Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
pers - documentatie en informeren 
eironeia - 07.10.2006 17:16

Hoe aangrijpend ik de verhalen van de actie bij de bajesboot ook vind, ik vind het toch jammer dat er niet meer informatie over het WAAROM bij de pers terecht komt.
In de volkskrant tweemaal een prachtige foto, maar alleen een tekst over de actie en een klein zinnetje "De groep is tegen het opsluiten van de asielzoekers en illegalen in de boten." Maar ... niet alleen tegen het opsluiten, ook vooral tegen de onmenselijke manier van opsluiten. (heb ik begrepen op de benefietavond).
Hoe zeer ik de actie en de actievoerders ondersteun en bij hun wel en wee betrokken ben (geloof me). Het gaat niet om hun avontuurlijke verhalen. Niet om te bewijzen dat politie en ME op achterlijke wijze tegen vreedzame demonstraties optreed - wisten we dat al niet?-. Het gaat om het verhaal van de mensen die als criminelen opgesloten worden en vervolgens nog slechter dan criminelen behandeld worden.

Het gaat om het verhaal van 'Hamid' en hoe hij in de isoleer belandde. "Hij wilde met iemand praten in diens cel. Dat mocht niet. [..] De volgende morgen om een uur of vijf kwamen zes bewakers zijn cel in en sleepten hem naar de isoleer. Hij moest zich uitkleden en kreeg een plastic hemd aan. Het was er koud."
En het verhaal van 'Amal': "Inwendig onderzoek. Visitatie. Vernedering.
Het gaat over de slechte situatie op de boten:
Het is benauwd in de bajesboten. “Geen lucht, met z'n zessen in een kleine cel en ook de andere ruimtes; die zijn ook laag. Geen frisse lucht, bedompt, slecht, overal.” Daar moet je wel ziek van worden. Maar om medische voorzieningen hoef je ook niet te komen. En dat alles bij mensen die “niks met moord, niks met diefstal, met niks crimineels iets te maken hebben”. (Bron:  http://www.jokekaviaar.nl/bajesboten.html)

Indymedia wordt goed door google doorzocht herhaal deze verhalen op alle plekken die mogelijk zijn en publiceer nog meer koude, harde en bewijsbare feiten. En ook niet ingewijden zullen deze teksten vinden. Zelfs mensen die vinden dat illigalen -uiteindelijk- het land uit moeten, kunnen een dergelijke structureel onmenselijke houding ten opzichte van medemensen die niets anders willen dan een beter leven opbouwen, niet tolereren.
Bestook de kranten en vraag de redactie waarom ze niet vaker over dit onderwerp publiceren. Publiceer hun antwoord op indymedia.
Op de een of andere manier moeten deze harde actie-voerders met papieren en digitale middelen ondersteund worden anders gaan ze na hun lange strijd toch in het koude water ten onder.


Rotterdam knurft 
Martijn - 07.10.2006 11:47

4 acties en nog steeds durft onze Ivo er geen woorden aan te wijden!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.