english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Actie tegen Islamofobendemo Zaterdag 26 januari
f - 23.01.2008 19:45

De SIOE ('stop islamisation of europe') wil Zaterdag gaan demonstreren op de Dam in Amsterdam. Hun thema is eenzijdig simpel: “tegen de islamisering”. Om 1 uur 's middags wil men een manifestatie houden met een aantal sprekers. Volgens de reguliere pers worden er zon 300 betogers verwacht. Extreem-rechtse groepen zijn niet uitgenodigd, en de organisatie heeft alle neo-nazistische symboliek verboden. Wel wordt er binnen het extreem-rechtse circuit opgeroepen om op eigen gelegenheid mee te doen met de demonstratie.
Antiracisten zullen aanwezig zijn om een geweldloos protest te uiten tegen dit bizarre samenraapsel van libertairen, extreem-rechtsen, nationalisten en opportunisten. Er wordt opgeroepen om ook op de Dam aanwezig te zijn om flyers uit te delen en de discussie aan te gaan met omstanders en demonstranten.

De SIOE is een club die in eerste instantie in Denemarken is opgericht door de extreem-rechtse politicus Anders Gravers, na alle ophef omtrent de spotprentenaffaire. Het is een extreem beperkte one-issue beweging, met tot nu geen ambities en meningen op een ander vlak. Waarschijnlijk om zoveel mogelijk mensen uit verschillende groepen aan te kunnen spreken en te mobiliseren. Dit ging mis in Brussel vorig jaar: bij de aanloop voor een demonstratie werd de organisatie en aandacht al snel overgenomen door extreem-rechts. Vlaams Behang aanhangers en neo-nazis probeerden de ondertussen verboden demonstratie toch door door te zetten waarbij iedereen is gearresteerd.

In hun oproepen lijkt de SIOE een heel redelijk beroep te doen op de vrijheid van demonstratie. Ook hun website lijkt heel redelijk en toegankelijk; men is tegen racisme, wil niks van doen te hebben met neo-nazis, en doen een appel op het rechtvaardigheidsgevoel van de lezer.
Erachter schuilt een stuk propaganda met een vieze bijsmaak. Anti-iran propaganda regelrecht gekopieerd van orthodox-christelijke nieuwsbronnen, fotocollages met gruwelijkheden, knipsels uit sensatieblaadjes en geklaag over dagelijks ongemak.
Verder verbindt de SIOE zich aan extreem-rechtse Servische nationalisten in Kosovo, die zich in de laatste burgeroorlog medeverantwoordelijk waren voor het bloedvergieten van tienduizenden mensen. Ook links naar andere bevriende sites getuigen niet van enige nuance: vaak van conservatief christelijk van aard, met als enige doel het bestrijden van de islam.

Nu is er met een goede kritiek op religie (inclusief de islam) niks mis. Er is wel wat mis met de kritiek die de SIOE heeft. Er is namelijk niks vernieuwends of anders aan. Waar 10 jaar geleden 'de Marokkanen' het probleem waren, 20 jaar geleden 'de Surinamers' en nog langer geleden 'de Italianen' en 'de Spanjaarden', wordt nu de islam uit de kast getrokken om alle denkbare onvrede op te projecteren. Van opengetrokken vuilniszakken tot hangjongeren. Nederland op zijn smalst. De zogenaamde misstanden waar de SIOE het over heeft zijn niet van toepassing, of sterk overdreven. Een van de speerpunten is bijvoorbeeld het stoppen van de 'sharia in Europa'. Naast het feit dat de sharia in slechts vijf landen in de wereld als staatssysteem is ingevoerd, en in veel andere islamitische landen tot fel verzet heeft geleid, is het pure fictie om te stellen dat dat in Europa ooit ingevoerd zou kunnen worden. De SIOE doet niks anders dan oude vooroordelen en racistische onderbuikgevoelens mee te laten liften op de opgelaaide mediahype over de islam.

Het is dan ook helemaal niet nieuw in Europa dat haat tegen haar buren wordt misbruikt als ventiel voor de eigen sociale conflicten. Van de perzen in de Romeinse tijd, via de kruistochten naar de godsdienstoorlogen tot aan de jodenvervolgingen in de laatste 150 jaar. In die zin staat de SIOE inderdaad voor de oude europese normen en waarden, alleen is die nu gericht tegen de eigen bevolking. In tijden van groeiende sociale verschillen en grote onzekerheden groeien ook de spanningen tussen de haves en de have-nots. Clubs als de SIOE, samen op een lijn met Wilders en Verdonk, maar ook met regeringspolitici als Albayarak en Cohen proberen deze spanningen op zon manier te kanaliseren dat zij de gewone bezittende burger met zich meekrijgt. De onderliggende oorzaken van de sociale conflicten worden niet erkend en niet aangepakt, er wordt alleen een zogenaamde gemene deler genoemd en aangevallen. Zo wordt er geheel voorbijgegaan aan het feit dat het grootste deel van de achterban van de radikale islam helemaal niet religieus gemotiveerd is, maar de politieke islam beschouwt als een middel om sociale rechtvaardigheid te behalen. Dat de SIOE het hier niet over heeft bewijst dat ze daar ook niet in geinteresseerd is: haar islamofobie is slechts een voertuig voor het ouderwets aanwakkeren van tegenstellingen. Of in ouderwets Nederlands: provocatief, beledigend en racistisch.


-----------


Rond 12:45 wordt er door antiracistische activisten verzameld op de Dam om te gaan flyeren. Kom ook!Website: http://www.indymedia.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
krtiek 
f - 24.01.2008 14:03

Met de islam is een hoop mis, net zoals er een hoop mis is met een hoop andere religies. Kritiek op de islam moet ook altijd gegeven kunnen worden, daar gaat het stuk van Alex ook over. Iedereen die staat voor een tolerante open maatschappij moet stelling nemen tegen de totalitaire eigenschappen van extremistische religies.
Het is waar dat de islam niet eenduidig is, het is niet een homogene religie die in de grondbeginselen 'fout' is. Daar gaat het hier ook niet over, het gaat er om dat je kritisch moet kunnen zijn op de foute aspecten ervan.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de islam geen progressieve verzetsbeweging, het is een religie die in sommige landen extreem wordt misbruikt door totalitaire regimes. Net zoals links zich verzet tegen achterhaalde standpunten van het vaticaan moet er ook verzet zijn tegen dezelfde soort standpunten die elders worden gepropageerd.

Clubs als de SIOE zijn eigenlijk helemaal niet tegen extremistische religies. Het gaat hier gewoon om een racistische conservatieve club met christenfundamentalische randjes. Wat zij doen is het thema 'de islam' gebruiken voor hun eigen agenda. Zij proberen onverdraagzaamheid en vooroordelen tegen migranten te verkopen onder de noemer 'strijd tegen de intolerante islam'. Alsof elke migrant een homohatende fundamentalist is. Een oud truukje, wat inderdaad lijkt op dezelfde taktieken uit een bepaalde historische periode uit de 20e eeuw.

Het wachten is vooralsnog op een werkelijk progressieve kritiek op de islam.

links:
 http://www.ravagedigitaal.org/2004+15/nederland+droomland.htm
(essay van Alex van Veen)

 http://video.google.com/videoplay?docid=6379618149058958603
(voordracht van Christopher Hitchens, over vrijheid van meningsuiting en totalitair denken)
persbericht 
Stop de Hetze Tegen Moslims - 25.01.2008 17:29


Anti-islam demonstratie stuit op weerstand.


Zaterdag 26 januari wil de Nederlandse afdeling van Stop Islamisation Of
Europe(SIOE) naar Amsterdam komen. Ze willen op de Dam een demonstratie
houden tegen de islamisering van Nederland en de zogenaamde politieke
correctheid van de multiculturele samenleving.

Wij van Stop de Hetze Tegen Moslims (SHTM) willen een tegengeluid
laten horen tegen het manipulatieve populisme dat door de SIOE wordt
uitgedragen. Het aanwakkeren van irrationele angst voor een, in
heel Europa, nog steeds verdrukte minderheid lijkt ons niet de weg naar
een constructieve aanpak van de samenlevingsproblemen in een zich
globaliserende wereld.

Het ongenuanceerde standpunt van SIOE draagt bij tot polarisering,
onverdraagzaamheid en het aanwakkeren van angstgevoelens die een
draagvlak geven aan het verder zetten en uitbreiden van de oorlogen in
het Midden-Oosten.

Zij wekken de indruk dat alle moslims extremisten zijn. Daardoor geven
ze draagvlak aan precies het omgekeerde van waarvoor ze zeggen op te
komen. De vrijheid van religie wordt teruggeschroefd doordat westerse
religieuze extremisten garen spinnen bij het demoniseren van de moslims
en daardoor weer meer macht en draagvlak krijgen.

Verder spelen zij ook extreem rechts in de kaart. Door zich zo expliciet
te moeten distantiëren van nazistische en fascistische taal en
symboliek, beseffen ze waar hun wervende kracht ligt. Dat bleek ook bij
de opstootjes n.a.v. de verboden demonstratie in Brussel, waarbij vooral
rechts extremisten gearresteerd werden.

SHTM verzamelt zaterdag om half 1 's middags op de Dam voor een
geweldloos protest tegen de onverdraagzaamheid van de SIOE.

Maskers gevallen 
NN - 26.01.2008 03:29

zuivering
zuivering

Een quote vanop de SIOE webiste
"Motto van de dag : Schoonheid ontstaat door de zuivering van overtolligheden. Michelangelo."

We weten waartoe "zuivering" kan leiden, onder andere het verbranden van menselijk "afval".

Krijgt een mens toch wel koude rillingen van.
Foto's 
prikkel - 26.01.2008 15:40

de linkse demonstranten op afstand
de linkse demonstranten op afstand

politie houdt linkse demonstranten op afstand
politie houdt linkse demonstranten op afstand

politie houdt de clowns weg bij de anti-islam-demonstranten
politie houdt de clowns weg bij de anti-islam-demonstranten


Er was een klein groepje van SIOE op komen dagen. Iets van 40 lui, maar het was moeilijk in te schatten, want er was ontzettend veel pers die er om heen stond.
Ook waren er veel linkse demonstranten die een gepast tegengeluid lieten horen. Ook was er een Clowngroep die de draak stak met de anti-islam-demonstranten.E-Mail: prikkel@dds.nl
nog 1 foto 
prikkel - 26.01.2008 15:41

clowns in actie
clowns in actie


En nog een foto van de clowns in actie

E-Mail: prikkel@dds.nl
Extreemrechts aanwezig 
Prikkel - 26.01.2008 15:55

Man met
Man met "Holland" speld op zijn bomberjack

rechtsextremist Ben v.d. Kooi (links) was deelnemer met zijn maat
rechtsextremist Ben v.d. Kooi (links) was deelnemer met zijn maat

NVB penningmeester Peter van Egmond (rechts) keek toe in het publiek
NVB penningmeester Peter van Egmond (rechts) keek toe in het publiek


Onder de normale anti-islam demonstranten was ook een aantal rechtsextremisten aanwezig

E-Mail: prikkel@dds.nl
Foto verwijderen a.u.b. 
antifa - 26.01.2008 16:46

"Man met 'Holland' speld op zijn bomberjack", schrijft Prikkel onder de kop "Extreem-rechts aanwezig'. Sla je nou niet een beetje door? Is de persoon met dat onschuldige speldje daadwerkelijk een rechts-extremist? Anders zou ik Indymedia willen verzoeken deze foto snel te verwijderen, alvorens ie opduikt op tal van antifa-publicaties op internet...
Holland speldje 
pietje puk - 26.01.2008 17:15

Voornoemd jongmens is de gehele middag bij heerschap van der Kooy in de buurt gebleven, en ze zijn samen met de trein Amsterdam uitgetrokken, dus als het speldje niets zegt, en dat ben ik met je eens, het gezelschap van deze pipo des te meer. (en ja, het is eigen waarneming).
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.