english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Zendmast Troelstraschool moet van dak
r a v a g e - 04.10.2006 00:29

De UMTS/GSM-mast op de PJ Troelstraschool in Amsterdam moet onmiddellijk worden ontmanteld. Dit heeft de volledige raad dinsdagavond besloten tijdens een emotioneel geladen bijeenkomst op het stadsdeelkantoor van Slotermeer/Geuzenveld.


De dagen van deze zendmast zijn geteld...
De dagen van deze zendmast zijn geteld...

Met het besluit komt een einde aan een anderhalf jaar durende strijd van ouders die vanwege de elektromagnetische straling van de zendmast vrezen voor de gezondheid van hun kinderen. Onlangs werd bekend dat er bij een leerling en een ex-leerling, alsmede een leraar, sprake is van een goedaardige hersentumor.

Hoewel er geen bewijs is dat de ziektes het gevolg zijn van de straling, kan het ook niet worden uitgesloten. Er is immers geen onderzoek verricht naar de effecten van langdurige blootstelling aan de straling, laat staan op kinderen. Dit heeft de gemoederen de afgelopen weken flink doen oplopen. Op een voorlichtingsbijeenkomst van afgelopen maandag lieten diverse ouders hun emoties al de vrije loop.

Daaruit bleek een sterk wantrouwen tegenover de schooldirectie en het stadsdeelbestuur, die de UMTS-mast in 2005 zonder instemming en zonder medeweten van de ouders op het dak hebben laten installeren. In ruil ontvangt de school van T-Mobile de vette bonus van 6.000 euro op jaarbasis. Wethouder Piet Dikken (PvdA), die eveneens in de schooldirectie zitting neemt, is hier verantwoordelijk voor.

Dat de ouders zich belazerd voelen, bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. De mondelinge bijdragen van de diverse raadsleden - met uitzondering die van Leefbaar Slotermeer/Geuzenveld (LSG), de partij die de kwestie binnen de raad heeft aangezwengeld en een motie had ingediend voor onmiddellijke ontmanteling - werden dan ook met hoongelach en cynisme begroet.

Om LSG af te troeven, hadden PvdA, GroenLinks, VVD en CDA zélf ook een gezamenlijke motie ingediend die aanvankelijk niet zover strekte als die van de Leefbaren. Zo drong men in deze motie aan op verplaatsing van de zendmast en ontmanteling voor het einde van dit jaar. Waarop de circa tweehonderd aanwezigen in de zaal "morgen, morgen, morgen!" scandeerden. Verder was in de motie opgenomen dat er geen causaal verband is tussen de gezondheid van de leerlingen en de mast.

In de pauze van de rumoerige bijeenkomst werd de motie in allerijl aangepast aan de stemming in de zaal, zo leek het wel: het Dagelijks Bestuur krijgt in de nieuwe en aangenomen versie de opdracht de mast onmiddellijk te laten ontmantelen en een tijdspad uit te zetten over de te volgen procedure. Van verplaatsing is niet langer sprake. Want "er is geen politiek argument in te brengen tegen zoveel emotie", liet fractievoorzitter Robby Rijssel van de PvdA zich ontvallen.

Na afloop van de bijeenkomst liep Rijssel grijnzend de zaal rond, buurtbewoners aansprekend om volgende maand toch vooral op zijn partij te gaan stemmen. Deze boodschap bleek aan dovemansoren gericht, want niet zijn partij, noch GroenLinks, CDA en VVD, maar LSG heeft zich de afgelopen anderhalf jaar hard gemaakt om de zendmast van het dak te krijgen. Richard M. van Schaik van LSG was deze avond, naast de insprekers, dan ook het enige raadslid dat kon rekenen op een hartelijk applaus.

Bron:


Website: http://www.ravagedigitaal.org
 

Lees meer over: natuur, dier en mens

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
T-Mobile weigert te ontmantelen 
r a v a g e - 04.10.2006 12:49

Het telecombedrijf T-Mobile, dat een dekkend UMTS-netwerk heeft in het Amsterdamse stadsdeel Slotermeer/Geuzenveld, weigert medewerking te verlenen aan ontmanteling van de gsm/umts-mast. Dit zou tegen de wet zijn, laat het bedrijf vandaag weten.

Het ziet er naar uit dat de deelraad een inderhaast opgestelde motie heeft aangenomen die juridisch niet onderbouwd is. Dit om de gemoederen in de zaal te sussen. "Terwijl een directielid van T-Mobile gisteren bij de aanvaarding van de motie aanwezig was", laat Van Schaik van Leefbaar Slotermeer/Geuzenveld (LSG) weten.

LSG stapt donderdag naar de rechtbank indien blijkt dat de zendmast nog op het dak staat.

Zendmast blijft voorlopig nog staan 
r a v a g e - 06.10.2006 20:56

AMSTERDAM, 6 oktober 2006 - T-Mobile weigert vooralsnog de zendmast op de PJ Troelstraschool in Slotermeer/Geuzenveld uit te zetten en te ontmantelen. De telecomprovider eist van het stadsdeel dat er eerst een alternatieve locatie wordt gevonden.

Dat is de uitkomst van de onderhandelingen die portefeuillehouder Tys de Ruijter vanmiddag voerde met de directie van het telecombedrijf. De lokale tv-zender AT5 wist te melden dat binnen drie weken een tijdelijke mast zou worden geplaatst en daarna elders een nieuwe.

De partijen verwachten in de loop van volgende week een geschikte tijdelijke locatie aan te kunnen wijzen. De provider denkt dan nog tenminste twee weken nodig te hebben om een tijdelijke mast te kunnen plaatsen. Tot die tijd zal T-Mobile de huidige mast blijven gebruiken. Het dagelijks bestuur verwacht dat de kosten voor het stadsdeel kunnen oplopen tot circa € 200.000,=.

De ouders van de school reageerden vanmiddag furieus toen zij dit bericht van AT5 hoorden. Er gingen stemmen op om het stadsdeelkantoor te bezetten en om de kinderen van school te halen. De ouders overleggen in het weekeind welke acties zij zullen ondernemen.

Eerder deze week gaf de deelraad de opdracht aan het dagelijks bestuur om de UMTS/GSM-zendmast onmiddellijk te ontmantelen. Op de basisschool zijn drie gevallen van hersentumor ontdekt, waardoor de ongerustheid onder de kinderen en hun ouders explosief is toegenomen.

De ouders vinden het volksverlakkerij om eerst te zeggen dat de mast er onmiddellijk af gaat, terwijl dit nu anders blijkt. Ze begrijpen niet dat de mast niet gewoon door het stadsdeel wordt uitgezet. "Met een mast zonder vergunning die ook nog eens langer is dan vijf meter hebben ze toch geen recht van spreken", zo stelde een van de ouders.

Website: http://www.ravagedigitaal.org
 
Portefeuillehouder jaagt buurt op kosten 
Ravage - 13.10.2006 12:42

AMSTERDAM, 11 oktober 2006 – Leefbaar Slotermeer/Geuzenveld (LSG) verwijt portefeuillehouder Tys de Ruijter onbekwaamheid in bestuur. Niet alleen staat de zendmast nog steeds op het dak van de Troelstraschool, de buurt draait tevens onnodig op voor de extra kosten vanwege de verplaatsing.

In de Raadsbehandeling van 3 oktober jl. wees LSG de portefeuillehouder er ten overvloede op dat de mast illegaal op de school staat en dat T-Mobile contractueel verplicht is om te zorgen voor de benodigde vergunningen op straffe van ontbinding van de huurovereenkomst. Al op 27 maart van dit jaar had T-Mobile hierover een intern akkoord bereikt om de mast te verplaatsen, hetgeen men op 3 mei in correspondentie aan de portefeuillehouder De Ruijter (GroenLinks) bevestigde.

Stadsdeel Slotermeer/Geuzenveld zou € 35.000 bijdragen in de kosten voor verplaatsing. De portefeuillehouder heeft volgens LSG sindsdien stelselmatig aanbiedingen tot verplaatsing van T-mobile genegeerd. Op 9 juni 2006 deelde de portefeuillehouder in een brief aan mevrouw Van Beest van de actiegroep Bezorgde Ouders van de Troelstraschool mede dat hij geen verdere actie wilde ondernemen. Het bedrag tot verplaatsing is hierdoor onnodig opgelopen tot € 200.000.

De zendmast op de Troelstraschool zorgt onder kinderen en ouders van de basisschool voor onrust nadat er bij twee leerlingen en een leraar hersentumor werd geconstateerd. Hoewel de gemeenteraad op 4 oktober unaniem besloot de mast per direct te laten verwijderen, kwam wethouder De Ruijter nog geen dag later op dit besluit terug. Er is volgens hem drie weken tijd nodig om een alternatieve locatie te vinden voor de UMTS/GSM-mast.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.