Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Uit de Volkskrant 
MV - 14.08.2007 15:59

Uit de Volkskrant (van de website):

UTRECHT - Een vrouw die na een demonstratie bij Kamp Zeist werd opgepakt en in vreemdelingenbewaring werd gezet, moet worden vrijgelaten. Dat bepaalde de vreemdelingenrechter dinsdag. De vrouw is volgens de rechter onterecht in vreemdelingenbewaring gezet. Ook heeft de vrouw recht op een schadevergoeding van 775 euro.
in de pers en stukje interne kritiek 
nn - 14.08.2007 11:46

 http://www.ad.nl/utrecht/stad/article1581355.ece

nb. waarde indymedia journalisten zou t niet getuigen van goed fatsoen en respekt om woorden als smeris niet meer te gebruiken?
Juist in haar betoog was het janneke die zich ergerde aan de manier van onheuse bejegening die haar ten deel viel , laten we ons dan niet zelf verlagen tot een dergelijke methodiek.
Ik vond de aktie na afloop met deze geunifomeerde heren juist een hele goede manier om ook deze mensen, misschien wel juist deze mensen aan het denken te zetten over de inhoud en de gevolgen van het ge- of misbruik van vreemdelingedetentie. Door in de berichtgeving ze te voorzien van scheldnamen wordt dat effect teniet gedaan. En kweek je tegensatanders ipv mede standers.
beleefd? Janneke dacht het niet! 
Janneke - 14.08.2007 19:18

b. waarde indymedia journalisten zou t niet getuigen van goed fatsoen en respekt om woorden als smeris niet meer te gebruiken?
Juist in haar betoog was het janneke die zich ergerde aan de manier van onheuse bejegening die haar ten deel viel , laten we ons dan niet zelf verlagen tot een dergelijke methodiek.
Ik vond de aktie na afloop met deze geunifomeerde heren juist een hele goede manier om ook deze mensen, misschien wel juist deze mensen aan het denken te zetten over de inhoud en de gevolgen van het ge- of misbruik van vreemdelingedetentie. Door in de berichtgeving ze te voorzien van scheldnamen wordt dat effect teniet gedaan. En kweek je tegensatanders ipv mede standers.

Janneke wil graag even reageren op bovenstaande tekst. Toen Janneke op Schiphol-Oost kwam kreeg ze op haar cel bezoek van een bewaker die de inventaris van de cel kwam checken (iets kapot gemaakt? betalen!!!) en die toen tegen haar zei: ' ik denk niet dat we problemen krijgen want u lijkt me een aardige vrouw'. Waarop Janneke zei: 'Ik ben wel aardig, maar of ik ook aardig doe, dat hangt van de houding van de bewaker af'.

In dit geval: degene die bovenstaande heeft geschreven denkt toch zeker niet dat Janneke beleefd heeft gedaan tegen haar slecht behandelde SMERISSEN?
Dat ze 'u' heeft gezegd tegen tuig? Hoezo 'kweek je tegenstanders?' We HEBBEN tegenstanders, zo althans stelden 'ze' zich op. Zowel in Utrecht als in Zeist als die zieke idioot van een DJI-buschauffeur. Kom op zeg! Het heeft geen enkele zin om deze 'heren' (haha) goede manieren te leren. Ze zijn daar veel te ver voor heen. En vergis je niet, soms beginnen ze even aardig, maar Janneke heeft er vrijwel geen een mee gemaakt op de politiebureau's die aardig bleven.
wat nn zegt.... 
bvdbos - 14.08.2007 14:18


Ik wens J&J alle succes (en publiciteit) van de wereld maar ben het met nn eens dat de toonzetting van de stukken wel beter kon. Zoals velen schrijf ik ook geregeld verontruste emails naar pers en politiek over de ontwikkelingen in onze eens zo mooie rechtsstaat maar om serieus genomen te worden dien je de andere partij ook serieus te nemen. Laten we stoppen ons te verlagen tot een niveau van de gemiddelde terrasganger...
Antwoord 
Stalin - 15.08.2007 10:12

'Ik vraag me af waarom het geven van je identiteit zó belangrijk is voor justitie. Het mag hoe dan ook niet zo zijn dat mensen daarvoor hun vrijheid en rechten wordt ontnomen.'

Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig. Om een persoon te kunnen berechten, veroordelen of vrij te spreken is het vaststellen van de identiteit de persoon in kwestie een absolute noodzaak. Als er geoordeeld zou mogen worden over personen waarvan de identiteit niet objectief is vastgesteld, dan kan er onmogelijk meer sprake zijn van een eerlijke rechtsgang. Er ontstaat dan een situatie waarbij personen willekeurig kunnen worden berecht. Een situatie die helaas nog steeds de praktijk is in sommige andere delen van de wereld.

Als je bijvoorbeeld iemand vermoord en vervolgens wordt opgepakt mag het niet zo zijn dat je je straf ontloopt als je weigert je identiteit af te geven. Dus ja; het is legitiem om in dat geval vrijheden en rechten te beperken.
stukje AD utreg 
JK - 13.08.2007 22:14

aanvullend op het verslag hierboven:

 http://www.ad.nl/utrecht/stad/article1581355.ece
"Nederlandse is nog even vreemdeling"

..en een misleidend telegrof verslag, waar ik even naar link omdat het NIET klopt, dus denk niet als je het leest: "waarom staat dat niet op indy?"! De rechter heeft i.t.t. tot wat er de inleiding staat nog NIET besloten!
 http://www.telegraaf.nl/binnenland/68929471/Anonieme_actievoerster_blijft_in_vreemdelingenbewaring.html
linkje 
bvdbos - 14.08.2007 16:57

 http://www.volkskrant.nl/binnenland/article452706.ece/Vreemdelingenrechter_laat_anonieme_actievoerster_vrij?source=rss

Jip, proficiat!

laat je even weten of er nog belangwekkende overwegingen in het vonnis van de rechtbank zitten, of we hier in de toekomst mee vooruit kunnen?

Website: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article452706.ece/Vreemdelingenrechter_laat_anonieme_actievoerster_vrij?source=rss
 
Kan 'Stalin's' bijdrage svp weg? 
N.N. - 15.08.2007 11:03

De rechtsgang vindt in Nederland, als dat nodig is omdat de 'verdachte' geen naam opgeeft, ook plaats aan de hand van toegekende NN-nummers.

De bijdrage van 'Stalin' is dus 'n voorspelbare, geen info toevoegende mening. Kan (samen met deze bijdrage) het beste verwijderd worden.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.