Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Racisme. 
Noedel. - 11.10.2007 09:27

Hulde voor de eenzijdige rapportage. Jammer dat de foto's over de gehinderde ambulance met daarin een slachtoffer ontbreken. By the way: als een grote groep zwarten een ambulance hinderen met daarin een blank slachtoffer, valt dit dan ook onder de noemer racisme?
filmpje AT5 
linkie - 10.10.2007 23:30

filmpje AT5:

 http://www.at5.nl/media/at5nieuws_item.asp?newsid=30075
jan peters 
nn - 10.10.2007 02:58

jammer!
vraav 
h. de bree - 10.10.2007 03:43

Ik begrijp de schrijver(s) van dit artikel niet helemaal. Keer op keer wordt gesproken van "illegalen". Ik geloof ook niet in razzia's, maar wat verwachten we dan van onze politie en justitie? Is handhaving van de wet niet exact wat we van hen verwachten?
Uiteraard is het meer dan spijtig -en zeker niet de bedoeling- dat mensen
zich uit angst van een balkon storten. Maar laten we niet vergeten dat diegene die dit heeft gedaan zichzelf in een kwetsbare positie heeft gezet. Als je illegaal bent loop je nou eenmaal de kans om uitgezet te worden. En hoe kan de politie een dergelijke wanhoopsdaad dan voorkomen?
Dan maar niet aanbellen?
Indymedia heeft mijn sympathie omdat ze op zoek gaan naar de waarheid. Maar zet daarbij niet een al te grote zonnebril en kapuchon op. Het zou je visie wel eens kunnen beperken.
Racisme??? 
ik - 11.10.2007 09:32

Ik denk dat de gemiddelde RACISME-schreeuwer de werkelijke betekenis van het woord een beetje kwijt is.
Natuurlijk is het verschrikkelijk een dergelijke angst voor uitzetting kan leiden tot zo’n verschrikkelijke uitkomst, maar wie van de demonstranten heeft gevochten voor zijn situatie voorafgaand aan dit ongeval?.
Nee, dan liever maar weer het o zo makkelijke repliek racisme in de strijd te gooien, belachelijk. Daarbij iemand in nood langer te laten wachten op zijn ambulance vind ik minstens zo'n kwalijke zaak, misdadig eigenlijk.
Maar dat interesseerde niemand aldaar, nee de slachtofferrol paste net wat te goed, laf heel laf.

Nog eventjes een kleine uitleg van de dikke van Dale en voortaan eerst even denken over wat u gaat schreeuwen:

ra•cis•me (het ~)
1 het uiten van minachting, vijandigheid of haat van het ene ras jegens een ander, voortkomend uit een gevoel van meerwaarde => rassendiscriminatie, rassenhaat
2 rassentheorie

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.