Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
marginaal 
zz - 23.07.2006 12:07

over bovenstaande foto's moet wel gezegd worden dat het hier gaat om lieden die een uiterst marginale bijdrage aan de demonstratie hebben gegeven. het zijn aanhangers van de islamic thinkers society, een clubje van een paar man uit de wijk Queens, NY. ongeveer net zo belangwekkend als de alsmaar weer meelopende "anti-zionistische rabbijnen tegen Israel".
x - 22.07.2006 20:00

'Niet aan de orde komt bijvoorbeeld een vraag die best aan de Hezbollah aanhangster gevraagd had kunnen worden die aan het eind van het audioverslag aan het woord wordt gelaten: "U bent aanhanger van Hezbollah. Kunt u vertellen wat volgens u de misdaden zijn waarvoor de burgers in Israel nu met raketten bestookt mogen worden?"'

Goed ingelicht als je bent zul je weten dat Israel reeds decennia lang terreur zaait in Libanon. Een paar dieptepunten:
* De bombardementen op palestijnse vluchtelingenkampen en libanese grensdorpen in de jaren 70
* De massale aanval in '78
* De Israelische invasie in Libanon van '82, de reden voor de oprichting van de Hezbollah
* Toen de wapenstilstand in '82 beklonken was, vond Israel het vervolgens nodig eenzijdig de akkoorden te overtreden en West Beirut binnen te vallen, uiteindelijk culminerend in de slachtpartij in de Sabra en Shatilla vluchtelingenkampen door bevriende phalangistische milities.
* Het terreurbewind van Israel in zuid libanon duurde vervolgens tot 2000

"Uiteraard heeft de spreekster van de Internationale Socialisten gelijk als ze zegt dat er meer aandacht moet zijn voor de mensen die nergens heen kunnen vluchten (zoals in Gaza) en/of die geen schuilkelders hebben om binnen een minuut naartoe te rennenen (zoals in Libanon) maar toch... Niemand rept over de angst waar de in Israel verblijvende burgers door moeten maken."

Als je alleen al de aantallen slachtoffers met elkaar vergelijkt, kun je inschatten wie er het meeste gevaar lopen.

"En volgens mij zijn zij net zo onschuldig als de Libanezen, en is Hezbollah even schuldig als het Israelische leger."

Het oude cliche: 2 vechten dus 2 hebben schuld. Helaas is het niet gebaseerd op feiten.

"Er had in het begin best aan een met de Palestijnse staatsvlag wapperende demonstrant gevraagd kunnen worden waarom zij/hij niet voor een vlag met vredesteken had gekozen (is een raszuivere ultramilitaristische Palestijnse staat nu echt zoveel beter dan de joods-Israelische apartheidsstaat?)."

Helaas voor jou is er geen groepering die streeft naar een "raszuivere" of "ultramilitarische" Palestijnse staat. Dit natuurlijk in tegenstelling tot wat Israel nu is: een bijna raszuivere maar al wel volledige ultramilitarische staat. En aan dat bijna raszuivere wordt hard gewerkt, maak je maar geen zorgen.

"Een beeetje meer kritisch journalisme had best gekund dunkt me... "

Een kritische inslag zou ook jou niet misstaan.
fascisten weren! 
alex - 23.07.2006 12:54

ZZ en anderen: je kunt fascisten en Hezbollah/Hamas aanhangers wel blijven marginaliseren, waar het om gaat is dat ze geweerd worden bij betogingen als die gehouden in New York en Amsterdam. Dat Hezbollah-aanhangers gisteren mee mochten lopen in a'dam en door de organisatie met rust werden gelaten, is veelzeggend. Protesteren tegen IsraŽl en Hezbollah (reli-fascisten) de hand boven het hoofd houden, daarmee wordt de wereld niet veel beter. De organisatie van de demo (Palestina Komitee) moet zich schamen. Ik loop nooit meer mee!
appels met peren 
a. - 23.07.2006 14:11

ZZ, als je deze lijn doortrekt dan vind je het kennelijk okť indien krakers hand-in-hand in een betoging optrekken met aanhangers van de nationale Alliantie om bijv. de vrijheid van meningsuiting te verdedigen. Zie je het voor je?

Waar het om gaat is dat er een einde komt aan het bombarderen van Libanese en IsraŽlische burgers. Daarvoor ga ik als links activist de straat op. Om die reden deed ik niet mee aan de pro-IsraŽl manifestatie van afgelopen donderdag, want de initiatiefnemers van dat protest legitimeren de bombardementen van IsraŽl op Libanon onder het mom van 'Hezbollah is begonnen'.

Om dezelfde reden heb ik forse kritiek op de aanwezigheid van Hezbollah-aanhangers afgelopen zaterdag, want die legitimeren de aanslagen op de IsraŽli's. Wanneer er sprake is van een gewapend conflict of een oorlog, dienen we als links de straat op te gaan voor vrede, hoe oubollig dat ook klinkt. Tolereren dat er dan figuren deelnemen aan het protest die het liefst IsraŽl voorgoed van de kaart willen vegen, daar pas ik voor.
Antimilitaristische bespreking audioverslag 
ŤneR - 22.07.2006 19:44

Dit is misschien geen echte aanvulling maar zeker wel een oproep aan de plaatjeskijkende bezoekers van deze pagina om het bovenstaande audioverslag dat Jo van xminy van de demo heeft gemaakt te beluisteren. Het is een eye (ear) opener, en niet alleen vanwege de dingen die je hoort maar vooral ook vanwege de zaken die niet aan de orde komen.

Niet aan de orde komt bijvoorbeeld een vraag die best aan de Hezbollah aanhangster gevraagd had kunnen worden die aan het eind van het audioverslag aan het woord wordt gelaten: "U bent aanhanger van Hezbollah. Kunt u vertellen wat volgens u de misdaden zijn waarvoor de burgers in Israel nu met raketten bestookt mogen worden?"

Uiteraard heeft de spreekster van de Internationale Socialisten gelijk als ze zegt dat er meer aandacht moet zijn voor de mensen die nergens heen kunnen vluchten (zoals in Gaza) en/of die geen schuilkelders hebben om binnen een minuut naartoe te rennenen (zoals in Libanon) maar toch... Niemand rept over de angst waar de in Israel verblijvende burgers door moeten maken. En volgens mij zijn zij net zo onschuldig als de Libanezen, en is Hezbollah even schuldig als het Israelische leger.

Er had in het begin best aan een met de Palestijnse staatsvlag wapperende demonstrant gevraagd kunnen worden waarom zij/hij niet voor een vlag met vredesteken had gekozen (is een raszuivere ultramilitaristische Palestijnse staat nu echt zoveel beter dan de joods-Israelische apartheidsstaat?).

Een beeetje meer kritisch journalisme had best gekund dunkt me...


Volgende keer in het potten&flikkerblok? 
ŤneR - 23.07.2006 14:32

Misschien heb ik de reden van mijn verbazing niet duidelijk genoeg gemaakt. Die reden is dat een terreurcampagne die door militaristen van joodse en islamitische kant eensgezind tegen de burgerbevolking in een buurland wordt gevoerd ontaardt in een demonstratie waarin nationalistische vlaggen veruit in de meerderheid zijn in vergelijking met vredessymbolen.

Het gaat toch niet om een telling van slachtoffers waarbij je dan aan de kant gaat staan van het leger dat minder vaak haar doelen weet te raken? Dit is toch geen voetbal, dit is oorlog!

Ik verbaas me over het verschil tussen de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika van twintig jaar geleden (toen er gedemonstreerd werd tegen het thuislanden systeem) en de demonstraties van vandaag vůůr een joods-Israelisch + islamitisch-Palestijnse thuislandensysteem. Het komt me voor dat de vredesbeweging is gekidnapt door aanhangers van een wederzijdse etnische schoonmaak en het lijkt alsof niemand dat ziet.

Wellicht zijn mensen het vergeten, maar zelfs in de tijd dat Nederland door het Duitse leger was bezet was er een verzetsgroep (De Vonk) die er enige tijd in slaagde om ook Duitstalige verzetskrantjes te verspreiden onder Duitse soldaten, met het achterliggende idee dat niet de Duitsers de vijand waren maar de fascisten van alle landen. Dit type verzet, deze denkwijze mis ik nu.

Enfin, de volgende keer zou ik graag aan het potten&flikker blok in de demo deelnemen (hoe zou het met de homo's in Beirut, bij Hezbolla en in het Israelische leger gaan - is er iemand solidair met hen?), of tussen de nakomelingen willen lopen van een Palestijnse vader en een joodse moeder, of omgekeerd.Ruis 
Bram - 23.07.2006 01:46

Hm, is deze discussie niet wat voor de ruispagina?
nounou 
zz - 23.07.2006 13:19

de door theo geroemde 'vrijheid van meningsuiting' is door alex alweer vergeten. weren, die vervelende mensen! het gaat snel, in activistenland.
ping 
pong - 23.07.2006 00:05

ŤneR: je doet me denken aan een holocaustontkenner. Raar eigenlijk dat het wel legaal is om Israel's misdaden te ontkennen.

Homo's in het Midden Oosten 
jo - 23.07.2006 16:47

hallo eneR,

sprekend als campaigner van Solidariteitsfonds X-Y kan ik je vertellen dat dit fonds steun geeft (financieel en anderszins) aan de GLTB-bewgeing in het Midden Oosten. Nieuwe contacten zijn welkom, dus kom maar op!


ciao
jo

E-Mail: jo@xminy.nl
Website: http://www.xminy.nl
 
Demo NY 
Flashheart - 23.07.2006 10:50

New York 1
New York 1

New York 2
New York 2

Lovely people....
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.