Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
slap verweer 
A.B. - 29.05.2008 19:04




Slap gelul dit.
de wapens die in de Citex panden zijn aangetroffen zijn wel degelijk echte wapens, zoals omschreven in de wapenwet.

Eerst was het verweer dat er geen wapens in het pand waren.
Toen waren het zogenaamd geen echte wapens.
Vervolgens, omdat het een kraakpand was, waren de wapens noodzakelijk "ter verdediging"
Toen zou het om zaken gaan (zoals vlindermessen) die "iedereen" wel in huis had (ik niet anders)

En wat me met bovenstaand stukje aanmoeten is me niet geheel duidelijk.
Of is het humor "om te lachen" ?
Aanvullingen/correcties 
TLM - 29.05.2008 22:12

Onderstaande reactie is een normale aanvulling/correctie en geeft de achtergrond weer bij bovenstaand nieuwsbericht.

Ik snap niet dat indymedia.nl dit verwijdert. Natuurlijk moet de (absoluut nodige) discussie die hiermee wordt aangezwengeld ergens anders plaatsvinden, maar laat zo'n gerichte aanvulling toch alsjeblieft staan.

------------------------------------------------------------------------

Deze voorbeelden die je nu aanleverd zijn toch wel wat anders dan de gevonden wapens in Amsterdam Oost.

De gevonden wapens in oost waren:
- honkbalknuppels: Oke, dit beetje mierenneukerij
- vlindermessen: Op zich zou je, dit kunnen gebruiken als keukenmes of werkmes. Maar het is wel een beetje vergezocht.
- gaspistool: Hier kan ik echt geen normaal huishoudelijk gebruik voor verzinnen
- pepperspray: Hier kan ik echt geen normaal huishoudelijk gebruik voor verzinnen
- ploertendoder: Dit is een illegaal wapen, ongeacht de situatie!
- boksbeugel: Hier kan ik echt geen normaal huishoudelijk gebruik voor verzinnen
- hakmes: Tenzij je een flinke tuin hebt, kan ik niet voorstellen waarom je hakmes zou moeten hebben. Het is niet handig om je appeltje mee te schillen.
- schietpen: Dit is een illegaal wapen, ongeacht de situatie!
- slagvoorwerp met spijkers: Dit word zeker gebruikt om je biefstukje zacht mee te slaan?
- munitie voor een vuurwapen: Geen idee of het illegaal is om scherp munitie te hebben. Maar goed zonder vuurwapen heb je er toch weinig aan.

Website: http://www.kraak-forum.nl
 
Dat heeft zo'n jongen toch niet nodig... 
appeltje eitje - 29.05.2008 15:29

Dat de meningen in Nederland over de kraakscene verdeeld zijn moge duidelijk zijn. Zelf ben ik er ook geen voorstander van, maar het is voor mij volstrekt logisch dat je je eigen glazen ingooit wanneer er bij een ontruiming illegale wapens worden aangetroffen.
De al dan niet boobytrap waarover eind 2007 zo'n ophef was ontstaan, lijkt mij een signaal dat je als kraakscene erg moet oppassen om niet als geweldadige groepering te worden gezien. Dat er nu wapens worden aangetroffen kun je zien als de druppel die de emmer doet overlopen.

Nu is het niet mijn bedoeling hier een praatje te gaan houden over jullie eigen zaken en verantwoordelijkheden. Wat mij er echter toe zet hier een reactie te plaatsen zijn een aantal van de bovenstaande reacties over optreden van politie tegenover de kraakscene in vergelijking tot neo-nazi groeperingen.

Zoals bekend ben je in Nederland (gelukkig) onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Wanneer krakers de ontruiming van een pand op 'geweldadige' manier willen tegengaan dan is dat een overtreding en verboden wapenbezit evengoed. Dat geldt ook voor neo-nazi's. Het verschil is dat zij wel gestoorde ideeën hebben, maar dat zij minder vaak met de politie in aanraking komen, doordat zij minder de publiciteit trekken.

Mijn tip aan de kraakscene is dan ook minder de publiciteit te zoeken en wanneer er gevraagd wordt het pand te verlaten, dit ook te doen. Niet voor niets is er steeds meer anti-kraak. Jullie verliezen steeds meer sympathie, zowel van de burger als van de politiek.


Het kozijn 
De voeg - 30.05.2008 00:12

Een mooi kozijn, mooie hardhouten deur, en erg dure opliggende voeg. Niet overal even vakkundig uitgevoerd, maar toch een kapitaal pand. Schatting: woz: 700.000
geen behoefte aan GeenStijlp-posts 
XXX - 30.05.2008 11:57

@ R de Bruin: Indymedia is een nieuwssite, geen discussieforum. Bovendien hebben posts van GeenStijl-bezoekers met daarin teksten als: "alle krakers moeten worden afgeschoten" of "jullie zijn stinkend werkschuw tuig" totaal geen meerwaarde en heeft het Indymedia-publiek daar ook geen enkele behoefte aan. Die posts zijn toch ook alleen bedoeld om te provoceren en te beledigen. Als men wilt discussieren, surft men maar naar het kraak-forum of zo.
Vriendelijk 
Job C - 29.05.2008 18:50

Het blijven toch echt leuke jongens!
Nu ik dit allemaal gehoord heb, denk ik echt dat de ontruimingen een foutje waren van mijn zijde.

Kopje thee?
Geen wapenS 
minime - 29.05.2008 23:53

Het derde item van rechts is duidelijk een wapen. De rest kan worden geclassificeerd worden als keukenmes, zakmesjes (Opinel), tuingereedschap e.d.

Nee, wapenS zijn niet aangetroffen, wel een wapeN.
verkeerd geinformeerd 
nn - 29.05.2008 16:05

dit is een onafhankelijke nieuws site dus geen nieuwsloze posts svp
AUB geen vergelijking met Neo Nazi 
tja - 29.05.2008 15:54

@a42:

Sorry maar de vergelijking tussen de kraakbeweging en neo-nazi vindt ik verwerpelijk. Ik ben me er van bewust dat je duidelijk wil maken dat "Zij" veel gevaarlijkere wapens hadden en toch veel minder media aandacht kregen. Maar met het vingertje wijzen en zeggen dat zij veel gevaarlijker zijn is kinderachtig.

Maar je moet het imho anders zien. De kraakbeweging word sinds een aantal jaren gezien als een pacifistische actieve beweging. En als er dan een aantal "rotte leden" foute dingen doen, zoals wapen bezit. Dan word er door media op gesprongen om dat het "interessant" nieuws is. En mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is, smullen er van. Terwijl de kraakbeweging eigenlijk trots zou moeten zijn, in al die ontruimingen en arrestaties. Zijn er nagenoeg nooit wapens gevonden. Het is een mooi voorbeeld hoe een actieve beweging zou moeten werken.

Dus kijk om je heen, spreek mensen er op aan als zij wapens ( ik heb niet over keukenmessen ed ) hebben. Je wilt geen wapens in kraakpanden hebben. Het leidt alleen maar tot onrust en gevaarlijke situatie's.
meer betaalbare huurwonigen. 
nn - 29.05.2008 10:27

tja als je stedelijke cq landelijke sociale bewegingen wil vernietigen met het soort opzetjeSS en aankomende wetgeving als by de citex,schijnheilig,pakhuis afrika,de kerkstraat en alle anderen sinds de jaren zestig die ik vergeten ben te noemen.....dan kun je als job hetende mischien beter maar is gaan omkijken naar een andere job...iets met afval ofzo.uiteraard geld dit ook voor die rechtsextremistiche subjects die hun kans schoon zien om door wetgeving sociale strijd te vernietigen.als je alle maatregelen sinds+_ 1988 by elkaar optelt op alle politieke gebieden dus tezamen met bv de opkomst en ondergang van pim fortyn enz dan wonen er in dit bananenrepubliek landje net iets te veel ...(vul zelf maar in)die net iets te veel ongestoord en ongecontroleerd door democratische (kuch)(kuch)(kUcH)
krachten hun gang kunnen gaan.in "crises in de rechtstaat" schreef britta bohler er al over.....cohen heeft een legale knokploeg in het leven geroepen...en die stap is niet ver meer verwyderd van het vormen van doodseskaders zoals we die kennen uit het vroegere chili, argentinie,el salvador,nicaraqua,columbia,spanje ten tyde van franco enz....

we zullen zien of de soep de komende decenia"s afkoelt ...of te heet wordt.

ciao
wapens 
jemoeder - 29.05.2008 18:09

ik moet toch zeggen dat dat spiraal toch meer een martelwapen is dan een slag of schietwapen ;)
one law for them... 
nn - 29.05.2008 10:29

'Politie overtreedt massaal wapenregels'
Uitgegeven: 29 mei 2008 06:45

AMSTERDAM - De politie overtreedt massaal de eigen wapenregels. Uit interne registratiegegevens blijkt dat vorig jaar 1200 agenten die gezakt waren voor de schiettoets, hun vuurwapen niet hebben ingeleverd.

lees verder op:
 http://www.nu.nl/news/1588489/14/%27Politie_overtreedt_massaal_wapenregels%27.html
@ Honkbal fanaat 
B-eennulnul - 29.05.2008 15:28

Dat van die honkbalknuppel is dus onzin. Het gaat er bij de wapenwet voornamelijk om de context waarin het 'wapen' wordt aangetroffen.

Dus wanneer jij met een aantal vrienden in het park een gezellig potje aan het honkballen bent, zul je daar geen problemen mee krijgen (hoogstens wanneer ze vinden dat daar honkballen een onveilige situatie geeft). Maar wanneer jij met je honkbalknuppel in de aanslag door een druk uitgaanscentrum loopt zul je wel met een erg goed verhaal moeten komen om aan te tonen dat je niet van plan bent het als wapen te gebruiken.

Zo zul je ook moeten kijken naar de 'wapens' die in het krakerspand gevonden zijn. Hoewel een aantal wel voor huishoudelijk gebruik kunnen zijn, is het door de combinatie met minder huishoudelijke voorwerpen en wapens die wel standaard op de illegale wapenlijst staan (zoals het vlindermes), waarschijnlijker dat de andere voorwerpen ook als wapen bedoeld zijn.
recht 
Hendrik-Jan Wouters - 29.05.2008 16:18

De essentie van EIGENDOM is dat je in beginsel zelf mag bepalen wat je er mee doet.

Als iemand om wat voor reden dan ook (bijvoorbeeld te beroerd om een baan te zoeken) een huis in de binnenstad van Amsterdam niet kan betalen, zal diegene - hoe vervelend ook - ergens anders moeten gaan wonen. Je kunt niet altijd je zin hebben!

Gelet op de verhouding huur- (85%) en koopwoningen (15%) in Amsterdam, is het helemaal onbegrijpelijk dat iemands eigendomsrecht, zoals van Woningbouwvereniging De Key, niet gerespecteerd wordt.


de typhus 
sysyphus - 30.05.2008 00:23

Op de foto is te zien dat het slot van de deur niet SK** gecertificeerd is. DOM!
Tering wat een arsenaal! 
Verontruste burger - 29.05.2008 09:11

Ik keek net bij ons in de keukenla en in de gereedschapskist en ben zwaar geshockeerd. Tering wat een wapenarsenaal! Meer dan al die luizige Citexen bijmekaar. Ik ga NU Cohen bellen want dit kan zo niet.
Criminalisering door politici. 
a42 - 29.05.2008 14:59


zie hier :  http://frontpage.fok.nl/nieuws/74634

En vooral foto bij deze weblink.

Het grote verschil is dat allerlei politici moord en brand schreeuwen
naar aanleiding van de wapen-vondst en gebroken en gebarsten ruiten
inzake ontruiming Citex-panden.

Terwijl wanneer er bij neo-nazi's wapens worden gevonden de politie
alleen maar naar het verboden wapen-bezit kijkt, en niet naar het
eventuele verband met de duistere clubjes waar de neo-nazis actief in zijn.

Over het feit dat de politie voor de zoveelste keer de zgn. ID-plicht
misbruikt wordt niet gepraat, en politici gebruiken voor de zoveelste keer
deze bijzaken als argumenten op weg naar een algeheel kraak-verbod.

Het gros van de politici is hard op weg om hetzelfde te worden als
de voorpagina's van al die gratis krantjes in de trein, namelijk :

Sensatie-belust en xenofoob !


Doorgedraaid? 
Marcus - 29.05.2008 11:05

NN draait een beetje door.
Nederland, Amsterdam en Cohen praktisch vergelijken met een Chili, Franco, Argentinie,..etc.
Zit echt veel logica achter,...uhmm?


x - 29.05.2008 08:43




x
Apart 
D. Jacobse - 29.05.2008 16:10

Nogal apart om op deze manier de jongens te steunen die weldegelijk in het bezit waren van wapens.
Hierbij lijkt het gelijk of wapen gebruik in zijn algemeenheid goed gepraat kan worden. Want hoe vaak wordt er nog een honkbalknuppel gebruikt voor de sport.
Daarnaast zal de politie zonder incident natuurlijk niet ingrijpen. Dus voor mij een nog misplaatste actie.

>

E-Mail: jacobse@bugmenot.com
Ik bijt wel....  
tja - 29.05.2008 12:56

Deze voorbeelden die je nu aanleverd zijn toch wel wat anders dan de gevonden wapens in Amsterdam Oost.

De gevonden wapens in oost waren:
- honkbalknuppels: Oke, dit beetje mierenneukerij
- vlindermessen: Op zich zou je, dit kunnen gebruiken als keukenmes of werkmes. Maar het is wel een beetje vergezocht.
- gaspistool: Hier kan ik echt geen normaal huishoudelijk gebruik voor verzinnen
- pepperspray: Hier kan ik echt geen normaal huishoudelijk gebruik voor verzinnen
- ploertendoder: Dit is een illegaal wapen, ongeacht de situatie!
- boksbeugel: Hier kan ik echt geen normaal huishoudelijk gebruik voor verzinnen
- hakmes: Tenzij je een flinke tuin hebt, kan ik niet voorstellen waarom je hakmes zou moeten hebben. Het is niet handig om je appeltje mee te schillen.
- schietpen: Dit is een illegaal wapen, ongeacht de situatie!
- slagvoorwerp met spijkers: Dit word zeker gebruikt om je biefstukje zacht mee te slaan?
- munitie voor een vuurwapen: Geen idee of het illegaal is om scherp munitie te hebben. Maar goed zonder vuurwapen heb je er toch weinig aan.
je kan ook zo kijken 
prs - 29.05.2008 13:58

als ik afga op de foto van de smeri's zijn het merendeels legale spullen die je gewoon in de winkel kan kopen, iig de honkbalknuppels, de vlindermessen en het kapmes, helemaal niet gek om in huis te hebben als je, sport, op vakantie in de rimboe gaat of constant bedreigt wordt door knokploegen van criminelen en extreem recht ;-) dus er valt zeker iets zeggen voor het argument dat de politie hier stemming aan het maken is, dit hadden krakers niet bijzich tijdens een rel, dit lag ergens in hun kamer en dat mag.
blijft over wat illegale spullen (waarschijnlijk iig het gaspistool, pepperspray en de lichtkogels) maar ook van een deel van dat spul kan je een zaak maken dat ze proberen sfeer te scheppen. het is helemaal niet een "klein arsenaal", in 5 panden met 10 tallen bewonders hebben ze 3 of 4 illegale dingen gevonden,in de gemiddelde kamer van een 16 jarige jongen kan je dit ook vinden.
als ze het hebben over scherpe munite (lees echte kogels) dan lijkt het alsof er dozen vol zijn gevonden en alleen het pistool waar ze mee afgevuurd kunnen worden ontbrak. in feite zie je op de foto dat het gaat om een paar patronen van elk een totaal ander kaliber, varierend van pistool tot geweer, eerder een verzamelingkje van iemand die ooit heeft gewerkt op een schietclub dan bewijs van een intentie om mensen te verwonden of criminele activiteiten..
dit soort punten lijkt me sterker dan ontkennen, daar mee verzwakt je ons (boobytrap)smeris hetze verhaal alleen maar.
joris 
joris - 29.05.2008 18:07

joris is hier goed bezig geweest met schrappen van comments
triestheid 
iskar - 29.05.2008 15:46

Je zou het inderdaad huizendiefstal kunnen noemen. Maar als ik zie dat er huizen zijn die al jaren leegstaan en op naam staan van mensen die in het verleden betrokken zijn geweest bij allerlij duistere zaken (als ze onschuldig zijn dan gaat dit natuurlijk niet op) dan heb ik liever dat er krakers in die huizen zitten. Het is toch diep triest dat er mensen zijn die elke dag op en neer moeten met de trein om naar hun studie te kunnen terwijl er huizen leegstaan in de stad. en het feit dat mensen voor die huizen hebben betaald boeit niet zo veel, als je het niet wilt gebruiken dan moet je het maar niet kopen...
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.