Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
radioprogramma aanvulling 
ps 42 - 28.05.2008 23:14

je moet naar zoek in archief gaan, 27-5-08, tussen 16.00 en 17.00 uur.
En daarna editie zuid kiezen.
ben niet zo goed met die computerdingen.
Het is geen filmpje, het is radio 
Het is geen filmpje, het is radio - 28.05.2008 22:54

Het is geen filmpje, het is radio

E-Mail: Het is geen filmpje, het is radio
Website: http://Het is geen filmpje, het is radio
 
jammer 
frank - 26.05.2008 17:22

ik vind het wel een jammere actie om als tegenreactie of omdat je het er niet mee eens bent de ruiten bij cohen er uit te kinkelen. dan is het ook niet raar dat die krakers (crimineel) worden genoemd. want een ruit doorgooien van een ander is gewoon verboden.
Ik ben trouwens pro kraken maar dat gaat gewoon te ver
Wapens 
Kenny - 27.05.2008 12:10

Zijn dit geen wapens?
Zijn dit geen wapens?

"In de reguliere pers is de politie al begonnen het met criminaliseren van de krakers door gewag te maken van "wapens" die aanwezig zouden zijn in het pand zoals een hakmes, een honkbalknuppel en "munitie", oftewel keukengerei, sportartikelen en een riem met lege hulspatronen."

----------------------------------------------------------------------------

Als ik zo de foto's van de politie bekijk, dan zie ik toch wel degelijk wapens. Verklaring?
"Rellen" Oosterparkstraat 
H. Crust - 03.06.2008 15:17

Ik ging net weg voor een weekje vakantie toen ik hoorde via het alarm van de ontruiming. Via de krant vernam ik op mijn vakantieadres wat er gebeurd was. Politie bekogeld met stoelen en paraplu's!!!? Cool! Tientallen arrestaties; minder cool! Ruiten ingegooid Cohen, Stopera en woningbouwvereniging; ook wel cool. Maar toch wil ik paar kanttekeningen maken. Om te beginnen weet iedereen die mij kent dat ik geen "lieve kraker" ben. Ik ben een paar keer in de Citex geweest. Een lawaaierige, rokerige ruimte waar de speed van de bar werd gesnoven; niet zelden stampvol met mensen die tot in de ochtend doorgingen met zuipen en feesten. Ik mag dan wel een zogenaamde "Ouwe lul" zijn, maar ik vind toch dat je, zelfs als kraakcafé, een bepaalde code moet hebben om zoiets te runnen. En als ik zie dat als iedereen hutje bij mutje op elkaar staat en ik zie mensen binnen komen met een hond, dan is dat voor mij dierenmishandeling. Zogezegd kwam ik er weinig; ik vond de sfeer niet prettig en het was mij te druk. De berichtgeving op deze site moet me doen geloven dat de buren solidair en geen klachten hadden. Ik kan dit moeilijk geloven. Ik werk zelf in een bar en weet als geen ander dat een bar overlast kan veroorzaken. Het barcollectief van de Citex is wat mij betreft ver over de schreef gegaan. Ben trouwens graag tot wederhoor bereid. H. Crust
Ps. sorry als ik het twee keer verstuurd heb, maar mijn computer reageerde niet.
wederhoor 
aaargh - 06.06.2008 12:40

Ik kwam met enige regelmaat in Citex en heb nog nooit mensen speed van de bar zien snuiven. Jammer dat ik dat nu nooit meer mee zal maken.

Als je buiten stond hoorde je niet eens dat er een kroeg zat. Natuurlijk zal er wel een dronken persoon op straat hebben geroepen maar de kans lijkt me klein dat veel mensen daar veel last van hadden. Niet in de laatste plaats doordat de directe buren zelf krakers waren. De huurders hadden een buffer van een paar huizen en dat is echt wel genoeg. Uberhaupt is dit de eerste keer dat ik iemand de ontruiming in verband heb zien brengen met de Citex-bar. Wel origineel maar niet erg nuttig.

Wat een irritant onderscheid trouwens, dat tussen lieve en niet-lieve krakers. Het is wel heel functioneel voor de mensen die zich als "niet lief" categoriseren want die zijn zich nu fijn aan het distantieren zijn (zie Grachtenkrant en Crust hier).
alle? 
linksyst - 27.05.2008 21:00

Ha goed nieuws dat alle arresto's vrij zijn - wel een beetje raar dat dit door ene NN word gemeld en niet door de arrestantengroep. Begrijp me goed, dit is natuurlijk goed nieuws, maar ik had ook graag wat meer details gelezen, al was het maar omdat er dan wat meer zekerheid ontstaat of het bericht wel klopt. Zijn er mensen NN vrijgelaten? Zijn er ook dagvaardingen uitgereikt? Zijn mensen wel een beetje normaal behandeld in de cel?


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.