english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Oss is Top en de NVU is niet welkom
Autonoom - 02.06.2008 09:17

Even een ander verslag van de NVU-demo.

Oss is Top en de NVU niet welkom

Even een heel ander verslag. Sommige antifascisten hebben zaterdag besloten hun zwarte kloffie thuis te houden en zich niet aan te sluiten bij de Artikel 1 demo, maar om gezamenlijk met de Ossenaren op te trekken.

Nadat de Artikel 1 demo opgepakt was (lokale snorfiets-Ossenaar:,,Dat waren toch de antifascisten niet de nazi’s” Andere lokale snorfiets hangoudere: ,,Wit ik veul. Ze zijn allemaal int zwart.”) kwam de lokale bevolking van Oss richting station waar de NVU zou verzamelen. Door de toestroom van lokale (en randstedelijke) voetbalfans, woonwagenbewoners en buurtbewoners moest de NVU aan de andere kant van het station verzamelen. Clown Kutsters en de Jeugdstront (40 nazi’s in totaal) schreeuwden heel stoer één keer “A.C.A.B” om vervolgens netjes mee te lopen met de politie-escorte. Duidelijk was dat zij langs de spoorlijn zouden lopen richting eerste spoorweg overgang waar ze dan aansluiting vonden op hun eigenlijk geplande route. Alle Ossenaren ging in een grote groep parallel aan de nazi-demo ook richting spoorwegovergang. Op de fiets, brommer, te voet, motor, met hond, met vrouw en kind, ieder ging op weg om de nazi onhartelijk te ontvangen.

Ossenaar van rond de 40: ,,Wat komen die lui hier doen?! Weten zij niet wat de nazi’s hebben aangericht in Oss in de Tweede Wereldoorlog?”

Bij de spoorwegovergang aangekomen dook de ME in paniek tussen de Ossenaren en de NVU in om te voorkomen dat Constant ge-lynched zou worden. En terwijl de scheldkoren over en weer gingen. (de Jeugdstront riep nog heel stoer: A.N.S. Hooligans! Om vervolgens hardop uitgelachen te worden door de buurtbewoners) liepen groepen voetbalfans door de wijk om aan de andere kant te komen van de ME-linie. Dit lukte en de nazi’s konden op 2 meter afstand volledig de huid vol worden gescholden zonder dat noch de nazi’s noch de politie kon ingrijpen. Een snelle charge van een ME-er te paard voorkwam dat de nazi’s ook fysiek aangevallen werden.

De rest van de aangepaste route werden de ratten van de NVU en de Jeugdstront begeleid door de lokale bevolking en moesten ze de ene scheldpartij na de andere ondergaan. De voetbalfans (en de enkele antifa’s die er nog bij rondliepen) moesten de rest van de middag weglopen van de arrestatie-teams die hardhandig mensen oppakten. Iedereen werd echter na 1 uur weer vrijgelaten omdat ook de politie geen echte aanleiding kon vinden voor de arrestaties.

Op terrasjes werd nog lang nagetafeld onder het genot van Dommelsch-bier. ,,Als ze volgend jaar nog een keer komen dan……Die gasten zijn hier gewoon niet welkom.” En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.



 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
hoezo negatief? 
NN - 02.06.2008 09:46

''Die oertlichen Hools waren eher pro-nazi, lediglich einige Immigrantenkids unterstuetzten die wenigen uebriggebliebenen Antifas. Wobei man ehrlich zugeben muss, dass es eine Schlappe war und man sich abfragen muss, warum die Leute aus Nimwegen, Utrecht, Amsterdam usw. nicht erschienen sind.
Mit den vorhandenen Menschen war nix moeglich, selbst wenn die anderen nicht festgenommen worden waeren.''
Hoe kan het nu zo zijn dan in het ene verslag opgemerkt word dat de Ossenaren afkeurend tegenover de nazi-demo stonden terwijl in o.a. dit indy verslag staat dat de Top Oss hooligans eerder pro waren dan anti. Ook is in een filmpje van omroep Brabant te zien dat een van de omstanders het wel eens is met de NVU, omstanders doneerden ook aan de NVU-collecte, op internet is te lezen dat menig Ossenaar zich in de ideeën van de NVU kan vinden omdat zij naar eigen zeggen last hebben van Oost-Europese werknemers.

Met ontkennen winnen we de strijd niet!
acab ;-) 
aNNtifa - 02.06.2008 09:56

de jeugdstormers begonnen overigs "All Cops Are Bastards, acab" te roepen omdat ze van de wouten hun "no justice, no peace, fuck the police" kopspandoek (vraag mij overigs ook niet wat dat met poolse arbeiders te maken heeft) niet mee mochten nemen. Om vervolgens inderdaad de hele route achter diezelfde wouten te schuilen.
dat maakt dat hele "autome" nazi's ook zo lachwekkend. Bij echte autonomen is de ME tijdens de demo naar binnen gericht, ze zijn er om de maatschappij (lees; banken, politieburo's, nazis etc etc) tegen de demonstranten te beschermen en niet naar buiten gericht om de demonstranten te redden van een lynching door de maatschapij (lees; alle omstanders).
op een gegeven moment stond er 1 (volgens de nazi zeer prominente)antifa op anderhalve meter van het jeugdstorm blokje met maar 2 platte petten er tussen ze compleet stijf te schelden. Het enige wat de nazi's konden bedenken was gejatte leuzen schreeuwen en op zijn moeder schelden, als de situatie omgekeerd was geweest, 1 nazi langs een antifa demo dan had ie toch echt wel de hele demo fysiek over zich heen gekregen.
maar ja, stoer doen wil nog niet zeggen dat je het bent.
en inderdaad, ik heb nog nooit mensen zo hard zien lachen als de Top-oss aanhang toen dat lullige kluitje nazi kleuters "NSA-hooligans" begonnen te roepen, of zoals een omstander zei: "kindertjes, die titel moet je verdienen en dan keer op keer waarmaken".

Oss, het was top! tot ziens en dan hopelijk zonder nazi posers om ons van belangrijker zaken (zoals op terasjes zitten) af te houden.
@ negatief, gelul.. 
nn - 02.06.2008 10:20

de paar ossenaren die zich op zich wel konden vinden in het gekozen nvu-thema (heb ik wel mee staan praten, waren er niet veel) waren snel genezen van enige sympathie toen ze de demo zagen met haar duitse oorlogs- en hitlerjugend-vlaggen en het dom gebrul hoorden van duitse leuzen en geblaat over "nazi-hooligans" en "nationale widerstand".
letterlijk gehoord: "die gasten komen helemaal niet voor nederland op, ze willen ons gewoon weer uitleveren aan de moffen"
ik denk dat kusters door de jeugdstorm mee te nemen in 1 keer zijn hele (overigs al mimieme) electorale achterban in oss aan (quote c.k. "vuile zionist") wilders heeft kado gedaan.
De NVU is als politieke partij passe, kusters zijn rol is voledig uitgespeeld, hij kan een zetel ergens nu meer dan ooit vergeten, het enige waar hij nog goed voor is om de jeugdstorm/B&H-rvf te faciliteren in steeds extremere demonstraties tot uiteindelijk een verbod onafwendbaar wordt.
je zag het al op de demo, kusters in zijn eentje voorop in een wit overhemd machteloos schreewend, ruim erachter de rest, allen in het zwart gekleed (zelfs Boerenboom leek zoveel mogelijk afstand van kusters te nemen als maar mogelijk was). Ik heb geen NVU partij vlag gezien, misschien 2 of 3 keer leuzen die maar iets met het thema te maken hadden. Geen Ossenaar die nog geloofde dat het polen-thema meer was dan een slap excuus om rotzooi te komen trappen in hun stad en hun belastingcenten te verspillen.
kortom, trap niet in de propaganda, want als je goed leest in de (almaar hysterischer) verslagen van kusters van de laatste NVU demo's dringt steeds meer de vergelijking op met goebels die sprak over de "glorieuze eind overwinnening van het 3e rijk" terwijl de russen al in berlijn stonden.
overigs 
nn - 02.06.2008 11:13

slaat trouwens nergens op om je te baseren op een verslag van iemand die bij de (opgepakte) tegen demo zat.
toen was er inderdaad nog geen hond op straat naast wat lokale migranten jeugd en (anti) antifa-spotters.
net als in bergen op zoom kwam de lokale bevolking pas vlak voor de jeugdstorm demonstratie (slaat nergens op om het nog een NVU demo te noemen)de straat op en waren na afloop rap weer weg.
en als er al sympathie op internet te vinden is was die op straat ver te zoeken, zou me verbazen als de nazi's echt nog iets anders gezien hebben dan tegenstanders en me-busjes/helmen.
de enige manier om bij ze in de buurt te komen was rennen door steegjes en bosjes en dat zie ik de mytische lokale nvu sympathisant nog niet doen.
Ado Hools? 
Antifa Hooligan - 02.06.2008 11:18

Overigens meen ik een aantal Ado Hools te hebben zien lopen tussen die stink nazi`s. of anders leken ze er wel erg veel op.
Begrijpelijk teleurgesteld, maar toch... 
Dr Nobel Prijs - 02.06.2008 11:19

Kijk voor Duitse Antifa-begrippen was het natuurlijk een slappe opkomst van de Artikel 1 (AFA?) en de Antifa's. En ook het aantal lokalo's dat bereid was om iets te doen was een stuk lager dan in welke plek dan ook in Duitsland. Daarom is het begrijpelijk dat Duitse Antifa's teleurgesteld waren.

Aan de andere kant is er niks gelogen over de afkeer van 99% van de Ossenaren tegenover de NVU. En ook de voetbalfans waren erg beledigd toen ze hoorden dat mensen dachten dat ze sympathiek stonden tegenover de NVU.

En laten we wel wezen: Er liepen 40 nazi's waarvan meer dan de helft nog niet eens jeugdpuistjes heeft...Ze maakten zichzelf zo belachelijk dat de Ossenaren alleen maar hoefden te lachen.

Het wordt wel tijd om na te denken over tegendemo's. Die worden al tijden onmogelijk gemaakt of gedoogd totdat de nazi-demo begint en dan opgepakt. Als je echt iets wil doen tegen nazi's zal je van tactiek moeten veranderen. Wij zijn helaas niet zo groot als in Duitsland en kunnen niet met 10.000 antifa de nazi's en de wouten van repliek dienen zoals in Hamburg.

Evolueer.
top oss 
anne - 02.06.2008 11:22

Feit is toch, dat de Top-aanhang , behalve sommige allochtonen, ons negatief tegenover stond.
In het park stonden meerdere Top-hools in Thorsteinar-kleding en Skrewdriver-shirts buiten de nazidemo en waren erop belust de nazis te helpen.
Top was altijd al eerder rechts.
En er was zat ruimte om de nazis aan te vallen, maar dar is niet gebeurd, dus hier de stoere held uithangen brengt de strijd ook niet verder !!!!

Onzin 
Thor Gelul - 02.06.2008 11:42

Wat een gelul over dat Top Oss lui voor de NVU zouden zijn!

Ik denk dat de mensen die met hen rondliepen toch meer ingelicht zijn dan anderen. Dus kan dit getrol weggehaald worden?

1 gast in een nazi-trui (met lang haar en een mobiele telefoon met camera) is hardhandig in de handen van de wouten gedreven. Verder geen nazi-truien gezien.

Wel bange Jeugdstronters.
@Anne 
NN - 02.06.2008 12:29

Anne, ik kan je garanderen dat Top Oss er massaal tegen was, ze waren nog zeer beledigd dat er bij de voorgaande editie gesuggereerd werd dat die groep zich wou aansluiten bij de NVU demo.

Ik heb uren op het terras gezeten met Ossenaren die tot hun harde kern behoorden en die baalden enorm dat ze niet bij hun konden komen om ze een pak slaag te geven.

Ze voelden echter ook geen behoefte zich aan te sluiten bij de AFA groep, zijn namelijk ook niet echt links aangelegd maar gewoon fel tegen nazi's, of andere groepen die in hun stad komen lallen.
aanvulling 
nn - 02.06.2008 12:55

er schijnt wel een probleem te zijn met een groep van 30 nazi's in een naburig dorp, deze worden echter niet getolereerd door de (top-) ossenaren. Misschien dat er wat van die lui hun kop even hebben laten zien en dat daar nu verwarring over is.

maar oss was OK!
@ nobelprijs 
aNNtifa - 02.06.2008 12:59

ik heb trouwens ook wel eens door een stadje in het rurhgebied gehobbeld met uitsluitend lokale skatertjes en een paar antifa's uit dortmund. Dus ook in duitsland is de antifa opkomst niet altijd even groot.
en vergeet niet dat dit geen AFA demo was maar een oproep van art 1. een net opgericht groepje jonkies, die heel hard hun best doen en onze steun verdienen maar hier en daar nog wel wat steekjes laten vallen.
ado? 
nn - 02.06.2008 13:33

veel van die jeugdstormers komen wel uit de omgeving van den haag maar of er ado-hooli's tussen zitten? ze moeten al weken sparen om naar een demonstratie te komen.
en de rest? het groepje rond arris de bruin zit in de sparta hoek en homan komt uit de z-side in groningen maar met uitzondering van vittesse zijn er volgens mij geen firms meer in nederland die georganiseerde nazi's toleren (ja die lui van twente zijn niet allemaal even lekker maar die lopen weer niet mee met demo's).
"kom maar op met die polen" 
linkert - 02.06.2008 13:53

 http://www.planet.nl/planet/show/id=67782/contentid=926723/sc=22c6dd
gAaïus 
het beste ervan gemaakt - 02.06.2008 14:17

hoewel het natuurlijk jammer was van de opkomst en dat vrijwel de hele groep meteen opgepakt werd na de -in mijn ogen wat clowneske- geluidsdemo hebben het handjevol overgebleven antifa's er toch nog het best mogelijke ervan gemaakt. maar het moet wel toegegeven worden dat met de hele groep het vertrek van de nvu/jeugdstormers veel spoediger zou zijn verlopen. we zouden een duidelijkere voorbeeldfunctie hebben kunnen vervullen voor de locals wanneer we met 50 m/v waren dan met een stuk of 10 personen. het was namelijk wel duidelijk dat (zoals reeds veelvuldig besproken) het overgrote deel van de ossenaren het niet eens was met de aanwezigheid van de nvu maar niet veel raad wisten met de situatie.

misschien word het eens tijd om lering te trekken over het optreden van de wout en opsplitsen en verspreiden over de stad nog voor we worden weggedirigeerd om daarna stilletjes weggewerkt te worden.
succes is natuurlijk niet gegarandeerd maar het maakt zo'n afa-uitje wel een stuk sportiever en je hebt toch het recht een eindje te gaan rennen wanneer jij dat wilt??
steun voor Artikel 1 
peer - 02.06.2008 17:19

Ik weet ook wel dat de actie van de Artikel 1 groep niet goed uit de verf is gekomen maar dat pleit er juist voor om in het vervolg deze "jonkies" onze volle steun te geven.
Je kan het ze niet kwalijk nemen dat ze, door gebrek aan ervaring en een daaraan gekoppelde overmoed aan jeugdig enthousiasme, zich erin hebben laten luizen door de overheid, maar ze waren er wel en niemand kan zeggen dat ze het niet geprobeerd hebben en dit ondanks een volledig afweten van de Osse linkse politiek (SPhoofd Marijnissen, waar was je nou?).
Ik heb er respect voor dat deze jongens in ieder geval het voortouw hebben genomen om dat NVU-tuig dwars te gaan zitten zonder er van uit te gaan dat ze op enige steun konden rekenen.
Het is makkelijk om naderhand (zoals veel gebeurt) deze beginners af te zeiken maar ze getuigen in ieder geval van de juiste mentaliteit.
Iedereen moet leren en deze nog onervaren mensen horen in ieder geval het respect en de steun te krijgen die ze verdienen! Hulde en Alle Steun!
bedreiging Niels Minnaard 
Peer - 03.06.2008 06:23

Die post op het strontforum over de barbeque bij Niels Minnaard heb ik ook gezien maar is ondertussen niet meer te vinden; blijkbaar is het tot iemand doorgedrongen dat ie daar wel eens flink shit mee zou kunnen gaan krijgen...
aanklacht tegen de politie 
jos - 03.06.2008 11:15

 http://www.brabantsdagblad.nl/regios/brabant/3214166/OM-gaat-Artikel-1-niet-vervolgen.ece

OSS - De 58 demonstranten die zaterdag vóór de NVU-demonstratie in Oss zijn aangehouden, zijn wellicht onterecht opgepakt.
Het Openbaar Ministerie gaat hen niet vervolgen. "We zien onvoldoende bewijs om te kunnen zeggen dat hun aanhouding terecht was", zegt een OM-woordvoerster.

De activisten werden zaterdag vroeg in de middag opgepakt, omdat ze zich niet aan de politieverordening zouden hebben gehouden. Ook zouden ze stenen bij zich hebben gehad. "Daarover hadden we sterke geluiden opgevangen", zegt een politiewoordvoerder. "Maar bij fouillering hebben we geen stenen gevonden. Toen hadden we die mensen al aangehouden. Omdat ze na hun protest bij het station als groep de Spoorlaan opliepen, onderdeel van de route van de latere NVU-demonstratie. Dat was tegen de afspraken."

Volgens Menno Jonkers van Comité Artikel 1 ging het anders. Na hun protest verbood de ME hen naar de treinen te gaan. "De politie stuurde ons het station op, van de ME moesten we de stad in. We volgden de ME en toen zijn we opgepakt omdat we ons als groep bewogen." Na hun aanhouding werden ze naar Den Bosch gebracht en 'in de regen vastgehouden op een binnenplein', zegt Jonkers.

Hij is boos. "We zijn een nieuwe organisatie en hebben onterecht negatieve publiciteit gehad. We willen een schikking met de gemeente Oss."

Een woordvoerder van Oss bevestigt dat er contact is geweest met het comité. "We hebben gevraagd of ze aan willen geven waar ze over willen praten." De activisten willen een aanklacht indienen tegen de politie vanwege het optreden van afgelopen zaterdag.
gelukkig hebben ze de foto's nog. 
nn - 04.06.2008 00:52




op strontfront staat een prachtige foto die perfect het heersende gevoel onder de ossenaren verbeeld.
benieuwd of "has been kusters" hier ook een steunbetuigen van weet te draaien.
aanklacht tegen de politie 
NN - 04.06.2008 16:37

"We zien onvoldoende bewijs om te kunnen zeggen dat hun aanhouding terecht was", zegt een OM-woordvoerster.

'Ik zie voldoende bewijs om te kunnen zeggen dat hun aanhouding onterecht was', zou er eigenlijk moeten staan.
@NN 
Antifa Hoolligan - 04.06.2008 23:29

Nou ik dacht dat ik er een paar herkende, overigens weet ik dat er eentje namelijk Barry Kluft bij was die zeker weten bij Ado hoort, en de rest is mischien lui die incidenteel meegaan ofzo.
Verzoek en Bakstenen 
peer - 05.06.2008 07:17

Citaat op het strontforum:
"...Mij werd duidelijk dat naast Jodenkoek-Comitée Nr1 enkele gelieerde AFA-kneuters bewust hebben gekozen om de ME en politie te opzettelijk te belazeren door 'ongezien' 'met de Ossenaren op te gaan', dus niet 'in ut zwart'. Dat gedraai om de inhoud van de rugzakken is ook zoiets.. laten we volgende keer de proef op de som nemen door AFA-schreeuwers met rugzakken en al collectief in een vijver af te laten zinken .. wie boven komt drijven had inderdaad geen bakstenen."

Zouden jullie voortaan zo vriendelijk willen zijn om weer in het "zwart" te gaan want blijkbaar raken de Kustersklonen (is het hier kloon of clown?) van opponenten in "burger" nog verder geestelijk in de war. Verder heb ik het verzoek om voortaan in je posts geen woorden van meer dan twee lettergrepen te gebruiken aangezien strontforum blijkbaar ook wil kunnen begrijpen wat hier neergepend wordt... Hoewel, begrijpen?, de bewuste "mysterieuze stenen" zijn daar ineens bakstenen geworden, ben benieuwd wanneer de eerste stoepranden in beeld komen.
Nasleep demonstratie Oss 
sjors - 05.06.2008 09:25

Onderstaande las ik net op open nieuwslijn , het lijkt me relevant dat deze post ook even hier komt te saan:

Nasleep demonstratie Oss
Comite Artikel 1 & AFA - 04.06.2008 16:50


Zaterdag 31 mei hebben de antifascisten van Comité Artikel 1 een tegenprotest georganiseerd tegen de mars van neo-nazistiche partij de NVU. Dit protest werd georganiseerd uit woede, woede omdat een gewelddadige, racistische en fascistische partij zomaar haar gal kan spuien in Oss. De politie besloot echter een groep van de demonstranten onrechtmatig preventief op te pakken. Comite Artikel 1 en AFA hebben besloten de handen ineen te slaan en een klacht in te dienen. Lees verder voor meer informatie.

Het protest begon goed, de sfeer was goed en we konden een duidelijk tegengeluid laten horen. De politie had van tevoren duidelijk laten weten wat zij verlangden van Comité Artikel 1, de politie verlangde namelijk dat na het protest de demonstranten zich in de door de politie aangegeven richting zouden begeven. Dit gebeurde dan ook, de demonstranten werden in een bepaalde richting gestuurd. Na enige tijd in de juiste richting te zijn gelopen werden zij ingesloten door de Mobiele Eenheid, naar het politiebureau begeleid en met veel geweld de binnenplaats van het politiebureau op gedreven. De arrestatie die hier plaats vond is volledig onterecht, het enig doel was om de demonstranten van de straat af te houden. Dit bleek ook al uit het feit dat het openbaar ministerie enkele dagen later aankondigde gen enkele demonstrant te vervolgen.
Dit is echter te makkelijk, wij zijn boos over deze vrijheidsberoving en daarom hebben Comité Artikel 1 en de Antifascistische Actie (AFA) besloten de handen ineen te slaan en samen te gaan werken aan een aanklacht.
Wij roepen demonstranten die met ons gearresteerd zijn op om te mailen naar  comite.artikel1@gmail.com of  afa@afanederland.org. Dan kunnen we samen een klacht voorbereiden. Ook roepen wij mensen met beeldmateriaal van het hele gebeuren een mailtje te sturen.



aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.