english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Meer dan 260 arrestaties bij rellen in Kopenhagen
fierman - 24.09.2006 23:32

Meer dan 260 mensen zijn tot nu toe opgepakt in Kopenhagen tijdens een solidariteitsdemonstratie voor het Ungdomshuset. Ongeveer 800 mensen namen deel aan de manifestatie, die begon als een 'reclaim the streets party' voor het met ontruiming bedreigde autonoom cultureel centrum.

De politie was vanaf het begin massaal aanwezig, en volgde de groep van alle kanten totdat ze de demonstratie geheel tegenhield. De groep demonstranten sloeg vervolgens een andere weg in, nog steeds vreedzaam en vrolijk, totdat ze compleet omsingeld en aangevallen werd door de politie. Gemaskerde activisten reageerden met het opzetten van brandende barricades en het gooien van stenen en flessen. Gedurende de hele dag stelde de politie zich uitermate aggressief op, waarbij mensen in steegjes werden gedreven en compleet in elkaar geslagen, en met gevaar voor omstanders er met grote snelheid op barricades werd ingereden. Volgens de burgerlijke media waren het de activisten die de gewelddadigheden begonnen, het was echter duidelijk dat het de politie was die de situatie heeft uitgelokt en het geweld begon. De rellen vandaag waren de ernstigste in Denemarken van de afgelopen zes jaar.

Het hele weekend was Kopenhagen het toneel van grote protesten en manifestaties tegen de dreigende sluiting van het cultureel centrum. Zaterdag namen meer dan 3000 mensen deel aan een vreedzame betoging die van Christiania naar het Ungdomshuset liep. Deze demonstratie was de grootste voor het Ungdomshuset tot nu toe. Vrijdag kwamen meer dan 2000 mensen af op een festival in het gebouw, waar dj's, bands en kunst werden gepresenteerd.

De problemen voor het Ungdomshuset komen niet uit de lucht vallen: de plek wordt al jaren bedreigd. De dreiging werd echter serieuzer twee jaar geleden toen de gemeenteraad het complex verkocht aan een groep christenfundamentalisten, die de plek willen gebruiken voor zichzelf. De rechtzaken rondom het complex zijn nu bijna afgerond, en waarschijnlijk gaan de huidige gebruikers die verliezen.

links:
 http://indymedia.dk/newswire.php?story_id=662 verslag zondag
 http://indymedia.dk/newswire.php?story_id=661 verslag zaterdag
 http://www.ungdomshuset.dk/english.php?subaction=showfull&id=1158862905&archive=&start_from=&ucat=1&
 http://nathue.dk/ungeren/2006/2006-09-23/ fotos demonstratie zaterdag
 http://video.indymedia.org/en/2006/09/473.shtml soli aktie in Ierland
 http://en.wikipedia.org/wiki/Ungdomshuset algemene info over Ungdomshuset

 http://indymedia.dk/newswire.php?story_id=663 ooggetuigeverslag van het hele gebeuren vandaag.

Meer info en foto's op  http://www.cemab.be/news/2006/09/1974.php en  http://www.cemab.be/archives/display_by_id.php?feature_id=69

 http://www.indymedia.nl/nl/2006/09/39071.shtml meer informatie en aanvullingen hier.

 

Lees meer over: europa wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Eywitness report Copenhagen 24 september 
Rebe| - 24.09.2006 23:37

Reclaim the streets: Eye witness account af Reclaimer Sunday, Sep 24 2006, 11:01pm københavn

I'm an activist from Denmark who participated in a Reclaim The Streets party for ungdomshuset (The Youth House). I have used ungdomshuset for a few years as a place for great parties and cool atmosphere. I hate the fact that christian fundamentalists are to take it over and i've been to many protests supporting the place. None of them like the one today. None of them escalating to this degree of violence.

At the beginning of this protest we started from Skt. Hans Torv where the sound van came in and kicked the party alive. We were with about 500 protesters but many people joined in when they saw the cool partying. Noone wore masks or did anything provocative towards the police present. Then the party started moving in the direction of the inner city. The day before we had a great protest walking all the way through town with a nice atmosphere the whole way and no confrontations of any kind. Because of that noone anticipated any troubles.

However as soon as we went to cross the bridge leading to the inner city the police massively blocked the road standing in riot gear and using armored cars. This of course scared the protesters a little bit, standing in front of what looked like an army ready to charge. The speakervan informed people that they should stay calm and that this didn't affect the party. The party then simply unfolded itself on the bridge. A lot of people seemed to have joined in on the protest. People were handing out sandwiches and the sunny weather only hightened the mood. The police didnt seem to want to start any trouble even though they occasionally drove their cars back and forth a little bit.

After an hour or so the demo decided to walk back the way it came. The police then started to drive their cars into the crowd pushing it along. This was ofcourse a bit provocative but soon after we lost them and walked through some of the smaller roads near another bridge into the inner city. As soon as we got near another bridge two police drove angrily near the demo and riot cops jumped out of the vans. Then they charged the crowd with their batons. A few people threw whatever bottles they had at the officers but most just ran away. This triggered a series of attacks from all sides where the police charged with batons penning people into a little street called Rantzausgade. Me and a friend just saw a hole in their formation and jumped out through the police. We could then see police charging the penned in people who werent fast enough to run away with batons from all sides beating and kicking people unable to move. This crowd was later mass arrested. Note that as far as i could see this crowd consisted solely of protesters from the demo who didn't run fast enough. The ones who actually did throw stuff at the police were mostly able to run away in time.

This police assault triggered a lot of anger in many of the protesters. At first some tried to charge down a side street near the police pen but the police hid in their armored cars which didn't have much trouble from of the hail of rocks being thrown at them. Then people started building barricades in the streets close to the police pen and hurled rocks at the police cars as they passed through. The police then drove their armoured vans at a very high speed through the crowd forcing people to literally jump for their lives. Had anyone tripped or fallen there was no way the vans would have been able to stop in time. This of course angered people even more and some local youths decided to join in the fighting as well. Though some attempts were made people were unable to free their comrades. However some of the people penned in for a mass arrest kicked down a gate to a backyard an managed to escape that way.

After an hour or so the riots died out.

This has been the worst riots in denmark and as far as i've seen its solely due to provocative police behavior. Had the protest been allowed to go on i don't think anything violent would have happened. The riots looked improvised and unorganised. Far more importantly the use of armored police vans as battering rams is clearly a disrespect for peoples lives! Had anyone been run over i'd never forgive them.

These riots are a small taste of whats to come if a solution is not found. There is no way the house will be given up without a fight!
fotos 
denmark - 25.09.2006 01:04


foto's van de vreedzame demonstratie afgelopen zaterdag, waar meer dan 3000 mensen aan mee deden.
Christiania 
Wouter - 25.09.2006 16:52

Kan iemand me uitleggen waar het verband ligt tussen Ungdomshuset en christiania?
Ben er nooit geweest, maar heb er wel verhalen over gehoord
En wat voor situatie is het nu in Kopenhagen?
BVD, Wout
info 
f - 25.09.2006 18:04

Verband tussen christiania en ungdomshuset is dat ze beiden bedreigd worden. Christiania weer op een hele andere manier: de overheid probeert daar de boel 'kapot te reguleren'. (staat oa. hier uitgelegd:  http://indymedia.nl/nl/2005/09/30274.shtml)..

voor vandaag niet veel te vertellen, alleen dat er nog 5 mensen vastzitten. Ze gaan aangeklaagd worden voor het gebruik van geweld tegen de politie.

free 
.. - 26.09.2006 13:15


the 4 people from amsterdam are released , sunday evening .
3 of them are charged of taking part in an illegal demonstration ,
and one of them for resisting arrest , violence against police and illegal weapon possesion .
this person will have a courtcase in denmark later .
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.