Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Kort door de bocht of niet... 
Autonoom - 28.02.2008 23:18

Feit is dan misschien wel dat wij als anti-fascisten altijd ook een demonstratie kunnen aanvragen. Maar als deze vervolgens word geweigert en het er dus op neem komt dat fascisten op het moment dat zij ergens willen demonstreren het voor elkaar krijgen dat een stad enkel hen terrein wordt. Lijkt mij dit toch een ernstige ontwikkeling die vraagt om hardere acties in de toekomst.

Dit is nu al de derde keer dat dit gebeurt. Arnhem voorheen en eveneens in Doetinchem.

Fascisten beschermen om zo de orde te bewaren betekend fascisme in stand houden!

TOEN NIET! NIET! NOOIT MEER FASCISME!
In de brief 
Chaoss - 28.02.2008 18:52

Interessante frase in de tekst:

"De politie treedt op bij het uiten van racistische leuzen of gedragingen."

Waarom dan toch de demo toelaten?

Het kan verkeren 
sjors - 02.03.2008 07:42

Het mooiste aan het verhaal is dat Burgemeester Polman nu zo trots als een aap met zeven l*llen rond loopt over hoe alles verlopen is; alsof dat aan hem ligt.
Maar laten we hem dankbaar zijn; ik ben er van overtuigd dat juist door de beslissingen van Polman er meer volk de straat is op gegaan dan het geval zou zijn geweest bij alleen een tegendemonstratie.
De Bergse bevolking heeft namelijk niet alleen luidruchtig laten blijken hoe ze over de NVU denkt maar, in wezen, ook over Polman. Hij heeft gedacht dat hij, door z'n politie-inzet en -verordening en het, op alle manieren, proberen monddood maken van de oppositie,de bevolking kon knechten.
Nou Polman; nu niet en nooit niet!

facisme bergen op zoom 
Anarchie - 01.03.2008 22:51

dit is zeker gelukt echt veel mensen tegen facisme er is ook een goed tegengeluid geweest ondanks dat het niet mocht:D
Polman Fascist 
Hacktivist - 28.02.2008 17:30

Zo, de gemeente laat maar weer even zien wat voor smerige fascisten ze zijn. Dit gaat niet in de smaak vallen bij de plaatselijke bevolking. Heel erg niet, ze vragen zo om escalatie. Ze kunnen beter de tegendemo georganiseert laten verlopen, en vreedzaam, zoals deze is georganiseerd. Het lijkt me sterk dat de autonomen zich hierdoor zullen laten tegenhouden.
Waarom is Polman een fascist? 
Tegendemonstrant - 28.02.2008 20:53

Helaas zijn er altijd weer mensen die meteen erg kort door de bocht reageren en ongenuanceerd. Het is een feit dat Polman de demo van de NVU niet kan verbieden. Een burgemeester moet de openbare orde kunnen garanderen en iedereen heeft recht op demonstreren, hoe kloten dat ook is wanneer ook neonazi's gebruik gaan maken van recht op demonstratie. Neemt niet weg dat het wel te gek voor woorden is dat tegendemonstraties zijn verboden. Dat is een punt om aandacht voor te vragen en om Polman te benaderen met vragen en misschien is het voor degenen die een tegendemo wilden houden raadzaam om dat recht via een Kort Geding af te dwingen. Immers, Polman stelt dat de NVU recht heeft op het recht om te demonstreren, maar dat hebben verontruste burgers die een tegendemo willen houden ook. Polman stelt zich op het standpunt dat hij met het toestaan van een tegendemo de openbare orde niet kan garanderen. Het is echter zijn taak om die openbare orde wel te garanderen, zoals hij dat kennelijk ook kan bij de NVU-demo. Juist met het verbieden van een tegendemo werkt Polman juist een dreiging van verstoring van de openbare orde in de hand. Maar, dat zal zaterdag achter in de middag pas duidelijk zijn.

Om nu meteen maar Polman als een fascist te kwalificeren is heel ongenuanceerd en jammer. Ook ik zie liever geen enkele rechtsextremist en neonazi demonstreren, waar dan ook. Maar hoe je het wendt of keert - of we het nu leuk vinden of niet -, ook zij hebben recht op demonstreren.

Het enige dat Polman nu kwalijk kan worden genomen is dat hij een tegendemo verbiedt. Wie weet gaat zaterdag in Bergen op Zoom gebeuren dat maanden geleden ook gebeurde in Doetinchem toen de NVU daar bij het station marcheerde: er ontstond een spontaan tegenprotest vanuit de bevolking. Hopelijk gebeurt dat ook zaterdag.....gewoon maatschappelijk en publiek verzet tegen de komst van de NVU en daarmee een statement afgeven naar burgemeester Polman.

Website: http://www.bndestem.nl/bergenopzoom/2731722/Protestmars--NVU-mag-doorgaan.ece
 
Zielig 
nn - 28.02.2008 19:02

Net zomin als 'hacktivist' zich laat tegenhouden door enig gezond verstand.
en vervolgens 
Autonoom - 29.02.2008 00:03

Als wij (de anti-fascisten) een demonstratie eerder aanvragen dan extreem-rechts is het overigens ook zinloos. Want dan lopen wij in een stad. Dan krijgen de nazi's misschien wel een verbod, maar vervolgens lopen zij gewoon in een andere stad en dus hebben wij ons doel nog steeds niet berijkt: Een strijdbaar weerwoord geven tegen fascisme en voorkomen dat zij de straten bevuilen.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.