Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
"All-In maakt misbruik van herdenking" 
all included - 25.10.2006 17:40

weblog van de heer Piet van Tellingen (fractievoorzitter CDA Zaanstad)

18 oktober 2006
 http://www.pietvantellingen.web-log.nl/
Vragen bij Fakkeloptocht

In de nacht van 26 op 27 oktober 2005 zijn door een hevige brand in het cellencomplex bij Schiphol 11 mensen overleden en daarnaast nog velen gewond geraakt. In een Fakkeloptocht willen een aantal vredesgroepen dat in Zaanstad herdenken. Goede en sympathieke gedachte, maar toen ik zag dat ook All Included tot de deelnemers behoort, en samen met b.v. Groen Links, PvdA, SP en ROSA meeloopt, dacht ik: dat kan niet waar zijn. De tocht gaat naar de detentieboten die in de Achtersluispolder liggen en dat deed mij nog meer vraagtekens zetten bij deze tocht. In de eerste plaats omdat daarmee gesuggereerd wordt dat de detentiepontons niet veilig zijn. Dat is niet waar en ik geloof wethouder Egberts (PvdA) als hij zegt er alles aan te doen dit tot de meest veilige plaats te maken van de hele streek. Maar dat is nog tot daar aan toe, maar 3 collegepartijen lopen mee in een optocht met All Included die de Gemeente Zaanstad beschuldigt van valse voorlichting. Zij stuurden aan alle raadsleden een brief met zeer suggestieve teksten. In een flyer die naar ik begrepen heb op de Gedempte Gracht is verspreid aan het winkelend publiek staat de volgende zin die naar ik aanneem cynisch is bedoeld: "De gemeente Zaanstad is trots op deze moderne bajesboten voor migranten. Het college van PvdA, CDA, Groen Links en SP heeft dan ook unaniem gestemd voor deze voorziening. Voortaan lopen wij als gemeente voorop in het kostenbesparend detineren van onschuldigen te water. Hopelijk deelt u onze vreugde"
Onbegrijpelijk dat de PvdA meeloopt met All Included die zo indringend het beleid van hun eigen wethouder bekritiseert. Onbegrijpelijk dat initiatiefnemer Bert Boer dit toelaat. All Included haalt deze Fakkeloptocht naar zich toe en maakt misbruik van een zinnige herdenking om het beleid van Zaanstad, waar Groen LInks, SP en PvdA verantwoordelijkheid voor dragen belachelijk te maken. Ik kan dit niet begrijpen. Het is een slag in het gezicht van Egberts en het college, dat op zorgvuldige wijze heeft geopereerd bij de plaatsing van de detentiepontons. Maar nog erger vind ik het dat de echte herdenking een daarmee geladen karakter krijgt.
Geplaatst door pietvantellingen om 12:31 | Permanente link

Reacties:

Geachte Meneer van Tellingen,
U bent een overtuigd cristen maar is het al niet erg dat er 11 mensen omgekomen zijn bij een brand.En is niet verschrikkelijk dat er kinderen in de cel zitten. Onschuldigen mensen die niks gedaan hebben behalve dat ze geen papieren hebben.En dat Zaanstad dat ook doet onschuldige mensen opsluiten. Die dan crimineel zijn omdat ze geen papieren bij zich hebben. All Included heb gelijk de zelfde bouwfirma heeft ook de cellen gebouwd op Schiphol.U vind het zeker ook een schande dat de Doops gezinde Kerk meeloopt.U als cristen zou juist voorop moeten lopen .Staat er niet in de bijbel dat je de zwakkere moet helpen.Het is al een schande dat er van die boten in Nederland bestaan.U schrijft dat de herdenking een geladen karakter krijgt, maar is dit niet al vanaf het begin dat de discussie over die potons hier in Zaanstad hun intreden deden en het in de achterkamertjes geregeld werd !.Ga eerst bij u zelf te raden voor dat u oordeelt over een ander .
Geplaatst door: Robert Lotman | 19 oktober 2006 om 13:06

Piet,
de fakkeltocht naar de bajusboten is voor alles een herdenking van de slachtoffers van de Schipholbrand. Tegelijkertijd geven we aan solidair te zijn met al die mensen die zonder proces gevangen worden gehouden. Vaak heel lang in een goedkope en benauwde omgeving. Maar dat is landelijk beleid. Als raad hebben we inderdaad strikte voorwaarden gesteld aan de veiligheid, bezoeksregeling, gezondheidszorg e.d. Dat is toegezegd en we twijfelen er niet aan dat daaraan zo goed mogelijk voldaan wordt. Maar als GroenLinks zijn en blijven we tegen deze vorm van opsluiting. Vandaar dat het GroenLinks congres onlangs het amendement van de afdeling Zaanstad omarmde:"Noodvoorzieningen zoals tijdelijke cellencomplexen en bajusboten zijn uit den boze en worden zo snel mogelijk gesloten".
We staan dus niet zover van All Included af. Laten we ernst maken met de opdracht van Jezus om de zieken te verzorgen, de gevangenen op te zoeken en de ontheemden te herbergen. Vorig jaar was het CDA verontwaardigd dat zij niet tijdig waren uitgenodigd. Nu is dat wel gebeurd, maar het CDA geeft niet thuis. Niet via een behoorlijke brief maar met een stemmingmakend stukje in een dagboek.
Bert Boer.
Geplaatst door: Bert Boer | 20 oktober 2006 om 15:26


E-Mail: info@allincluded.nl
Website: http://www.allincluded.nl
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.