Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
er viel mij iets vreemds op 
ikke - 02.06.2006 10:59

quote : Zo net is er een verklaring afgeven van de gevange in kwestie die op de luchtplaats last kreeg van zijn hart.

"Op het moment dat ik in verzekering was gesteld, gaf ik direct aan dat ik last had van hartkwalen. Nitroglycerine moet ik direct innemen als ik last krijg van mijn hart binnen een halve minuut, doe ik dit niet, dan kan het gebeuren dat ik het niet overleef. Ik ben op zaterdag in verzekering gesteld, al die tijd gaf ik aan een dokter te willen spreken. Die heb ik echter zaterdag niet gezien.

Op de bewuste zondag kreeg ik enorm last van mijn hart; stekende de pijn in mijn borst, last van mijn arm, benauwdheid en duizeligheid, kortom een duidelijk geval van een hartaanval.

Toen ik van de luchtplaats naar mijn cel werd gebracht, kreeg ik pas na 15 minuten mijn medicatie. Ongeveer na vijftien minuten daarna kreeg ik een politie dokter te zien, die met een instrument naar mijn hart luisterde. Hij gaf hierna aan dat hij niets meer voor mij kon doen, tenzij ik mijn naam gaf. Ik dacht met alle redelijkheid dat welke arts dan ook een eed heeft afgelegd?

Hierna werd mijn celdeur dichtgegooid en het duurde zeker 1 uur totdat ik met een ambulance afgevoerd werd naar het ziekenhuis. In de ambulance kreeg ik een spuit. In het ziekenhuis is mij verteld dat ik een hartaanval heb gekregen. Nadat ik mij gezond genoeg voelde ben ik weggegaan uit het ziekenhuis, omdat ik dusdanig bang was om weer door dezelfde politie mee genomen te worden, om van alles weer van vooraf aan te beleven.

Nogsteeds heb ik geen medicatie, de politie heeft nooit mijn spullen terug geven, inclusief mijn nitroglycerine.

Ik mis: Schoenen,piercings,mp3speler,broek,buttons,vlag, en attributen van mijn kleding. Ik durf mijn medicatie niet op te halen uit angst om weer inverzekering gesteld te worden. Ik loop op dit moment dus nogsteeds in levensgevaar."


En er werd net gezegt dat hij moeite had met Nederlands.. hoe kan hij dan zo'n een spellingscorrecte verklaring af geven?

slim? 
piet - 01.06.2006 15:31

ik snap best dat de desbetreffende persoon zich in wil zette bij akties, maar is dat nou wel verstandig als ie hartproblemen heeft?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.