Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Gelukkig! 
Henk Jan Smith - 15.10.2007 08:36

He gelukkig komt het toch nog goed met de wereld!!!

Nounounou 
Snoocky - 16.10.2007 20:53

Nounou, is 'door de strot geduwd' niet een beetje agressief?

Als je athe´st bent: prima!
Als je christen bent: ook prima!
ben je katoliek? Ook goed!
Moslim? Ik vind het prima!

Oftewel: wat maakt het uit wat voor geloof je hebt?
Ik vind de bond tegen vloeken ook prima. Laat ze lekker hun gang gaan. En als dat betaald wordt door de gemeente? Naja, dan had je maar moeten stemmen toch? Had je misschien kunnen voorkomen dat er 2 christelijke partijen in het bestuur zaten... En daarnaast: als daar echt iedereen tegen is en je maakt herrie bij de gemeente, misschien kan je er dan wat tegen doen.

Herrie maken bij de gemeente lijkt mij in dit geval effectiever dan herrie tegen de bond tegen vloeken, aangezien die het geld krijgen en er natuurlijk alleen maar blij mee zijn. De gemeente is de zogenoemde boosdoener, de bond zelf veel minder.

Acties: prima. Maar soms kun je ook een beetje overdrijven, vind ik zelf.

E-Mail: snoocky@gmail.com
Vrijdenkers verenigt u 
SNIX - 14.10.2007 10:33

Laat extremisten je niet de nond snoeren. Vloeken hoort bij de vrije meningsuiting.

God leid mij uit den boze en verlos mij van extremisten.

Vrijdenkers verenigt u!

Vloeken mag, maar is niet lief 
Jopie - 14.10.2007 13:30

Vloeken mag niet verboden worden bij de wet
Maar wat is er mis met een campagne tegen vloeken?
Een beetje respect voor elkaar is toch nooit verkeerd. Vloeken in het openbaar is gewoon grof. Zou jij in zo'n harde samenleving willen leven?

Ik denk dat links zich beter kan concentreren op issues die belangrijker zijn, zoals het behouden van de vrije keuze voor vrouwen om een abortus te ondergaan. En waarom hierin niet samenwerken met vrijzinnige christenen?
gvd 
gvd - 14.10.2007 22:31

godverdomme zeg :D
bdw  
Snoocky - 16.10.2007 20:55

Bij de weg: je kunt mensen inderdaad een beetje in hun waarde laten.
Is dat niet ook menselijk? mensen die niet willen vloeken: prima als je het er niet mee eens bent, maar kom op: laat ze wel in hun waarde...

(aanvulling op mijn vorige bericht, weet nog neit zo goed hoe ik hier dingen moet regelen, kom zo eens in de paar jaar hier om dan actief te zijn en dat weer te laten verwateren :p)

E-Mail: snoocky@gmail.com
bond voor vloeken? 
djoca - 18.10.2007 08:06

Een bond voor vloeken? Waar is dat nou weer goed voor. Dat is nog onzinniger als een bond tegen vloeken.
Wat is er mis met een bond die met wat posters mensen aan het denken probeerd te krijgen over het gebruik van vloeken.
Zelf ben ik ook een gebruiker van de vloek maar probeer daarbij wel rekening te houden met de mensen om mij heen.
Als je soms hoort wat voor onzinnige crap er uit sommige mensen komt als vloek dan vind ik het niet verkeerd dat er een bond bestaat die je bewust wil maken van je vloeken.
Jullie vinden het zonde van het geld dat er aan zon aktie wordt verspilt, ik vind het zonde van jullie energie die jullie daarmee verspillen. Er zijn zoveel andere dingen waar je je druk over kan maken en als je goed kijkt gooit de gemeente daarmee waarschijnlijk nog meer geld over de balk.


kunnen we samenwerken? 
anti sgp - 13.10.2007 11:23

hartstikke goed dat jullie juist nu posters plakken van de bond voor het vloeken.
gister was Balkenende op tv in zijn wekelijkse praatje bij 1 vandaag en hij zat vreselijk enge praatjes te doen over " rechters die maar es straffen moesten gaan uitdelen als iemand zich opzettelijk kwetsend uitlaat over de godsdienst van iemand anders! dat is natuurlijk wel koren op de molen van schenders van de meningsvrijheid als " de bond tegen het vloeken".

ik ben persoonlijk altijd best bereid om niet te vloeken in de buurt van mensen die zich daardoor gekwetst voelen. (op vrijwillige basis).
ik zie het een beetje als hetzelfde dat ik niet tijdens de ramadan als ik bij een moslim op visite ben daar mijn boterham op ga zitten eten.

maar een verbod op vloeken of op godslastering zou een groot gevaar voor de meningsvrijheid betekenen.

hee katwijkers: als jullie samen willen werken met de anti sgp stuur dan es een mailtje. misschien zitten we wel op de zelfde golflengte.
in elk geval goed om te zien dat niet iedereen de christelijke repressiegolf maar kritiekloos over zich heen laat komen.
groetjes,Krijtje, namens
anti sgp


E-Mail: anti-sgp@gmx.net
Website: http://www.sgpNEE.nl
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.