Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
groot gebrek aan goedkope woonruimte? 
Chinook - 10.06.2006 19:28

Opmerkelijke opmerker, er gaat me ineens een licht op : )
Ik begrijp nu ineens de voorkeur van 'de scene' voor stedelijke gebieden!
Er is elders in Nederland immers sprake van regelgeving die bijvoorbeeld de sloop van drie oude woningen per twee nieuw gebouwde woningen vordert, een van die gebieden is bijvoorbeeld Oostelijk Zuid Limburg.
Ja..duhh, bij die 'boertjes uit het Zuiden' zal in eerste instantie gedacht worden, we hebben het echter wel over het - op de Randstad na - dichtsbevolkte gebied van Nederland, over de bouw van Villa's gaat het daar dus echt niet, in tegendeel: sociale woningbouw.
Kraken is in deze gebieden een zeldzaamheid, ik kan mij nog als de dag van gisteren herinneren hoeveel stof jaren geleden het kraken van een voormalig horecapand in Sittard (jarenlang) heeft doen opwaaien....

LOL of.... eigenlijk welbeschouwd helemaal niet : ( verhuis toch gewoon naar het buitengebied, goedkope woonruimte te over en een stuk relaxter en dichter bij de natuur wonen man!

E-Mail: la_cascada@hotmail.com
Subtielere aanpak, zelfde doelstelling? 
Chinook - 10.06.2006 11:24

Als dit erdoor komt dan gooi de kraakhandleiding maar weg, holle frases als: 'Eigenaren van vastgoed moeten alles in het werk hebben gesteld om leegstand en kraken te voorkomen, voordat tot vervolging van krakers zal worden overgegaan.' stellen niks voor.

We leven met zijn allen in een juridische dictatuur, 'achterdeurtjes' genoeg nietwaar......

Ik wil beslist niet generaliseren maar menig eco activist dreigt hierdoor indirect een 'veeg uit de pan' te krijgen terwijl de overheid zich geeneens hoeft te verlagen tot toestanden zoals in de VS.

Dan toch maar harde revolutie? is Nederland daarvoor niet te temperamentloos ?

E-Mail: la_cascada@hotmail.com
Kraakverbod: terecht of niet? 
Opmerkelijke opmerker - 10.06.2006 17:57

Aan de andere kant kan een kraakverbod ook een positieve kant hebben.
Zo komt er eindelijk een discussie over het grote gebrek aan goedkope huizen. Kraken is lapwerk. Kan een oude oma van 95 kraken?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.