english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
[A*dam]Bakkerblokprotesten, dit is nog maar het begin!
Kraakgroep de Pijp - 06.04.2007 10:11

Na 6 dagen uit logeren in ons staatshotel zijn we woensdagavond na de voorgeleiding voor op straat geschopt. Blijkbaar vond justitie het fijn ons als klanten te hebben, want ze wilden ons nog langer van hun gastvrijheid laten genieten, door te eisen dat we tot aan de rechtszaak moesten blijven. Deze rechtszaak is al donderdag 12 april om 14.50 in de Parnassusweg te Amsterdam.




De rechtercommissaris vond dit echter niet nodig, want hij ging er van uit dat de totale straf toch niet boven ons al gezeten voorarrest uit zou komen. Dat we 6 dagen hebben gezeten is wettelijk geheel goed mogelijk, dat had niets met holleeders zaak te maken en er zijn geen vormfouten gemaakt. Sterker nog de smeres was dit keer erg secuur in nauwgezet hun wettelijke regeltjes volgen. Dit keer zelfs geen gezeik over onze voorkeursadvocaat, deze werd (bijna direct) aan ons toegewezen.
Ze waren zelfs zo bezig met hun precieze poppenkast, dat we vrijdag al werden voorgeleid. Niet voor een in bewaringstelling, maar dit was om de inverzekering steeling te toetsen. Wat natuurlijk flauwekul is, want daarvoor is een voorgeleiding helemaal niet nodig. Waarschijnlijk dacht justitie ons hiermee te kunnen pesten, door ons een extra dag in de kerkers van de Parnassusweg te kunnen stoppen. Niets is minder waar, het sterkte ons alleen maar in onze strijd tegen de justitieslaven en politiestaatshoeren, die het grootkapitaal en rijke zakkeninvullers beschermen, ten koste van het recht op wonen en woongenot van mensen me een te krappe beurs.
Met dit soort truukjes krijgen ze ons niet klein, ook niet toen de smeris zondagmiddag langs kwam met de mededeling dat ze ons in verlengde verzekering zouden gaan stellen en dat ze ons daardoor nog drie dagen voor onderzoek konden vasthouden. Niet dat we veel van dat onderzoek hebben gemerkt, wij zwijgen tegen deze honden in alle talen, we werken niet mee aan ieders veroordeling door aan hun alle informatie al op een presenteerblaadje te geven.

Volgende week is dan de rechtszaak, zijn wij dan klaar met dit gebeuren? Nee in tegendeel, dit is nog maar het begin van onze hardere strijd tegen het huisvestingsbeleid van Oud-Zuid, de woningbouwcorporaties. Dit is nog maar het begin van onze strijd tegen de rijke yuppen, die onze wijk, onze stad komen bevolken en lak hebben aan de bewoners, die al jaren er wonen. Mensen worden systematisch uit hun huizen gepest, door oa geen onderhoud meer te plegen aan de huizen, of via gerechtelijke proceduren mensen te dwingen te verhuizen. Mensen die al heel hun leven met plezier in onze wijk wonen. De sociale woningvoorraad wordt afgebroken, huizen worden samengevoegd en Oud-Zuid staat bekent om de snelst slinkkende sociale woningvoorraad van de stad, zelfs het land.
Jaren lange strijd van Kraakgroep de Pijp, huurdersvereningingen en -commissies, van losse individuen, door in te spreken, door demonstraties de houden, door petities aan te bieden door panden te kraken en dergelijke, hebben nergens toe geleid. De machthebbers, de corporaties zijn ziende blind en horende doof en hebben zich geevolueerd tot de nieuwste speculanten van deze 21ste eeuw. Met het geweldsmonopolie aan hun kant kunnen ze alles doen met de wijken, met de stad, en de huurders kunnen slecht toekijken hoe ze van voor en achter worden genaaid en belazerd.

De huurders zijn het moe, wij zijn het zat! Het polderen met deze lui heeft nooit gewerkt, aangezien zij als machthebbers uiteindelijk aan het langste eind trekken en toch kunnen doen en laten wat zij willen. Wat ons betreft is het praten over en zullen we zelf aan de slag moeten en hardere strijd moeten voeren om dat beetje sociale woningvoorraad wat er is nog te behouden. We hebben genoeg gepraat en gepolderd. Wat de huurders betreft, die zijn het ook zat. In tegenstelling tot wat enkel media beweerd en dat justitie, smeres en politie beweerd, hebben we tijdens en na onze actie ontzettend veel positieve geluiden en aanmoedigingen mogen ontvangen van buurbewoners, die wel begrepen waar het hier om draaide. Niet een paar etages waar wij als krakersters uit moesten, maar de sociale huisvestinsgbeleid in het algemeen en onze strijd voor behoud van deze sociale huisvesting. En we zullen doorgaan, want er is nog veel te doen zowel in Oud-Zuid, in Amsterdam als in de rest van Nederland. We laten ons niet weerhouden door een staat die dan denkt kritische burgers als “boeven” voor het gerecht te dagen. We gaan met opgeheven hoofd, jullie rechtsstaat is de onze niet. We zijn al bezig met onze volgende plannen, we maken onze eigen agenda!

Om te besluiten met wat een huurster vroeg in het verhaal 3 women and the military police:
“The renter ends with telling me about her mother's conviction, her mother would always say I will never be a refugee again, I will never let it happen, we have to stand up, we have to fight. 'You won't give up will you?'” WIJ GEVEN NOOIT OP, WIJ GAAN DOOR MET DE STRIJD!

Komt allen donderdag 12 april naar onze rechtszaak, om 14.50 op de parnassusweg en komt mee je ongenoegen uiten! We moeten voorkomen voor Art. 184 (niet opvolgen ambtelijk bevel), Art 141 (openbare geweldpleging en vereninging) Art 350 (vernieling in vereniging)

STOP DE AFBRAAK VAN SOCIALE HUISVESTING!

Strijdbare groet,
de ex-arrestanten en kraakgroep de Pijp.




- E-Mail: molli@squat.net Website: http://www.molli.nl
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.