english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Fort Pannerden: Help ons uit de brand(weer)
Fort Pannerden - 03.10.2006 12:07

Vanmorgen kregen wij bezoek van een afvaardiging van de gemeente Lingewaard, bestaande uit de lokale brandweercommandant, een ambtenaar van Bouw en Wonen en de gebiedsagente. Zij wilden het fort in "om de brandveiligheid te controleren" en om te zien of er nog bewoning plaatsvond. Wij hebben ze de toegang geweigerd.

Fort Pannerden Leeft! Geen ontruiming voor leegstand of commerciële exploitatie!
Fort Pannerden Leeft! Geen ontruiming voor leegstand of commerciële exploitatie!

Dit omdat het overduidelijk is dat deze mensen misbruikt worden door het college van B&W van de gemeente Lingewaard, om te zoeken naar draagvlak voor een ontruiming. De gemeente heeft momenteel namelijk alleen nog de bestuursdwangprocedure met betrekking tot een niet meer geldig bestemmingsplan als reden om in te grijpen op het fort. Hiervan vindt de hele omgeving dat het klinkklare onzin is, en de gemeente weet dat zelf ook heel goed.

Wij zijn bang dat ze daarom op zoek zijn naar oneigenlijke gronden om hun besluit mee te stutten. Om die reden hebben wij vandaag de controleurs buiten de deur gehouden. Morgen of overmorgen komen ze echter terug. Waarschijnlijk zullen ze dan een bevel tot binnentreding meenemen. Daarom roepen wij iedereen op om zo spoedig mogelijk naar het fort te komen, om te zorgen voor een gezellige en veilige ontvangst. Matje en slaapzak meenemen is altijd handig.

- E-Mail: iets@fortpannerden.nl Website: http://www.fortpannerden.nl
 

Lees meer over: natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten wonen/kraken

aanvullingen
argh 
Fort Pannerden - 03.10.2006 14:28

Zojuist is na verder contact met de burgemeester gebleken dat we VANDAAG nog een controle kunnen verwachten, en dat er onverwachtse controles zullen blijven plaatsvinden(dit tegen alle eerder gemaakte afspraken in)! Dus: KOM SNEL!
Stok 
Chris - 03.10.2006 18:10

Bij gekraakte lokaties die de gemeente weer terug wilde, in o.a. Amsterdam, Wageningen en Utrecht, maar waarvoor ze geen goede reden hadden , is de brandweer heel vaak gebruikt om op een legale manier tot ontruiming over te gaan.
Zelfs een goedwillende rechter kan aan dit onfatsoenlijke gedrag niets doen, want dat deze wetgeving misbruikt zou worden is niet voorzien (stemmetje: of juist wel?). Misschien is het dus handiger om de lokale brandweerchef zelf wel binnen te laten?


brandveiligheid 
nn - 03.10.2006 19:30

Dit doet inderdaad erg denken aan pakhuis Afrika: ook daar eiste de brandweer ontruiming, ook daar suggereerden de bewoners dat de brandveiligheid slechts als 'aanleiding' werd gebruikt.
Hier meer over Pakhuis Afrika:
 http://indymedia.nl/nl/2005/06/28600.shtml

Als je overigens van mening bent dat de claim dat de brandveiligheid een stok om mee te slaan is, hard te maken is, dan kun je de gemeente aanklagen of naar de ombudsman: burgers mogen namelijk eisen dat bestuur en wetgeving 'redelijk' is. Als de brandveiligheid echt als aanleiding wordt gebruikt, is dat onredelijk.
Nieuwe buurtbrief! 
Fort Pannerden - 03.10.2006 20:19

Beste buren,

Zoals u allen opgevallen zal zijn zijn wij, de bewoners en beheerders van Fort Pannerden, de afgelopen weken in gesprek geweest met de gemeente Lingewaard. Dit om te proberen om tot een verstandige oplossing te komen voor het probleem dat is gecreëerd door de gemeente. Zij hebben namelijk een bestuursdwangprocedure gestart om de bewoning, die in hun optiek strijdig zou zijn met het voormalige bestemmingsplan buitengebied uit 1978, op te heffen. Ondanks het feit dat er vrijstellingsmogelijkheden bestaan, waar zelfs de bestuursrechter ze nog op heeft gewezen zetten zij toch hun plannen door.

Sinds de 11e augustus is er een hoop gebeurd. Wij hebben in gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wethouder Jansen, waarnemend burgemeester Peters en gemeentesecretaris Stam, afspraken gemaakt. Helaas bleek dat de gemeente Lingewaard niet de meest betrouwbare gesprekspartner. Het is helaas meerdere malen voorgekomen dat zij eenzijdig dingen besloten nadat zaken al overeengekomen waren. Zo werd op de dag dat wij hadden afgesproken om de sleutels van het fort officieel aan de gemeente over te dragen een ontwerpcontract tussen ons en de stichting Fort Pannerden gepresenteerd. Met het verzoek dit meteen te ondertekenen omdat anders de sleuteloverdracht niet door zou gaan. Dit getuigt op z’n zachtst gezegd van onwil om tot een echte, voor iedereen gunstige oplossing te komen.
Voor maandag 2 oktober hadden wij een afspraak met wethouder Jansen. Deze afspraak was tot stand gekomen met hulp van dorpsplatform Doornenburg. Burgemeester Peters belde echter zondagavond met het dorpsplatform om deze af te zeggen. Achteraf zeggen zowel de burgemeester als de wethouder niets te hebben afgeweten van een afspraak om elkaar te treffen in het ontmoetingscentrum in Doornenburg.

Vanmorgen werden wij bezocht door een delegatie van de gemeente, bestaande uit een vertegenwoordiger van Bouw & Wonen, de gebiedsagente en de commandant van de Doornenburgse brandweer. We hadden al eerder controles doorstaan, en de afspraak was dat dit voldoende zou zijn. Zij wilden het fort controleren op brandveiligheid en bewoning. Het is uiteraard vrij verbazingwekkend dat een brandweercontrole juist op dit moment plaats zou moeten hebben. De burgemeester heeft in een gesprek dan ook te kennen gegeven dat hij verantwoordelijk is voor het sturen van deze controle. Hij gebruikt hier dus regels die bedoeld zijn om te zorgen voor de veiligheid van z’n burgers voor doeleinden die daar in het geheel niet mee overeenstemmen. Wij hebben deze mensen dan ook niet binnengelaten. Er is ons te kennen gegeven dat er meerdere, onaangekondigde controles zullen volgen, wij zullen hieraan niet meewerken tot we garanties krijgen dat we kunnen blijven als de rapportage (en het traject erna) tot tevredenheid worden afgerond. Wij willen namelijk graag meewerken aan een veilige situatie, maar hebben op dit moment geen vertrouwen in de objectiviteit van de opdrachtgevers van de controleurs en diegenen die hun rapportage zal beoordelen. Wij zijn nog steeds bereid om met de gemeente te overleggen, het is jammer dat zij zich daarvoor niet openstellen.

Mocht het nou, ondanks alle inzet, toch komen tot een confrontatie rondom Fort Pannerden, zal bij ons de sirene loeien! Als u deze sirene hoort weet u dat er iets gaande is. Mocht u steun willen komen betuigen: buurtbewoners zijn van harte welkom!

Vriendelijke doch strijdbare groet,

Kraakgroep Fort Pannerden.

verbod op détournement 
jurist - 05.10.2006 23:01

Dat heet détournement de pouvoir, alleen is lastig hard te maken.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.