Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Cohen & media berichten geheel anders 
MM - 28.02.2008 00:32

Krakers beschieten politie met moeren
 http://www.telegraaf.nl/binnenland/3411271/_Politie_met_moeren_beschoten__.html?p=17,2

Soortgelijke news.google artikelen:
 http://news.google.com/news?ned=nl_nl&ncl=1149476181

Loopt nu de gehele officiele media te liegen c.q. een gelogen officiele versie na te praten, of klopt de door de krakers weergeven versie niet helemaal; cq is onvolledig?
suhukkels 
Toine - 28.02.2008 09:25

Ja slimmerikken,was eric de vlieger er nog maar.Cohen en de Wit hebben hem onder jullie ogen gesloopt en mede omdat hij anti speculatie was.De vlieger zou het opgelost hebben. Te grappig dit!

E-Mail: aaagga@yahoo.com
A'damse krakers boos op antikrakers 
Hans Schaagen - 28.02.2008 15:39

De Amsterdamse krakersscène heeft de strijd aangebonden met anti-kraakwachten, de zogenoemde antikrakers.

Dinsdagavond bestormde een commando van zo'n tachtig met bivakmutsen en helmen getooide krakers de Spuistraat 227 om twee antikrakers met stokken hun woning uit te slaan. Een week eerder waren krakers nog uit dit pand gezet bij een ontruimingsronde. De krakers noemen het zelf in een persbericht een herkraak ''als protest tegen toenemende repressie tegen krakers, en de voortdurende uitholling van woonrechten.''

Vannacht was het weer raak. De ruiten van Antikraak BV werden ingegooid. Eerder was ook al een busje van het antikraakbemiddelingsbureau vernield.

De krakers zijn boos op de anti-kraakwachten omdat die leegstand zouden faciliteren, en op die manier de woningnood in stand houden. ''Zij hebben geen huurrechten en kunnen zo uit een pand worden gezet'', aldus Katinka Vuijk van de kraakbeweging.

Joost Koenders van Antikraak BV zegt helemaal geen leegstand te promoten. ''Wij faciliteren woonruimte. Ik voorzie in een woonbehoefte. En dat antikrakers geen huurrechten hebben? Tja. Ik vind kraken een raarder fenomeen dan antikraken. Ik ontneem geen eigendommen.''


Bron:  http://frontpage.fok.nl/nieuws/88346 & Het Parool



Niet zo netjes als dit zo gegaan is, of is dit foutieve berichtgeving? Alhoewel er in jullie eigen persbericht ook staat dat het op een handgemeen is uitgelopen.
Hoger en lager 
Toine - 28.02.2008 12:53

Volgens mij heeft het Om een mispeer gehad want wat bleek: Vliegertje had geen dubieuse contacten en zijn centen verdient met machineriën en vastgoed.Hij heeft geen beschuldiging gekregen of weten jullie meer? Hij moest gewoon weg vanwege zijn totale oninpasbaarheid in het corrupte systeem.Hij veegde de vloer aan met branchegenoten,ministers en Job Cohen. En daar was hij trots op omdat deze gast altijd zijn eigen gang ging.Dat zijn miljoenen mensen irriteerden is alleen maar te zielig voor hen.Ik hoop dat hij zo hard terug komt en eigenlijk is dat al zo.Met het Paerd heeft hij een eerlijke deal gedaan en is zijn beloftes nagekomen die Fortress nu weer breekt.Fijne wedstrijd allemaal.
kraken gaat door  
alexander - 28.02.2008 07:39

kraken gaat door en ondanks de ontruimingen zijn de krakers sterker dan politie.
zolang wij blijven ademen blijft het kraken door gaan.
hoger, alsmaar hoger... 
... - 28.02.2008 11:43

Ach ja, was Vliegertje er nog maar, de grote antispeculatie speculant. Met z'n gladde praatjes, waar sommige naieve krakertjes graag naar luisterden, gezellig met een biertje in zijn monumentale woonkeuken. Met al zijn miljoenen, waarvan nog steeds niemand weet waar ze nu precies vandaan kwamen. Met z'n gesjoemel met Franse vliegtuigen. Met z'n maffiacontacten, die hij ontkende maar uiteindelijk moest toegeven, waarna hij moest onderduiken. Daar had de kraakbeweging goede sier mee kunnen maken!
Wie perste nu wie af, wie stopte nu wie in een kofferbak, wie praatte er nu wel of niet met het Openbaar Ministerie? Een ontroerend beeld: Holleeder op z'n scootertje in de VPC-buurt en Erik op de fiets met een hand op zijn schouder. Maar toen reed Holleeder iets te hard en sleurde Erik mee in zijn val!
Exit Vlieger en we hebben nooit meer wat van 'm gehoord. Natuurlijk zijn er nog wel een paar figuren die geloven dat Vliegertje eigenlijk een hele toffe peer was die door gemene manipulaties van het OM ten val is gebracht. Erikje blijft hun grote held! Dat het wel eens aan zijn eigen onhandige manoeuvres en dubieuze zaakjes zou kunnen liggen, dat komt natuurlijk niet bij hen op.
En dat je een sociale beweging niet kunt bouwen op de twijfelachtige ondersteuning van een multimiljonair, maar van onderaf moet opbouwen en op eigen kracht moet opereren - dat wil er bij hen nog steeds niet in.
Slaap maar rustig verder.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.