Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Motieven 
Boris - 26.11.2007 15:59

Staan deze jongeren echt voor een betere kwaliteit van het onderwijs? Ik betwijfel dat en denk dat ze vooral geen zin hebben om naar school te gaan en dit allemaal reuze spannend vinden. Vanzelfsprekend worden ze enthousiast aangemoedigd vanuit het Indymedia kamp. Rellen, vernielen en brandstichting, dat is natuurlijk alleen maar toe te juichen. Dat er ook nog geroepen wordt dat alle Joden aan het gas mogen is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Het is te triest voor woorden.
Geweld 
Solidaire Vader - 26.11.2007 18:29

Boris hierboven vraagt ontdaan wat voor boodschap mijn kind meekrijgt en of dat zal zijn dat "Geweld een geaccepteerd middel is om je onvrede kenbaar te maken". Het geweld kwam vanmiddag weer eens hoofdzakelijk van de staat en de politie. Ik stond er bij en keek er na. Ze werden al door paarden het Museumplein opgejaagd voor er ook maar wat gebeurde (o ja, er was hier een daar een spiegel getrapt van een auto die door ze heen wou rijden). Dat hoeft hem overigens niet geleerd te worden, dat ziet hij zelf ook. Dat hij voor zijn rechten op moet komen, en dat van anderen, dat is belangrijk om over te brengen. En dat hij dat zoveel mogelijk zelf moet doen en niet moet overlaten aan vage partijen of overheden. In dit geval is het in hun directe belang dat ze niet zinloos in klassen gepropt worden, maar goed onderwijs krijgen waar ze wat aan hebben en waar ze zelf nog enige invloed op hebben. Staken en actievoeren dus, en als je door de politie aangevallen wordt, heb je het recht om je daartegen te verzetten en je lijf en leden (en dat van je vriendjes) te verdedigen. Verder leert hij dat media meestal het verhaal vertellen dat de heersenden het beste uitkomt, wat in dit geval ook weer duidelijk werd.
ad Boris 
nog een vader - 26.11.2007 17:30

Nee, lekker niks doen, dat helpt. Jij leert je kind zeker dat we hier democratie hebben en dat hij god op z'n blote knieen moet danken dat hij later eens in de vier jaar mag stemmen?
onzin 
sv - 26.11.2007 17:25

Ik heb die leus in Amsterdam nergens gehoord, en denk dan ook dat het een broodje aap verhaal is. Misschien in Leiden wel, dat weet ik niet. maar dan nog, de meesten schreeuwen zoiets niet, het komt uit die rare voetbalcultuur en waar we het werkelijk over moeten hebben is dat die scholieren plotseling zelf hebben ontdekt hoe ze in het geweer moeten komen.
Opvoeden 
Boris - 26.11.2007 18:22

ad nog een vader

Ik leer mijn kinderen inderdaad dat we leven in een democratie en dat we daar dankbaar voor moeten zijn. Op een democratisch model is genoeg aan te merken maar het verdient veruit de voorkeur boven de andere staatsvormen die onherroepelijk en bewezen leiden tot onderdrukking en bloedvergieten.

Naast stemmen mag je in een vrije democratie ook demonstreren. Een democratisch recht. Rellen trappen en vernielen mag niet. Uit de reacties hier maak ik op dat de er gedacht wordt dat een demonstratie alleen werkt als er rellen worden getrapt.

Het propageren, toestaan of goedkeuren van geweld is een manier om je kinderen op te voeden. Persoonlijk kies ik voor een andere insteek.
Reactie 
Boris - 26.11.2007 16:53

Het scanderen dat Joden aan het gas mogen heeft werkelijk helemaal niets te maken met de geuzen naam. Ook in Amsterdam heet dit gewoon racisme.

Als dit een 'zinnige' manier is van actievoeren is zoals de Solidaire Vader stelt dan ben ik benieuwd met welk perspectief hij zijn kind groot brengt. Met de boodschap dat geweld een geacepteerd middel is om je onvrede kenbaar te maken? Stel je je eens een samenleving voor waar elke groep of individu haar belangen zou gaan afdwingen met geweld. Zou er dan nog iets overeind blijven staan?

Indien de Solidaire Vader van mening is dat dit toch de juiste manier is, dan kan ik hem wel een aantal landen aan de hand doen waar dit de dagelijkse gang van zaken is. Misschien interessant om daar eens te gaan kijken. Of zijn kind daar überhaupt onderwijs krijgt kan ik niet garanderen.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.