Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
nieuwsbericht ravage 
linkerd - 01.08.2006 16:56

 http://www.ravagedigitaal.org/actienieuws/actienieuws.htm#op
Wat nou meerderheid komt op straat te staan 
el - 02.08.2006 17:26

Nou Teja, volgens mij ben jij slecht op de hoogte van de feiten. Sinds de opening van de bajesboten anderhalf jaar geleden is het uitzettingspercentage een kleine 70 procent (cijfer uit een inspectierapport van Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming mei 2006, maar dat zal wel weer overheidspropaganda zijn). Met andere woorden: een meerderheid van de illegalen die op de boten verblijft wordt uitgezet, de rest komt op straat te staan. Als jij beweert dat een meerderheid op straat belandt, zou het goed zijn wanneer je dit aantoont met feiten. Vooralsnog verkondig je holle actieretoriek, evengoed propaganda.

Verder is de sneer aan het adres van Ravage mijns inziens kinderachtig. Je kan niet van een reporter verlangen dat ie in een nieuwsbericht uitgebreid uit de doeken doet wat zich op de detentieboten afspeelt, daar zijn achtergrondverhalen voor en die tref je ook op de site van Ravage aan. Een beetje zoeken en je komt er wel. Overigens lees ik in deze posting en de aanvullingen uitsluitend verhalen over martelpraktijken die de actievoerders zijn aangedaan, waarom bekritiseer je dat dan niet?


de hulp ovj lijkt me verantwoordelijk 
JK - 03.08.2006 09:43

Het lijkt mij dat de hulp ovj, A.M.P. Mersel, verantwoordelijk is hiervoor. Op de door hem afgegeven en ondertekende inverz. stelling staat namelijk: "Aan de raadsman van verdachte is onverwijld (sic!) een afschrift van dit bevel verstrekt". Het is ook deze hulp ovj aan wie je geacht wordt te vertellen wie je als advokaat wilt.

er kwam mij trouwens laatst ook een bericht ter ore over een gevangene op de bajesboot die ze er dagenlang met een gebroken been hebben laten creperen. ander detail; zegt veel over de smeris van marconiplein; zij noemen de bajesboten daar "berenboten". Waarom, dat kon 'Jacqueline' niet uitleggen.
bewakers en smeris zijn er allemaal een stelletje beestachtige criminelen!

NN met de gebroken en gekneusde ledematen wens ik veel sterkte en een spoedig herstel en ik kan voor wat er buiten achter het hek gebeurde voor hem getuigen.
Onzin 
Maikel - 31.07.2006 21:15

Het is fucking onzin dat zij mensen inverzekering stelling in angst voor herhaling, als dat echt hun motivatie is, ipv harde afstraffing dan kunnen ze net goed 'hun' opsluiten voor meer dan 3 dagen, want 'hun' zullen blijven terugkomen!
wat nou land van herkomst 
theja - 02.08.2006 16:07

Zoals vaker slaat ravagedigitaal de plank enigszins mis met de openingszin van hun artikel Leuk dat ze over een actie zoals deze berichten maar de zinsnede over bajesboten "alwaar asielzoekers worden opgesloten voordat ze op het vliegtuig richting land van herkomst worden gezet" is simpelweg niet correct.
Ten eerste gaat het hier niet alleen om zgn "asielzoekers" maar ook om mensen die nooit in NL asiel hebben aangevraagd, en diens enige misdaad is dat zij niet over papieren zoals een verblijfsvergunning beschikken. Dat het hier om asielzoekers zou gaan die na een lange en eerlijke procedure helaas zijn afgewezen is een propagandaverhaal van de overheid.
Ten tweede wordt een grote deel, zoniet een merendeel (precise gegevens ontbreken) helemaal niet "op het vliegtuig naar het land van herkomst gezet". Zij worden gewoon weer op straat gezet, met nix, vaak na een langdurige verblijf op de bajesboten. Hiermee ontmaskert het beleid van Verdonk c.s. zichzelf als een ordinaire afschrikkingsbeleid.
Je kan zeggen dat het wel fijn is voor sommige mensen dat ze uiteindelijk niet worden uitgezet, maar gewoon weer de illegaliteit in kunne verdwijnene, waar het mij hier om gaat is dat Ravagedigitaal doodsimpel de porpaganda van de overheid overschrijf ipv een geden inhoudelijke artikel te schrijven.

Acties zoals deze zijn een zeldzame, moedige tegengeluid, en je doet ze echt tekort als je alleen een lekker spannend verhaal tiept over lock-ons en gebroken armen maar verzuimd om wat meer inhoud weer te geven over de situatie van de gevangenen op de bajesboten.
Ondersteuning. 
Vrienden - 31.07.2006 19:41

Hoe gaat het met de arresto's?
Waar 'logeren'zij ? Met hoevelen?
Is er er een goeie advocaat geregeld?
Worden er morgen pakjes gebracht? etc.etc. Uh, zwaai/lawaai etc?
Hup. Rotterdammers en anderen!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.