Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Ja 
Nee - 02.01.2008 12:48

Zou heel graag in contact willen komen met de organisatie of iemand die ze kent!  5749182@student.uva.nl

yeah ^^ 
her rudy - 18.12.2007 09:53

nou op de mensen die vinden dat het in het weekend zou moeten plaats vinden, juist door de weeks is het makkelijker om van mensen buiten Adam er heen te gaan want er bestaat zo iets als OV waar mee mensen door de weeks heel mooi gratiz kunnen reizen.
en misschien heb ik school en vind ik een maatschapelijke kwestie wel belangrijker en zo veel school mis je niet.
en ja miss kan er wel een wat beter uit ziende slowgun worden gemaakt ja.


spelfouten.. 
bosvos2005 - 21.12.2007 23:45

je bedoelt lijdt tot?

Dat is inderdaad een beetje lullig. Maar het kan erger.

Ik ken iemand die tijdens een nachtelijke kladactie tegen racisme het klaarspeelde om in plaats van 'Tegen Nazi's!' wist te kladden: 'Tegen Nassi!"

De spelfout in de flyer zal de meeste mensen niet opvallen (was mij eerlijk gezegd ook niet opgevallen...)
waarom op een vrijdag? 
floris - 17.12.2007 23:23

ik zou graag de smeris komen fucken, maar vrijdag moet ik werken. Waarom is deze demo zonder duidelijke reden doordeweeks? Alsof iedereen die genoeg heeft van dit politiebeleid baan- of studieloos is.

Met een beetje geluk valt er voor mij nog wat de zwaaien 's avonds. ;) Of zou de smeris echt stipheidsacties gaan houden?
spelfouten 
koos - 21.12.2007 21:09

Ik ben het geheel eens met de strekking van de demo, maar ik schaam me voor alle spelfouten die keer op keer gemaakt worden in de flyers.
Ik sta voor schut.
dan niet 
gil - 18.12.2007 09:27

'pomos' en 'defiance' staan alweer klaar met kritiek. Dan kom je toch niet? Of beter nog: organiseer zelf ook wat. Ik ben blij dat er eindelijk wat georganiseerd wordt en vind de demonstratie precies aan de juisten gericht. Als ik weer eens van mijn fiets getrokken word of een knuppel in mijn nek krijg gebeurt dat door die blauwe mannetjes, niet door een prestatiecontract. Komen dus, en meer van dit soort dingen organiseren. (Van ons mag de politie staken; de rest van hun leven)
Mening 
nn10000 - 19.12.2007 23:10

eej come on, voor wie of eigenlijk tegen wat doe jij het dan?
Ik ga naar een demo om juist te laten weten hoe ik over iets denk, ik doe het niet om door zoveel mogelijk PUBLIEK/mensen begrepen te worden. Ik doe het niet om voor de media een mooi verhaaltje te maken of om tegen de massa/publiek te laten zien hoe cool ik wel of niet ben...
Ik doe dit omdat ik niet wil dat er iemand is die boven mij staat, niet iemand die bepaald wat ik wel en vooral niet mag doen op straat of erger, tegen diegenen die mijn huis afpakken of mijn gehele vrijheid ontnemen. 'Ik betaal geen belasting om vervolgens bekeurt opgepakt gestraft te worden'. Laten we ons niet afvragen of we eventueel wel of niet goed overkomen op het publiek, natuurlijk zijn er mensen die roepen dat we werkschuw tuig zijn, tuurlijk worden we bestempeld en eigenlijk ben ik daar wel trots op. Ik strijd liever voor wat ik onrechtvaardig vindt, dan dat ik arbeid moet leveren om vervolgens daarmee belasting te betalen om vervolgens in elkaar geslagen te worden en, die mensen hebben me door, liever werkloos dan looswerk. Ik doe mijn eigen ding en probeer iedereen de ruimte te geven om zijn vrijheid te vinden/ te zoeken/ zijn eigen ding te doen.
Laten we het doen voor diegenen die ons wel begrijpen, het doen omdat we nou eenmaal knettergek worden van de smeris + het hele apparaat eromheen, dat vol met middelen zit om telkens meer repressie uit te kunnen oefenen, dit doen omdat het leuk is, omdat we er met kop en schouders achterstaan en om er juist geen populistisch verhaal van te maken...
twijfels 
XXX - 19.12.2007 20:47

Ook ik heb mijn twijfels over deze demo. 90 % van het publiek zal deze demo niet begrijpen, afkeuren en de demonstranten afschilderen als werkshuw tuig dat het verdient om door agenten in mekaar geslagen te
worden. Ook ben ik bang dat er uiteindelijk slechts 20 in het zwart geklede mensen zullen zijn, niet echt overtuigend. Als je echt begrip wil krijgen van het publiek, en dat lijkt me in dit geval toch wel aan de orde, dan zal je je toonzetting moeten veranderen, of misschien inderdaad op andere manier iets proberen te doen. (Verhalen naar de media bijvoorbeeld over misdragingen van agenten).
Jammer 
ACAB - 18.12.2007 11:08

Ook ik ben het volledig eens met het doel en de gedachte achter de demonstratie, maar ook ik vind het jammer dat het door de week is. Sommigen van ons gaan misschien naar school of naar de uni, maar velen van ons hebben crappy-baantjes waarbij je niet zomaar vrij kan nemen. En het zijn vaak bijvoorbeeld illegalen, vreemdelingen, nietblanke-nederlanders en of bijvoorbeeld hardwerkende Polen die veel te maken krijgen met plisierepressie en zij werken vaak allemaal door de week.

Het geeft ook weer een verkeerd beeld. Het luie werkschuw tuig kan best op vrijdagmiddag demonstreren, zeg maar.

All cops are bastards. Het zijn inderdaad de smerissen op straat die vaak buiten hun boekje gaan, prestatiecontract of niet. Mepgrage racisten.
oh kritiek 
meisje rent - 18.12.2007 10:55

Kritisch denken ok, maar andermans initiatieven een beetje afkraken op internet vind ik niet erg constructief. Denk liever na over hoe je elkaar kunt ondersteunen in plaats van tegenwerken.

Op naar de ruispagina! ;)

Website: http://myspace.com/cacophonyfundraisers
 
Waar Precies 
NN - 18.12.2007 10:57

Waar precies op het Spui in Amsterdam???
Demonstratie tegen politie 
Flipper - 17.12.2007 23:01

Wel, ik kan me iets van de haat tegen de politie voorstellen. Maar vergeet hierbij niet (en dat wordt eigenlijk ALTIJD !!! vergeten !) vergeet niet dat de gewone 'oom' agent, waar je altijd direct mee te maken hebt... slechts gewoon orders uitvoert die ook hm... van bovenaf opgelegd zijn ! Jawel: zo is het !!! Demonstreer er dus maar op los op 21-12, maar dan tegen de politie top, of Den Haag ! Want dr komt de ellende namelijk cht weg, en eigenlijk niet van de gewone agent zelf ! Ik geef toe dat dat moeilijk te zien is als je fysiek live en echt botst met die gewone agent, maarrrr denk eens na !
Flipper

E-Mail: haaiflip@hotmail.com
Website: http://alwaystraffic.blog.com
 
timing en pijlen 
pomos - 18.12.2007 09:11

ten eerste deugt de locatie niet. Mensen die echt zwaar te lijden hebben onder politierepressie komen niet naar het Spui, dat zag je op de Kerwin herdenking wel.

Verder vind ik ook die naam niet gelukkig gekozen en de timing heel slecht. Alsof je tijdens de Vietnamoorlog tegen de soldaten gaat protesteren. Het is weliswaar niet ethisch om op dit moment politieagent te worden, maar je zou je pijlen denk ik eerder op achterliggende zaken moeten richten: prestatiecontracten vd politie, uitzetbeleid etc.
hier precies 
NN - 18.12.2007 11:09

op het spui bij het standbeeld 'het lieverdje' (waar de provo's vroeger altijd hun happenings hadden)
vrrijdag en naam 
Defiance - 18.12.2007 08:12

Precies mijn vraag. Op vrijdag kunnen denk ik vele mensen niet omdat zij moeten werken of moeten studeren.

En niet om alleen te klagen maar als het aan mij lag had de naam ook iets genuanceerder gekunt. Wat dacht je van "Tegen de Repressie" of "Tegen Staatsrepressie" of "Tegen de Controlestaat?" Dat dekt meer de lading denk ik zo.

In iedergeval succes vandaag!

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.