Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Stormfront uitnodigen? 
Michiel Mans - 22.02.2006 15:32

Er staan van enkelen tot honderden postings van mij bij: NRC forum (opgeheven), TweeVandaag forum, maroc.nl, maghreb.nl, PVDA-Amsterdam forum, Fortuynpolitiek, LucasdeLinkselul (nu Lucaswashier), Frontaalnaakt.nl, hetvrijevolk.com, Gregoriusnekschot en mijn eigen log nekklachten.

Heb ik Stormfront uitgenodigd? Absoluut niet. Ik heb iedereen uitgenodigd om op 25 februari om 13.00 uur op de Dam voor vrijheid van meningsuiting te komen staan, tegen de reli-gekte wil komen staan en solidariteit wil tonen met hen die te leiden hebben onder die reli-gekte. Maar hier bij de linkse fascisten blijven een aantal mensen de 25 februari demo wegzetten als racistische neo-nazi demonstratie. Deze lui schuwen geen middel om hun verwrongen voorstelling van zaken uit te blijven dragen. Deze lui zijn een vergelijkbare bedreiging voor de VVM als reli-fundi's en extreem-rechts. Ander kleurtje maar dezelfde methoden. Liegen, bedriegen en bedreigen, intimidatie en aanzetten tot geweld en haat. Daar krijg ik nekklachten van.

Bel mij op 020-6261416 om hier over te praten of om meer te weten te komen over de demo (of mij).


E-Mail: michielmans@chello.nl
Website: http://nekklachten.web-log.nl
 
AFA voor VVM? 
Michiel Mans - 22.02.2006 17:59

NN schreef,

"AFA is tegen extreem-rechts, niet tegen de vrijheid van meningsuiting. Maar peter, fascisme is geen mening, fascisme is een misdaad!"

Methode AFA: noem elke uiting van VVM die niet in je kraam tepas komt 'fascistische uiting' en je kan je best doen deze uiting te torpederen. Zo houd je een image van politieke correctheid op terwijl je afzakt naar precies hetgeen je zo tegen pretendeert te zijn. Fascisme. Ik zal net zo hard tegen AFA protesteren of desnoods vechten als tegen de gekken onder de moslims, de extreem-rechtsen of wie onze maatschappij ook maar om zeep willen helpen.

En Indy verleent hand en spandiensten door reacties in de 'ruispagina' te stoppen. Zo krijgt de *kuch* discussie *kuch* wel een evenwichtig karakter. Niet?

E-Mail: michielmans@chello.nl
Website: http://nekklachten.web-log.nl
 
Samen tegen racisme en terreur 
GJ Klaver - 23.02.2006 09:14

Quote: "Samen tegen racisme en terreur".......

Absoluut.
Daarom moeten we op de Dam protesteren tegen terroristische aanslagen naar aanleiding van een paar cartoons.

Racisme tegenover anders-gelovigen, of - erger nog - , niet-gelovigen moet worden uitgeroeid.

Zaterdag 25 Februari op de Dam in Amsterdam.
Vr vrijheid van [A]thesme
Tgen Islam censuur.
Vr vrije meningsuiting.

E-Mail: gum_laude@yahoo.com
wiskunde 
Einstein - 22.02.2006 14:52

Het gaat er om of we straks gaan toekijken hoe extreem rechts in amsterdam de bezoekers van de februaristaking op stang jaagt. Wat die amns ooit voor bedoelingen had doet er inmiddels niks meer toe. Als hij stormfront uit gaat nodigen dan weet ik genoeg. Tot zaterdag.
Niet gaan 
Thuisblijver - 23.02.2006 00:21

niet gaan, je geeft die nazi's precies waar ze wat aan hebben, media-aandacht.
Wat is nu helemaal het probleem? 
Ikke - 23.02.2006 12:33

Wat is nu helemaal het probleem? Ik lees op de site van Mans over het doel van de demo:

"De demonstratie moet de politiek laten zien dat veel Nederlanders de religekte over de cartoons, de roep om beperking van vrijheid van meningsuiting spuugzat zijn. De demonstratie moet laten zien dat we geen millimeter beperking van de vrijheid van meningsuiting willen. De demonstratie moet een signaal van solidariteit naar de Denen zijn. De demonstratie moet aan Solana duidelijk maken dat we niet willen dat de EU-top naar het Midden-Oosten kruipt voor dialoog over de vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid is er en die blijft er."

Lijkt me toch weinig mis mee, nietwaar? Ik bedoel, dit is zeker geen extreem rechtse of facistische demo. Wellicht komen er een paar kaalkoppen, dat is erg genoeg. Maar om de hele demo als extreem rechts te betittelen, is toch echt bezijdens de waarheid. Tegen facisme, jazeker, maar ook tegen andere gedachtenpolities. zou ikke zeggen.
@ "nn" 
thea weer - 23.02.2006 15:27

Rustig aan, ik lees hier "wij moeten voorkomen dat Mans maar een stap op de Dam zet", nou let op: Mans is een rare tiep die een onsmakelijke oproep heeft gedaan om op de dag van de Feb.staking een demo te doen ihkv de Vrijheid van meningsuiting (maw hij stelt de antifascitische strijd op een lijn met de vrijheid om moslims te provoceren en te beledigen), maar...

voor zover ik kan nalezen is mans echt geen nazi hoor, echt niet. Hij is gewoon rechts, en hij is om een of andere reden te schijterig om duidelijk te maken dat Stormfronters en anders NAers op zijn vrijheidsdemo echt niet welkom zijn, maar het lijkt me een hele slechte zaak om die zielepoot van een Mans werkelijk van de Dam te vegen. Die ongure figuren met keltische kruizen enzo die op zijn oproiep afkomen, die moeten we zien van de Dam (en van de Dokwerker) te houden!

hoezeo vergunning? 
duh - 23.02.2006 15:44

Ik zie nergens op Mans z'n site dat ie een vergunning heeft hoor. Kan me haast niet voorstellen dat dat gebeurt trouwens, want behalve de AFA zijn er denk ik wel meer amsterdammers die niet gaan pikken dat naast die Mans een hele troep 'echte' nazi's lekker gaan genieten van hun 'vrijheid van meningsuiting'. Bah!
Februaristaking = niet zomaar een dag 
thea - 23.02.2006 13:38

Over de caartoonrel en de oproep van Mans kan je lang discussieren, zelf vind ik het domme rechtse provocatie met onmiskenbare anti-islam tintje, maar goed. Wat dit geval echt erg maakt, is dat er op verschillend nationalistische en nazi sites op internet opgeroepen is om gehoor te geven aan de oproep van Mans. En mans blijft schrijven "iedereen is welkom", ipv dat hij serieus werk van maakt om nazi's e.d. duidelijk te maken dat ze niet welkom zijn in Amsterda, en zeker niet op de dag van de Februaristalking.

In Duitsland heeft een vergelijkbare discussie plaats gevonden, omdat neo-nazi's daar een sport van maken om telkens symbolische dagen van antifascistisch verzet aan te grijpen om de straat op te gaan. Wij moeten niet toelaten dat in Nederland dit soort geschiedsvervalsing normaal wordt.

Daarom, om de februaristaking in ere te houden, moeten wij zorgen dat zaterdag a.s. geen rechstextremisten en ander nazi-tuig de demo van Mans aangrijpen om het amsterdamse straatbeeld te ontsieren!
150 
ZF - 22.02.2006 13:36

Mans postte 150 bijdragen op het uiterst rechtse forum fortuynpolitiek.nl, zie  http://www.fortuynpolitiek.nl/topic.asp?TOPIC_ID=13096.
Moslimbasher 
Aanvullert - 22.02.2006 16:00

Mans bezocht inderdaad ook sites als Maroc.nl. Dit schreef een moderator van dat forum in deze draad:
 http://www.indymedia.nl/nl/2006/02/34251ruis.shtml

"Ik ben Miciel Mans op div Marokkaanse fora tegengekomen en daar ontpopte hij zich als fanatieke moslimbasher. Als moderator op Maroc.nl heb ik het 'genoegen' gehad de meest smerige anti-islam tirades van hem te verwijderen. Het zal dan ook niemand verwonderen dat hij op al deze fora ondertussen gebanned is. Dat juist hij oproept tot deze demonstratie geeft voor mij heel duidelijk aan dat het hier gaat om een anti-islam demo, in wat voor jasje hij het ook probeert te steken."
Kritische noot 
Flathead - 22.02.2006 18:05

Hallo,

Op Michiel Smit`s site worden mijn kritische noten naar zijn te betreuren politieke- en levensovertuiging niet gewaardeerd. Ik word gebanned. Voor een Nazi is dat niet zo vreemd, natuurlijk. Daarom vroeg ik me af hoe het met het zelfreflectievermogen van de linkerkant van het politieke spectrum gesteld is. Dussss......Wat vinden jullie van de stelling dat als er een politiek spectrum is, met LINKS aan het ene uiteinde, en RECHTS aan het andere, het dan onvermijdelijk is dat er veel overeenkomsten zijn tussen de beide politieke bloedgroepen. In tegenstelling zitten vaak ook de overeenkomsten. GRaag een reactie.

E-Mail: oh.allah@gmail.com
Website: http://www.geenstijl.nl
 
mans heeft vergunning 
rww - 23.02.2006 16:26

bron:  http://nekklachten.web-log.nl/log/5031425


Michiel Mans :: 23 februari 2006 14:50 :: e-mail :: website

DE VERGUNNING IS ER. WE MOGEN VAN COHEN. Meer details vanavond in 'demonstratie-update 2.

Ook AT5 heb ik een mail met de oproep tot demonstratie gestuurd, ik herhaal deze vandaag. Net als alle andere Media (en uit de politiek), tot op heden geen reactie.

Men heeft verzocht om 15.30 (half vier) de demonstratie te stoppen i.v.m. de herdenking van de 1941 februaristaking elders. Daar zijn Jessie en ik mee akkoord gegaan. Die herdenking willen we niet hinderen.

Oom en tante agent zullen ter plaatse zijn en ze zijn niet blind. Ook zij hebben Internet.

NN schreef bij Indy, http://indymedia.nl/nl/2006/02/34355.shtml

"nn - 23.02.2006 13:53
Heeft iemand een foto van die Mans figuur? We moeten voorkomen dat hij ook maar een stap op de Dam zet en als hij er onopvallend uitziet lukt dat niet, want dan kan hij
zo de Dam oplopen en doen alsof hij een toerist is."

Wat aardig toch, al die belangstelling voor mijn persoontje. Bij het ophalen van de vergunning zal ik dit bericht zeker meenemen. Hoe dan ook, ik zal op de Dam staan. Geen AFA fascist zal mij dat beletten.

Als het ze wel lukt mij te onderscheppen, schieten ze er geen moer mee op. Er is geen organisatie, geen kopstuk. Als ik niet kom, komt er alleen een persoon minder.

Anarchist 
Zwarte Kat - 22.02.2006 16:37

hee mansje ik heb jou nog nergens afstand van de nazi-oproepen zien doen. deze pretenderen immers ook voor de vrijheid van meningsuiting te zijn. hoe zit dat?
Riool 
NN - 23.02.2006 17:24

Kunnen alle reacties van rechtse klootzakken, inclusief die van Mans, verwijderd worden van deze site, en dus ook uit de ruispagina.
Mans heeft inderdaad vergunning 
thea - 23.02.2006 16:09

op  http://nekklachten.web-log.nl/log/5031425 onderaan kan je lezen dat Mans zegt een vergunning te hebben van 13u tot 15u30.

Cartoons 
NvdB - 23.02.2006 17:23

In de tekst staat "de 'vrijheid' om hele bevolkingsgroepen te kwetsen met opzettelijk provocerende cartoons", hetgeen naar ik opmaak verwijst naar de Deense spotprenten.

Is dat niet een beetje goedkope rethoriek? Zoals we allemaal (zouden moeten) weten, zijn de cartoons nooit bedoelt om "hele bevolkingsgroepen te kwetsen" , maar om een belangrijk en in een multiculturele samenleving noodzaakelijk debat op te roepen, namelijk hoe gaan we op een tolerante en respectvolle manier met elkaar om. De cartoons waren een reactie op het bericht dat een auteur geen illustrator kon vinden die een (op zichzelf neutrale) tekening wou maken voor een boek dat betrekking had op Mohammed. Er is blijkbaar zoveel religieuse intolerantie onder bepaalde groepen van de bevolking, dat zij andere leden van de samenleving in de weg staan om hun leven te leiden op een naar westerse maatstaven redelijke en acceptabele wijze. Kortom, van opzettelijk kwetsen kan geen sprake zijn, en het aanmerken van de cartoons als dusdanig is goedkope rethoriek die doet denken aan manipulatieve methoden die intensief door onder andere het Nazi regime zijn toegepast. Dat is pas ongepast als je het mij vraagt.

aanvulling 
Peterrr - 22.02.2006 17:32

Precies. Laten we het beestje een andere naam geven; dan is het probleem ook opgelost!

Typisch links weer.
Rode balon 
TT - 23.02.2006 10:02

Mans en andere onderbuikventielen willen rond gaan lopen met rode balonnen in de vorm van een hart. Op die ballon maken ze met een wit lint een kruis, zodat het lijkt op een Deense vlag. Als je zoiets ziet, weet je dus met wie je te maken hebt. VERGEET NIET dat als je een rode hartjes-ballon ziet zonder wit kruis erop, dat je te maken kunt hebben met onschuldige toeristen of andere voorbijgangers. Je moet dat soort mensen dan ook NIET vragen waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn.
150 = onbelangrijk 
Henk - 22.02.2006 14:20

Volgens mij is het aantal van 150 posts niet echt relevant, maar gaat het om de inhoud van die posts. Het lijkt mij onmogelijk deze Micheil te veroordelen op het feit DAT hij iets zegt, het gaat om WAT hij zegt.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.