english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
za 12/1: Demonstratie Vastgoedmaffia, VOOR KRAAKVERBOD!!!
de Krottenkoning - 06.01.2008 22:52

Komende zaterdag, 12 januari 2008 om 14u, zal het comite 'Stop de Demonisering van de Vastgoedmaffia!' een demonstratie houden vanaf het museumplein in Amsterdam. Alle vastgoedmaffioso worden opgeroepen om in vol ornaat (bontjassen, gitaarkoffers, gleufhoeden, etc. etc. etc.) Jan ten Hoopens kraakverbod een hart onder de riem te komen steken.

Datum: zaterdag 12 januari 2008
Tijd: 14 uur
Plaats: Museumplein, nabij de vijver
Dresscode: driedelig krijtstreep, gleufhoeden, bontjassen, gitaar/viool/trompet/etc.-koffers, onderhemden met bretels, vrouwen met boa's en zonnebrillen, heel veel zonnebrillen.

Aangevoerd door een onderwereldgigant die bekend staat onder de naam 'Krottenkoning' (op zijn bijpassende krottentroon met de nodige uiers om de pandjes te kunnen melken) zal een glorieuze tocht door Oud Zuid voeren, langs al de collega-speculanten die zich jarenlang hebben opgeofferd voor leegstand, verkrotting, witwaspraktijken en het verwijderen van bewoners die door hun geringe portemonnee maar bar weinig bijdragen aan de economie en dus uiteraard een pertinent veiligheidsrisico vormen. Momenteel zijn dezelfde speculanten het slachtoffer van een schrijnende demonisering vanuit Justitie (hen tot nu toe vaak toch zo goed gezind), de Media en natuurlijk: de Linkse Kerk en hun ongewassen kraakvrienden. Dat moet anders: er zal onderweg dus volop geld wit gewassen worden in onze witwastobbe door onze professionele frisgewassen witwassers, die zich niet langer in het verdomhoekje wensen te laten drukken.

Onze trouwe vastgoedkameraad van de CDA, Jan ten Hoopen zal dan ook aangemoedigd worden zijn kraakverbod er dit keer door te krijgen en niet mee te gaan in alle roepen om maatregelen tegen speculatie. Hoewel: alsof dat soort maatregelen nou ook maar in de buurt komen van de last die de onderwereld hebben van krakers zelf. Al veel te lang kunnen krakers eerbare leden van de Nederlandse onderwereld straffeloos belasteren en lastigvallen via de media en juridische procedures.

Langs vele heroische plekken in de geschiedenis van het vastgoed, zal de demonstratie uitkomen bij de plek aan de Apollolaan waar niet alleen zoveel van onze vrienden wonen, maar ook onze gevierde voormalige hoofdbankier van de onderwereld Willem Endstra tragisch gesneuveld is. Hier zal een kleine plechtigheid gehouden worden met een kranslegging, waarbij een trompettist het laatste saluut zal brengen, waarna alle maffioso uitgenodigd worden om bij een bevriende cateraar genaamd 'Spaghetti Not Squats' in besloten sfeer een hapje en een drankje te komen drinken.


Het comite 'Stop de Demonisering van de Vastgoedmaffia!' is een breed platform van huizenspeculanten, witwassers, pandjesmelkers & andere vastgoedondernemers, waaronder kopstukken als het RABOBANK Bouwfonds, de Kroonenberggroep & de Erven Endstra en de Erven Lüske.

 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
KRAKEN IS DIEFSTAL, WITWASSEN GAAT DOOR!!! 
Een boze speculant - 06.01.2008 23:28

Bent u ook al die uitvreters zat, dat ongewassen tuig dat onder het mom van 'sociale initiatieven' en 'directe actie' maar voortdurend frisgewassen witwassers en hardwerkende speculanten zoals ons dwarszit? Dat schorem dat zich ophoudt in de meest ongewassen buurten van de stad en de buurtbewoners ervan opstoken tegen hun rechtmatig sjoemelende eigenaren? Amsterdam is een stad die van oudsher uitblinkt in het witwassen van geld door middel van vastgoedconstructies. De halve stad is van ons. Wij zijn de motor van de hoofdstedelijke economie, waarom worden wij dan zo dwarsgezeten door krakers? Heeft u zichzelf deze vraag wel eens gesteld?

Demonisering: Bouwfraude, Betuwelijn, Endstra

Volgens ons, het comité 'Stop Demonisering van de Vastgoedmaffia', is het antwoord duidelijk: de Nederlandse vastgoedbranche en onderwereld worde gedemoniseerd. De tsunami van gedemoniseer die Nederland tijstert is niet van gisteren. Feitelijk begon deze al bij de bouwfraude. Gelukkig is toen enkel de kop van klokkeluider Ad Bos eraf gegaan en zijn wij, hardwerkende zakkenvullers, toen gespaart gebleve. Bij de Betuwelijn echter vonden wij wéér krakers op onze rails, terwijl iedereen nog geloofde dat dat een transparant proces was. Nu dient zich weer de zaak rond Endstra en Holleeder aan. Laat ons 1 ding duidelijk make: al deze zaken zijn bewust opgeblazen door de Linkse Kerk om onze speculatiepraktijken in een kwaad daglicht te brengen. Of überhaupt in daglicht.

Kraken is diefstal, Witwasse gaat door!

Met de wet BIBOP lijkt ook de overheid ons te moeten hebben. Wij lachen erom, onze accountants weten wel raad met zwart geld, maar het is een wrange lach. Wij eisen meer respect. Wij maken bij deze voor eens en altijd aan u duidelijk: speculatie en de bijbehorende leegstant zijn er niet voor niets! Wij dienen een duidelijk maatschappelijk doel dat zegmaar als een mes aan twee kanten snijdt: het witwasse van zwart geld enerzeids (anders kompt er veels te veel zwart geld) en het opdrijven van de huizenprijzen anderzeids. Je ken een hoop lullen over zowel Endstra als Holleeder, maar uiteindelijk streden zij voor hetzelfde doel: een goede boterham verdienen aan vastgoed-constructies. Maar steeds opnieuw vinden wij krakers op onze weg die met negatieve pers en juridische procedures zand in onze machine gooien. Lastige huurdersverenigingen en krakers doen altijd maar alsof het betaalbaar wonen in een leefbare wijk een onvervreemdbaar recht is. Alsof je niet flink mag betalen voor het feit dat je binnen de ring woont! Het is alsof ze ons de subsidies en de premies van de overheid misgunnen die wij opstrijken, nog meer dan onze belastingloze criminele inkomsten. Al de dochterondernemingen en slapende BV's waarmee we onze panden aan onszelf doorverkopen mogen de doorstroming van de huizenmarkt dan geen steek verder helpen, maar we zorgen mooi wel voor een hoop werkgelegeheid voor Poolse bouwvakkers en Joegoslavische uitsmijters. Het is kortom pure kinnesinne.

Ten Hoopen, goed bezig, maar pas op!

De moeilijkste kwestie is onze vriend, CDA-kamerlid Jan ten Hoopen. Zijn solidariteit met de al te vaak van corruptie betichte vastgoedwereld is enerzijds terecht en recht door zee, naast dat wij hem er duur voor betalen. Wij komen ten Hoopen al jaren lang tegen bij vastgoedveilingen en conferenties. Hij is een trouwe bondgenoot. Wij spreken onze oprechte hoop uit dat hij het kraakverbod nu eindelijk eens door de kamer krijgt, dat scheelt ons weer een hoop vergunningen als wij weer eens moeten beweren dat we iets met onze talloze leegstaande kantoren willen doen. Anderzeids: ondanks dat ten Hoopen altijd bij ons hoorde, moeten wij toch constateren dat hij, wellicht om zijn kraakwet erdoor te krijgen, ineens toch de aanval geopend op onze speculatiesector. Dit meehuilen met de wolven emotioneert ons. Het is een bekend feit dat als onze branche emotioneel wordt, wij soms onze kalmte verliezen. Wij hopen dat dit niet gebeurt, en spreken onze sympathie uit voor de familie van ten Hoopen. Ook wij willen natuurlijk geen nieuwe Endstra, dat zult u ook begrijpen.

Vastgoedmaffia, sluit de rijen!!!

Voor de rest geldt: Jan ten Hoopen van de CDA heb gelijk. Het is uit met dat linkse werkschuwe tuig dat 24 uur per dag onze eerlijke ondernemingsgeest tracht te ondermijnen door middel van laster en diefstal. Dit gaat breder dan de lastercampagne in de media rond het tragische ongeval dat voorviel tussen Endstra en Holleeder, die zich uit elkaar hebben laten spelen door duistere krachten. Dit gaat verder dan die crimineel van een van Poelgeest (Groenlinks) die hardop de jeugd loopt op te ruien tegen onze hardwerkende collega's! Het voorval waar Holleeder nu voor geofferd wordt mag ons pandjesmelkers niet verdelen. Met de jubeltocht door ons Oud Zuid, waar zovelen van onze witwasbroeders het leven hebben gegeven, geven wij, de vastgoedmaffia een luid en duidelijk signaal af:

STOP DE DEMONISERING VAN DE VASTGOEDMAFFIA!
Speculantensolidariteit 
Cosa Nostra International - 10.01.2008 22:56

Berichten stromen binnen dat speculanten uit Nijmegen, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Castricum en Dordrecht al onderweg zijn om in Amsterdam hun solidariteit te komen betonen. Ook vangen we berichten op over een vloot piraten op de zuiderzee, onderweg naar Den Haag. Heel verwarrend, die georganiseerde misdaad van tegenwoordig.
omkoping... euh.. ik bedoel 
sssst - 10.01.2008 23:37

We hebben de politie inmiddels ook omgekocht (uiteraard), dus daar is niets voor te vrezen. Al probeerde ze nog wel te dreigen met een vergunning voor gewapende bodyguards, maar daar laten wij NETTE omkopers ons niet door afschrikken natuurlijk!
Daarnaast zijn we zwaar geinfiltreerd in de vakbonden van de politie en hebben geregeld dat ze zaterdag gaan staken (euh... met Den Haag zijn we nog bezig, maar is lastiger)

niet verder vertellen hoor....
Links 
NN - 12.01.2008 23:22

Hier een aantal foto's:  http://www.indymedia.nl/nl/2008/01/49561.shtml

Trouw:
 http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article891007.ece/Ludieke_betoging_krakers_tegen_kraakverbod#readmore

AT5:
 http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=32240
Ook is er een filmpje van AT5 te zien, zal morgen wel op internet komen.

vastgoedmaffia demonstratie 
h - 13.01.2008 13:53
*
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.