english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Missie Steungroep Stillen
CloLoNeL - 19.10.2006 21:48

Om de zoveel tijd is het weer zover. Dan is het weer feest in onze hoofdstad! Het grote ontruimingsfeest. Wij clowns vinden feestjes altijd erg leuk en willen daar wel graag bij zijn. Nu dus ook. En omdat we altijd zeer onder de indruk raakten van de altijd op deze feestjes aanwezige stillen (stoere brede agenten in burgerkledij, vaak met norse uitstraling), vonden we het een goed idee hun een keer in het zonnetje te zetten. Hiervoor hebben we een speciale eenheid opgericht, namelijk de Steungroep Stillen.

groen spul op ME bus.... bah vies
groen spul op ME bus.... bah vies

effe schoonmaken dus
effe schoonmaken dus

Ta Daaa, dit is toch veel mooier zo......
Ta Daaa, dit is toch veel mooier zo......

Als Steungroep Stillen willen we vooral de stillen ondersteunen in hun werkzaamheden en daarbij hen ook laten merken dat we ze heel erg graag mogen. Dit laatste hebben we onder andere geuit via speciale T-shirts met ‘I Love Stillen’ en natuurlijk zo lief mogelijk blijven glimlachen naar ze en veel liefde blijven uitstralen. Vervolgens hebben we ze geholpen in hun werkzaamheden, door alle omstanders te verzoeken tot stilte middels speciale borden, in de omgeving van de stillen, zodat zij vooral goed stil konden zijn. En op momenten dat zij zich door een menigte gingen verplaatsen hebben wij zo veel mogelijk getracht de weg voor hen vrij te maken door mensen aan de kant te sturen. Onze inzet werd op de lokatie Van Ostadestraat al vrij snel beloond door een heus bekertje staatskoffie. We voelden ons uiteraard zeer vereerd dat wij tussen onze helden mochten staan om dat bekertje koffie te nuttigen. We voelden ons al helemaal thuis en opgenomen in hun groep. Daarna hebben we ons nog bezig gehouden met het schoonmaken van de schilden van de ME-ers (die waren soms best wel vies) hun schoenen en vooral ook een ME-bus die enige groene substantie langs de zijkant had druipen (zie foto’s). Wij kregen de indruk dat ons werk enorm werd gewaardeerd door deze ME soldaten.
Daarna hebben we onze missie verplaatst naar de Weteringschans. En ook daar konden de stillen onze support goed gebruiken. Hoewel enkele stillen hier wel heel erg verlegen van werden. Maar dit hadden we op Ostade-lokatie ook al meegemaakt. Op Weteringschans vluchtte twee stillen een huis binnen, omdat ze zo verlegen werden van ons. Even daarna kwam er een busje van de stillen bij die heel enthousiast uit hun busje sprongen en ons toe riepen (waarschijnlijk omdat zij zich zo gesteund voelden door ons). Dit was een andere groep als bij de eerste lokatie. Ook wel een beetje verlegen en extra stoer uiterlijk. Net op het moment dat wij eigenlijk nog andere stillen wilden opzoeken en ME-ers in de verte de straat begonnen af te sluiten, kwam het ene stille-busje naar ons toe gereden en werden we enthousiast uitgenodigd om hun busje een keer van binnen te bekijken. Hun timing was alleen niet zo heel handig, omdat ze op dat moment eigenlijk heel veel werk kregen waar we hen heel erg goed in hadden kunnen helpen, maar aan de andere kant voelden we ons natuurlijk wel zeer vereerd dat we plaats mochten nemen in hun gepantserde mobiel. Echter in hun haast (omdat ze het dus net even druk kregen) hebben ze ons per ongeluk in een soort hondenhokje (achter in die bus) gezet en viel de deur achter ons dicht, waardoor wij niet meer zelf konden uitstappen. Pas heel lang daarna werd de achterdeur open gemaakt en konden we uitstappen. We werden in een ander busje gezet voor een rondtour door Amsterdam. We vonden dit wel een beetje jammer, omdat we eigelijk de stillen verder wilden helpen, maar goed, dat komt een volgende keer misschien weer. Uiteindelijk kwamen we op het hoofdburo van de politieclowns terecht en werden we daar per ongeluk aangezien voor criminelen. Net als twee lieve jongens die bij ons in de bus zaten.
Inmiddels zijn alle clowns van Steungroep Stillen weer vrij. En kunnen we spreken van een geslaagde missie! Ondanks het foutje van de politieclowns.
We will be back……….

ps, de foto's zijn gejat van  http://flickr.com/photos/kareneliot/sets/72157594333138715/


- E-Mail: clownarmy@ddh.nl Website: http://www.clolonel.nl
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Humor! 
Roberto - 20.10.2006 14:33

Ik ben geen fan van het kraken of de verzet-acties tijdens de ontruimingen, maar ik heb helemaal blauw gelegen om deze hilarische actie!

Als dit de vorm van actievoeren is dan kunnen jullie mijn steun, onder luid gelach, wegdragen. Laten we het vooral op deze manier houden!
wat een grapjassen die politieclowns... 
Elfie Tinkel - 21.10.2006 15:52

gearresteerde clown
gearresteerde clown

Tja, dat was toch wel een hele beleving afgelopen dinsdag. Ben je bezig met de stillen te supporten en te helpen daar waar je kan namens de Steungroep Stillen, wordt je zomaar verward met een crimineel, waardoor je enige tijd op het politieburo mag verblijven.
Toch kreeg ik de indruk dat het gewoon een grapje was van de politie, omdat ze tijdens mijn verblijf aldaar nog heel veel meer grapjes hebben gemaakt. Vandaar dat ik dit verhaal graag met jullie wil delen. Misschien dat NN mensen zich hiermee een beetje gesteund voelen.

De grapjes begonnen eigenlijk al bij aankomst op het buro. Daar vertelden ze mij dat ik was aangehouden wegens het niet opvolgen van een politiebevel. Ik moest natuurlijk heel erg lachen, want een clown volgt ALTIJD alle bevelen op. Heel erg strikt zelfs, en soms misschien een beetje onhandig, maar een clown volgt altijd een bevel op. Daarbij werd verteld dat het bevel schijnt te zijn gegeven omdat ik agenten belemmert zou hebben. Ik begon inmiddels over de grond te rollen van het lachen. Als steungroep heb ik natuurlijk geen agent belemmerd, maar vooral heel erg geholpen. En vooral de stillen heel veel liefde gegeven, zodat ze hun werk goed konden doen.
Daarna wilden ze een foto maken van mij. Natuurlijk ben ik niet te beroerd hier aan mee te werken. Ik houd heel erg van foto's. Dus ik zet mijn mooiste gezicht op en lach vriendelijk naar de camera. Maar toen vertelden ze mij dat ik niet mocht lachen op de foto. Dus toen heb ik maar heel sip gekeken (zie foto). Maar dat vonden ze ook niet zo heel leuk.
Vervolgens gingen ze al mijn spulletjes afpakken. Ook mijn mooie haar en mijn neus wilden ze graag hebben. Ik denk dat ze zelf even clown wilden zijn en stiekem achter mijn rug de groene haren en rode neus hebben opgezet. Als ze mij dit gewoon verteld hadden, had ik ze duidelijk kunnen maken dat ze daar mijn neus en haren niet voor nodig hadden. Clown zijn zit in je of niet. Daar heb je niet perse een rode neus voor nodig. Dat is slechts de uiterlijke vertoning. En de agenten hadden inmiddels naar mij al bewezen dat ze echt grappige clowns zijn. Ik had ze dit gaag willen vertellen.
De grapjes van de agenten gingen ook nog even door. Toen mij bij voorgeleiding (aan HOVJ) naar mijn naam werd gevraagd heb ik die gelijk gegeven. Toen vroegen ze of ik ook een identificatiebewijs bij me had. Dat had ik en bevestigde dat. Daarop vroegen ze waar ik die dan had. Ik moest hierop echt bijna in mijn broek plassen van het lachen. Want die agenten hadden mij net helemaal gekieteld opzoek naar enge spulletjes. Het enige wat ik nog bij me had waren een paar kleren die ik nog aanhad. Dus dan is het natuurlijk niet heel erg moeilijk om te raden waar mijn ID-bewijs zou zijn.
Uiteindelijk mocht ik plaats nemen in een soort hotelkamer zonder bubbelbad (had ik nog wel om gevraagd...) Na een paar uur kwamen twee intervieuwers mij allemaal grappige vragen stellen. Echt, ik heb hier zo in een deuk gelegen. Ik heb me echt heel erg geamuseerd en me verwonderd over wat voor goede clowns deze mensen waren.
Weer wat later daarna kwam een politieman in mijn hotelkamer om te vertellen dat hij me nog langer wilde vasthouden. En als reden, en dat was werkelijk het meest hilarische moment, dat ze mijn identiteit niet konden vaststellen! Ik kwam echt niet meer bij. Wat een goede grap, dat ze mijn identiteit niet konden vaststellen. Ten eerst was het niet mijn eerste keer in zo'n soort hotel, zowel in Amsterdam als elders. Dus mijn naam stond al ruimschoots in hun computers (misschien waren hun computers wel vast gelopen nadat ze mijn naam in wilde voeren, zou kunnen). Daarnaast puilde mijn portomonee uit van pasjes waar mijn naam op stond. Dus ook zonder identiteitsbewijs konden ze natuurlijk heel goed mijn identiteit vast stellen. En als klap op de vuurpijl had ik dus ook nog eens zo'n officieel door de staat verstrekt papiertje op zak waar mijn gegevens op staan. Maar hiervan vertelden ze mij dat ze dat niet konden vinden. Jullie begrijpen vast dat ik zeer onder de indruk was van hun voortvarende opsporingsaktiviteiten.
Toch kreeg ik ergens het idee, dat als ik niet mijn naam had verklapt, dat ze dan wel veel sneller overtuigd waren van mijn ware identiteit en ik vermoed dat ze dan wel mijn ID-bewijs hadden gevonden tussen de spullen die zij van mij in bewaring hielden. Daarmee lijkt het dus niet uit te maken of je nu wel of niet zelf je naam verteld op het politieburo. Maar zoals ik al vertelde, deze agenten hielden er erg van om allemaal grapjes te vertellen.

In de loop van de avond mocht ik in een keer weer gaan. Terwijl ik dacht dat ik mocht blijven slapen daar. Maar helaas hield hun gastvrijheid op dat moment in een keer op. Ik kreeg al mijn spullen terug, inclusief mijn ID-bewijs, en kreeg ook nog een uitnodiging mee voor een afspraak met een rechter over enkele maanden. Dat lijkt me erg gezellig.
Als laatste grapje viel mij op dat ze mooie plastic verzegelingszakjes gebruiken om je kostbare spullen in te doen. Bij het inleveren van mijn spullen kreeg ik een nummer mee wat overeen kwam met het nummer op het zakje. Bij teruggave was het nummer op het zakje in een keer veranderd! Ze kunnen dus ook nog eens goochelen. Wat een kunstenaars die politieclowns!!!!
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.