english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Vreemdelingendetentie wegens zwijgrecht
Anarchist Black Cross - 15.03.2007 02:53

Een amsterdamse activist word na het uitzitten van zijn straf voor een sabotageactie in vreemdelingendetententie vastgehouden omdat hij weigerd zijn identiteit bekend te maken. Door hem op oneigenlijke reden te gijzelen, probeert justitie hem te dwingen van zijn zwijgrecht afstand te doen. Vrijdag 16 maart komt zijn zaak voor de vreemdelingenrechter in Den Haag, Kom naar de zaak of stuur een boodschap!vrijheid
vrijheid

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 januari is een van onze vrienden en mede activist helaas op heterdaad betrapt, bij zijn uit verzet geboren sabotage actie. Na een periode van voorarrest heeft hij op vrijdag 2 februari moeten voorkomen en is veroordeeld tot 5 weken gevangenisstraf.

Toen op maandag 5 maart die 5 weken erop zaten, is hij echter niet vrijgelaten. Gedurende zijn gijzeling heeft onze vriend, zoals het de meeste actievoerders het al decennia betaamd, zijn bek gehouden tegen politie en justitie. Dat heeft hij nu moeten bekopen met opsluiting in vreemdelingen detentie.

De staat heeft met de door de rechter opgelegde celstraf geen genoegen genomen, en probeert zijn verzet opnieuw te breken door hem na het uitzitten van zijn straf opnieuw gevangen te houden. Onder de meest arbitraire omstandigheden die in het Nederlands penitentiair systeem denkbaar zijn, wordt hij gechanteerd zijn identiteit prijs te geven en zijn verzet te verlaten.

Wat het vreemdelingen(on)recht en het bijbehorende gevangenisregime feitelijk betekend is bekend: mensen worden gedwongen de tijd uit te zitten zonder enige vorm van privacy met 2 tot 4 personen op een cel, zonder toegang tot literatuur, opleiding of vertier, zonder contact met vrienden en bekenden, zonder uitzicht op toekomst, gedurende maanden, onder walgelijke omstandigheden vegeteren ze tot de staat een plek heeft gevonden om zich van hen te ontdoen.

Met de gevangenhouding van onze kameraad is opnieuw duidelijk geworden, dat deze vorm van repressie niet alleen toegepast kan worden op diegene die hun recht op bewegingsvrijheid op deze aarde invorderen, maar tegen iedereen die weigert zich te onderwerpen, zelfs als er geen wet erbij wordt overtreden!

Het zwijgrecht behoort tot de elementaire rechten van verdachten en zelfs veroordeelden in de zogenoemde rechtstaat. Als mensen dan de beweringen
diens architecten voor de verandering serieus nemen en zich consequent op dit recht beroepen, toont deze zogeheten rechtstaat dan haar ware gezicht: de beweerde grondrechten blijken een wassen neus waarop alles uit de kast wordt gehaald om de betreffende zover te krijgen er 'vrijwillig' afstand van te doen.

Zo ook in het geval van onze kameraad; die zijn 'effectieve' straf dus heeft uitgezeten, maar nu gechanteerd wordt, zijn anonimiteit op te geven door hem eindeloos vast dreigen te houden. Dit kan echter niet alleen hem overkomen, maar iedereen die naar aanleiding van een protest of verzetsdaad door de staat gevangen gezet wordt!

Onze kameraad zit in de deportatiebajes in Zeist (die heeft daar al 60 jaar traditie), en heeft onze steun hard nodig. Stuur hem dus een veelvuldig post en solidariteit naar:

NN PI 1308 M070122 0346
Detentienummer: 190.819
Postbus 111

3769 ZJ Soesterberg

Voor financiele bijdragen, (denk aan eten en drinken, maar ook telefoonkaarten; om ons allemaal te vertellen hoe het hem vergaat) kun je geld overmaken naar de rekening van ABC-Amsterdam: Giro 5171886.

Wij houden het ministerie van justitie en vreemdelingenzaken, de directeur van de bajes en haar cipiers verantwoordelijk voor de gevangenschap van onze kameraad. Stuur hen op vrijdag 16 maart, massaal onderstaande brief per post, mail, of fax, of bel je afgunst en woede over zijn detentie.

Immers, het kan een ieder van ons morgen ook gebeuren, laat dus daar, waar 'beleid' gemaakt wordt, weten dat wij rechtvaardigheid en vrijheid eisen.

Bovendien:

Heb je een idee voor collectieve actie die wij samen kunnen ondernemen om onze kameraad te steunen, laat het ons dan weten. Kom je meedoen als er acties komen (en die komen zeker); let dan op pamfletten en oproepen.


Solidariteit is een wapen!


Meer info op:

 https://squat.net/abcamsterdam/- E-Mail: abcamsterdam@squat.net
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Voorbeeldbrief 
Anarchist Black Cross Amsterdam - 15.03.2007 10:06

Aan de directeur van Penitentiaire Inrichting Soesterberg vreemdelingenbewaring

Op het moment is bij u gedetineerd NN PI 1308 M 070122 0346.
Toen hij op maandag 5 maart 2007 zou worden vrijgelaten na een strafperiode van 6 weken is hij direct in handen gekomen van de vreemdelingenpolitie en na enkele dagen ondergebracht in uw inrichting, hetgeen ons zeer zwaar stoort en verontrust.

Onze vriend en bovengenoemde beroept zich bewust op zijn zwijgrecht, alsmede op het recht zijn identiteit niet prijs te geven. Hij heeft niet de plicht mee te werken aan zijn eigen veroordeling, iets waarvoor hij nu gestraft wordt. Reeds decennia lang weigeren activisten hun naam te geven of een verklaring af te leggen wanneer zij worden gearresteerd. De chantabele vreemdelingdetentie die deze weigering onze vriend nu heeft opgeleverd accepteren wij onder geen beding. Het is ons duidelijk dat justitie en haar sterke arm in dit geval een activist onder druk trachten te zetten zijn identiteit bloot te geven. Echter, hij is niet geneigd in te schikken vanwege chantage die hij met de vrijheid moet bekopen.

Mensen zullen, overal ter wereld, de ruimte nemen zich te manifesteren en activeren tegen uitbuiting onderdrukking en uitsluiting. Het zwaktebod van de staat om hen, die zich niet het zwijgen op laten leggen, op te sluiten; is tevens haar schuldbekentenis.
Wij kunnen niet toezien hoe, duizenden mensen voor maanden, zo niet jaren achter de tralies verdwijnen, in de kerkers die justitie en penitentiair directeuren voor hen gegraven hebben. Daarom blijven wij strijden tegen detentie van onze vriend, en alle anderen die uw inrichting momenteel, en in de toekomst van het vrije leven verstoken houdt.
Onze eisen mogen duidelijk zijn:

-onmiddellijke vrijlating van NN PI 1308 M 070122 0346 !
-onmiddellijke vrijlating van alle gedetineerden in vreemdelingendetentie!
-het einde van justitiele en criminele vervolging van hen die strijden voor of zoeken naar een mooiere wereld voor iedereen en een leven in vrijheid!

Autonome solidaire kameraden van NN PI 1308 M 070122 0346
Adressen 
Anarchist Black Cross Amsterdam - 15.03.2007 11:06

Nog meer nuttige adressen kun je vinden op:  http://squat.net/abcamsterdam/index.php?module=newsmodule&src=@random45f91b54891c3&int=&action=view&id=130
de sabotageactie 
anarcho - 15.03.2007 11:20

de actie waar hij helaas bij is opgepakt.
 http://www.indymedia.nl/nl/2007/02/42261.shtml
hij is overgeplaatst 
ABC Amsterdam - 16.03.2007 18:14

Naar alle waarschijnlijkheid hebben de gevangenis-autoriteiten van Kamp Zeist geen zin in onze vriend binnen haar muren.
Vandaag is hij overgeplaatst naar de Bajesboten in Rotterdam.
Dus het heeft geen nut om post naar zijn oude adres te sturen.
je kan hem nu schrijven via de postbus van
ABC Amsterdam
t.a.v. NN
postbus 16521
1001 RA
Amsterdam

Als we het nieuwe adres hebben zullen we dat hieronder aanvullen

E-Mail: abcamsterdam@squat.net
Website: http://squat.net/abcamsterdam
 
het nieuwe adres 
abc amsterdam - 19.03.2007 11:36

Dit is het nieuwe adres, dus stuur hem zoveel mogelijk post.

NN PI 1308 M 070122 0346
detentie nr 190.819
Detentieboot Rotterdam
Marconistraat 90
3029 AK
Rotterdam

E-Mail: abcamsterdam@squat.net
laatste update 
ABC Amsterdam - 20.03.2007 23:34

Persbericht 20 maart 2007

Activist in de buik van het monster

Een Amsterdamse activist, die weigert zijn naam te geven, zit sinds tweeeneenhalve week in vreemdelingenbewaring. Ondanks het feit dat de rechter gisteren heeft geoordeeld dat hij vrijgelaten moet worden, zit hij nog steeds vast, in de bajesboot te Rotterdam.

Op 22 januari 2007 werd onze vriend en mede-activist opgepakt op verdenking van het in brand steken van een politiebus. Hij werd hiervoor op 2 februari veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken. Op 5 maart zou hij vrij komen. Dit gebeurde echter niet. Sinds zijn arrestatie heeft onze vriend geweigerd een verklaring af te leggen en zijn naam op te geven. Hij wil op geen enkele manier meewerken aan zijn veroordeling. Daarom werd hij die dag opgehaald door de vreemdelingendienst van de politie Amsterdam. Hem werd medegedeeld dat er een verdenking van onrechtmatig verblijf in Nederland bestond en dat hij in vreemdelingenbewaring zou worden gesteld. Na enkele dagen werd hij vanuit Amsterdam overgeplaatst naar Kamp Zeist te Soesterberg. Op vrijdag 16 maart 2007 hebben wij opgeroepen de directie van Kamp Zeist te faxen en bellen om onze woede te uiten over het feit dat onze vriend daar werd vastgehouden. Het was geen toeval dat wij die dag hebben opgeroepen tot deze fax- en belactie, gezien het feit dat in de ochtend in Den Haag het eerste beroep tegen de oplegging van de vreemdelingenbewaring diende. Na deze rechtszaak is onze vriend overgeplaatst naar de detentieboot in Rotterdam.
De rechter heeft gisteren, op 19 maart, beslist dat de bewaring dient te worden opgeheven, nu met ‘aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ kan worden aangenomen dat onze vriend Nederlander is. Toen we hem echter vanochtend opwachtten, bereikte ons het bericht dat de IND (immigratie- en naturalisatiedienst) druk bezig was de vrijlating tegen te houden. In principe moet binnen 6 uur na de uitspraak van de rechter gevolg aan deze uitspraak worden gegeven, dus binnen 6 uur had onze vriend vrijgelaten moeten worden. Dit had de IND alleen tegen kunnen houden door het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening. Dit houdt in dat er tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag hoger beroep wordt aangetekend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, en dat de IND met het aanvragen van een voorlopige voorziening probeert te bewerkstelligen dat onze vriend vast moet blijven zitten totdat op dit hoger beroep beslist is. Ondanks het feit dat de 6 uren na het bekend worden van de uitspraak van de rechtbank Den Haag reeds lang waren verstreken, heeft de IND de vrijlating deze ochtend tegengehouden en alsnog een verzoek om voorlopige voorziening ingediend bij de Afdeling. Op dit verzoek zal pas morgenochtend, woensdag 21 maart, beslist worden.

Dit hele circus toont aan dat het jusititiele apparaat in staat is regels en wetten in haar voordeel aan te wenden. Een ieder, legaal of illegaal, die zich daartegen verzet, op welke manier dan ook, zal moeten lijden onder deze bureaucratische willekeur. Dit zal echter ons verzet tegen de zogenaamde democratische rechtsstaat, waarin duidelijk niet alle rechten voor iedereen in gelijke mate gelden, alleen maar versterken. Uit solidariteit met alle mensen zonder papieren en alle activisten die zich verzetten tegen het Nederlandse vreemdelingenbeleid en Fort Europa blijft onze strijd doorgaan, hoe dan ook!

Anarchist Black Cross Amsterdam
 abcamsterdam@squat.net
postbus 16521
1001 RA Amsterdam


E-Mail: abcamsterdam@squat.net
Website: http://squat.net/abcamsterdam
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.