan dat uw ouders geen lid van de NSB waren)

volgens mij worden onze vrijheden op dit moment vooral beperkt door de -rechtse- overheid (fouilleren, IDplicht, cameras, uitbreiden strafrecht, etc.) dat lijkt me een stuk zorgwekender dan een 'paar' moslims die de straat op gaan om te zeiken over ons landje, dat kunnen we zelf ook!

waar waren jullie toen de polite in amsterdam panden binnen viel omdat er spandoeken aan de gevel hingen?

url originele oproep Vrijheidsdemo 25feb. 
Sagunto - 16.02.2006 11:59

Zie dat de url was omringd door verkeerde codes. Omdat het toch belangrijk is de originele oproep te lezen, nogmaals de url (nu zonder vierkante haakjes):

 http://nekklachten.web-log.nl/log/4920629

Sag.
neo nazi's? 
PPP - 16.02.2006 11:01

Ik zie niet zo in waarom dit als een oproep gezien moet worden voor een demonstratie van neo-nazi's. Ziet er meer uit als een oproep voor een demonstratie voor vrijheid van meningsuiting - iets waar ik ook voor ben.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.